GiannisSol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Σώματα akan(φέτες) του 1995… και είμαι μπουφος που δεν έχω κάνει και χημικό καθαρισμό ακόμη, αν και ο υδραυλικός με είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση το δίκτυο μου… να καθαριζεις συχνα το μαγνητικο φιλιτρο και το φιλτρο σιτας. Επισης καλο ειναι να κανεις εναν χημικο καθαρισμο και να βαλετε στο τελος και ενα ειδικο υγρο για αντισκωριακη προστασια. 7 ώρες πριν, ababa641 είπε Τι να πω κι εγώ με 4 - 7 βαθμούς εξ. θερμοκρασία και θερμοκρασία νερών 37 - 41 βαθμούς (00:00 - 07:00 το έχω σε λειτουργία eco -3 βαθμους στα νερά) και μου έκαψε 44kwh. Σε μονοκατοικία 133 τ.μ. αλλά μονωμένη. Εχεις σοβαρο προβλημα στην εγκατασταση οπως εχουμε ξαναπει. Σωματα ακαν φετες και 200 λιτρα buffer(αδιανοητο φορτιο για την αντλια). Μολις διορθωθει το buffer ή αφαιρεθει (αναλογα τι θα πει μια σοβαρη μελετη) θα παρεις ανασα οικονομικη.
ababa641 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 45 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Εχεις σοβαρο προβλημα στην εγκατασταση οπως εχουμε ξαναπει. Σωματα ακαν φετες και 200 λιτρα buffer(αδιανοητο φορτιο για την αντλια). Μολις διορθωθει το buffer ή αφαιρεθει (αναλογα τι θα πει μια σοβαρη μελετη) θα παρεις ανασα οικονομικη. Η μηχανολόγος της ΑΒΒ επέμενε και επιμένει για το 200αρι και λέει οτι και 80αρι αν βάλω δεν θα δω διαφορά στην κατανάλωση. Το θέμα είναι οτι έδωσα 650€ για το 200αρι γιατί το έκανα παραγγελία με επισμάλτωση και θα πρέπει να δώσω κι αλλά 300€ για το 80αρι, συν υλικά, συν εργασία, συν νέα μελέτη...
GiannisSol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, ababa641 είπε Η μηχανολόγος της ΑΒΒ επέμενε και επιμένει για το 200αρι και λέει οτι και 80αρι αν βάλω δεν θα δω διαφορά στην κατανάλωση. Το θέμα είναι οτι έδωσα 650€ για το 200αρι γιατί το έκανα παραγγελία με επισμάλτωση και θα πρέπει να δώσω κι αλλά 300€ για το 80αρι, συν υλικά, συν εργασία, συν νέα μελέτη... Με ακαν σωματα ισως να θες και αρκετα μικροτερο απο 80αρι αν οχι καθολου.. Μια σοβαρη μελετη θα σου λυσει τις αποριες . Τα λεγομενα της μηχανολογου ασχολιαστα. Η αποφαση φυσικα ειναι δικη σου για το τι θα κανεις , απλα στο επισημαινω γιατι παραπονιεσαι συνεχεια για υψηλη καταναλωση σε μια αντικειμενικα λαθος εγκατασταση. 1
1302L Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Τωρα που έχουν πιάσει τα κρύα με 4 θερμοστάτες στο 20, μέσο όρο εξωτερικής θερμοκρασίας 4,5 και νερά 43 καεί 40kwh περίπου τη μέρα. 30kw midea σπίτι 240τμ. 1
cmaniac Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ababa641 είπε Η μηχανολόγος της ΑΒΒ επέμενε και επιμένει για το 200αρι και λέει οτι και 80αρι αν βάλω δεν θα δω διαφορά στην κατανάλωση. Το θέμα είναι οτι έδωσα 650€ για το 200αρι γιατί το έκανα παραγγελία με επισμάλτωση και θα πρέπει να δώσω κι αλλά 300€ για το 80αρι, συν υλικά, συν εργασία, συν νέα μελέτη... Ναι κάτι δεν πάει καλά. 200 λίτρα να είναι ολη η εγκατάσταση εννοούσε, όχι το buffer. Ένα ακαν μονο του ειναι ~25-35 λίτρα ανάλογα το μέγεθος. Αν εχεις 7 απο αυτά βγαίνει ευκολα 200 λίτρα ΜΟ. Για λεπτομέρειες μπορείς να βρεις αναφορές ποσο νερο παίρνει το κάθε ακαν ανα μεγεθος. Απο ένα τυχαιο manual μιας τυχαίας Yutaki μέθοδος υπολογισμού όγκου νερού (εάν υπάρχει υπόλοιπο μπαίνει σε buffer): Spoiler Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από cmaniac
Tsino Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2 hours ago, 1302L said: Τωρα που έχουν πιάσει τα κρύα με 4 θερμοστάτες στο 20, μέσο όρο εξωτερικής θερμοκρασίας 4,5 και νερά 43 καεί 40kwh περίπου τη μέρα. 30kw midea σπίτι 240τμ. μια χαρά είσαι ... Είναι μονωμένο το σπίτι ?
Justelene235 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Καλημερα σας, Εχω αντλια daikin edlq014ca3w1 και θελω να κανω απολυμανση στο ZNX. Γνωριζει καποιος πως μπορω να το κανω γιατι θελω πχ να φτασει 70-75 βαθμους το ζεστο νερο αλλα δε παει πανω απο 65
ababa641 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Ναι κάτι δεν πάει καλά. 200 λίτρα να είναι ολη η εγκατάσταση εννοούσε, όχι το buffer. Ένα ακαν μονο του ειναι ~25-35 λίτρα ανάλογα το μέγεθος. Αν εχεις 7 απο αυτά βγαίνει ευκολα 200 λίτρα ΜΟ. Για λεπτομέρειες μπορείς να βρεις αναφορές ποσο νερο παίρνει το κάθε ακαν ανα μεγεθος. Απο ένα τυχαιο manual μιας τυχαίας Yutaki μέθοδος υπολογισμού όγκου νερού (εάν υπάρχει υπόλοιπο μπαίνει σε buffer): Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όχι, 200 λίτρα buffer με εναλλάκτη γιατί έχει συνδεθεί και λέβητας πετρελαίου. Επίσης η ΑΒΒ Θεσσαλονίκης μου είπε τουλάχιστον 150 λίτρα buffer. Αυτά τα σώματα έχω. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από ababa641
Tsino Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Justelene235 said: Καλημερα σας, Εχω αντλια daikin edlq014ca3w1 και θελω να κανω απολυμανση στο ZNX. Γνωριζει καποιος πως μπορω να το κανω γιατι θελω πχ να φτασει 70-75 βαθμους το ζεστο νερο αλλα δε παει πανω απο 65 Δεν έχει και θερμανση με αντίσταση σαν κλασικος θερμοσίφωνας το δοχείο ? Λογικά θα έχει... Κάντο έτσι
mechpanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Justelene235 είπε Καλημερα σας, Εχω αντλια daikin edlq014ca3w1 και θελω να κανω απολυμανση στο ZNX. Γνωριζει καποιος πως μπορω να το κανω γιατι θελω πχ να φτασει 70-75 βαθμους το ζεστο νερο αλλα δε παει πανω απο 65 Και στους 65 γίνεται απολύμανση!! Το βασικό είναι η λεγιονέλα που πάνω από τους 60 πεθαίνει το 90% του πληθυσμού της οπότε αν ανεβάζεις πάνω από 60 βαθμούς κάθε μερικές μέρες θα είναι κομπλέ το δοχείο σου don't worry.
GiannisSol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, ababa641 είπε Όχι, 200 λίτρα buffer με εναλλάκτη γιατί έχει συνδεθεί και λέβητας πετρελαίου. Επίσης η ΑΒΒ Θεσσαλονίκης μου είπε τουλάχιστον 150 λίτρα buffer. Αυτά τα σώματα έχω. Άρα η αντλία ζεσταίνει το buffer μέσω εναλλάκτη ; Δεν είναι ενιαία τα νερά ; Αν είναι με εναλλάκτη είναι έξτρα μεγάλη απώλεια. Δεν ξέρω μου κάνει τρομερη εντύπωση γιατί με 4 τεχνικές εταιριες που έχω μιλήσει για προσφορά όλα τα παραπάνω που σου λένε οκ από την ABB είναι απαγορευμένα στις αντλίες για λόγους απόδοσης. Δηλαδή όγκο νερού θέλουν λίγο παραπάνω από τον ελάχιστο απαιτούμενο και φυσικά αν μπει το απαραίτητο buffer απαγορευεται ο εναλλάκτης . Θέλει καλό χημικό καθαρισμό και το buffer να έχει κοινά νερά με όλο το σύστημα. Αρχικά με το ελάχιστο κόστος μπορείς απλά να αποσυνδέσεις την αντλία από το buffer και να την δώσεις απευθείας στα σώματα να δοκιμάσεις. Έχεις τόσο μεγάλο όγκο νερού από τα ακαν που δεν θα έχεις κανένα θέμα ροής. Έτσι θα λυθούν πολλές απορίες.
ababa641 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 18 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Άρα η αντλία ζεσταίνει το buffer μέσω εναλλάκτη ; Δεν είναι ενιαία τα νερά ; Αν είναι με εναλλάκτη είναι έξτρα μεγάλη απώλεια. Δεν ξέρω μου κάνει τρομερη εντύπωση γιατί με 4 τεχνικές εταιριες που έχω μιλήσει για προσφορά όλα τα παραπάνω που σου λένε οκ από την ABB είναι απαγορευμένα στις αντλίες για λόγους απόδοσης. Δηλαδή όγκο νερού θέλουν λίγο παραπάνω από τον ελάχιστο απαιτούμενο και φυσικά αν μπει το απαραίτητο buffer απαγορευεται ο εναλλάκτης . Θέλει καλό χημικό καθαρισμό και το buffer να έχει κοινά νερά με όλο το σύστημα. Αρχικά με το ελάχιστο κόστος μπορείς απλά να αποσυνδέσεις την αντλία από το buffer και να την δώσεις απευθείας στα σώματα να δοκιμάσεις. Έχεις τόσο μεγάλο όγκο νερού από τα ακαν που δεν θα έχεις κανένα θέμα ροής. Έτσι θα λυθούν πολλές απορίες. Ο λέβητας έχει συνδεθεί με τον εναλλάκτη κι ο λόγος ήταν να μην μπερδεύονται τα νερά της αντλίας με του λέβητα. Χημικός καθαρισμός έχει γίνει με το sentinel x400 και συντηρητικό το x100. Τον ρώτησα μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω 80αρι μπάφερ και είπε όχι και ανέφερε κάτι για εκτόνωση οτι εκεί χρειάζεται πολλά λίτρα η εγκατάσταση.
mechpanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Νομίζω ενεργειακά, το μεγάλο buffer (200ρι) δεν κάνει πολύ μεγάλο κακό αν είναι καλά μονωμένο τουλάχιστον, σε σχέσι με ένα 100ρι που μπαίνει στάνταρ. Αυτό που αλλάζει είναι η απόκριση του συστήματος και ότι δεν θα ακούει τόσο καλά η inverter λειτουργία του μηχανήματος μέχρι να ισορροπήσει... Δηλαδή σε εμένα που δεν έχω καθόλου buffer, αν πέσει η θερμοκρασία έξω και πρέπει να καταβληθεί παραπάνω προσπάθεια για να κρατηθεί η θερμοκρασία, παράγει ο συμπιεστής πχ 20l/min στους 40 με ΔΤ 5 και γυρίζουν πίσω 35, θα γυρίσουν άμεσα πίσω 34-33-32, οπότε θα τους διαβάσει η αντλία θα αυξήσει παροχή ώστε να μην προλαβαίνει να "αποβάλει" τόσο πολλή θερμοκρασία άρα θα πάει πχ στα 22-25-27 l/min στους 40 και θα διαβάσει άμεσα τις επιστροφές και όπου είναι θα ισορροπήσει. Στο μεγάλο buffer θα αργήσει να γίνει αυτή η απόκριση και θα δουλεύει λίγο με σκαμπανεβάσματα...Θα στέλνει 40, θα γυρίζει 33 αλλά θα πέφτει στο buffer που έχει 35 από πιο πριν και θα θέλει 10 λεπτά να το γυρίσει, όταν το γυρίσει θα γκαζώσει η αντλία θα φτάσει τα 30l/min και το ΔΤ θα πάει 3, μετά θα αρχίσει να κόβει και πάει λέγοντας, μέχρι να φτάσει σε ισορροπία. Αλλά εντάξει αυτό δεν θα γίνεται και συνέχεια. Απλά δεν νομίζω να κερδίζεις και σε κάτι ειδικά αν έχεις μεγάλα σώματα στο δίκτυο. 1
GiannisSol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 50 λεπτά πριν, mechpanos είπε Νομίζω ενεργειακά, το μεγάλο buffer (200ρι) δεν κάνει πολύ μεγάλο κακό αν είναι καλά μονωμένο τουλάχιστον, σε σχέσι με ένα 100ρι που μπαίνει στάνταρ. Αυτό που αλλάζει είναι η απόκριση του συστήματος και ότι δεν θα ακούει τόσο καλά η inverter λειτουργία του μηχανήματος μέχρι να ισορροπήσει... Δηλαδή σε εμένα που δεν έχω καθόλου buffer, αν πέσει η θερμοκρασία έξω και πρέπει να καταβληθεί παραπάνω προσπάθεια για να κρατηθεί η θερμοκρασία, παράγει ο συμπιεστής πχ 20l/min στους 40 με ΔΤ 5 και γυρίζουν πίσω 35, θα γυρίσουν άμεσα πίσω 34-33-32, οπότε θα τους διαβάσει η αντλία θα αυξήσει παροχή ώστε να μην προλαβαίνει να "αποβάλει" τόσο πολλή θερμοκρασία άρα θα πάει πχ στα 22-25-27 l/min στους 40 και θα διαβάσει άμεσα τις επιστροφές και όπου είναι θα ισορροπήσει. Στο μεγάλο buffer θα αργήσει να γίνει αυτή η απόκριση και θα δουλεύει λίγο με σκαμπανεβάσματα...Θα στέλνει 40, θα γυρίζει 33 αλλά θα πέφτει στο buffer που έχει 35 από πιο πριν και θα θέλει 10 λεπτά να το γυρίσει, όταν το γυρίσει θα γκαζώσει η αντλία θα φτάσει τα 30l/min και το ΔΤ θα πάει 3, μετά θα αρχίσει να κόβει και πάει λέγοντας, μέχρι να φτάσει σε ισορροπία. Αλλά εντάξει αυτό δεν θα γίνεται και συνέχεια. Απλά δεν νομίζω να κερδίζεις και σε κάτι ειδικά αν έχεις μεγάλα σώματα στο δίκτυο. Στις αντλίες δεν χρειάζεται να γίνει κάτι πολύ κακό για να φύγει αλλού η κατανάλωση. Μηχανολόγοι τεχνικών εταιριών που παίρνω προσφορές μου εξηγουν ότι για οικονομία πας σε συγκεκριμένες υλοποιήσεις ειδάλλως τρέχεις με τη καταλανωση . Για να γίνει σωστή ρύθμιση πρέπει να πατάει πάνω σε σωστή εγκατάσταση . Γιατί τους προβληματισμούς του φίλου από πάνω τους έχω και εγώ σαν μελλοντικός χρήστης αντλίας . Επίσης κανενα σπίτι φίλων και συγγενών που έχει αντλία με πολύ οικονομική κατανάλωση δεν έχει τέτοια υλοποίηση με τέτοιου όγκου buffer. Αρκετά σπίτια μάλιστα με akan είναι απευθείας στα σώματα χωρίς buffer.
ababa641 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Νομίζω ενεργειακά, το μεγάλο buffer (200ρι) δεν κάνει πολύ μεγάλο κακό αν είναι καλά μονωμένο τουλάχιστον, σε σχέσι με ένα 100ρι που μπαίνει στάνταρ. Αυτό που αλλάζει είναι η απόκριση του συστήματος και ότι δεν θα ακούει τόσο καλά η inverter λειτουργία του μηχανήματος μέχρι να ισορροπήσει... Δηλαδή σε εμένα που δεν έχω καθόλου buffer, αν πέσει η θερμοκρασία έξω και πρέπει να καταβληθεί παραπάνω προσπάθεια για να κρατηθεί η θερμοκρασία, παράγει ο συμπιεστής πχ 20l/min στους 40 με ΔΤ 5 και γυρίζουν πίσω 35, θα γυρίσουν άμεσα πίσω 34-33-32, οπότε θα τους διαβάσει η αντλία θα αυξήσει παροχή ώστε να μην προλαβαίνει να "αποβάλει" τόσο πολλή θερμοκρασία άρα θα πάει πχ στα 22-25-27 l/min στους 40 και θα διαβάσει άμεσα τις επιστροφές και όπου είναι θα ισορροπήσει. Στο μεγάλο buffer θα αργήσει να γίνει αυτή η απόκριση και θα δουλεύει λίγο με σκαμπανεβάσματα...Θα στέλνει 40, θα γυρίζει 33 αλλά θα πέφτει στο buffer που έχει 35 από πιο πριν και θα θέλει 10 λεπτά να το γυρίσει, όταν το γυρίσει θα γκαζώσει η αντλία θα φτάσει τα 30l/min και το ΔΤ θα πάει 3, μετά θα αρχίσει να κόβει και πάει λέγοντας, μέχρι να φτάσει σε ισορροπία. Αλλά εντάξει αυτό δεν θα γίνεται και συνέχεια. Απλά δεν νομίζω να κερδίζεις και σε κάτι ειδικά αν έχεις μεγάλα σώματα στο δίκτυο. Ο Ισαάκ από την Δράμα που ήρθε και το είδε μου είπε τις εξής αλλαγές: 80αρι μπάφερ Αλλαγή αντεπίστροφης σε τύπου κλαπέ Αλλαγή τα σπιραλ στην είσοδο και έξοδο της αντλίας με ppr Σύνδεση του 2 κυκλοφορητή στην πλακέτα της αντλίας και κατάργηση του δεύτερου θερμοστάτη που λειτουργεί ως θερμοστάτης χώρου. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από ababa641
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα