mechpanos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Οι λέβητες αυτοί ήταν πολύ επιτυχημένοι. Για την τσέπη αυτών που τους πουλούσαν. 2 λεπτά πριν, verlemakos είπε Τώρα που λες για λέβητες ιόντων, θυμάμαι ότι είχαν κάνει σουξέ και στην Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια, αλλά δεν έτυχε να δω από κοντά τέτοια συσκευή εγκατεστημένη. Γνωρίζω ότι στο πρώην ανατολικό μπλοκ χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση, το ίδιο είχα διαπιστώσει και πριν από περίπου 20 χρόνια που είχα μείνει στην επαρχία στην ΒΔ Γαλλία για κάποιες εβδομάδες. Ηλεκτρική θέρμανση με θερμοπομπους. Σε ερώτηση μου για το κόστος θέρμανσης, μου απάντησαν ότι ήταν προσιτό. Οπουδήποτε ταξιδευες με το τρένο έβλεπες ανεμογεννήτριες να γυρνάνε, πιθανόν να υπήρχε και φτηνή ενέργεια από πυρηνικά εργοστάσια. Καθαρή θέρμανση χωρίς τερτιπια και έξοδα για συντήρηση, αλλά για άλλες εποχές και άλλες χώρες. Και εδώ τις παλιές καλές εποχές υπήρχαν οι θερμοσυσσωρευτές, που αποθήκευαν θερμική ενέργεια σε πυρότουβλα κατά την διάρκεια της νύχτας με νυχτερινό ρεύμα και την απέδιδαν στην διάρκεια της ημέρας. Άλλες εποχές όντως. Τότε και με πετρέλαιο βάζαμε το θερμοστάτη στο 25 και ανοίγαμε και το παράθυρο γιατί έκανε ζέστη. 1
aristidis540 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Vidrinio είπε Καλησπέρα Γνωρίζει κανείς από ηλεκτρολέβητες; Εχω πάει σε δυο φίλους που τα δουλεύανε ,τους έβαλα ψηφιακο οργανο θερμοκρασίας για ρύθμιση διαφορικού και γιατί τα αναλογικά που είχε επάνω δεν δουλεύανε σωστά.. Μιλάμε για πολυ ρεύμα ,οσοι δεν άκουσαν το καταλάβανε μετά. Το μόνο σενάριο ειναι,να κάνει κάποιος ρευματοκλοπή και να μην τον νοιάζει. μακριά απο αυτές τις λύσεις Επεξ/σία 18 Μαϊου από aristidis540
MrZeroGR Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Καλησπερα σε όλους! Για σπίτι 80 τμ με 2 υπονδωματια, 2 σαλόνια και κουζίνα , σαλόνι σκέφτομαι να τοποθετησω αντλία θερμότητας. Κάτι προσφορές που πήρα κυμαίνονται στα 5Κ. Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν κάνουν απόσβεση και σε πόσα χρόνια. Επίσης, αφού τα πράγματα είναι γκρίζα με το φ.αέριο σκέφτομαι και την λύση 3 δυνατών ερ κοντίσιον αντί για την αντλία...
verlemakos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, aristidis540 είπε Εχω πάει σε δυο φίλους που τα δουλεύανε ,τους έβαλα ψηφιακο οργανο θερμοκρασίας για ρύθμιση διαφορικού και γιατί τα αναλογικά που είχε επάνω δεν δουλεύανε σωστά.. Μιλάμε για πολυ ρεύμα ,οσοι δεν άκουσαν το καταλάβανε μετά. Το μόνο σενάριο ειναι,να κάνει κάποιος ρευματοκλοπή και να μην τον νοιάζει. μακριά απο αυτές τις λύσεις Νομίζω πως πρότεινες το ιδανικό σενάριο: ηλεκτρικός λέβητας με ρευματοκλοπη (και ο παππούς με το φανελάκι.....)😂 37 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε Καλησπερα σε όλους! Για σπίτι 80 τμ με 2 υπονδωματια, 2 σαλόνια και κουζίνα , σαλόνι σκέφτομαι να τοποθετησω αντλία θερμότητας. Κάτι προσφορές που πήρα κυμαίνονται στα 5Κ. Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν κάνουν απόσβεση και σε πόσα χρόνια. Επίσης, αφού τα πράγματα είναι γκρίζα με το φ.αέριο σκέφτομαι και την λύση 3 δυνατών ερ κοντίσιον αντί για την αντλία... Με τι θερμαινεσαι τώρα και πόσα πλήρωσες για θέρμανση φέτος? Εννοώ όλο τον χειμώνα από Οκτώβριο έως και Απρίλιο. Ανάθεση σε μηχανικό για μελέτη απωλειών του χώρου σου και η προσφορά που θα ζητήσεις να αναφέρεται σε αυτή τη μελέτη. Μην σε φορτώσουν με αντλία 12 kw για ανάγκες χώρου 6-7 kw. Όταν πρόκειται να ξοδέψεις 5000+ €, δεν βασίζεται σε συμβουλές από εμπορικά καταστήματα ούτε από forums. Ο μηχανικός θα μπορέσει να κάνει μια εκτίμηση για την διάρκεια της απόσβεσης με βάση την οικονομική προσφορά που θα αποδεχτείς. Άλλη η περίοδος απόσβεσης για μια αξιοπρεπή κινέζικη αντλία και άλλη η περίοδος για μία Daikin. Και πάντα κατά προσέγγιση, με βάση την σημερινή τιμή της κιλοβατώρας. Μια αντλία των σωστών διαστάσεων που θα εγκατασταθεί / ρυθμιστεί με προσοχή θα μπορέσει να κάνει απόσβεση μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ιδανικά κάτω από επταετία-οκταετια. Εκτός και αν οι ενεργειακές ανάγκες του χώρου σου είναι μικρές ή εγκαταστήσεις καμιά high end αντλία Nibe, Viessmann και πάει λέγοντας. Τότε θα πρέπει να περιμένεις πολύ!
verlemakos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, MrZeroGR είπε Καλησπερα σε όλους! Για σπίτι 80 τμ με 2 υπονδωματια, 2 σαλόνια και κουζίνα , σαλόνι σκέφτομαι να τοποθετησω αντλία θερμότητας. Κάτι προσφορές που πήρα κυμαίνονται στα 5Κ. Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν κάνουν απόσβεση και σε πόσα χρόνια. Επίσης, αφού τα πράγματα είναι γκρίζα με το φ.αέριο σκέφτομαι και την λύση 3 δυνατών ερ κοντίσιον αντί για την αντλία... Για τα κλιματιστικά, ψάξε στο Μπλα-Μπλα για "Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά"
giannnis122 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 5 ώρες πριν, MrZeroGR είπε Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν κάνουν απόσβεση και σε πόσα χρόνια. Αν είσαι σε αέριο μην το σκέφτεσαι να πας σε αντλία, απόσβεση μετά από 10+ χρόνια, διάφορες σε κατανάλωση είναι μικρές 2
verlemakos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, giannnis122 είπε Αν είσαι σε αέριο μην το σκέφτεσαι να πας σε αντλία, απόσβεση μετά από 10+ χρόνια, διάφορες σε κατανάλωση είναι μικρές Με τις τιμές αερίου που ισχύουν τώρα οι διαφορές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, ακούω όμως κάτι σενάρια για χρωματιστά τιμολόγια στο αέριο και δεν μου αρέσει καθόλου. Το πάνε για αύξηση? Λέτε να αρχίσει και αεριοκλοπη? 😀😎
Spyrus Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 13/5/2025 στις 9:13 ΜΜ, Spyrus είπε Χμ πολύ φοβάμαι ότι ο Μηχανολόγος δεν είναι καλά διαβασμένος. Θα τον ρωτήσω δείχνοντάς άλλες αντλίες Λοιπόν μου είπε ότι η Daikin έχει αντιστάσεις οι οποίες βοηθούν στο να μη χρειαστεί buffer στην επιστροφή. Επίσης έχει αντιδιαβρωτική προστασία. 1
mechpanos Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Spyrus είπε Λοιπόν μου είπε ότι η Daikin έχει αντιστάσεις οι οποίες βοηθούν στο να μη χρειαστεί buffer στην επιστροφή. Επίσης έχει αντιδιαβρωτική προστασία. Δεν επιτελούν αυτόν τον σκοπό οι αντιστάσεις. Επίσης τί αντιδιαβρωτική προστασία;
Spyrus Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Εγώ ξέρω πως οι αντιστάσεις βοηθούν μόνο σε υπό το μηδέν θερμοκρασίες. Να μην παγώνει η αντλία.
verlemakos Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 12 ώρες πριν, Spyrus είπε Εγώ ξέρω πως οι αντιστάσεις βοηθούν μόνο σε υπό το μηδέν θερμοκρασίες. Να μην παγώνει η αντλία. Και εγώ αυτό ξέρω για τις αντιστάσεις καθώς και για υποβοήθηση τής θέρμανσης όταν έχει έντονο παγετό και δεν επαρκούν πλέον τα kw της αντλίας , ιδίως σε περίπτωση που η ισχύς της επιλέγεται να είναι περίπου όσες και οι απώλειες του σπιτιού.
dm_mlnk Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Στις 19/5/2025 στις 10:50 ΜΜ, Spyrus είπε Λοιπόν μου είπε ότι η Daikin έχει αντιστάσεις οι οποίες βοηθούν στο να μη χρειαστεί buffer στην επιστροφή. Επίσης έχει αντιδιαβρωτική προστασία. αυτοι ειναι οι "επαγγελματίες" που θα επρεπε οι εισαγωγικες εταιριες να μηνουν για δυσφημιση και παραπληροφόρηση. next step: ανευρεση σωστου μηχανολόγου μηχανικού.
pavloa Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λοιπόν πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της αντλίας και της μόνωσης. Η αντλία που έβαλαν είναι Toyotomi Hydria+ Η αντλία τοποθετήθηκε στην ταράτσα, εγω μένω στον τρίτο και από πάνω έχω έναν ακόμη όροφο. Είχα στο πατάρι ενα οριζόντιο μποιλερ 80 λιτρα και το άλλαξαν με 120 ώστε να έχω περισσότερο ζεστό νερό. Η σύνδεση με την αντλία έγινε σαν ένα απλό σώμα. Μου είπαν να το δοκιμάσω να δω αν θα έχω ζεστό νερό αλλιώς θα έρθουν να βάλουν έναν αισθητήρα στο μποιλερ και να κάνουν μια μικρή αλλαγή στην σωλήνα ώστε να στέλνει ζεστά νερά χωριστά από τα σώματα και στην θερμοκρασία που θέλω εγώ. Έχουν τραβήξει καλώδιο απο την αντλία μέχρι το μποιλερ για τον αισθητήρα. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα δουλέψει σωστά το μποιλερ ακόμη και αν μπει ο αισθητήρας. Επεξ/σία 21 Μαϊου από pavloa
dm_mlnk Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Μόλις τώρα, pavloa είπε Λοιπόν πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της αντλίας και της μόνωσης. Η αντλία τοποθετήθηκε στην ταράτσα, εγω μένω στον τρίτο και από πάνω έχω έναν ακόμη όροφο.Toyotomi Hydria+ Είχα στο πατάρι ενα οριζόντιο μποιλερ 80 λιτρα και το άλλαξαν με 120 ώστε να έχω περισσότερο ζεστό νερό. Η σύνδεση με την αντλία έγινε σαν ένα απλό σώμα. Μου είπαν να το δοκιμάσω να δω αν θα έχω ζεστό νερό αλλιώς θα έρθουν να βάλουν έναν αισθητήρα στο μποιλερ και να κάνουν μια μικρή αλλαγή στην σωλήνα ώστε να στέλνει ζεστά νερά χωριστά από τα σώματα και στην θερμοκρασία που θέλω εγώ. Τώρα αυτό αναγκαστικά θα το δοκιμάσω τον χειμώνα να δω πως θα πάει. Καλοριζικη , αν θα λειτουργεις την αντλια με αντισταθμιση θα ζητας θερμοκρασια νερών για θερμανση σε μικροτερη θερμοκρασια απο αυτη που θα θες για να εχεις Ζεστα νερα χρησης. Αρα ειναι αναγκαι η διορθωση και να μπει το αισθητηριο στο Μποιλερ και να τοποθετηθει η τριοδη εκτροπης ωστε να στελνει ανεξαρτητα νερα στο μποιλερ απο οτι για θερμανση. Εναλλακτικα χρησιμοποιεις την αντισταση του μποιλερ αλλα παει στραφι η συνδεση του μποιλερ με την Α.Θ. Θεωρω οτι το μποιλερ εχει σερπατινα για Αντλια θερμοτητας και δεν βαλανε ενα κοινο μποιλερ για λεβητα πετρελαιου που εχει μικρη σερπατινα και μικρης διατομη σωληνωσεις. 1
mechpanos Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 120 λίτρα και σερπατίνα αντλίας το βλέπω λίγο δύσκολο αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί. Αν δουλεύεις νερά θερμοκρασίας <45~50 βαθμούς πώς θα ζεστάνει το νερό στο μπόιλερ! Θα καις θα καις και θα ζεσταίνει πολύ αργά. Κι εγώ θα πρότεινα να τους πεις, να σου κάνουν άμεσα την αλλαγή με ξεχωριστή παροχή για το μπόιλερ και μάλιστα αν χωράει βάλε 160άρι+. Και κάνε δοκιμαστική παραγωγή ΖΝΧ να δεις πόση ώρα θα κάνει να το θερμάνει και να μην βγάλει σφάλμα ροής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα