Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Καλοριζικη , αν θα λειτουργεις την αντλια με αντισταθμιση θα ζητας θερμοκρασια νερών για θερμανση σε μικροτερη θερμοκρασια απο αυτη που θα θες για να εχεις Ζεστα νερα χρησης. Αρα ειναι αναγκαι η διορθωση και να μπει το αισθητηριο στο Μποιλερ και να τοποθετηθει η τριοδη εκτροπης ωστε να στελνει ανεξαρτητα νερα στο μποιλερ απο οτι για θερμανση.

Εναλλακτικα χρησιμοποιεις την αντισταση του μποιλερ αλλα παει στραφι η συνδεση του μποιλερ με την Α.Θ. 

Θεωρω οτι το μποιλερ εχει σερπατινα για Αντλια θερμοτητας και δεν βαλανε ενα κοινο μποιλερ για λεβητα πετρελαιου που εχει μικρη σερπατινα και μικρης διατομη σωληνωσεις.

Ευχαριστώ.

Με αντιστάθμιση θα την λειτουργώ.. ακόμη  δεν έχουμε κάνει ρυθμίσεις  στην αντλία. Θα έρθει ο τεχνικός  να την ρυθμίσει. 

Αυτό θέλω να αποφύγω.. δεν γίνεται  να δουλεύει η αντλία και να ανάβω την αντίσταση του μποιλερ. 

Ο υδραυλικός είπε ότι έχει σερπατινα για αντλια.. τώρα έχει δεν έχει δεν το γνωρίζω.  Το μποιλερ είναι μάρκα λάτο. 

5 ώρες πριν, mechpanos είπε

120 λίτρα και σερπατίνα αντλίας το βλέπω λίγο δύσκολο αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί. 
Αν δουλεύεις νερά θερμοκρασίας <45~50 βαθμούς πώς θα ζεστάνει το νερό στο μπόιλερ! Θα καις θα καις και θα ζεσταίνει πολύ αργά. Κι εγώ θα πρότεινα να τους πεις, να σου κάνουν άμεσα την αλλαγή με ξεχωριστή παροχή για το μπόιλερ και μάλιστα αν χωράει βάλε 160άρι+. Και κάνε δοκιμαστική παραγωγή ΖΝΧ να δεις πόση ώρα θα κάνει να το θερμάνει και να μην βγάλει σφάλμα ροής.

Και εγώ αυτό σκέφτομαι..  αν θα δουλεύει η αντλία χαμηλά τότε δεν θα έχουμε σχεδόν ποτέ ζεστό νερό. 

Θα τον πω να έρθει να κάνει την αλλαγή στο μποιλερ. Το μπολερ είναι μάρκα λατο. Ο υδραυλικός είπε ότι έχει σερπατινα για αντλία.. τώρα έχει δεν έχει για αντλία δεν το γνωρίζω.  

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την επιλογή fancoils με συμβούλεψε μαγαζί να την κάνω σύμφωνα με τις ανάγκες για ψύξη. Επειδή οι αντλίες πάνε μέχρι 7 βαθμούς όλες. Ενώ στα ζεστά αν χρειαστεί τσιμπάς πάνω από 45. Τι λέτε; εγώ πίστευα πως με το Ζεστό πάνε όλοι. Με μία πρόχειρη ματιά είδα ότι για καλυτερη ψύξη θέλει μεγαλύτερα fancoils. Δεν είναι πάντα όμως η αναλογία ζεστού/ ψυχρού στα χαρακτηριστικά του fancoils ίδια; μήπως η μελέτη που έχω δίνει αυξημένα ψυχρά φορτία;

Επεξ/σία από Spyrus
Δημοσ.

