Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε καποιο feedback για την παρακάτω η κ την αντίστοιχή της στα 7kw?
Είναι καλή? Σκεφτομαι μήπως ειναι προτιμότερη απο inventor matrix / gree κτλ..

https://www.skroutz.gr/s/36913697/LG-Therma-V-R32-Monobloc-S-HM091MR-U44-Antlia-THermotitas-9kW-Monofasiki-65-C-Monoblock.html (R32 Monobloc S, 1Ø, 9kW - HM091MR U44 | LG UK)

• Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, hp8 είπε

υπολογίζει 26,4 L

image.jpeg.cc18cf16eb884bb0e7b5f97da0428ecc.jpeg

ναι και βάλε υποσημείωση ότι δεν διευκρινίζεται αν το 20 είναι η ωφέλιμη εσωτερική ή η εξωτερική διάμετρος, δηλ. μπορεί να πρέπει να αφαιρεθεί και το πάχος τοιχώματος. Πρέπει όμως να προστεθεί το μήκος επί διατομή των σωληνώσεων κεντρικής παροχής, συν τον όγκο των fan coils και των πετσετοκρεμαστρών...οι οποίες βέβαια στην ψύξη θα πρέπει να βγαίνουν off οπότε ας μην υπολογιστούν.

26 λεπτά πριν, hp8 είπε

υπολογίζει 26,4 L

image.jpeg.cc18cf16eb884bb0e7b5f97da0428ecc.jpeg

ναι και βάλε υποσημείωση ότι δεν διευκρινίζεται αν το 20 είναι η ωφέλιμη εσωτερική ή η εξωτερική διάμετρος, δηλ. μπορεί να πρέπει να αφαιρεθεί και το πάχος τοιχώματος. Πρέπει όμως να προστεθεί το μήκος επί διατομή των σωληνώσεων κεντρικής παροχής, συν τον όγκο των fan coils και των πετσετοκρεμαστρών...οι οποίες βέβαια στην ψύξη θα πρέπει να βγαίνουν off οπότε ας μην υπολογιστούν.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

τα είχα γράψει νωρίτερα 

6 ώρες πριν, hp8 είπε

Λογικό ακούγεται Τα οικιακά fancoils ανάλογα με το μέγεθος παίρνουν 0,85 έως 1,5 L νερό Μια αντλία θέλει γύρω στα 60 L ελάχιστο  

υγ : Βάλε την εσωτερική διάμετρο των σωλήνων σε mm Το ύψος = μήκος σε μέτρα και τον όγκο σε λίτρα να δεις για τις σωλήνες πόσα λίτρα θα έχουν Το ίδιο για τις πετσετοκρεμάστρες Τα  fancoils θα γράφουν Εννοείται ότι οι σωλήνες είναι χ2  Προσαγωγή - επιστροφή

https://www.calculat.org/gr/όγκος-επιφάνεια/κύλινδρος/

• Like 1
Δημοσ.

Σπύρο, πήγαινε σε έναν γνώστη μηχανικό να σου πει υπεύθυνα τί θέλεις, να μελετήσει σωστά παιδάκι μου την εγκατάσταση και να έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα, να μην ψάχνεσαι. Τί θέλεις, πόσο θέλεις, αν θέλεις, δεν γίνεται να σου το πούμε εμείς εδώ από το forum. Να εγώ για παράδειγμα λέω ότι μπορεί να μη θες και καθόλου. Μπορεί όμως, να θες και 80 λίτρα. Πού να ξέρουμε... και το άλλο... πού ξέρει εσύ τί είμαι εγώ...που λέει και το meme...

• Like 3
Δημοσ.

Σωστος ,μηχανολογο για να σου πει τι χρειαζετε η συγκεκριμενη εγκατασταση.

Εγω μονο απωλειες θα ζητησω για το μεγεθος τις αντλιας,το υδραυλικο συστημα λεω να πιασω ολο απο την αρχη να το κανω μονος μου....

Δημοσ.

Σε μονοκατοικία που μπορεί να γίνει αντικατάσταση του δικτύου θέρμανσης λόγω παλαιότητας και λειτουργεί με αντλία θερμότητας και σώματα πάνελ και ακαν, ποια θεωρείται οτι είναι η καλύτερη εγκατάσταση, δηλαδή π.χ. με ppr, με πολυστρωματική κτλ. ? Τον χαλκό τον αποκλείω λόγω κόστους.

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα που είναι από το ΠΕΑ και μου το έβγαλαν μετά το Εξοικονομώ, ποια είναι τα κατάλληλα kw μιας αντλίας θερμότητας για να μπουν στο σπίτι;;; Ξέρει να μου απαντήσει κάποιος;;;  IMG_2999.jpeg.82f465d8f0d5deeb0177555770c38e9e.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...