Spyrus Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) Έχει κάποιος χρησιμοποίησει το πρόγραμμα της ΔΕΗ myenergy heat pump; Είναι φάση 'πωλητές ' ; σκέφτομαι να έρθουν για αυτοψία κ πρόταση https://www.businessnews.gr/fimes-psithyroi/item/233707-i-dei-vrike-efkairia-na-poulisei-akrivo-reyma-myenergy-heatpump-me-tyraki-antlies-thermotitas Εδώ βέβαια αναφέρεται ότι δεν επηρεάζει το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει. https://www.dei.gr/media/q0ilqbzz/eidikoi-oroi-parochhs-epibrabeushs-500.pdf Επεξ/σία 22 Μαϊου από Spyrus
hero_nikolas Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Απο την μια σου λενε παρε αντλια θερμοτητας φιλικη προς το περιβαλλον απο την αλλη μολις περασεις λιγο τις Kwh σε σκιζουν . https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-picasso/ Στις 13/5/2025 στις 7:41 ΜΜ, Spyrus είπε
pavloa Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Στις 21/5/2025 στις 3:00 ΜΜ, dm_mlnk είπε Θεωρω οτι το μποιλερ εχει σερπατινα για Αντλια θερμοτητας και δεν βαλανε ενα κοινο μποιλερ για λεβητα πετρελαιου που εχει μικρη σερπατινα και μικρης διατομη σωληνωσεις. Το μποιλερ είναι αυτό.. δεν ξέρω αν έχει σερπατίνα για αντλία..
dm_mlnk Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 19 ώρες πριν, pavloa είπε Το μποιλερ είναι αυτό.. δεν ξέρω αν έχει σερπατίνα για αντλία.. Θα πρεπει να καλεσεις την ΕΒΗΛ μιας και στο εγχειριδιο χρήσης https://ebil.gr/wp-content/uploads/odigies-xrisis-boilers.pdf αναφερει για συνδεση με λέβητα και να τους ρωτησεις βαση μοντέλου και σειριακού αριθμού μιας και μπορει το μποιλερ σου να ειναι ειδικης κατασκευης και να εχει φτιαχτει με σερπατινα για αντλια θερμοτητας. Αν λαβεις θετικη απαντηση ρωτησε τους και τα ειδικα χαρακτηριστικα (διαμετρο και μηκος σερπατινας). Εναλλακτικα το συνεργειο που στο τοποθετησε θα πρεπει να στο απαντησει.
Spyrus Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου Βάζουμε σε fancoils θερμοστατική κεφαλή; Εγώ ξέρω μόνο σε πετσετοκρεμάστρες έχει νόημα όταν γυρνάμε στη ψύξη, για να κόβει τη ροή για αποφυγή υγροποιησης
mechpanos Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 15 ώρες πριν, Spyrus είπε Βάζουμε σε fancoils θερμοστατική κεφαλή; Εγώ ξέρω μόνο σε πετσετοκρεμάστρες έχει νόημα όταν γυρνάμε στη ψύξη, για να κόβει τη ροή για αποφυγή υγροποιησης Όχι, αφού έχει δικό του θερμοστάτη. Βάζεις αν θες, δίοδη/τρίοδη ηλεκτροβάνα.
purif Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Τώρα που πιάνουν σιγά σιγά οι ζέστες, όσοι έχετε fan coil για ψύξη, πως έχετε σετάρει τη θερμοκρασία των νερών;
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, purif είπε Τώρα που πιάνουν σιγά σιγά οι ζέστες, όσοι έχετε fan coil για ψύξη, πως έχετε σετάρει τη θερμοκρασία των νερών; Αναλόγως το ποσό ζέστη κρατάει το σπίτι και τί διάσταση είναι τα fan coils. Εγώ προσπάθησα να παίξω συντηρητικά με νερά στους 10-12 βαθμούς, αλλά στις περσινές ζέστες έβαλα 7 βαθμούς καρφωτά αλλιώς δεν δρόσιζε με τίποτα στους χώρους που τους έβλεπε ο ήλιος. 2
purif Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 18 minutes ago, mechpanos said: Αναλόγως το ποσό ζέστη κρατάει το σπίτι και τί διάσταση είναι τα fan coils. Εγώ προσπάθησα να παίξω συντηρητικά με νερά στους 10-12 βαθμούς, αλλά στις περσινές ζέστες έβαλα 7 βαθμούς καρφωτά αλλιώς δεν δρόσιζε με τίποτα στους χώρους που τους έβλεπε ο ήλιος. To πρόβλημά μου είναι ότι οι θερμοκρασίες ανά χώρο είναι αρκετά διαφορετικές. Πχ. στο γραφείο (που είναι σε πιο υψηλό όροφο, εκτεθειμένο από παντού και το βαράει αλύπητα ο ήλιος) παίζω με +3 βαθμούς πάνω απ' ότι στο υπόλοιπο σπίτι (οι θερμοκρασίες είναι σημερινές με 32 βαθμούς εξωτερική, με 10αρα μόνωση). Άμα ανοίξω και υπολογιστή, μπορεί να πάει άνετα +4 / +5 βαθμούς. Τα fancoils είναι τα εξής: Απόδοση στην ψύξη(7/12°C): 6,54(4,42-7,60)kW Απόδοση στην ψύξη(7/12°C): 1,43(1,01-2,04)kW Απόδοση στην ψύξη(7/12°C): 1,78(1,28-2,66)kW Απόδοση στην ψύξη(7/12°C): 2,14(1,27-3,27)kW (αυτό είναι στο γραφείο, ένα μικρό δωματιάκι ~10τ.μ.)
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Εκεί θα παίξει μπάλα και η ταχύτητα του ανεμιστηριού. Αλλά επειδή είναι και γραφείο θες και χαμηλή ταχύτητα για να μη σου παίρνει το κεφάλι ο ανεμιστήρας. Χαμηλώνεις θερμοκρασία προσαγωγής και ας κάνουν τα fan coils κάτω, start / stop. Εναλλακτικά μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να στραγγαλίσεις λίγο τη ροή στα fc κάτω, για να στείλεις πιο πολύ μέρος της παροχής πάνω. 2
dm_mlnk Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου εναλλακτικά μπορεις να σκεφτείς και να αντικαταστησεις το fan coil στο γραφειο με ενα λιγο μεγαλυτερο σε αποδοση και χωριτικοτητα νερου ωστε να παιζει πιο χαλαρα και ο ανεμιστηρας.
chek2fire Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου παιδιά σε θέμα συντήρησης χρειάζεται μηνιαία? Kαι την κάνουμε με τον εγκαταστάτη μας? Γιατί βλέπω η daikin έχει ένα τρίμηνο και ένα 9 χρόνων πρόγραμμα για ετήσια συντήρηση και χρεώνει ότι νάναι
purif Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου On 03/06/2025 at 16:11, mechpanos said: Εκεί θα παίξει μπάλα και η ταχύτητα του ανεμιστηριού. Αλλά επειδή είναι και γραφείο θες και χαμηλή ταχύτητα για να μη σου παίρνει το κεφάλι ο ανεμιστήρας. Χαμηλώνεις θερμοκρασία προσαγωγής και ας κάνουν τα fan coils κάτω, start / stop. Εναλλακτικά μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να στραγγαλίσεις λίγο τη ροή στα fc κάτω, για να στείλεις πιο πολύ μέρος της παροχής πάνω. Για την ώρα, με 15 βαθμούς στα νερά είμαι οκ. Εντάξει, δεν έχει και την τρελή ζέστη έξω βέβαια...Ο θόρυβος είναι ένα θέμα γιατί το fan coil παίζει στη μεσαία/μεγάλη σκάλα ενώ τα άλλα δουλεύουν σπάνια. Από την άλλη αν ρίξω πολύ τη θερμοκρασία στα νερά, φοβάμαι η κατανάλωση θα πάει στο Θεό. Ίσως επειδή είναι και η πρώτη μέρα, να δυσκολεύεται να πιάσει τη θερμοκρασία και αύριο/μεθαύριο να δουλεύει στη χαμηλή σκάλα. Ίδωμεν. 14 minutes ago, dm_mlnk said: εναλλακτικά μπορεις να σκεφτείς και να αντικαταστησεις το fan coil στο γραφειο με ενα λιγο μεγαλυτερο σε αποδοση και χωριτικοτητα νερου ωστε να παιζει πιο χαλαρα και ο ανεμιστηρας. Είναι fan coil μέσα σε γυψοσανίδα. Θα αργήσω να μπω σε διαδικασία αλλαγής, δυστυχώς. 1
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 ώρες πριν, purif είπε Για την ώρα, με 15 βαθμούς στα νερά είμαι οκ. Εντάξει, δεν έχει και την τρελή ζέστη έξω βέβαια...Ο θόρυβος είναι ένα θέμα γιατί το fan coil παίζει στη μεσαία/μεγάλη σκάλα ενώ τα άλλα δουλεύουν σπάνια. Από την άλλη αν ρίξω πολύ τη θερμοκρασία στα νερά, φοβάμαι η κατανάλωση θα πάει στο Θεό. Ίσως επειδή είναι και η πρώτη μέρα, να δυσκολεύεται να πιάσει τη θερμοκρασία και αύριο/μεθαύριο να δουλεύει στη χαμηλή σκάλα. Ίδωμεν. Είναι fan coil μέσα σε γυψοσανίδα. Θα αργήσω να μπω σε διαδικασία αλλαγής, δυστυχώς. Μια χαρά είσαι αν κάνει δουλειά στους 15. Αν θες δοκίμασε στο κολλεκτέρ να κλείσεις λίγο βανάκια από τα άλλα να τα στραγγαλίσεις για να στείλεις μεγαλύτερη ροή (=ισχύ) στο πάνω. Εκτός αν έχουν καμία 2οδη... Ποια fc έχεις; Με ποιον controller!!! 1
purif Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 14 hours ago, mechpanos said: Μια χαρά είσαι αν κάνει δουλειά στους 15. Αν θες δοκίμασε στο κολλεκτέρ να κλείσεις λίγο βανάκια από τα άλλα να τα στραγγαλίσεις για να στείλεις μεγαλύτερη ροή (=ισχύ) στο πάνω. Εκτός αν έχουν καμία 2οδη... Ποια fc έχεις; Με ποιον controller!!! Θα το δω και θα το δοκιμάσω. Για την ώρα ανεβάζω σιγά σιγά τη θερμοκρασία των νερών μέχρι να δω ότι δεν πέφτει η θερμοκρασία στο χώρο. Τα fan coil είναι Sabiana. Controller εννοείς το θερμοστάτη; Είναι ο παρακάτω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα