chaleas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ 24 λεπτά πριν, chios είπε @chaleas Μία ερώτηση χωρίς να είμαι ειδικός, αφού κάνεις καινούργια εγκατάσταση γιατί δεν βάζεις fan coil που θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες;; Έχουν τοποθετηθεί τα καλοριφέρ ήδη. Απλά είναι καινουρια. Δεν έχουν πάρει νερά ακόμα. 6 λεπτά πριν, ThanG είπε Από προσωπική εμπειρία να σου πω πως η 3. Daikin EBLA16DV37 16kw R32 (65C) α. πάει μέχρι 60C β. στους 2C με 55C νερά αποδίδει max 12Kw γ. καίει κατ ελάχιστο 900W (όσο και οι 9, 11, 14Kw). Ελπίζω τα παραπάνω να σε βοηθήσουν Ευχαριστώ!
skiace Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ φαινεται να υπαρχει καποια κινητικοτητα στο προγραμμα, αλλαζω θερμανση και θερμοσιφωνα. Η αιτηση μου ενω απο τον Ιανουαριο ηταν ακινητη, τωρα μπηκε σε φαση αξιολογησης. Η αίτηση με αριθμό 3**** εισήλθε στο στάδιο αξιολόγησης από τον Φορέα Υλοποίησης.
leonkoum Δημοσ. Πέμπτη στις 02:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:08 μμ 2 ώρες πριν, chaleas είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το θέμα μου είναι ότι και οι δύο απόψεις που παρέθεσα δεν είναι δικές μου. Είναι απόψεις από ειδικούς με μελέτη για αυτή τη δουλειά. Από το παράδειγμα σου τι να υποθέσω; Ότι ανοιγοκλείνοντας η αντλία καίει περισσότερο ή επειδή κάνει στοπ και δε δουλεύει κάνει οικονομία; Σύμφωνα με την προσφορά θα αποτελείτε δοχειο αδρανειας 60lt δοχειο διαστολης 25lt δοχείο πίεσης 18lt boiler 100 lt αντίσταση boiler τριοδη ηλεκτροβάνα εκτροπής για τα ΖΝΧ σωκηνες ppr φ40 και φ32 3 κυκλοφορητες 3 θερμοστάτες (1 για κάθε όροφο) και άλλα όπως αυτόματοι πληρωτές, μονώσεις, μαγνητικό φίλτρο κτλ κτλ 15 σωματα panel 3 στηλών και 3 πετσετοκρεμαστρες. Οι αντλίες που μου προτάθηκαν είναι οι παρακάτω: 1. Econset GreenTherm PASRW060 R290 (75C) 2. MDV MDVCV18WD2BR8 18KW 3PH R32 (65C) 3. Daikin EBLA16DV37 16kw R32 (65C) 4. Midea M-Thermal Αrctic R290 MHC-V16W/D2N7 (75C) Κοστολογιο για ολα αυτα?
chaleas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:14 μμ 2 λεπτά πριν, leonkoum είπε Κοστολογιο για ολα αυτα? Δεν έχει ολοκληρωθεί η προσφορά διότι δεν έχουμε καταλήξει σε αντλία. Μπορεί να προστεθούν κάποια πράγματα πχ αυτοματισμοί και μπορεί να αφαιρεθούν άλλα. Ανάλογος την αντλία μου είπαν μπορεί να χρειαστεί και ηλεκτρολόγος για τις συνδεσμολογίες - γέφυρες κτλ κτλ. 35 λεπτά πριν, skiace είπε φαινεται να υπαρχει καποια κινητικοτητα στο προγραμμα, αλλαζω θερμανση και θερμοσιφωνα. Η αιτηση μου ενω απο τον Ιανουαριο ηταν ακινητη, τωρα μπηκε σε φαση αξιολογησης. Η αίτηση με αριθμό 3**** εισήλθε στο στάδιο αξιολόγησης από τον Φορέα Υλοποίησης. Δυστυχώς εγώ δεν πρόλαβα να μπω στο πρόγραμμα διότι δεν είχε κλείσει ακόμα η οικοδομική άδεια η οποία έκλεισε πριν 2 ημέρες.
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:29 μμ 4 ώρες πριν, chaleas είπε Από το παράδειγμα σου τι να υποθέσω; Ότι ανοιγοκλείνοντας η αντλία καίει περισσότερο ή επειδή κάνει στοπ και δε δουλεύει κάνει οικονομία; Ότι καίει περισσότερο. Πρώτον πχ το σπίτι θα ζητάει 12kw, η αντλία δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά, θα κάψει 15 για κάποια ώρα 10-15 λεπτά, μέχρι που θα καταλάβει ότι γυρίζουν πίσω νερά σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία με αυτά που στέλνει, οπότε θα κάνει OFF (και το σπίτι θα έχει τσιμπήσει λίγο παραπάνω θερμοκρασία χωρίς πραγματικά να θέλεις), θα περιμένει κανένα 10-15 λεπτά θα πάρει πάλι μπρος, τα νερά θα έχουν παγώσει εντωμεταξύ στο κύκλωμα οπότε θα πάρει με ας πούμε 20kw μπροστά, για να πέσει πάλι στα 15 να κάτσει κανένα 10-15λεπτο και να ξανασβήσει. Όλο αυτό το ON-OFF είναι λιγότερο συμφέρον από ένα μικρότερο μοντέλο που θα είναι μέσα στο πεδίο λειτουργίας του τα 12 kw. ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΧΑΡΙΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ, δεν μιλάμε συγκεκριμένα εδωπέρα... Τώρα στο συγκεκριμένο, απαιτεί να μελετηθεί αυτό για να έχεις μια ισορροπημένη λύση. Στις προσφορές που μου έβαλες, αναλόγως της αντλίας πιθανότατα θα πρέπει να βάλεις 1 θερμοστάτη λιγότερο, δηλαδή στον 1 χώρο να λειτουργήσεις το χειριστήριο της αντλίας σαν θερμοστάτη χώρου που θα επεμβαίνει και στην καμπύλη της αντιστάθμισης της αντλίας, και στους άλλους 2 θερμοστάτη σαν ελεγκτή αυτονομίας. Θα δεις και με τα manual των αντλιών πώς μπορούν να ελέγξουν πολλαπλές ζώνες θα πρέπει να σε βοηθήσει ο εγκαταστάτης σου. Από αντλίες ΕΓΩ προσωπικά θα επέλεγα μια από τις πιο επώνυμες να μπορείς να βρεις εγκαταστάτες να την έχουν δουλέψει, χρήστες στο internet να βοηθηθείς για τις ρυθμίσεις, και να βρίσκεις και ανταλλακτικά στο μέλλον. Η συγκεκριμένη Midea θεωρείται από τις κορυφαίες απότι ακούω. Αν σε καλύπτει κιόλας σαν ισχύς go for it. 2
Nikolas7_7 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:08 μμ ρε παιδια, για τις ECON αντλιες θερμοτητας τι γνωμη εχετε? Τις φερνει ενας φιλος και δινει 5 χρονια τεχνικη υποστηριξη και ανταλλακτικα και μου λεει οτι ειναι πολυ καλες ενω εχουν επωνυμα εξαρτηματα. εδω ενα λινκ απο σκρουτζ https://www.skroutz.gr/c/1408/antlies_themotitas/m/32820/Econ.html
chaleas Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ 28 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ότι καίει περισσότερο. Πρώτον πχ το σπίτι θα ζητάει 12kw, η αντλία δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά, θα κάψει 15 για κάποια ώρα 10-15 λεπτά, μέχρι που θα καταλάβει ότι γυρίζουν πίσω νερά σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία με αυτά που στέλνει, οπότε θα κάνει OFF (και το σπίτι θα έχει τσιμπήσει λίγο παραπάνω θερμοκρασία χωρίς πραγματικά να θέλεις), θα περιμένει κανένα 10-15 λεπτά θα πάρει πάλι μπρος, τα νερά θα έχουν παγώσει εντωμεταξύ στο κύκλωμα οπότε θα πάρει με ας πούμε 20kw μπροστά, για να πέσει πάλι στα 15 να κάτσει κανένα 10-15λεπτο και να ξανασβήσει. Όλο αυτό το ON-OFF είναι λιγότερο συμφέρον από ένα μικρότερο μοντέλο που θα είναι μέσα στο πεδίο λειτουργίας του τα 12 kw. ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΧΑΡΙΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ, δεν μιλάμε συγκεκριμένα εδωπέρα... Τώρα στο συγκεκριμένο, απαιτεί να μελετηθεί αυτό για να έχεις μια ισορροπημένη λύση. Στις προσφορές που μου έβαλες, αναλόγως της αντλίας πιθανότατα θα πρέπει να βάλεις 1 θερμοστάτη λιγότερο, δηλαδή στον 1 χώρο να λειτουργήσεις το χειριστήριο της αντλίας σαν θερμοστάτη χώρου που θα επεμβαίνει και στην καμπύλη της αντιστάθμισης της αντλίας, και στους άλλους 2 θερμοστάτη σαν ελεγκτή αυτονομίας. Θα δεις και με τα manual των αντλιών πώς μπορούν να ελέγξουν πολλαπλές ζώνες θα πρέπει να σε βοηθήσει ο εγκαταστάτης σου. Από αντλίες ΕΓΩ προσωπικά θα επέλεγα μια από τις πιο επώνυμες να μπορείς να βρεις εγκαταστάτες να την έχουν δουλέψει, χρήστες στο internet να βοηθηθείς για τις ρυθμίσεις, και να βρίσκεις και ανταλλακτικά στο μέλλον. Η συγκεκριμένη Midea θεωρείται από τις κορυφαίες απότι ακούω. Αν σε καλύπτει κιόλας σαν ισχύς go for it. Αυτό ακριβώς ρωτούσα. Αν πχ στο ίδιο σπίτι με τα ίδια σώματα βάλουμε μια αντλία 22kw υψηλων θερμοκρασιών και μια 16kw Μεσαίων θερμοκρασιών και εννοείτε ότι καλύπτεται και με τις δύο αντλίες ο χώρος και τις ρυθμίζουμε να δουλεύουν και οι δύο στις ίδιες θερμοκρασίες 35-55 ας πούμε. Ποια θα κάψει περισσότερο ενέργεια; ΥΓ1: έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες στο θέμα σας ( πάνω από 250 🤓🤪) και πάνω κάτω είχα καταλάβει αυτό που μου είπες τώρα. Το παράδειγμα που μου έδωσε ένας μηχανικός ήταν ότι η 22kw υψηλών θερμοκρασιών θα δουλεύει χαμηλά με αποτέλεσμα να μη μου καίει ρεύμα κι επίσης θα δουλεύει χαλαρά και δε θα ζορίζεται - χαλάσει τόσο εύκολα. Αλλά με αυτό που μου είπατε τώρα τα αναιρεί όλα αυτά διότι θα έχω πολλά άναψε-σβήσε με αποτέλεσμα να καίει περισσότερο και να ζορίζεται στις επανεκκινήσεις. Ο δεύτερος μηχανικός ακριβώς το αντίθετο καλύτερα να δουλεύει σχεδόν στο max αλλά σταθερά όλη ημέρα ΥΓ2: είδα βιντεο του συγκεκριμένου επαγγελματία και μάλιστα σε ενα από αυτά υπάρχει μια οικία περίπου στα δικά μου κυβικά (80-90τμ/οροφος) οπου έχει τροποποιήσει την εγκατάσταση και ζεσταίνεται ο άνθρωπος με 16αρα daikin 10ετιας και βάλε.
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:20 μμ 7 λεπτά πριν, chaleas είπε Αυτό ακριβώς ρωτούσα. Αν πχ στο ίδιο σπίτι με τα ίδια σώματα βάλουμε μια αντλία 22kw υψηλων θερμοκρασιών και μια 16kw Μεσαίων θερμοκρασιών και εννοείτε ότι καλύπτεται και με τις δύο αντλίες ο χώρος και τις ρυθμίζουμε να δουλεύουν και οι δύο στις ίδιες θερμοκρασίες 35-55 ας πούμε. Ποια θα κάψει περισσότερο ενέργεια; ΥΓ1: έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες στο θέμα σας ( πάνω από 250 🤓🤪) και πάνω κάτω είχα καταλάβει αυτό που μου είπες τώρα. Το παράδειγμα που μου έδωσε ένας μηχανικός ήταν ότι η 22kw υψηλών θερμοκρασιών θα δουλεύει χαμηλά με αποτέλεσμα να μη μου καίει ρεύμα κι επίσης θα δουλεύει χαλαρά και δε θα ζορίζεται - χαλάσει τόσο εύκολα. Αλλά με αυτό που μου είπατε τώρα τα αναιρεί όλα αυτά διότι θα έχω πολλά άναψε-σβήσε με αποτέλεσμα να καίει περισσότερο και να ζορίζεται στις επανεκκινήσεις. Ο δεύτερος μηχανικός ακριβώς το αντίθετο καλύτερα να δουλεύει σχεδόν στο max αλλά σταθερά όλη ημέρα ΥΓ2: είδα βιντεο του συγκεκριμένου επαγγελματία και μάλιστα σε ενα από αυτά υπάρχει μια οικία περίπου στα δικά μου κυβικά (80-90τμ/οροφος) οπου έχει τροποποιήσει την εγκατάσταση και ζεσταίνεται ο άνθρωπος με 16αρα daikin 10ετιας και βάλε. Ναι το παράδειγμα είναι όμως με τυχαία νούμερα. Για να συγκεκριμενοποιηθεί, θέλει μελέτη. Η απάντηση λοιπόν δεν είναι προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση, αλλά "εξαρτάται". Υγ. Στα βίντεο έχει ένα τηλέφωνο. Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις μια γνώμη και προσφορά. 1
pavloa Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:44 μμ 22 ώρες πριν, pavloa είπε Οι ρυθμίσεις για την αντλία ριναι Οι παρακάτω.. ργω δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για το offset. Υπάρχει στα μενού κάποια ρύθμιση για το offset του θερμοστάτη?
chaleas Δημοσ. Πέμπτη στις 05:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:56 μμ (επεξεργασμένο) 1. Econset GreenTherm PASRW060 R290 (75C) 2. MDV MDVCV18WD2BR8 18KW 3PH R32 (65C) Αυτές τις εταιρίες τις γνωρίζετε; Έχετε κάποια άποψη; Δεν βρήκα καμία κριτική όπου και να κοίταξα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:59 μμ από chaleas
Wspr Δημοσ. χθες στις 01:12 πμ Δημοσ. χθες στις 01:12 πμ 14 ώρες πριν, mechpanos είπε Η ποιότητα θέρμανσης και ψύξης δεν διαφέρει σε τίποτα από τα aircondition. Το αν θα την παλέψεις ή όχι εξαρτάται από την μελέτη ώστε να μπουν κατάλληλου μεγέθους fan coils και αντλία. Εγώ προσωπικά ενώ στην θέρμανση είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ψύξη έχω μέτρια εμπειρία γιατί α. στην διαστασιολόγηση δεν έλαβα σοβαρά υπόψη ότι τα δωμάτια στον όροφο τα βαράει ντάλα ήλιος οπότε τα fan coils που είχαν υπολογιστεί για θέρμανση (ευτυχώς διαστασιολογημένα στη χαμηλή σκάλα) πρέπει να τα έχω στο max για να πούνε κάτι και β. ότι πρέπει να καίω την αντλία των 16kw να γυρνάει νερά σε όλο το σπίτι όταν θέλει πχ ψύξη μόνο η κρεβατοκάμαρα. Στη θέρμανση αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί θες να έχεις θερμική άνεση σε όλο το σπίτι, στην ψύξη προσωπικά δεν με νοιάζει να έχω δροσιά σε όλο το σπίτι το μεσημέρι ας βράσει το σαλόνι και η κουζίνα εγώ θέλω να πάω στη κρεββατοκάμαρα να ξεραθώ 2 ώρες (λέμε τώρα)...το απόγευμα που θα αράζω στο σαλόνι, δεν με νοιάζει να βράσει η κρεββατοκάμαρα, μέχρι το βράδι που θα πάω να ξαναξεραθώ...οπότε με κλιματιστικά θα είχα γρηγορότερη ψύξη εστιασμένη σε χαμηλότερο κόστος. Οπότε ναι αν το σχεδίαζα τώρα πάλι από την αρχή, ίσως σκεφτόμουν καλύτερα ενδοδαπέδια για την θέρμανση και 4 καλά κλιματιστικά για την ψύξη. Αυτά από την δική μου προσωπική εμπειρία. Ίσως βέβαια αν είχα βάλει 2οδες στα fan coils και buffer πρωτεύον δευτερεύον οπότε θα πήγαινε ΟΛΗ η απαιτούμενη ροή σε 1-2 fan coils αντί να περνάει από 11 που τα 9-10 δεν λειτουργούν, να ήταν πιο κοντά στο ζητούμενο αποτέλεσμα και χωρίς πολλά start/stop, δεν ξέρω... ΥΓ. αυτά παθαίνεις όταν σχεδιάζεις το δικό σου σπίτι έχοντας επαφή μεν με το αντικείμενο, αλλά μηδενική εμπειρία στην πράξη...και το χειρότερο για ένα μηχανικό που έχει φτιάξει το δικό του σπίτι ξέρετε όλοι ποιο είναι ε... 👡 Σ ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη σου απαντηση...Παρομοιο feedback εχω απο 2 γνωστους που λειτουργουν με αντλια θερμοτητας με fan coils.Φιλος με καινουργιο σπιτι εβαλε ενδοδαπεδια και airconditions. Ενδοδαπεδια δεν μπορω να βαλω σε ανακαινιση γιατι θα σηκωθει το πατωμα 10 ποντους οποτε ανοιγω πολλες πληγες μετα. Οποτε μας μενει η επιλογη Α.αντλια θερμοτητας με fan coils για θερμανση/ψυξη Β.Airconditions σε καθε χωρο ξεχωριστα. Αν η διαφορα στη ποιοτητα της θερμανσης ειναι μηδενικη γιατι να προτιμησω αντλια θερμοτητας και οχι απλα ενα συστημα με aircondition που και ποιο φτηνο θα ειναι και δοκιμασμενο το καλοκαιρι;Αν υποθεσουμε οτι εχει διαφορα στην ενεργεια και οτι η αντλια θερμοτητας καιει πολυ λιγοτερο,η τιμη αντλια+εγκαταστασης ειναι τετοια που με βαζεις φωτοβολταικα και γλιτωνεις απο εκει. Εν ολιγοις η ερωτηση κυριως προς τους κατοχους αντλιας που τη δοκιμαζουν στη πραξη ειναι η εξης Σε περιοχη που σπανια βλεπεις κατω απο 12 βαθμους το χειμωνα και το καλοκαιρι η χρηση της ψυξης ειναι απαραιτητη γιατι να βαλω αντλια θερμοτητας και οχι 4-5-6 καλα και ακριβα aircondition ; Αντιλαμβανομαι οτι το καλυτερο combo ειναι ενδοδαπεδια+κλιματιστικα αλλα αυτο σε ανακαινιση δεν γινεται πρακτικα
Gl0bAlZer0 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στις 8/10/2025 στις 9:59 ΠΜ, Gl0bAlZer0 είπε Μεταξύ Samsung , Fujitsu και Inventor τι θα προτιμούσατε? Σπίτι 130 τετραγωνικά Βέροια. Ξέρω οι μάρκε δε λένε κάτι αν δεν έχεις το μοντέλο αλλά χοντρικά ποια θα προτιμούσατε?
dm_mlnk Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, mechpanos είπε Οπότε ναι αν το σχεδίαζα τώρα πάλι από την αρχή, ίσως σκεφτόμουν καλύτερα ενδοδαπέδια για την θέρμανση και 4 καλά κλιματιστικά για την ψύξη. Δεν θεωρω πιο σωστη επιλογη απο αυτη που περιγραφηκε παραπάνω και εξηγω το γιατι (επειτα απο αρκετες εγκαταστασεις-παραμετροποιησεις-ενσωματωσεις αντλιων θερμοτητας). α) οι αντλιες θερμοτητας αερα νερου ειναι συσκευες μαζικης παραγωγης οι οποιες ομως ειναι πολυπλοκες και με αρκετα ηλεκτρονικα μεσα τους που μπορει να αστοχησουν και ειδικα στην δυσκολη στιγμη που τις χρειαζεσαι.Με την κλιματικη αλλαγη οι δυσκολες στιγμες ειναι ολο και περισσοτερες. Αρα να υπαρχει και καποιο εφεδρικο συστημα να υποστηριξη τον οποιον χωρο (Κλιματιστικο) ειναι ισως και απαραιτητο. ΝΑ θυμισω οτι για 50-60 χρονια οι λεβητες πετρελαιου με τους αντιστοιχους καυστηρες η απλοτητα λειτουργιας τους εδειξαν αξιπιστια ανα εγκατασταση για δεκαετιες και συνηθως χωρις καμια συντηρηση. Αυτο δεν ισχυει για τις Αντλιες θερμοτητας. β) οι Αντλιες Θερμοτητας Αερα Νερου εχουν βελτιστοποιηθει για μεγαλυτερη αποδοση σε λειτουργια θερμανσης μιας και η πλειοψηφια του παγκοσμιου αγοραστικου κοινου χρειαζεται περισσοτερο ζεστη παρα ψυξη-δροσισμο. Σε χωρες-πολεις που η κυρια αναγκη ειναι η ψυξη τοτε χρησιμοποιειται Αντλια Θερμοτητας αερα-αερα διοτι και οι συσκευες αυτες εχουν βελτιστοποιηθει για καλυτερη αποδοση σε ψυξη. γ) Ο συνδυασμος θερμανση με ενδοδαπεδια και αντλια θερμοτητσς αερα νερου ειναι η ποιο οικονομικη σε λειτουργια , προκαλει αισθηση ανεσης στου ενοικους και ομοιομορφη ζεστη σε ολο το χωρο. Επισης ειναι πολυ δυσκολο να αστοχησει η μελετη σε ενα τετοιο συστημα μιας και λειτουργει με χαμηλες θερμοκρασιες νερων και εχει αρκετο ογκο νερου. δ) Η θερμανση με φαν κοιλ ειναι πιο δυσκολη στην μελετη-εγκατασταση δεν ικανοποιει ολους το αποτελεσμα αλλα εχει ικανοποιητικο αποτελεσα με λογικο κοστος λειτουργιας αν ολα (ολα ομως) πανε καλα. Στην ψυξη δυστηχως δεν την εχεις αλλα θα λες οτι εχεις ψυξη ενω οι ειδικοι αν θα τους πεις δεν κρυωνει το σπιτι θα σου λενε οτι το συστημα προσφερει δροσισμο και οχι ψυξη. ε) Θερμανση με Α.Θ. και θερματικα σωματα ειναι η φθηνοτερη απο αποψη κοστους εγκαταστασης εχει ανεβασμενο κατα 10-25% (αν ολα ειναι σωστα μελετη-εγκατασταση) κοστος λειτουργιας σε σχεση με ενδοδαπεδια-φαν κοιλ , εχει επισης ικανοποιητικο αποτελεσμα (δεν εχεις το φαινομενο να βραζουν τα καλοριφερ οπως με το λεβητα πετρελαιου-φυσικου αεριου) αλλα προσφερουν ενα καλο αποτελεσμα σε ανεση. Η