alejsalonica Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Σε υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης με καλοριφέρ τα πράγματα είναι απλά. Αν η θέρμανση ήταν επαρκής θα είναι και τώρα με την προϋπόθεση ότι οι θερμοκρασίες προσαγωγής - επιστροφής είναι κοντά στο πριν και μετά. Λίγο δύσκολο βέβαια με αντλίες θερμότητας. Τα 6kW αφορούν σπίτι με μόνωση, λογικά κάποια μελέτη έχει γίνει. Να ζητάτε να σας δίνουν ότι πληρώνετε, πληρώσατε μελέτη τότε να πάρετε όλα τα τεύχη. Αν δεν πληρώσατε δεν θα σας δώσουν, ίσως έκαναν για να δώσουν προσφορά ίσως κι όχι και το πήγαν προσεγγιστικά. Όπως πάντα τα περισσότερα γίνονται ανάποδα σε αυτή τη χώρα, εγκαταστάσεις 5-10-15 χιλιάδων ευρώ χωρίς μελέτες. Μετά γεμίζουν οι σελίδες με απορίες - προβλήματα κλπ. Μια χαρά το πάτε. 1
makisssss Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 5/4/2025 στις 12:24 ΜΜ, pavloa είπε Σήμερα μου έστειλε την προσφορά ο μηχανικός. Αντλία έβαλε την Toyotomi Hydria+ 9αρα αν θυμάμαι καλά μονοφασική. Για πείτε την γνώμη σας για την αντλία. Την κατασκευάζει η Gree και την πουλάνε φασόν οι Aermec, Rhoss, Toyotomi, Tosot κ.α.
pavloa Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 1 ώρα πριν, makisssss είπε Την κατασκευάζει η Gree και την πουλάνε φασόν οι Aermec, Rhoss, Toyotomi, Tosot κ.α. Οπότε σαν αντλία είναι καλή ή θα φάω το κεφάλι μου? Ο μηχανικός μου είπε ότι την τοποθετεί χρόνια και δεν έχει βγάλει σε κανέναν πρόβλημα μεχρι τώρα.. 1
makisssss Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 1 ώρα πριν, pavloa είπε Οπότε σαν αντλία είναι καλή ή θα φάω το κεφάλι μου? Ο μηχανικός μου είπε ότι την τοποθετεί χρόνια και δεν έχει βγάλει σε κανέναν πρόβλημα μεχρι τώρα.. Nαι είναι οκ, την έχω 4 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
pavloa Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 2 ώρες πριν, makisssss είπε Nαι είναι οκ, την έχω 4 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Μετά το Πάσχα θα γίνει η τοποθέτηση της αντλίας, σώματα, μποιλερ 100 λιτρα κτλ. Πρέπει να προσέξω κάτι κατά την εγκατάσταση? Ακόμη και μετα για τις ρυθμίσεις?
rallistas Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Καλημερα ομαδα. Γρηγορη ερωτηση. Βαλαμε πριν 15 μερες μια Midea τριφασικη,monoblock αντλια. Δεν το συζητω οτι σαν αποδοση/θερμοκρασια/ομοιομορφια θερμοτητας ειναι σουπερ, και δεν περιμενα τετοια διαφορα σε σχεση με το πετρελαιο. Εχω μια απορια ομως.Δεν σταματαει με τιποτα να ακουγεται ηχος νερου απο τα σωματα (εχει δουλεψει συνολο 5 24ωρα nonstop). Δοκιμασα και εξαερωση στα σωματα, αλλα βγαζουν κατευθειαν νερακι. Ειναι κατι που θα στρωσει, γιατι ολο το βραδυ ακουγεται σαν ρυακι του Ολυμπου? Ευχαριστω!
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Μπορεί να δουλεύει με μεγάλη παροχή ο κυκλοφορητής της. Ο εγκαταστάτης σου τί λέει;
rallistas Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 12 minutes ago, mechpanos said: Μπορεί να δουλεύει με μεγάλη παροχή ο κυκλοφορητής της. Ο εγκαταστάτης σου τί λέει; Ειχε πει οτι θα σταματησει μολις παει νερο παντου,αλλα βλεπω ειμαστε στην 5η μερα και ειναι ακομα τα ιδια. Ειχαν ερθει απο τη Midea να την βαλουν γιατι η συζυγος δουλευει σε κατασκευαστικη. Απλα ειδα οτι εχει αρκετους γνωστες το thread, και ειπα να κανω μια αποπειρα. Ευχαριστω Πανο! Θα μιλησω και μαζι τους.
ThanG Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) Και εμένα το ίδιο κάνει, όταν ξεκινάει (21l/min) ακούγεται η ροή, ενώ όταν ηρεμεί (13l/min) δεν ακούγεται τίποτα. Πιθανότατα είναι αυτο που σου λέει ο Πάνος. Ας όψεται η μαστοράτζα που δεν έβαλε τον απαερωτή που μου είχε δώσει ο μηχανικός και εγκατέστησε μόνο εξαεριστικά (4) καθώς ¨την ίδια δουλειά κάνουν¨. Κλασσικά... Σημειωτέων, εξαέρωση κάνεις με τελείως κρύα σώματα "(εχει δουλεψει συνολο 5 24ωρα nonstop)" Επεξ/σία 11 Απριλίου από ThanG
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Ο αυξημένος ήχος νερού της αντλίας είναι ένδειξη ότι είτε η διατομή των σωληνώσεων είναι μικρή και η αντλία ζορίζεται να πιάσει το ΔΤ οπότε αυξάνει παροχή ο κυκλοφορητής, είτε είναι εξαρχής ρυθμισμένος λάθος ο κυκλοφορητής. Μικρή πιθανότητα δίνω για αέρα στο δίκτυο. Δηλαδή κι εμένα μου έκανε ήχο όταν πήρε 1η φορά μπροστά, μάλιστα έβγαλε σφάλμα ροής γιατί είχε αέρα το δίκτυο, έγινε η απαραίτητη εξαέρωση (στα εξαεριστικά της ίδιας της αντλίας, καθώς είναι τέρμα ψηλά) και έστρωσε, δεν συνέχισε να το κάνει. Αυτά από τη μικρή μου εμπειρία.
chek2fire Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Οταν λέτε θόρυβο στα σώματα κανονικά δεν θα πρέπει να ακούγονται καθόλου? Γιατί και σε πετρέλαιο αλλά και σε ένα ηλεκτρικό λέβητα αυτόνομο πάντα το νερό μου ακουγόταν όταν πήγαινε στα σώματα πόσο μάλλον τώρα που τα έχω αλλάξει όλα σχεδόν με καινούργια μεγαλύτερα.
giannnis122 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Εξαεριστικό έχουν βάλει; Το πιο ψηλό σημείο μέσα στο σπίτι ποιο είναι, το σώμα στο μπάνιο; Εγώ έβαλα από ένα εξαιρετικό πάνω σε κάθε πετσετοκρεμαστρα μπάνιου και σταμάτησε, σε συνδυασμό και με τον αναστολέα στο νερό που έδινε μαζί με το μαγνητικό φίλτρο
chek2fire Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 1 ώρα πριν, giannnis122 είπε Εξαεριστικό έχουν βάλει; Το πιο ψηλό σημείο μέσα στο σπίτι ποιο είναι, το σώμα στο μπάνιο; Εγώ έβαλα από ένα εξαιρετικό πάνω σε κάθε πετσετοκρεμαστρα μπάνιου και σταμάτησε, σε συνδυασμό και με τον αναστολέα στο νερό που έδινε μαζί με το μαγνητικό φίλτρο Λογικά είναι το μπάνιο. Εξαεριστικό πιο είναι?
giannnis122 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, chek2fire είπε Λογικά είναι το μπάνιο. Εξαεριστικό πιο είναι? Είναι κάτι τέτοιο που μπαίνει στο ψηλότερο σημείο του δικτύου θέρμανσης, Επεξ/σία 11 Απριλίου από giannnis122 1
ababa641 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 9 ώρες πριν, rallistas είπε Καλημερα ομαδα. Γρηγορη ερωτηση. Βαλαμε πριν 15 μερες μια Midea τριφασικη,monoblock αντλια. Δεν το συζητω οτι σαν αποδοση/θερμοκρασια/ομοιομορφια θερμοτητας ειναι σουπερ, και δεν περιμενα τετοια διαφορα σε σχεση με το πετρελαιο. Εχω μια απορια ομως.Δεν σταματαει με τιποτα να ακουγεται ηχος νερου απο τα σωματα (εχει δουλεψει συνολο 5 24ωρα nonstop). Δοκιμασα και εξαερωση στα σωματα, αλλα βγαζουν κατευθειαν νερακι. Ειναι κατι που θα στρωσει, γιατι ολο το βραδυ ακουγεται σαν ρυακι του Ολυμπου? Ευχαριστω! Έχεις έναν κυκλοφορητή αυτόν που είναι στην αντλία ή έχεις και δεύτερο εξωτερικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα