Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε καποιο feedback για την παρακάτω η κ την αντίστοιχή της στα 7kw?
Είναι καλή? Σκεφτομαι μήπως ειναι προτιμότερη απο inventor matrix / gree κτλ..

https://www.skroutz.gr/s/36913697/LG-Therma-V-R32-Monobloc-S-HM091MR-U44-Antlia-THermotitas-9kW-Monofasiki-65-C-Monoblock.html (R32 Monobloc S, 1Ø, 9kW - HM091MR U44 | LG UK)

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, hp8 είπε

υπολογίζει 26,4 L

image.jpeg.cc18cf16eb884bb0e7b5f97da0428ecc.jpeg

ναι και βάλε υποσημείωση ότι δεν διευκρινίζεται αν το 20 είναι η ωφέλιμη εσωτερική ή η εξωτερική διάμετρος, δηλ. μπορεί να πρέπει να αφαιρεθεί και το πάχος τοιχώματος. Πρέπει όμως να προστεθεί το μήκος επί διατομή των σωληνώσεων κεντρικής παροχής, συν τον όγκο των fan coils και των πετσετοκρεμαστρών...οι οποίες βέβαια στην ψύξη θα πρέπει να βγαίνουν off οπότε ας μην υπολογιστούν.

26 λεπτά πριν, hp8 είπε

υπολογίζει 26,4 L

image.jpeg.cc18cf16eb884bb0e7b5f97da0428ecc.jpeg

ναι και βάλε υποσημείωση ότι δεν διευκρινίζεται αν το 20 είναι η ωφέλιμη εσωτερική ή η εξωτερική διάμετρος, δηλ. μπορεί να πρέπει να αφαιρεθεί και το πάχος τοιχώματος. Πρέπει όμως να προστεθεί το μήκος επί διατομή των σωληνώσεων κεντρικής παροχής, συν τον όγκο των fan coils και των πετσετοκρεμαστρών...οι οποίες βέβαια στην ψύξη θα πρέπει να βγαίνουν off οπότε ας μην υπολογιστούν.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

τα είχα γράψει νωρίτερα 

6 ώρες πριν, hp8 είπε

Λογικό ακούγεται Τα οικιακά fancoils ανάλογα με το μέγεθος παίρνουν 0,85 έως 1,5 L νερό Μια αντλία θέλει γύρω στα 60 L ελάχιστο  

υγ : Βάλε την εσωτερική διάμετρο των σωλήνων σε mm Το ύψος = μήκος σε μέτρα και τον όγκο σε λίτρα να δεις για τις σωλήνες πόσα λίτρα θα έχουν Το ίδιο για τις πετσετοκρεμάστρες Τα  fancoils θα γράφουν Εννοείται ότι οι σωλήνες είναι χ2  Προσαγωγή - επιστροφή

https://www.calculat.org/gr/όγκος-επιφάνεια/κύλινδρος/

• Like 1
Δημοσ.

Σπύρο, πήγαινε σε έναν γνώστη μηχανικό να σου πει υπεύθυνα τί θέλεις, να μελετήσει σωστά παιδάκι μου την εγκατάσταση και να έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα, να μην ψάχνεσαι. Τί θέλεις, πόσο θέλεις, αν θέλεις, δεν γίνεται να σου το πούμε εμείς εδώ από το forum. Να εγώ για παράδειγμα λέω ότι μπορεί να μη θες και καθόλου. Μπορεί όμως, να θες και 80 λίτρα. Πού να ξέρουμε... και το άλλο... πού ξέρει εσύ τί είμαι εγώ...που λέει και το meme...

• Like 3
Δημοσ.

Σωστος ,μηχανολογο για να σου πει τι χρειαζετε η συγκεκριμενη εγκατασταση.

Εγω μονο απωλειες θα ζητησω για το μεγεθος τις αντλιας,το υδραυλικο συστημα λεω να πιασω ολο απο την αρχη να το κανω μονος μου....

Δημοσ.

Σε μονοκατοικία που μπορεί να γίνει αντικατάσταση του δικτύου θέρμανσης λόγω παλαιότητας και λειτουργεί με αντλία θερμότητας και σώματα πάνελ και ακαν, ποια θεωρείται οτι είναι η καλύτερη εγκατάσταση, δηλαδή π.χ. με ppr, με πολυστρωματική κτλ. ? Τον χαλκό τον αποκλείω λόγω κόστους.

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα που είναι από το ΠΕΑ και μου το έβγαλαν μετά το Εξοικονομώ, ποια είναι τα κατάλληλα kw μιας αντλίας θερμότητας για να μπουν στο σπίτι;;; Ξέρει να μου απαντήσει κάποιος;;;  IMG_2999.jpeg.82f465d8f0d5deeb0177555770c38e9e.jpeg

Δημοσ.

1. Aυτος ο τριφασικος μετρητης κανει για αντλια θερμοτητας ?
https://www.shelly.com/products/shelly-3em-63t-gen3
2 . Θα χρειαστω ενα κουτι IP65 για την συνδεση 5Χ2,5 και 3Χ2,5 (για τις αντιστασεις)   να ζητησω αυτο με 12 θεσεις για να μπει ανετα και ο shelly ?
https://www.kafkas.gr/ilektrologika/pinakes/pinakes-epitoichoi/pinakes-epitoichoi-plastikoi/pin-epit-plastikoi-steganoi/schneider-electric-2-pinakas-dianomis-epitoichos-1s.12st.ip65_158361/

Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 11:07 ΠΜ, star_cruiser είπε

Σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα που είναι από το ΠΕΑ και μου το έβγαλαν μετά το Εξοικονομώ, ποια είναι τα κατάλληλα kw μιας αντλίας θερμότητας για να μπουν στο σπίτι;;; Ξέρει να μου απαντήσει κάποιος;;;  IMG_2999.jpeg.82f465d8f0d5deeb0177555770c38e9e.jpeg

Δεν βγαίνει έτσι. Θες μελέτη απωλειών.

1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε

1. Aυτος ο τριφασικος μετρητης κανει για αντλια θερμοτητας ?
https://www.shelly.com/products/shelly-3em-63t-gen3
2 . Θα χρειαστω ενα κουτι IP65 για την συνδεση 5Χ2,5 και 3Χ2,5 (για τις αντιστασεις)   να ζητησω αυτο με 12 θεσεις για να μπει ανετα και ο shelly ?
https://www.kafkas.gr/ilektrologika/pinakes/pinakes-epitoichoi/pinakes-epitoichoi-plastikoi/pin-epit-plastikoi-steganoi/schneider-electric-2-pinakas-dianomis-epitoichos-1s.12st.ip65_158361/

1. Κάνει 

2. Ζήτα. Κοίτα εκτός από ασφάλειες να χωράει και επιτηρητή τάσης για την αντλία και αντικεραυνικά, αν δεν έχεις κεντρικά στον πίνακα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Δεν βγαίνει έτσι. Θες μελέτη απωλειών.

1. Κάνει 

2. Ζήτα. Κοίτα εκτός από ασφάλειες να χωράει και επιτηρητή τάσης για την αντλία και αντικεραυνικά, αν δεν έχεις κεντρικά στον πίνακα.

Στον πινακα εχω και αντικεραυνικο και επιτηρητη To τριφασικο καλωδιο απο τον πινακα μεχρι το μπαλκονι ασφαλιζεται με μια IC60N C 25A .
Ερωτηση ο υποπινακας στο μπαλκονι πρεπει να εχει ασφαλειες ή διακοπτη ? θα χρειαστω απο οτι μου ειπαν καλωδια 5χ2,5 και  3Χ2,5(για τις αντιστασεις ) δεν ρωτησα ομως ποσα Α ασφαλειες  εσας με τι ασφαλειες εκαναν την εγκατασταση ?
Daikin altherma 11 Κw monoblock τριφασικη θα ειναι .

Επεξ/σία από hero_nikolas
Δημοσ.
1 hour ago, hero_nikolas said:

Στον πινακα εχω και αντικεραυνικο και επιτηρητη To τριφασικο καλωδιο απο τον πινακα μεχρι το μπαλκονι ασφαλιζεται με μια IC60N C 25A .
Ερωτηση ο υποπινακας στο μπαλκονι πρεπει να εχει ασφαλειες ή διακοπτη ? θα χρειαστω απο οτι μου ειπαν καλωδια 5χ2,5 και  3Χ2,5(για τις αντιστασεις ) δεν ρωτησα ομως ποσα Α ασφαλειες  εσας με τι ασφαλειες εκαναν την εγκατασταση ?
Daikin altherma 11 Κw monoblock τριφασικη θα ειναι .

Αν δεν κάνω λάθος το 2.5 καλώδιο ασφαλίζεται με ασφάλεια 16Α

• Like 1
Δημοσ.

Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο όχι το φορτίο. Οπότε το 2.5 mm καλώδιο νομίζω ότι ασφαλίζεται με 16Α ασφάλεια (προφανώς στο μπαλκόνι οδηγείται μεγαλύτερο καλώδιο, 6άρι υποθέτω, για να ασφαλίζεται με 25Α, το οποίο υποστηρίζει τις 2 καταναλώσεις που θα παίρνουν από τον υποπίνακα;) 

Οπότε αφού θα έχεις άλλα φορτία να ασφαλίσεις, στον υποπίνακα θα βάλεις ασφάλειες να ασφαλίσεις τα 2.5 mm καλώδια σου.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο όχι το φορτίο. Οπότε το 2.5 mm καλώδιο νομίζω ότι ασφαλίζεται με 16Α ασφάλεια (προφανώς στο μπαλκόνι οδηγείται μεγαλύτερο καλώδιο, 6άρι υποθέτω, για να ασφαλίζεται με 25Α, το οποίο υποστηρίζει τις 2 καταναλώσεις που θα παίρνουν από τον υποπίνακα;) 

Οπότε αφού θα έχεις άλλα φορτία να ασφαλίσεις, στον υποπίνακα θα βάλεις ασφάλειες να ασφαλίσεις τα 2.5 mm καλώδια σου.

Ακριβως , οπως ειπα στον πινακα εχω 25Α τραπολικη αρα στον υποπινακα θα μπουν 16Α 

• Like 1
Δημοσ.

Πηγα σε 2 αντιπροσωπους της Daikin και λυσαμε το θεμα με το τι ασφαλειες χρειαζονται εκεινο που δεν ηξερα ηταν οτι ειναι καλυτερα η 5Χ2,5 να ειναι καμπυλης Β η F τωρα γιατι δεν το ξερω .
Επισης και εδω θελω βοηθεια σχετικα με τον θερμοστατη ο ενας μου ειπε να βαλω τον Madoka της daikin ο αλλος μου ειπε καλυτερα να βαλω εναν π.χ simens εσεις τι εχετε  ?
Στην περιπτωση του Madoka ενα καλωδιο τυπου liysy  4X0.75 ειναι οκ στην αλλη περιπτωση  θελει ενα 2χ0,5 (θερμοστατης) και ενα  4χ0,75 (κοντρολερ)
Για αλλο πηγα αλλο μου ξεφυτρωσε χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...