Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε

Η Toyotomi Hydria+ δεν εχει επιλογη για Room temprature callibration ? γιατι να μετακινησεις το χειριστηριο απο τη στιγμη που μπορεις να σεταρεις το offset και να δειχνει-μετραει την πραγματικη θερμοκρασια του χωρου.  Σε οσες αντλιες επεσα σε αυτο το προβλημα (που ειναι η πλειοψηφια) ειχαν διαφορα στην μετρουμενη τιμη θερμοκρασιας με την πραγματικη, και το ελυνα με το να δηλωσω το offset. Η παραμετρος συνηθως ειναι στο Installer menu. Εγω δεν θα αλλαζα το θερμοστατη στη θεση που δειχνεις διοτι ειναι λαθος αλλα και λαθος η αποφαση να τον μετακινω μεχρι να δω που συμβαδιζει το αισθητηριο θερμοκρασιας του χειριστηριου (που συνηθως ειναι της πλακας ο σενσορας) με την πραγματικη θερμοκρασια χωρου.

Δεν εχω ιδέα αν μπορώ να ρυθμίσω το offset.  Θα ανεβάσω το απόγευμα φωτογραφίες από τα μενού ακόμη και τα κλειδωμένα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι τέτοιο. 

Έχω βάλει δίπλα στο θερμοστάτη δύο διαφορετικά θερμόμετρα και πάνω κάτω δείχνουν την ίδια θερμοκρασία.. οπότε δεν έχει μεγάλη διαφορά από την πραγματικότητα. 

• Απαντ. 5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, pavloa είπε

Στις προηγούμενες ερωτήσεις δεν έχω απαντήσει επειδή δεν είχα χρόνο.. Θα τα δω και θα απαντήσω..

Όπως είχα πει τον θερμοστάτη τον έχουμε στον διάδρομο που εκεί έχουμε μια διαφορά στην θερμοκρασία.

Θέλω να τον μετακινήσω και έλεγα να τον βάλω στο σημείο που έχω με κόκκινο.. 

τι λέτε εσείς?

20251005_221132.jpg

Ο θερμοστάτης έιναι αυτός και είναι χωνευτός. 

20251007_211340.jpg

image.png.f6f463bdea5e410236553bb99c0f23c2.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Εαν ο θερμοστατης ακουμπαει σε επιφανεια που ειναι ψυχρη οπως ενας εξωτερικος τοιχος η μαρμαρο κλπ για να μην μεταφερεται η θερμοκρασια επειδη ακουμαπει πανω ο θερμοστατης.
Να θυμισω οτι ο Madoka ειχε προβλημα με διαφορά θερμοκρασίας απο το LED λαμπακι που ειχε και ελεγαν να χαμηλοσουν την ενταση του για αξιοπιστη μετρηση θερμοκρασιας .

Οι θερμοστάτες έχουν βάση που μπαίνει στον τοίχο,και εχει κενό με τον θερμοστάτη που κουμπώνει επάνω..Αν είναι σωστή η θέση δεν εχουν θέμα.

Λαμπάκια δεν υπάρχουν,αφού στην πλειοψηφία τους δουλεύουν με ψυχρή επαφή. Το madoka είναι άλλη περίπτωση.

Πλέον με τα ασύρματα,υπάρχουν λύσεις για όλα.

Επεξ/σία από aristidis540
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ρυθμίσεις για την αντλία ριναι Οι παρακάτω.. ργω δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για το offset.

20251008_193254.jpg

20251008_193115.jpg

20251008_192914.jpg

20251008_191943.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Καλησπερα

Προκειται να κανω ανακαινιση σε οικεια κατασκευης του 1985...Διαβαζω εδω και καμποσο καιρο και εχω στανταρει θερμοδιακοπτομενα κουφωματα,εξωτερικο κελυφος καθως και κλεισιμο της οροφης με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα.

Το σπιτι ειναι μονοκατοικια 250 τμ στη Νοτια Ελλαδα(Καλαματα),1ου οροφου με υψος οροφης 4μ.Εχει συστημα θερμανης με πετρελαιο και fan coils της εποχης που φτιαχτηκε.

Διαβασα τις τελευταιες 70-80 σελιδες απ το παρον τοπικ και οι περισσοτεροι κατοχοι ΑΘ βρισκονται βορεια ελλαδα οποτε αυτο που προεχει ειναι η θερμανση που ειναι κ λογικο.

Η ερωτηση μου εχει να κανει με την ψυξη.Σκεφτομαι προφανως να περασω καινουργιες σωληνωσεις και να βαλω fan coils οροφης ωστε να λειτουργω την αντλια και για θερμανση και για ψυξη.

Στη θερμανση ειναι αποδοτικη εφοσον ρυθμιστει σωστα,κανενας αντιλογος.Στη ψυξη ομως;Δεν με ενδιαφερει τοσο το θεμα αποδοσης(πιθανοτατα θα μπουν φωτοβολταικα μελλοντικα)οσο το θεμα της ποιοτητας θερμανσης/ψυξης.

Θα τη παλεψω το καλοκαιρι με την αντλια θερμοτητας η θα χρειαστει να βαλω και aircondition?

Θεωρειστε δεδομενο οτι εδω που μενω σπανια εχει κατω απο 10 βαθμους ενω το καλοκαιρι πιανει συχνα 38-40.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, greg4 είπε

22kw αντλία?! τι σπίτι έχεις? Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο.

Τι αντλίες σου δίνουν; Λογικά για r290 μιλάμε.

3 όροφοι περίπου 90-95τμ/οροφος. 
Κύρια κατοικία οι 2 όροφοι και ο ένας είναι βοηθητικός/ξενωνας. 

13 ώρες πριν, mechpanos είπε

Συμφωνώ ότι είναι πολύ υψηλή η ισχύς που σου προτείνεται. Σε ποια περιοχή και γιατί κατοικία πρόκειται; Εξέτασέ το προσεκτικά μην κινηθείς βιαστικά... Εμένα μου πρόσφεραν 24kw, κατόπιν συζήτησης με τον ξάδερφό μου που είναι έμπορος Daikin και έχει εμπειρία επέλεξα 16άρα την οποί δεν έχω τερματίσει ποτέ σε ισχύ ουσιαστικά. Τί λέει η μελέτη;...
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σίγουρα χαμηλών θα πας ή σε r290 που μπορεί να ανέβει και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να χάσει σημαντικά σε απόδοση. Διαστασιολόγησε τα σώματά σου πιο μεγάλα ώστε να δουλεύουν στους 45 και πρακτικά με την αντιστάθμιση τις περισσότερες ώρες να δουλεύουν στους 35. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην εξοικονόμηση.

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. 
Το σπίτι βρίσκεται έξω από την Θεσσαλονίκη προς τον Δρυμό. 
τα σώματα από δίστηλα θα μπουν τρίστηλα όλα με θερμαστατικη βάνα. 

από τεχνική μελέτη μου είπαν

1. ότι για να μπορεί να σηκώσει και τους 3 ορόφους έστω κι αυτές τις λίγες φορές που θα ζητηθεί θα πρέπει να πάμε σε αντλία 22kw   Η αντλία που προτείνει είναι ελληνικής κατασκευής Econset (την οποία δεν την γνώριζα προσωπικά) υψηλών θερμοκρασιών (75C) και θα την ρυθμίσει στους 50-55 για να έχω οικονομία στην κατανάλωση  

2. οτι και 16kw θα με καλύψει για όλο το σπίτι από την στιγμή που θα βάλω μεγάλα καλοριφέρ.  

όπου 1 και 2 είναι διαφορετικοί μηχανικοί  

Το σπίτι είναι περίπου 280τμ σε 3 ορόφους με τα 180-190τμ ως κύρια κατοικία και ο άλλος όροφος βοηθητικός (δηλαδή θα ανάβει σε χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα για διατήρηση, εκτός από κάποιες ημέρες του χειμώνα που θα τον χρησιμοποιούμε ως ξενώνα)

Δημοσ.
31 minutes ago, chaleas said:

16kw θα με καλύψει

με 16 θα είσαι οκ λογικά. Τα 22 είναι υπερβολικά. Πάρε midea r290, πολύ καλό μηχάνημα.

Και αφού είσαι βόρεια πάρε ένα τηλ τον Ισαάκ να σου κάνει εγκατάσταση να είσαι ήρεμος... (Isaak Tsimbrikidis-> youtube, google it)

Αν είναι παλιό το σπίτι θες και χημικό καθαρισμό σίγουρα. (πάρε τον Ισαάκ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, greg4 είπε

με 16 θα είσαι οκ λογικά. Τα 22 είναι υπερβολικά. Πάρε midea r290, πολύ καλό μηχάνημα.

Και αφού είσαι βόρεια πάρε ένα τηλ τον Ισαάκ να σου κάνει εγκατάσταση να είσαι ήρεμος... (Isaak Tsimbrikidis-> youtube, google it)

Αν είναι παλιό το σπίτι θες και χημικό καθαρισμό σίγουρα. (πάρε τον Ισαάκ)

Είναι καινουρια εγκατάσταση καλοριφέρ. Συνολικά θα υπάρχουν 15 panel 33x900 ύψος σε μήκος από 600 εως 1700 και 3 πετσετοκρεμαστρα.

Η απορία μου είναι ας πούμε ότι αν μια 16αρα αντλία μεσαίων θερμοκρασιών  δουλεύει στο  full για να καλύψει  αυτόν τον αριθμό σωμάτων  και μια 22αρα υψηλών δουλεύει στο πιο χαλαρό (δηλαδή σε θερμοκρασίες και οι δύο 50-60C) ποια θα κάψει περισότερο; Μπορεί να απαντηθεί αυτό; 

Επεξ/σία από chaleas
Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα το θέμα ότι 16 kw θα σε καλύψει αν είναι πιο μεγάλα τα σώματα είναι άκυρο, τα kw δεν πάνε με τα σώματα πάνε με την κατοικία. Με τα σώματα πάει όμως, το τί θερμοκρασία θα ρυθμίσει την αντλία, για να δώσει τα απαιτούμενα kw. 
Δηλαδή με μικρά σώματα για να βγάλει τα kw που απαιτείται θα πρέπει να δώσει υψηλές θερμοκρασίες, με μεγάλα μπορεί να βγάλει τα kw και με χαμηλές οπότε εσένα σου κάνει οικονομία στην κατανάλωση γιατί η αντλία βγάζει τα kw με καλύτερη σχέση απόδοσης τι καίει προς τι παράγει. Αν μιλάγαμε για καλά μονωμένο σπίτι στην Νότια Ελλάδα θα σου έλεγα ότι ναι τα 16kw θα σε καλύψουν όμως για Θεσσαλονίκη έτσι όπως περιγράφεται και σαν τοποθεσία μου ακούγεται εύλογο το μέγεθος των 22kw αν στοιχειοθετείται από σχετική μελέτη απωλειών.
Γενικά το κομμάτι αντλίας θερμότητας και επιλογή θέλει μελέτη εμπειρία και προσεκτική επιλογή δεν είναι ψωνίζουμε ένα προϊόν από το ράφι στο σούπερ μάρκετ. Και για να πετύχει θέλει εξίσου μεγάλη προσοχή στην εγκατάσταση. Πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση με 3 ορόφους και αυτονομίες προφανώς θα χρειαστεί buffer με πρωτεύον δευτερεύον και μελέτη για το τί κυκλοφορητής θα μπει για να υποστηρίξει το δίκτυο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, chaleas είπε

Είναι καινουρια εγκατάσταση καλοριφέρ. Συνολικά θα υπάρχουν 15 panel 33x900 ύψος σε μήκος από 600 εως 1700 και 3 πετσετοκρεμαστρα.

Η απορία μου είναι ας πούμε ότι αν μια 16αρα αντλία μεσαίων θερμοκρασιών  δουλεύει στο  full για να καλύψει  αυτόν τον αριθμό σωμάτων  και μια 22αρα υψηλών δουλεύει στο πιο χαλαρό (δηλαδή σε θερμοκρασίες και οι δύο 50-60C) ποια θα κάψει περισότερο; Μπορεί να απαντηθεί αυτό; 

Στην μελέτη θέρμανσης αξιολογούν την μόνωση κάθε δωματίου, το προσανατολισμό, τα ανοίγματα -παράθυρα, την απόσταση από το κολλεκτέρ, την υψομετρική διαφορά από την αντλία, την διατομή των σωλήνων, το κλίμα της περιοχής, το μέγεθος κάθε σώματος, την τοποθέτηση κάθε σώματος (πχ κάτω από παράθυρο ή βορινός τοίχος), τα συνολικά λίτρα του συστήματος και σύμφωνα με αυτό καταλήγουν στο μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της αντλίας, σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας νερού. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να σου πει κάποιος   16 ή 22 από εδώ, καθώς θα πρέπει να δει σε συνδυασμό με τα παραπάνω και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε αντλίας (scop κ.α). 

Επεξ/σία από makisssss
Δημοσ.
35 minutes ago, chaleas said:

οχι δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί υπάρχουν πάρα πολύ παράμετροι.

Καταρχήν δεν κάνει όλο τον χρόνο ίδια εξωτερική θερμοκρασία. Άλλα τα κρύα μεσημέρι αλλά τα ξημερώματα. Άλλα τα κρύα τον Φλεβάρη άλλα τώρα. Τις πιο "νορμαλ" μέρες η 22αρα θα κάνει λογικά αρκετά on-off που πάνε την κατανάλωση στο θεό.

Από την άλλη σε περίπτωση που σκέφτεται οτι απλά θα την κλείνω το μεσημέρι πχ, επίσης δεν είναι σωστή λογική για αντλία θερμότητας. Γενικά αυτό που θες είναι η αντλία να δουλεύει όλη μέρα με μια σταθερή ροή παραγωγής ζεστού νερού προς τα σώματα σε θερμοκρασίες 40 με 55. Το 55 για τα πολύ μεγάλα κρύα. Αν δουλεύεις την αντλία για μερικές ώρες στους 60-70 ετοιμάσου να γίνεις φίλος με την ΔΕΗ :D . 

Επίσης θα έχεις αυτονομίες ανά όροφο; Τι σώματα ακριβώς θα μπουν; Τι απώλειες έχεις το σπίτι; Πρέπει να μπει και κατάλληλο δοχείο αδράνειάς, κυκλοφορητές, που θα μπει το χειριστήριο της αντλίας κλπ

υ.γ. και αυτά που είπε ο @mechpanos. Εγώ 22αρα στην Ελλάδα δεν θα έβαζα πάντως.

Τον Ισαάκ πάρε τηλ :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Wspr είπε

Στη θερμανση ειναι αποδοτικη εφοσον ρυθμιστει σωστα,κανενας αντιλογος.Στη ψυξη ομως;Δεν με ενδιαφερει τοσο το θεμα αποδοσης(πιθανοτατα θα μπουν φωτοβολταικα μελλοντικα)οσο το θεμα της ποιοτητας θερμανσης/ψυξης.

Θα τη παλεψω το καλοκαιρι με την αντλια θερμοτητας η θα χρειαστει να βαλω και aircondition?

Η ποιότητα θέρμανσης και ψύξης δεν διαφέρει σε τίποτα από τα aircondition. Το αν θα την παλέψεις ή όχι εξαρτάται από την μελέτη ώστε να μπουν κατάλληλου μεγέθους fan coils και αντλία. Εγώ προσωπικά ενώ στην θέρμανση είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ψύξη έχω μέτρια εμπειρία γιατί α. στην διαστασιολόγηση δεν έλαβα σοβαρά υπόψη ότι τα δωμάτια στον όροφο τα βαράει ντάλα ήλιος οπότε τα fan coils που είχαν υπολογιστεί για θέρμανση (ευτυχώς διαστασιολογημένα στη χαμηλή σκάλα) πρέπει να τα έχω στο max για να πούνε κάτι και β. ότι πρέπει να καίω την αντλία των 16kw να γυρνάει νερά σε όλο το σπίτι όταν θέλει πχ ψύξη μόνο η κρεβατοκάμαρα. Στη θέρμανση αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί θες να έχεις θερμική άνεση σε όλο το σπίτι, στην ψύξη προσωπικά δεν με νοιάζει να έχω δροσιά σε όλο το σπίτι το μεσημέρι ας βράσει το σαλόνι και η κουζίνα εγώ θέλω να πάω στη κρεββατοκάμαρα να ξεραθώ 2 ώρες (λέμε τώρα)...το απόγευμα που θα αράζω στο σαλόνι, δεν με νοιάζει να βράσει η κρεββατοκάμαρα, μέχρι το βράδι που θα πάω να ξαναξεραθώ...οπότε με κλιματιστικά θα είχα γρηγορότερη ψύξη εστιασμένη σε χαμηλότερο κόστος. Οπότε ναι αν το σχεδίαζα τώρα πάλι από την αρχή, ίσως σκεφτόμουν καλύτερα ενδοδαπέδια για την θέρμανση και 4 καλά κλιματιστικά για την ψύξη. Αυτά από την δική μου προσωπική εμπειρία. Ίσως βέβαια αν είχα βάλει 2οδες στα fan coils και buffer πρωτεύον δευτερεύον οπότε θα πήγαινε ΟΛΗ η απαιτούμενη ροή σε 1-2 fan coils αντί να περνάει από 11 που τα 9-10 δεν λειτουργούν, να ήταν πιο κοντά στο ζητούμενο αποτέλεσμα και χωρίς πολλά start/stop, δεν ξέρω...
ΥΓ. αυτά παθαίνεις όταν σχεδιάζεις το δικό σου σπίτι έχοντας επαφή μεν με το αντικείμενο, αλλά μηδενική εμπειρία στην πράξη...και το χειρότερο για ένα μηχανικό που έχει φτιάξει το δικό του σπίτι ξέρετε όλοι ποιο είναι ε... 👡

54 λεπτά πριν, chaleas είπε

Να μην σκέφτεσαι την φουλ λειτουργία αλλά αυτήν στην οποία θα λειτουργεί το 95% του χρόνου. Αν στο 95% του χρόνου η απαίτηση είναι μέχρι 12kw που καλύπτεται με αντιστάθμιση στους 40 βαθμούς (λέμε τώρα υποθετικό παράδειγμα) και η 22άρα υψηλών πρέπει να κάνει stop γιατί δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά το inverter της, ποια θα κάψει λιγότερο;
Γιαυτό αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν έμπειροι μηχανικοί με αντίληψη των συνθηκών της περιοχής και της εγκατάστασης κατόπιν σχετικής μελέτης.

Επεξ/σία από mechpanos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Να μην σκέφτεσαι την φουλ λειτουργία αλλά αυτήν στην οποία θα λειτουργεί το 95% του χρόνου. Αν στο 95% του χρόνου η απαίτηση είναι μέχρι 12kw που καλύπτεται με αντιστάθμιση στους 40 βαθμούς (λέμε τώρα υποθετικό παράδειγμα) και η 22άρα υψηλών πρέπει να κάνει stop γιατί δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά το inverter της, ποια θα κάψει λιγότερο;
Γιαυτό αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν έμπειροι μηχανικοί με αντίληψη των συνθηκών της περιοχής και της εγκατάστασης κατόπιν σχετικής μελέτης.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το θέμα μου είναι ότι και οι δύο απόψεις που παρέθεσα δεν είναι δικές μου. Είναι απόψεις από ειδικούς  με μελέτη για αυτή τη δουλειά. 

Από το παράδειγμα σου τι να υποθέσω; Ότι ανοιγοκλείνοντας η αντλία καίει περισσότερο ή επειδή κάνει στοπ και δε δουλεύει κάνει οικονομία;

1 ώρα πριν, greg4 είπε

οχι δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί υπάρχουν πάρα πολύ παράμετροι.

Καταρχήν δεν κάνει όλο τον χρόνο ίδια εξωτερική θερμοκρασία. Άλλα τα κρύα μεσημέρι αλλά τα ξημερώματα. Άλλα τα κρύα τον Φλεβάρη άλλα τώρα. Τις πιο "νορμαλ" μέρες η 22αρα θα κάνει λογικά αρκετά on-off που πάνε την κατανάλωση στο θεό.

Από την άλλη σε περίπτωση που σκέφτεται οτι απλά θα την κλείνω το μεσημέρι πχ, επίσης δεν είναι σωστή λογική για αντλία θερμότητας. Γενικά αυτό που θες είναι η αντλία να δουλεύει όλη μέρα με μια σταθερή ροή παραγωγής ζεστού νερού προς τα σώματα σε θερμοκρασίες 40 με 55. Το 55 για τα πολύ μεγάλα κρύα. Αν δουλεύεις την αντλία για μερικές ώρες στους 60-70 ετοιμάσου να γίνεις φίλος με την ΔΕΗ :D . 

Επίσης θα έχεις αυτονομίες ανά όροφο; Τι σώματα ακριβώς θα μπουν; Τι απώλειες έχεις το σπίτι; Πρέπει να μπει και κατάλληλο δοχείο αδράνειάς, κυκλοφορητές, που θα μπει το χειριστήριο της αντλίας κλπ

υ.γ. και αυτά που είπε ο @mechpanos. Εγώ 22αρα στην Ελλάδα δεν θα έβαζα πάντως.

Τον Ισαάκ πάρε τηλ :P

Σύμφωνα με την προσφορά θα αποτελείτε 

δοχειο αδρανειας 60lt

δοχειο διαστολης 25lt

δοχείο πίεσης 18lt

boiler 100 lt

αντίσταση boiler

τριοδη ηλεκτροβάνα εκτροπής για τα ΖΝΧ

σωκηνες ppr φ40 και φ32

3 κυκλοφορητες

3 θερμοστάτες (1 για κάθε όροφο)

και άλλα όπως αυτόματοι πληρωτές, μονώσεις, μαγνητικό φίλτρο κτλ κτλ

15 σωματα panel 3 στηλών  και 3 πετσετοκρεμαστρες. 

Οι αντλίες που μου προτάθηκαν είναι οι παρακάτω:

1. Econset GreenTherm PASRW060 R290 (75C)

2. MDV MDVCV18WD2BR8 18KW 3PH R32 (65C)

3. Daikin EBLA16DV37 16kw R32 (65C)

4. Midea M-Thermal Αrctic R290 MHC-V16W/D2N7 (75C)

Επεξ/σία από chaleas
Δημοσ.

@chaleas

Μία ερώτηση χωρίς να είμαι ειδικός, αφού κάνεις καινούργια εγκατάσταση γιατί δεν βάζεις fan coil που θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες;;

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία να σου πω πως η 3. Daikin EBLA16DV37 16kw R32 (65C)

α. πάει μέχρι 60C 

β. στους 2C με 55C νερά αποδίδει max 12Kw

γ. καίει κατ ελάχιστο 900W (όσο και οι 9, 11, 14Kw).

Ελπίζω τα παραπάνω να σε βοηθήσουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...