Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mary είπε

Δεν ήταν τέτοιο στυλό. Ούτε μπορούσε να αλλαχθεί το μελάνι. Τα ξέρω τα Parker και πάντα έχω καβατζα 2-3 ανταλλακτικά 😛

Κατάλαβα, είναι από αυτούς τους μασίφ, όλα τα στυλό ανοίγουν, αλλά κάποια τα σχεδιάζουν να φαίνονται σαν να μην μπορείς να τα ανοίξεις από καπου. 

2 ώρες πριν, evabb είπε

τρελαινομαι για parker εχω βαλει στο ματι εναν ασημενιο.

Εγώ έχω χρυσό. Παίζει και κάποιους ασημένιους αλλά δεν είμαι σίγουρος για το μέταλλο γιατί έχει ομοιοτητες. 

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, chris854 είπε

Έλεος με τα ταμπού για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα. Μπορεί εσύ να είσαι διαφορετικός και να μπορείς να λύνεις μόνος/η τα προβλήματα, δεν είναι όλοι ίδιοι όμως.

Ξέρω. Δεν ξέρω πόσο φραγκάτος είσαι εσύ. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 50€ / ώρα σε επαγγελματία για να δω αν είναι "φυσιολογικό" κάτι τέτοιο πάνω μου. Εδώ, στα νούμερα, στους πολλούς που παραδόξως μιλάμε ανοιχτά επειδή στο internet δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε/κρύψουμε προτείνω να στραφεί πρώτα.

Είναι η άποψη μου. Σεβάσου την. Έλεος με την άμεση καταφυγή σε "ειδικούς" του πενηντάρικου στην Ελλάδα, που κατανοούν την ψυχοσύνθεση σου καλύτερα από τον οποιονδήποτε - για το παραμικρό. Προσβάλλομαι αν μου λες πως δεν ξέρω τι σόι "ψυχαναγκασμό" έχει ο TS και πως δεν είμαι ικανός να τον βοηθήσω για κάτι τόσο διαδεδομένο και λογικό. Α-πο-ψή μου, εσύ και όποιος το επιθυμεί μπορεί να αντικαταστήσει το ωδείο και την ενόργανη για να πηγαίνει σε ψυχολόγο just in case. Ελεύθερος είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγα μην προοδευσουμε σα χωρα. Και η ψυχικη υγεια και η αναζητηση βοηθειας ειναι θεμα ταμπου. Δε σωζεται με τιποτα 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 23/7/2020 στις 9:10 ΠΜ, JiovanniGeorgeo είπε

Ξέρω. Δεν ξέρω πόσο φραγκάτος είσαι εσύ. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 50€ / ώρα σε επαγγελματία για να δω αν είναι "φυσιολογικό" κάτι τέτοιο πάνω μου. Εδώ, στα νούμερα, στους πολλούς που παραδόξως μιλάμε ανοιχτά επειδή στο internet δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε/κρύψουμε προτείνω να στραφεί πρώτα.

Είναι η άποψη μου. Σεβάσου την. Έλεος με την άμεση καταφυγή σε "ειδικούς" του πενηντάρικου στην Ελλάδα, που κατανοούν την ψυχοσύνθεση σου καλύτερα από τον οποιονδήποτε - για το παραμικρό. Προσβάλλομαι αν μου λες πως δεν ξέρω τι σόι "ψυχαναγκασμό" έχει ο TS και πως δεν είμαι ικανός να τον βοηθήσω για κάτι τόσο διαδεδομένο και λογικό. Α-πο-ψή μου, εσύ και όποιος το επιθυμεί μπορεί να αντικαταστήσει το ωδείο και την ενόργανη για να πηγαίνει σε ψυχολόγο just in case. Ελεύθερος είσαι.

Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που, έκανες quote; Άλλος θεωρεί σημαντικό ένα πρόβλημα και θέλει να πάει σε ψυχολόγο άλλος δεν το θεωρεί σημαντικό. Άλλος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει άλλος όχι.

Εγώ μια φορά νόμιζα ότι είχα κατάθλιψη η κατι αλλο σοβαρό ψυχολογικό, πήγα πρώτα σε ψυχολόγο δωρεάν να του πω τα προβλήματα και αν κρίνει ότι πρέπει να πάω να εξεταστω από ψυχίατρο, μου είπε να πάω σε ψυχίατρο ότι έχω σοβαρή κατάθλιψη και ότι χρειάζομαι φαρμακευτικη αγωγή. Μετά πήγα σε ψυχίατρο, ο ψυχίατρος είπε δεν έχω κάτι ανησυχητικό πέραν από κάποια λιγα θέματα με το άγχος με ρώτησε αν θέλω φάρμακα και του είπα μόνο αν είναι απολύτως αναγκαία, μου είπε ότι αυτά που είχα πηγάζουν από τα παθολογικα προβλήματα που έχω και τέλος μου έδωσε κάποιες συμβουλές βελτίωσης και βιταμίνες, όντως όταν πέρασε κάποιος καιρός βελτιώθηκαν κάποια πράγματα και κατάλαβα η έμαθα τέλος πάντων αν νιώθω η σκέφτομαι κάτ ότι δεν είναι από κατάθλιψη, ναι έδωσα 50 ευρώ στον ψυχίατρο και θεωρώ ότι είχαν νόημα που τα έδωσα. Τυχαίνει να έχω στενό φίλο με τέτοιο πρόβλημα και παίρνει φάρμακα 6 χρόνια που μάλλον θα είναι μονιμα. 

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ έχω λύση το πρόβλημα με τα άχρηστα αντικείμενα με πολλούς τρόπους

📌 Για αναμνηστικά από διακοπές/εκδρομές παίρνω μπλουζάκι από καταστήματα αναμνηστικών ή από μαγαζί ή μαγνητάκι που έχω ένα μαγνητικό πίνακα στο σπίτι με αυτά.

📌 Κάθε 3 μήνες το 1ο ΣΚ κάνω εκκαθάριση παντού αλλά κυρίως στα συρτάρια κ έπιπλα του σπιτιού μου και στην αποθήκη

📌 Κρατάω τα κουτιά από κινητά κλπ αλλά όταν το πετάξω ή πουλήσω το διώχνω μαζί με το κουτί

📌 Έχω υιοθέτηση το εξής: Εάν αμφιβάλω ότι κάτι μου χρειάζεται ενώ θέλει πέταμα το βάζω σε κουτί μετά το ανοίγω και εάν δεν το χρειάστηκα το πετάω. Τα δώρα που είναι άχρηστα για εμένα τα χαρίζω σε άλλον ή τα γυρίζω στο κατάστημα που αγοράστηκε. (Εγώ στον γάμο μου δήλωσα αντί για δώρα να καταθέσουν ένα ποσό που επιθυμούν σε τραπεζικό λογαριασμό βέβαια δεν το τήρησαν όλοι και έχουμε γεμίσει ένα σωρό υαλικά που πήραμε και βιτρίνα για να τα βολέψουμε 🤣😂

📌 Ποτέ δεν κρατάω δώρα που δεν είναι χρήσιμα πλέον (άρωμα που αδιασε. Το πετάω στα σκουπίδια)

📌 Με εξαίρεση ένα παλιό ψυγείο που το φτιάξαμε αλλά αγοράσαμε άλλο καθώς το ανταλλακτικό θα ερχόταν 2 μήνες μετά, ότι χαλάει φωνάζω ένα γύφτο που έχω το τηλέφωνο του έρχεται και το παίρνει από το σπίτι

📌 CD που ήταν τύπου 1ή 3 ευρώ τα ψηφιοποίησα εκτός από συλλεκτικά-νεοκυκλοφόρετα που έκαναν παραπάνω και τα κράτησα σε cdβιβλιοθήκη

📌 Περιοδικά - εφημερίδες τις πετάγα μετά από 2 ημέρες (μιλάω σε παρελθοντικό χρόνο καθώς έχουμε σταματήσει την αγορά) μόνο τα βιβλία δεν πετάξαμε

📌 Στην κουζίνα τα πλαστικά μπολακια (γιαουρτιών 2kg φυτινή κλπ) τα πετάω έχω πρακτικά μπολάκια που τα βάζεις μέσα στο άλλο και δεν πιάνουν ούτε 1 ράφι! Παίρνω μόνο πράγματα που μου χρειάζονται και πάω μόνο με λίστα! Έτσι δεν γεμίζω με πράγματα που λήξανε ή δεν τα χρησιμοποιήσαμε.

📌 Λογαριασμοί Όλους τους παλιούς (έγχαρτους) τους ψηφιοποίηση και τους καινούργιους ζήτησα να μου στέλνονται μόνο μέσω email.

📌 Στο μπάνιο αναγκαστικά έχουμε πολλά αφρόλουτρα σαμπουάν λόγω 1+1 δώρο αλλά μόλις αδειάσουν ανακύκλωση

📌 Από το παιδί μας έχουμε κρατήσει μόνο τα 1α ρούχα από νοσοκομείο ή 2-3 καλά τα υπόλοιπα τα χαρίσαμε όπως κάνουμε με τα δικά μας εάν δε μας κάνουνε με εξαίρεση τα ρούχα του γάμου

📌 Παλιές μικροσυσκευες που δεν μας κάνουν πχ ενσύρματο τηλέφωνο, routers, αποκωδικοποιητές δορυφορικής τα χαρίσαμε 

📌 Δεν κρατάμε διαφημιστικά φυλλάδια από delivery τα έχουμε αποθηκεύσει τα τηλέφωνα στο σταθερό

📌 Παλιές κουρτίνες που δεν ταιριάζουν λόγω αλλαγής χρωμάτων στους τοίχους τις δώσαμε σε συγγενείς που μόλις έφτιαχνε νοικοκυριό

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντι για κλασσικό δώρο σε γιορτές που ίσως δεν θα ικανοποιήσουν το άτομο που θα το πάρετε προτίμησε δώρο κάρτες για ψώνια ή προπληρωμενη gift card τράπεζας και σε γάμους, βαπτίσεις προτιμήστε φακελάκι με χρήματα θα είναι σημαντικό λόγω των εξόδων!

Στις 16/7/2020 στις 9:39 ΜΜ, mp123 είπε

Ακριβως ετσι ολα πέταμα. Αμαξια μηχανές κάθε τρία χρόνια. Ρούχα κάθε χρόνο αντε δυο.Παίρνεις καινούριο το παλιό το πετάς. Το μόνο που έχω κρατήσει 20 χρόνια είναι η γυναίκα μου. 
Μήπως είναι καιρός να την αλλάξω ; 
Το θέμα που ανοίχτηκε με βάζει σε σκέψεις.

Σε παιρνάω 25 χρόνια με την ίδια γυναίκα 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σφηνακια   απο   κηδειες   και  μνημοσυνα   συνολο   18 τεμαχια  (3  πληρη  σερβιτσια)....

Εδωσα   ενα   σετ   στην  ανηψια   αλλα   δεν  της   ειπα   απο  που   προερχονται.....

Καραφακια  απο  κερασματα   ηδυποτου  μετα  απο  δειπνο  σε   μαγαζια   συνολο   6......

Μαχαιρια   για   κοπη   μπριζολας   συνολο   6.....

Τασακια  γυαλινα  συνολο   6....

Κεραμικα   μονο  4...

Σκευη  αλατοπιπερου  συνολο  4....

Και   αλλα   πολλα   που   δεν  θυμαμαι....😀

ΥΓ  παλια   μαζευα   σπιρτα   και   αναφτηρες...πανω   απο   100   αν  και  δεν   καπνιζω.

Επεξ/σία από tigergreg
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tigergreg είπε

Σφηνακια   απο   κηδειες   και  μνημοσυνα   συνολο   18 τεμαχια  (3  πληρη  σερβιτσια)....

Εδωσα   ενα   σετ   στην  ανηψια   αλλα   δεν  της   ειπα   απο  που   προερχονται.....

Καραφακια  απο  κερασματα   ηδυποτου  μετα  απο  δειπνο  σε   μαγαζια   συνολο   6......

Κεραμικα   μονο  4...

ΥΓ  παλια   μαζευα   σπιρτα   και   αναφτηρες...πανω   απο   100   αν  και  δεν   καπνιζω.

Και εγώ μάζευα εσώρουχα από της διπλανής το μπαλκόνι..για συλλογή μη φανταστείς τίποτα ανώμαλο. Θα τα δώσω κι εγώ στην ανιψιά μου.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tigergreg είπε

Κεραμικα   μονο  4...

Αφου το διάβασα μέτρησα τα πλήκτρα απο το πληκτρολόγιο.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Και εγώ μάζευα εσώρουχα από της διπλανής το μπαλκόνι..για συλλογή μη φανταστείς τίποτα ανώμαλο. Θα τα δώσω κι εγώ στην ανιψιά μου.

Εισαι  τυχερος....

Εχω   μονο   χοντρες  και   γριες   γυρω  μου.

23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αφου το διάβασα μέτρησα τα πλήκτρα απο το πληκτρολόγιο.

Ελπιζω  να  βγηκαν  σωστα....😀

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...