Εγω έχω παρόμοια εγκατάσταση! Με σερπατινα είναι το μποιλερ, δυστυχώς θα έχεις θέμα αν την αφήσεις έτσι. Θα μπορέσει να σου το ζεστάνει το νερό,  αλλά φαντάσου ότι αν η αντλια σταματήσει ή πιάσει θερμοκρασία,  τα νερά θα πέσουν θερμοκρασία και θα στο ξανα κρυώσει το νερό. Χρειάζεσαι ένα  αισθητήρα ή τουλάχιστον μία τρίωρη βανα. Είναι κρίμα να ανάβεις το ρεύμα με αντλια θερμότητας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, lelos είπε

Εγω έχω παρόμοια εγκατάσταση! Με σερπατινα είναι το μποιλερ, δυστυχώς θα έχεις θέμα αν την αφήσεις έτσι. Θα μπορέσει να σου το ζεστάνει το νερό,  αλλά φαντάσου ότι αν η αντλια σταματήσει ή πιάσει θερμοκρασία,  τα νερά θα πέσουν θερμοκρασία και θα στο ξανα κρυώσει το νερό. Χρειάζεσαι ένα  αισθητήρα ή τουλάχιστον μία τρίωρη βανα. Είναι κρίμα να ανάβεις το ρεύμα με αντλια θερμότητας!

Έχεις το κλασικό μποιλερ?

Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι, θα πιάνει θερμοκρασία το σπίτι, και θα κρυώνει το μποιλερ..

Και να σκεφτείς ότι το σπίτι είναι σχετικά ζεστό τον χειμώνα, κάναμε και την μόνωση οπότε θα είναι ακόμη πιο ζεστό..  κάτω από τους 18-19 δεν έπεφτε ολο τον χειμώνα.. 

Θα τον πω να έρθει να βάλει τον αισθητήρα.. 

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Καλησπέρα 

Είμαι στον τελευταίο όροφο οικοδομής και έχω ηλιακό 160 λίτρα συνδεδεμένο με αντλία θερμότητας,είναι τριπλής ενέργειας ο ηλιακός αλλά δεν έχει σερμπαντινα για αντλία ,με συμφέρει όταν δεν έχει ήλιο να τον δουλεύω με την αντλία θερμότητας ή με ρεύμα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vidrinio είπε

Καλησπέρα 

Είμαι στον τελευταίο όροφο οικοδομής και έχω ηλιακό 160 λίτρα συνδεδεμένο με αντλία θερμότητας,είναι τριπλής ενέργειας ο ηλιακός αλλά δεν έχει σερμπαντινα για αντλία ,με συμφέρει όταν δεν έχει ήλιο να τον δουλεύω με την αντλία θερμότητας ή με ρεύμα;

Πως ειναι συνδεδεμενος ο ηλιακος με την αντλια θερμοτητας αφου δεν εχει σερπατινα για αντλια θερμοτητας; Μηπως ειναι ηλεκτρολογικα μονο συνδεδεμενος ο ηλιακος και οχι υδραυλικα;

αν δεν εχει σερπατινα ο ηλιακος καταλληλη για αντλια θερμοτητας καλυτερα να το αποφυγεις διοτι προβληματα θα εχεις και οχι ζεστο νερό.

εναλλακτικα αλλαζεις το μποιλερ με αντιστοιχο που εχει σερπατινα για αμτλια θερμοτητας

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε

Πως ειναι συνδεδεμενος ο ηλιακος με την αντλια θερμοτητας αφου δεν εχει σερπατινα για αντλια θερμοτητας; Μηπως ειναι ηλεκτρολογικα μονο συνδεδεμενος ο ηλιακος και οχι υδραυλικα;

αν δεν εχει σερπατινα ο ηλιακος καταλληλη για αντλια θερμοτητας καλυτερα να το αποφυγεις διοτι προβληματα θα εχεις και οχι ζεστο νερό.

εναλλακτικα αλλαζεις το μποιλερ με αντιστοιχο που εχει σερπατινα για αμτλια θερμοτητας

Είναι κανονικά με τριοδη και λειτουργεί κανονικά απλώς δεν ξέρω αν συμφέρει να ζεσταίνω τα νερά με την αντλία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vidrinio είπε

Είναι κανονικά με τριοδη και λειτουργεί κανονικά απλώς δεν ξέρω αν συμφέρει να ζεσταίνω τα νερά με την αντλία 

Βαζεις εναν μετρητη ενεργειας και παρακολουθεις την καταναλωση για τα δυο κυκλωματα (αντισταση ηλιακου και αντλιας θερμοτητας).

Η θεωρια λεει οτι συμφερει να ζεσταινεις με αντλια. Στην πραξη μπορει οι απωλειες απο την αντλια για να ζεστανει την ηλιακο να ειναι αρκετες με αποτελεσμα να καθυστερει την θερμανση του μποιλερ και στο τελος να μην συμφερει. Η ακομα να εχει και δυσκολια να ζεσταινει τα νερα λογω λαθος διατομων σωληνωσεων η σερπατινας.

Ενας μετρητης ενεργειας θα σου λυσει την απορια και θα εχεις και στατιστικα καταναλωσης για την λειτουργια της Αντλιας στην οποια της λειτουργεια.

Επεξ/σία από dm_mlnk
Δημοσ.

Ακόμα και εγώ που έχω ηλιακό με σερπαντίνα για αντλία θα απαντήσω ότι εξαρτάται. Το κακό με τους ηλιακούς είναι ότι βρίσκονται έξω τους τρώει ο αέρας και το ξηροβόρι. Αυτό σημαίνει ότι ζεσταίνεις κάποια στιγμή 160 λίτρα νερό τα οποία με το που γυρίσει στη θέρμανση η τρίοδη, αρχίσουν και κρυώνουν. Αυτό που εξαρτάται στη δική μου περίπτωση, είναι αν τα χρειάζεσαι και τα 160 λίτρα και θα τα χρησιμοποιήσεις, συμφέρει η αντλία. Αν θες 1 ντους και ας μην ζεσταθεί όλος ο όγκος του νερού, η αντίσταση. Αυτό γιατί ο ηλιακός μου είναι κάθετος και έχει τη σερπαντίνα κάτω και την αντίσταση πάνω, οπότε χρησιμοποιώντας αντίσταση για λίγο, μπορώ να ζεστάνω το πάνω μέρος το οποίο είναι κοντά στην έξοδο του ζεστού νερού και να μην καίω αντλία 1 ώρα να ζεστάνει όλο το μπόιλερ. Σε αυτό έχω καταλήξει κατόπιν μετρήσεων ενέργειας και με την αντλία και με την αντίσταση. 

Τώρα για οριζόντια διάταξη δεν ξέρω πρέπει να γίνουν αντίστοιχες μετρήσεις.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Βαζεις εναν μετρητη ενεργειας και παρακολουθεις την καταναλωση για τα δυο κυκλωματα (αντισταση ηλιακου και αντλιας θερμοτητας).

Η θεωρια λεει οτι συμφερει να ζεσταινεις με αντλια. Στην πραξη μπορει οι απωλειες απο την αντλια για να ζεστανει την ηλιακο να ειναι αρκετες με αποτελεσμα να καθυστερει την θερμανση του μποιλερ και στο τελος να μην συμφερει. Η ακομα να εχει και δυσκολια να ζεσταινει τα νερα λογω λαθος διατομων σωληνωσεων η σερπατινας.

Ενας μετρητης ενεργειας θα σου λυσει την απορια και θα εχεις και στατιστικα καταναλωσης για την λειτουργια της Αντλιας στην οποια της λειτουργεια.

Το θετικό είναι οτι τα επιστρεφόμενα νερά  μου τα φέρνει στο δοχείο αδράνειας που έχω και έτσι με κάνει και το σπίτι φούρνο γιατί τα νερά φτάνουν στους 60 βαθμούς ενώ όταν δουλεύει μόνο θέρμανση τα νερά είναι στους 40 

Δημοσ.

Το θετικό είναι οτι τα επιστρεφόμενα νερά  μου τα φέρνει στο δοχείο αδράνειας που έχω και έτσι με κάνει και το σπίτι φούρνο γιατί τα νερά φτάνουν στους 60 βαθμούς ενώ όταν δουλεύει μόνο θέρμανση τα νερά είναι στους 40 

Αυτο γιατι ειναι θετικο; Καταλαβαινω οτι ζεσταινεις και νερα απο δοχειο αδρανειας που η χρηση του ειναι για θερμανση/ψυξη. Προσθετη ενεργεια βλεπω προφανως και με προσθετες απωλειες αλλα με προβληματιζει και ποια ειναι η συνδεση του ηλιακου!

Λογικα απο προσαγωγη εχει τριοδη εκτροπης που παει στον ηλιακο ή στο δοχειο αδρανειας. Επειτα η επιστροφη απο τον ηλιακο πως συνδεθηκε στο δοχειο αδρανειας;  Ειναι σε σειρα το δοχειο αδρανειας; Εχεις σωματα ; Φαν κοιλ ; Ενδοδαπεδια ;

κανε μας ενα σχεδιακι αν θες ωστε να σε βοηθισουμε καλυτερα. Μην μαντεύουμε!

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε

Αυτο γιατι ειναι θετικο; Καταλαβαινω οτι ζεσταινεις και νερα απο δοχειο αδρανειας που η χρηση του ειναι για θερμανση/ψυξη. Προσθετη ενεργεια βλεπω προφανως και με προσθετες απωλειες αλλα με προβληματιζει και ποια ειναι η συνδεση του ηλιακου!

Λογικα απο προσαγωγη εχει τριοδη εκτροπης που παει στον ηλιακο ή στο δοχειο αδρανειας. Επειτα η επιστροφη απο τον ηλιακο πως συνδεθηκε στο δοχειο αδρανειας;  Ειναι σε σειρα το δοχειο αδρανειας; Εχεις σωματα ; Φαν κοιλ ; Ενδοδαπεδια ;

κανε μας ενα σχεδιακι αν θες ωστε να σε βοηθισουμε καλυτερα. Μην μαντεύουμε!

Μετά  την αντλία υπάρχει τριοδη που πάει στον ηλιακό και στο δοχείο αδράνειας και τα επιστρεφόμενα από τον ηλιακό πάνε και αυτά στο δοχείο αδράνειας και υπάρχει και δεύτερος κυκλοφορητης που στέλνει τα νερά από το δοχείο αδράνειας στα σώματα του σπιτιού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά  την αντλία υπάρχει τριοδη που πάει στον ηλιακό και στο δοχείο αδράνειας και τα επιστρεφόμενα από τον ηλιακό πάνε και αυτά στο δοχείο αδράνειας 

Στο πρωτευων η στο δευτερευον ;;

αν ειναι στο πρωτεύων ολα οκ.

Αν ειναι στο δευτερευον ,Δεν ειναι το συνηθες αυτο αλλα οκ για να το εκαναν καποιο λογο θα ειχαν(πιθανον για να μην εχουν σφαλμα ροής έριξαν τα επιστρεφομενα απο τον ηλιακο στο αδρανειας)

Αναμενεται να εχει αυξημενη καταναλωση για παραγωγη ΖΝΧ λογω οτι ζεσταινεις παραπανω ποσοτητα νερου απο οτι χρειαζεται και μετα οταν γυρνας σε θερμανση η αντλια προσπαθει να ξαναυπολογισει τι εχει συμβει και εχει ανεβει η θερμοκρασια των νερων.

δες το μανουαλ εγκαταστασης αν αυτο ο τροπος ειναι στους προτεινομενους(νομιζω δεν θα ειναι) επισης τσεκαρε και αν ο ηλιακος ειναι οντως με σερπατινα για ζεστα νερα χρησης(αυτο προυποθετει μεγαλη διατομη 1 ιντσα η και παραπανω αλλα και αρκετα μετρα σερπατινας εσωτερικα του μποιλερ) ισως να μην πληρει αυτες τις προδιαγραφες και να εκαναν την πατεντα.

Επεξ/σία από dm_mlnk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...