μελετη και η εγκατασταση εχει πολλα που μπορουν να αστοχησουν και θελει πολυ προσοχη. συνοψιζω τα παραπανω και η λυση Ενδοδαπεδια για θερμανση και επικουρικα να δουλευει σαν δροσισμο για καλοκαιρι ειναι μια καλη επιλογη και συνδυαστικα με Κλιματιστικα καλης ενεργειακης κλασσης μπορεις να εχεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα ολο το χρονο και να μπορεσει να ανταποκριθει και σε ακραιες καιρικες συνθηκες (οι οποιες θα ειναι συνηθως καυσωνες παρα παγετοι συμφωνα με τα μοντελα και τις προβλεψεις). η προταση αυτη εχει εφαρμογη σε περιοχες με μετριο και ζεστο κλιμα και μπορει να ολοκληρωθει με ενα φωτοβολταικο συστημα ωστε να μην σε απασχολησει ποτε το ολο ζητημα παρα μονο οι προγραμματισμενες συντηρησεις του εξοπλισμου. Υ.Γ. Και το κερασακι για τους μερακληδες και για αυτους που θελουν κατι κοντα στο απολυτο , ενα συστημα μηχανικου αερισμου ωστε ο αερα εντος του σπιτιου να ειναι συνεχως φρεσκος και καθαρος. 8 ώρες πριν, Wspr είπε Ενδοδαπεδια δεν μπορω να βαλω σε ανακαινιση γιατι θα σηκωθει το πατωμα 10 ποντους οποτε ανοιγω πολλες πληγες μετα. Μπορεις να δεις και ενδοδαπεδια ξηρας δομησης (ή χαμηλου προφιλ) οπου εχεις μια ανυψωση κοντα στα 3-5 εκατοστα στις περισοτερες περιπτωσεις. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από dm_mlnk 2 1
imr Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Για riello έχει κάποιος γνώμη σαν μάρκα? Μου την πρότεινε εγκατάστατης (18kw) από ότι βλέπω είναι θυγατρική της carrier.
mechpanos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Ναι και επίσης η ψύξη είναι πιο δύσκολο σπορ από τη θέρμανση, έχεις και τα ηλιακά κέρδη και τα λανθάνοντα φορτία να καταπολεμήσεις. Εγώ δεν έβαλα ενδοδαπέδια γιατί φοβόμουν το ύψος (χαμηλοτάβανο) και το κόστος, τελικά και ύψος ανέβηκα με συμβατικό δάπεδο και κόστος με 11fan coil slim μαζί με το δίκτυο και εγκατάσταση δεν μου πήγε και λίγο... Βέβαια υπάρχει και το άλλο εκτός αν θες να ζεσταίνεις τον από κάτω ή το έδαφος πρέπει να βάλεις μια μόνωση κάτω από την ενδοδαπέδια οπότε αναγκαστικά θα σηκωθείς κάτι τις. Συνοψίζοντας αν το ερώτημα τί διαφορά θα έχουν μερικά καλά κλιματιστικά σε σχέση με αντλία θερμότητας με fan coils η γενική απάντηση είναι από καμία όσον αφορά την αίσθηση, μέχρι ελαφρά υπεροχή της αντλίας στην αίσθηση γιατί μπορείς με δίκτυο να πας την θέρμανση παντού στην κουζίνα στο μπάνιο στο διάδρομο στο wc κλπ. Όσον αφορά το κόστος της θέρμανσης ελαφρά υπεροχή στα κλιματιστικά. Όσον αφορά την αισθητική αντλία. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα