dimar24 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Καλημερα πως πάτε με τις καταναλώσεις τώρα με τα κρύα; εμένα που μένω σε νησί εχουν διπλασιαστεί. Με ρύθμιση καμπύλης στους -3c τα νερά 45 και στους 15c 33 έχει φτάσει καταναλωση 35kwh την ημερα με εξωτερική θερμοκρασία 1 με 5 βαθμούς. Το σπίτι 22 βαθμούς σταθερά το cop έπεσε από 5.5 στο 3.7. Αν εμένα Φλώρινα λογικά θα είχα πουλήσει τα νεφρά μου 1
mechpanos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Να γράψω κι εγώ. Κατασκευή 280m2 καλά μονωμένη, θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια, περιοχή Πύργος εντός πόλης. Κατανάλωση χθες 30kw, το Σάββατο 27kw, Παρασκευή 23kw. Καλά χθες το ξεφτίλισε... Θερμοκρασία 22 βαθμούς. Την Παρασκευή είχαμε 4 έως 13 βαθμούς, το Σάββατο 5 ως 14 και την Κυριακή το ίδιο. Πιθανολογώ ότι η αυξημένη κατανάλωση Σαββάτου και Κυριακής συμπεριλαμβάνει και ΖΝΧ δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς θα πρέπει να δω την εφαρμογή της Daikin πώς τα διαχωρίζει, και να φτιάξω επιτέλους και το ESPAltherma για να έχω μετρήσεις της προκοπής στο homeassistant (τώρα μου δείχνει, ό,τι και το app). Θερμοκρασίες νερών στους 5 είχα 40 και στους 14-15 στους 33. Buffer δεν υπάρχει κατευθείαν κουμπωμένη η αντλία στο κύκλωμα, χωρίς αυτονομίες - μια σχετική αυτονομία ανά χώρο υπάρχει σαν ρύθμιση θερμοκρασίας, από τους θερμοστάτες των fan coil, αλλού μπορεί να δουλεύει μεγάλη σκάλα, αλλού μικρή, αλλού και καθόλου αν έχει πιάσει θερμοκρασία. Σημαντική ωστόσο παρατήρηση που να σημειωθεί στα πρακτικά, έκαψα και λίγο τζακάκι το π-σ-κ και για να μειώσω κατανάλωση ρεύματος και για την αίσθηση του τζακιού. Τώρα πρέπει να πα να κουβαλήσω κανα ξύλο...πώς την παλεύουν αυτοί που ζεσταίνονται μόνο με τζάκια, λέβητες ξύλου, πέλλετ κλπ ρε φίλε... 1
ababa641 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Σας τρώω όλους... 133τ.μ. με μόνωση και ενεργειακά κουφώματα, σώματα ακαν και πανελ, η αντλία ζεσταίνει και το ηλεκτρομπόιλερ, εξωτερική θερμοκρασία 2 έως 7 και την αντιστάθμιση την έχω 35/14 και 49/-10 αλλά με δισθενές σημείο στους +3 μου έκαψε 45 και 46 kwh. Με την ίδια εξ. θερμοκρασία αλλά με δισθενές σημείο στο +6 έκαψε 50kwh. Υπάρχει πρωτεύον - δευτερεύον με buffer 200 λίτρα. Επίσης ανακάλυψα τι κάνει το δισθενές σημείο που έχουν οι αντλίες της Hitachi. Όταν χρησιμοποιείς αντιστάθμιση και π.χ. στους 6 βαθμούς εξ. θερμοκρασία έχει 40 βαθμούς νερά, όσους βαθμούς αυξάνεις/μειώνεις το δισθενές σημείο τόσους βαθμούς αυξάνεται/μειώνεται και η θερμοκρασία των νερών και αντίστοιχα μεταβάλλεται η καμπύλη. Εμένα εργοστασιακά ήταν στο +2. Τα όρια που έχει το δισθενές σημείο είναι +/- 10. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από ababa641
star_cruiser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Εγώ Πέλλα 80 τμ με μόνωση και pvc ενεργειακά τριπλά, με εξωτερική θερμοκρασία που έφτασε -4 το βράδυ και 5 με 6 την μέρα, έκαψε την παρασκευή 17kw, Σάββατο 15kw και Κυριακή 15,5… μέσα είχαμε 23, αλλά άναψα και τζάκι να πω την αλήθεια αλλά επειδή η αντλία λειτουργεί μόνο με νερά, δεν παίζει ρόλο στην κατανάλωση…
