Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/10/2025 στις 11:02 ΜΜ, pavloa είπε

Να κάνω και μια ακόμη ερώτηση.

Καλημέρα το μποιλερ το έχει συνδέσει με τρίοδη ή στη σειρά σαν σώμα?

Στις 4/10/2025 στις 9:53 ΠΜ, pavloa είπε

Ότι θα εχω χαμηλότερη κατανάλωση το ξέρω για αυτο κατέβασα τα νερά..

Απλά παρατήρησα οτι ενώ έχω βάλει 25 βαθμούς εσωτερική, δουλεύει για ώρες με 40 βαθμούς νερά και ξαφνικά σταματάει ενώ δεν έχει πιάσει 25 βαθμούς αλλά 24. Σιγά σιγά βλέπω να πέφτει η θερμοκρασία του νερού.

Μετά απο κάνα μισάωρο αρχίσει να δουλεύει ξανά..

πιστεύω είναι λίγες οι απώλειες με αποτέλεσμα το σύστημα να μη μπορέι να πέσει τόσο χαμηλά το ινβερτερ κ αναγκαστικά να κλείνει ίσως με δοχείο αδρανείας να λυνόταν το θέμα. Δες το με ένα μηχανολόγο.

• Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mechpanos είπε

Κι εγώ αυτό έχω κάνει. Άλλη εναλλακτική είναι μαρμαροποδιά εξολοκλήρου από XPS σκληρό ή EPS σκληρό ειδικό τεμάχιο.

εμένα μου κάνει υγροποίηση σε  ένα παράθυρο, καθώς είναι μονοκόμματες οι μαρμαροποδιές και ακουμπάει το αλουμίνιο μάλλον πάνω της (τα παράθυρα είναι πρόσωπο με τον εσωτερικό τοίχο) έχεις καμιά ιδέα?

Στις 4/10/2025 στις 9:53 ΠΜ, pavloa είπε

Ότι θα εχω χαμηλότερη κατανάλωση το ξέρω για αυτο κατέβασα τα νερά..

Απλά παρατήρησα οτι ενώ έχω βάλει 25 βαθμούς εσωτερική, δουλεύει για ώρες με 40 βαθμούς νερά και ξαφνικά σταματάει ενώ δεν έχει πιάσει 25 βαθμούς αλλά 24. Σιγά σιγά βλέπω να πέφτει η θερμοκρασία του νερού.

Μετά απο κάνα μισάωρο αρχίσει να δουλεύει ξανά..

λογικά όταν φτάσει το νερό στους 40 ( ίσως και κάτι παραπάνω) σταματάει  και κυκλοφορεί τα νερά  μέχρι να φτάσουν στους 32c (έχεις ορίσει ΔΤ =8), μετά ξαπέρνει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisssss είπε

εμένα μου κάνει υγροποίηση σε  ένα παράθυρο, καθώς είναι μονοκόμματες οι μαρμαροποδιές και ακουμπάει το αλουμίνιο μάλλον πάνω της (τα παράθυρα είναι πρόσωπο με τον εσωτερικό τοίχο) έχεις καμιά ιδέα?

το μαρμαρο ξεκιναει προφανως απο την εξωτερικη μεριά του τοιχου και καταληγει μεχρι μεσα ? (μπορει να μην το βλεπεις λογω οτι εχει πρεβαζι το παραθυρο) μια μετρια πρακτικη ειναι η μαρμαροποδια να φτανει στο μισο κουφωμα πριν δλδ το σημειο της θερμοδιακοπης.Ακομα πιο καλη λυση η μαρμαροποδια να ειναι δυο ργκαρσια κομματια και να εχουν ενωση με θερμοδιακοπτομενο ελαστομερες  αναμεταξυ τους. (τυπου θερμοδιακοπη δλδ και στις μαρμαροποδιες) 

Η καλυτερη λυση ειναι το XPS αλλα αν εχει ηδη εγκατασταθει το παραθυρο και η μαρμαροποδια η ολη διαδικασια για να την αντικαταστησεις δεν αξιζει ουτε καν σαν σκεψη για το αποτελεσμα που θα κερδισεις.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις προηγούμενες ερωτήσεις δεν έχω απαντήσει επειδή δεν είχα χρόνο.. Θα τα δω και θα απαντήσω..

Όπως είχα πει τον θερμοστάτη τον έχουμε στον διάδρομο που εκεί έχουμε μια διαφορά στην θερμοκρασία.

Θέλω να τον μετακινήσω και έλεγα να τον βάλω στο σημείο που έχω με κόκκινο.. 

τι λέτε εσείς?

20251005_221132.jpg

Ο θερμοστάτης έιναι αυτός και είναι χωνευτός. 

20251007_211340.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pavloa είπε

Στις προηγούμενες ερωτήσεις δεν έχω απαντήσει επειδή δεν είχα χρόνο.. Θα τα δω και θα απαντήσω..

Όπως είχα πει τον θερμοστάτη τον έχουμε στον διάδρομο που εκεί έχουμε μια διαφορά στην θερμοκρασία.

τι λέτε εσείς?

20251005_221132.jpg

Δίπλα σε παραθυρο και πανω σε εξωτερικο τοιχο μαλλον ειναι λαθος , επισης νομιζω οτι πισω απο τον θερμοστατη καλο ειναι να υπαρχει ενα φύλλο φελου για να μην μεταφερεται η θερμοκρασια του τοιχου .

• Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pavloa είπε

τι λέτε εσείς?

20251005_221132.jpg

https://www.skroutz.gr/s/48119766/Hysen-HY010RF-WIFI-PSifiakos-THermostatis-CHorou-Smart-me-Wi-Fi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα ασύρματο θερμοστάτη για να μπορώ να τον μεταφέρω όπου θέλω. Αυτό που έβαλα είναι τυχαία επιλογή. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, hero_nikolas είπε

Δίπλα σε παραθυρο και πανω σε εξωτερικο τοιχο μαλλον ειναι λαθος , επισης νομιζω οτι πισω απο τον θερμοστατη καλο ειναι να υπαρχει ενα φύλλο φελου για να μην μεταφερεται η θερμοκρασια του τοιχου .

-Έχω βάλει πολλούς θερμοστάτες, φελο πρώτη φορά ακούω.....

-Τι εννοείτε xps αντί για μάρμαρο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε

Και εγώ αυτό σκέφτομαι οτι δίπλα στο παράθυρο θα εχω θέμα..  αλλά ετσι όπως είναι το σαλόνι δεν εχω κάπου αλλού να το βάλω.

Εκεί  που έιναι τώρα έχει για παράδειγμα 24 βαθμούς  στο σαλόνι έχουμε 22-23 οπότε για να δουλέψει η αντλία θα πρέπει να τπ βάλω στο 25 ή 26.

Για τον φελλό δεν το εχω ξανα ακούσει.. αλλά ο θερμοστατης που έχω  είναι χωνευτος

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Εχω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει κι έχει εμπειρία. Μου δώσανε 2 διαφορετικά σενάρια για αντλία θερμότητας. Ο ένας να πάρω μεσαίων θερμοκρασιών και να δουλεύει στις μέγιστες θερμοκρασίες (55-60 βαθμούς) και ο άλλος να πάρω υψηλών θερμοκρασιών και να δουλεύει επίσης στους 55 βαθμούς. Έχει γίνει μελέτη και θα τοποθετηθούν 3στηλα καλοριφέρ (δεν υπάρχει δυνατότητα για ενδοδαπεδια). Θα τοποθετηθούν  θερμοστατικες βάνες σε όλα τα καλοριφέρ. 
Η ερώτηση μου είναι σε ποιο σενάριο θα έχω μεγαλύτερη οικονομία και σε ποιο σενάριο θα έχω μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της αντλίας αν παίζει ρόλο αυτό. 
ευχαριστω. 

αφορά για αντλία θερμότητας στα 22kw σύμφωνα με τις ανάγκες της οικίας μου. 

Επεξ/σία από chaleas
Δημοσ.
8 ώρες πριν, aristidis540 είπε

-Έχω βάλει πολλούς θερμοστάτες, φελο πρώτη φορά ακούω.....

-Τι εννοείτε xps αντί για μάρμαρο?

Εαν ο θερμοστατης ακουμπαει σε επιφανεια που ειναι ψυχρη οπως ενας εξωτερικος τοιχος η μαρμαρο κλπ για να μην μεταφερεται η θερμοκρασια επειδη ακουμαπει πανω ο θερμοστατης.
Να θυμισω οτι ο Madoka ειχε προβλημα με διαφορά θερμοκρασίας απο το LED λαμπακι που ειχε και ελεγαν να χαμηλοσουν την ενταση του για αξιοπιστη μετρηση θερμοκρασιας .

Δημοσ.
10 hours ago, chaleas said:

αφορά για αντλία θερμότητας στα 22kw σύμφωνα με τις ανάγκες της οικίας μου

22kw αντλία?! τι σπίτι έχεις? Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο.

Τι αντλίες σου δίνουν; Λογικά για r290 μιλάμε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Να θυμισω οτι ο Madoka ειχε προβλημα με διαφορά θερμοκρασίας απο το LED λαμπακι που ειχε και ελεγαν να χαμηλοσουν την ενταση του για αξιοπιστη μετρηση θερμοκρασιας .

Πήρε και red dot design award τρομάρα του. Ευτυχώς δεν πέταξα 150€ να τον πάρω τώρα θα'χει ακριβύνει κι άλλο :) ...

12 ώρες πριν, pavloa είπε

Εκεί  που έιναι τώρα έχει για παράδειγμα 24 βαθμούς  στο σαλόνι έχουμε 22-23 οπότε για να δουλέψει η αντλία θα πρέπει να τπ βάλω στο 25 ή 26.

Στο παράθυρο μπορεί να έχεις το αντίστροφο αποτέλεσμα. Αλλά αν δεν βολεύει τί να κάνεις...Θα μπορούσες να κλείσεις λίγο την παροχή στο κοντινότερο σώμα στην υφιστάμενη θέση, για να εξισορροπήσεις το δίκτυο και να συμβαδίζουν οι θερμοκρασίες με του σαλονιού. Επίσης να πω ότι στις αντλίες το ιδανικό είναι να βάζουμε τους δικούς τους θερμοστάτες. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλους θερμοστάτες του εμπορίου που τις δουλεύουν on/off. Δεν είναι λέβητες. Ο δικός της θερμοστάτης θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να μην κόβει την αντλία, αλλά αν πλησιάζει την ορισθείσα θερμοκρασία να επεμβαίνει και να χαμηλώνει την αντιστάθμιση, η οποία όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να είναι και τέλεια... Έτσι η αντλία θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά σε χαμηλότερο σημείο λειτουργίας ίσα που να διατηρεί την θερμοκρασία συνεχώς στο επιθυμητό σημείο.

12 ώρες πριν, chaleas είπε

αφορά για αντλία θερμότητας στα 22kw σύμφωνα με τις ανάγκες της οικίας μου. 

Συμφωνώ ότι είναι πολύ υψηλή η ισχύς που σου προτείνεται. Σε ποια περιοχή και γιατί κατοικία πρόκειται; Εξέτασέ το προσεκτικά μην κινηθείς βιαστικά... Εμένα μου πρόσφεραν 24kw, κατόπιν συζήτησης με τον ξάδερφό μου που είναι έμπορος Daikin και έχει εμπειρία επέλεξα 16άρα την οποί δεν έχω τερματίσει ποτέ σε ισχύ ουσιαστικά. Τί λέει η μελέτη;...
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σίγουρα χαμηλών θα πας ή σε r290 που μπορεί να ανέβει και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να χάσει σημαντικά σε απόδοση. Διαστασιολόγησε τα σώματά σου πιο μεγάλα ώστε να δουλεύουν στους 45 και πρακτικά με την αντιστάθμιση τις περισσότερες ώρες να δουλεύουν στους 35. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην εξοικονόμηση.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Στο παράθυρο μπορεί να έχεις το αντίστροφο αποτέλεσμα. Αλλά αν δεν βολεύει τί να κάνεις...Θα μπορούσες να κλείσεις λίγο την παροχή στο κοντινότερο σώμα στην υφιστάμενη θέση, για να εξισορροπήσεις το δίκτυο και να συμβαδίζουν οι θερμοκρασίες με του σαλονιού. Επίσης να πω ότι στις αντλίες το ιδανικό είναι να βάζουμε τους δικούς τους θερμοστάτες. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλους θερμοστάτες του εμπορίου που τις δουλεύουν on/off. Δεν είναι λέβητες. Ο δικός της θερμοστάτης θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να μην κόβει την αντλία, αλλά αν πλησιάζει την ορισθείσα θερμοκρασία να επεμβαίνει και να χαμηλώνει την αντιστάθμιση, η οποία όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να είναι και τέλεια... Έτσι η αντλία θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά σε χαμηλότερο σημείο λειτουργίας ίσα που να διατηρεί την θερμοκρασία συνεχώς στο επιθυμητό σημείο.

Ναι το ξέρω ότι μπορεί να έχω το αντίθετο αποτέλεσμα.. το πρωί έβαλα ένα θερμόμετρο σε ένα σημείο που μπορεί να μπει να δω τι θερμοκρασία θα καταγράψει όλη μέρα.. 

Στο σημείο που είναι τώρα ο θερμοστάτης δεν εχω βάλει σώμα. 

Έχει μπει στον διάδρομο που πας για τα δωμάτια και συγκεκριμένα εχει μπει στον τοίχο δίπλα απο την πόρτα του μπάνιου. Το βράδυ στο σαλόνι είχαμε 23 στον θερμοστάτη 24.5 -25.. η γυναίκα μου κρυώσε λιγο και για να δουλέψει το βάλαμε στο 26. Το ίδιο θα γίνεται και τον χειμώνα στα πιο κρύα.. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, pavloa είπε

τι λέτε εσείς?

20251005_221132.jpg

Ο θερμοστάτης έιναι αυτός και είναι χωνευτός. 

20251007_211340.jpg

Η Toyotomi Hydria+ δεν εχει επιλογη για Room temprature callibration ? γιατι να μετακινησεις το χειριστηριο απο τη στιγμη που μπορεις να σεταρεις το offset και να δειχνει-μετραει την πραγματικη θερμοκρασια του χωρου.  Σε οσες αντλιες επεσα σε αυτο το προβλημα (που ειναι η πλειοψηφια) ειχαν διαφορα στην μετρουμενη τιμη θερμοκρασιας με την πραγματικη, και το ελυνα με το να δηλωσω το offset. Η παραμετρος συνηθως ειναι στο Installer menu. Εγω δεν θα αλλαζα το θερμοστατη στη θεση που δειχνεις διοτι ειναι λαθος αλλα και λαθος η αποφαση να τον μετακινω μεχρι να δω που συμβαδιζει το αισθητηριο θερμοκρασιας του χειριστηριου (που συνηθως ειναι της πλακας ο σενσορας) με την πραγματικη θερμοκρασια χωρου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...