filarhos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Να σας δώσω και τα δικά μου που έχω φτάσει ταβάνι τα 66kwh/,μέρα. Άγιος Στέφανος Αττικής 240τμ 2 όροφο κατασκευή του 2001, ακάλυπτο γύρω γύρω με 3 εκ μόνωση γύρω γύρω, οροφή 7 εκ μόνωση με κεραμοσκεπη και κουφώματα από τότε με 16άρα αντλία: 20/2 -62kwh 21/2 -65kwh 22/2 -62kwh 23/2 -66kwh Προγραμματισμό 6πμ με 10μμ στους 22 βαθμούς και το υπόλοιπο στους 19 βαθμούς. Βλέπω ΔΤ στους 7 λέω να το βάλω 5 και γενικά να παίξω με τις ρυθμίσεις αφού πλέον βρήκα τον κωδικό για να μπαίνω σε μενού του εγκαταστάτη. Βελτιώσεις, αν και ο ενεργειακός είπε ότι δεν θα έχει και καμία φοβερή διαφορά: Μόνωση των δύο τοίχων που υπάρχει μεγάλη ροή αέρα με 7εκ. Αλλαγή κουφωμάτων συγκεκριμένων παραθύρων όπου μαζέυουν πολύ υγρασία.
dimpap61 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Μονοκατοικία 180 τ.μ. σε πλαγιά βουνού σε υψόμετρο 550μ., λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, εκτεθιμένη από παντού, με πολλούς βοριάδες και ομίχλες, σχετικά καλά μονωμένη, σώματα πάνελ, αντλία Lg 14kw, 40l buffer, ΖΝΧ, αυτές τις μέρες που είχε ηλιοφάνεια και η εξωτερική θερμοκρασία έφτανε και μέχρι 14 βαθμ. ενώ τη νύχτα έπεφτε αρκετά κάτω του μηδενός η κατανάλωση είναι μεταξύ 24 και 27,5Kw τη μέρα (μαζί με ΖΝΧ). Εσωτερική θερμοκρασία 20-21β. και η αντλία δουλεύει με αντιστάθμιση 36-30 για εξωτερική -6-20. Κάποια μέρα που η εξ. θερμοκρασία ήταν όλη μέρα 1-7β. έφτασε στις 32 Kw αλλά είχα τα νερά της αντλία στους 40β. Η κατανάλωση ΖΝΧ χοντρικά είναι γύρω στις 2,5Kw τη μέρα.
chek2fire Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) και εγώ με τα μεγάλα κρύα τις δύο προηγούμενες μέρες με νερά στους 45 η κατανάλωση μου είχε φτάσει τις 2kw την ώρα με 40-43kw την μέρα. Σήμερα μου έπεσε πάλι στις 1-1.5kw την ώρα και λογικά θα πάει εώς 30kw. Tα νερά έχουν πέσει στους 43-44 Σπίτι 95τμ. Πάντως το θεωρώ λογικό να έχουμε μεγάλες καταναλώσεις στα πολύ μεγάλα κρύα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από chek2fire
Titarasaudi Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Αλεξανδρούπολη, 110τμ, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση! Όπως επίσης χωρίς μόνωση και οι δύο ακάλυπτοι τοίχοι απ' τους τρεις. Μόνωση έχει μόνο ο βορεινός τοίχος. Οικοδομή του 1991 με κουφώματα συρόμενα αλουμινίου (του 1991) με δίπλα τζάμια. Θερμοκρασία χώρου πάνω κάτω 21.5 βαθμούς. Εξωτερική θερμοκρασία τις προηγούμενες μέρες τα πρωινά κάτω απ' το μηδεν και ανώτερη 2-3 βαθμούς. Γενικώς εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε δει πάνω από 5-6 βαθμούς ανωτερη! Αντλία Daikin Altherma 11kw τριφασική, 10ετίας. Σώματα πάνελ. Καμπύλη στους 58 βαθμούς για -6 και 44 για +18. Εδώ και 6 μέρες είμαι περίπου στις 60kwh την ημέρα. Το Σάββατο χτύπησα και 70....!! Κλάμα...
sndev Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Με πετρέλαιο (εφοσον οι περισσότεροι πιθανον να μην έχετε πρόσβαση σε φυσικο αεριο οπως κ εγω) ποσο θα πληρώνατε αναλογικά σε 24 ωρο οπως το καίτε, σε ευρώ; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από sndev
chios Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, mechpanos είπε πώς την παλεύουν αυτοί που ζεσταίνονται μόνο με τζάκια, λέβητες ξύλου, πέλλετ κλπ ρε φίλε... Μόνο με τζάκι νερού είμαι, (σε μονοκατοικία με χωράφι) αν έχεις ευκολίες για την αποθήκευση των ξύλων δεν είναι τίποτα. Δεν κουβαλάω σχεδόν τίποτα όλα δίπλα είναι, η μεγάλη βαβούρα και ταλαιπωρία είναι να κοπούν και να κουβαληθουν από τα χωράφια. 1
mechpanos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 24 λεπτά πριν, sndev είπε Με πετρέλαιο (εφοσον οι περισσότεροι πιθανον να μην έχετε πρόσβαση σε φυσικο αεριο οπως κ εγω) ποσο θα πληρώνατε αναλογικά σε 24 ωρο οπως το καίτε, σε ευρώ; Την έχω κάνει την άσκηση κύριε κύριε να πω!!! Οι 30kwh ηλεκτρικής ενέργειας, αντιστοιχούν (στην χειρότερη) σε 90kwh θερμικής. 1 λίτρο πετρέλαιο είναι περίπου 10kwh θερμικές, άρα θα θέλαμε 9 λίτρα, αλλά επειδή δεν καίμε με 100% απόδοση αλλά στην καλύτερη με 90, ας πούμε 10 για να είμαστε μέσα. Βάλε τώρα πόσο κάνει το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, 1.20 - 1.30 δεν το έχω παρακολουθήσει και πολύ...θες 12-13€ τη μέρα πετρέλαιο...ενώ για τις 30 ηλεκτρικές kwh αντίστοιχα, θες 5 με 6.5€ με ένα καλό πρόγραμμα παρόχου με όλα μέσα (δίκτυο μεταφοράς, διανομής, ΥΚΩ κλπ)... 7
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου LG 14 kw 3φασική 131 τετραγωνικά μονωση 10αρα στην πιλοτή-πάτωμα και περιμετρικά εκτός νότου λόγω επένδυσης με πέτρας. Βόρεια Ελλάδα ίσως οι πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.
golfv140 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια αντλία Hitachi 12kw με 2 σώματα πάνελ και 5 fan coils για ψύξη θέρμανση. Σπίτι 115 τμ στην Κρήτη, ισόγειο, κατασκευής 2013 , χωρίς θερμοπροόσοψη. Λειτουργεί με καμπύλη 2 και Θερμοκρασίες 20-60 και 0-20. Έκαψε σε 2 ημέρες 160 kwh !! Νομίζω είναι πολλές...τι λέτε εσείς; Φταίει κάτι στη ρύθμιση, μπορώ να κάνω κάτι;;
ababa641 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, golfv140 είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια αντλία Hitachi 12kw με 2 σώματα πάνελ και 5 fan coils για ψύξη θέρμανση. Σπίτι 115 τμ στην Κρήτη, ισόγειο, κατασκευής 2013 , χωρίς θερμοπροόσοψη. Λειτουργεί με καμπύλη 2 και Θερμοκρασίες 20-60 και 0-20. Έκαψε σε 2 ημέρες 160 kwh !! Νομίζω είναι πολλές...τι λέτε εσείς; Φταίει κάτι στη ρύθμιση, μπορώ να κάνω κάτι;; Ποιο μοντέλο είναι ? Εγώ έχω αυτό της υπογραφής μου και το λειτουργώ όχι στο κλιμακωτα αλλά στο Σημεία. Εκεί έχω βάλει 35/14 και 49/-10 αλλά έχω τσιμπήσει το 0 σε +2 ή +3. Έχω ακαν και πανελ σώματα. Οτι ρύθμιση κι αν κάνεις θέλει 2 μέρες για να δεις πως συμπεριφέρεται. Έχεις βάλει μετρητή κι αν ναι ποιον? Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από ababa641
korakios Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, golfv140 είπε Φταίει κάτι στη ρύθμιση, μπορώ να κάνω κάτι;; θερμοπροόσοψη αρχικά , κατέβασε τα νερά αν πιάνει συχνά την επιθυμητή και κλείνει απο το θερμοστάτη (δεν έχω αντλία , απλά τα βασικά ξέρω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα