mechpanos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, purif είπε Controller εννοείς το θερμοστάτη; Είναι ο παρακάτω. Ναι! Είναι knx ε... ωραίος!!! Εγώ το μόνο που μετάνιωσα που δεν έκανα σε όλη την εγκατάσταση, είναι που δεν πρόβλεψα να κάνω έξυπνα τα controller των fan coils. Δε βαριέσαι... 1
purif Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 hour ago, mechpanos said: Ναι! Είναι knx ε... ωραίος!!! Εγώ το μόνο που μετάνιωσα που δεν έκανα σε όλη την εγκατάσταση, είναι που δεν πρόβλεψα να κάνω έξυπνα τα controller των fan coils. Δε βαριέσαι... Σωστός. Είχα άχτι να το κάνω smart το σπίτι οπότε μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει να ξεμπερδεύουμε E καλά, ποτέ δεν είναι αργά. Είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά όλα γίνονται. Αν παίξεις με shelly και άλλους controllers;
mechpanos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, purif είπε Σωστός. Είχα άχτι να το κάνω smart το σπίτι οπότε μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει να ξεμπερδεύουμε E καλά, ποτέ δεν είναι αργά. Είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά όλα γίνονται. Αν παίξεις με shelly και άλλους controllers; Αυτό θέλει αλλά ακριβό σπορ. Μπορώ βέβαια να βάλω και custom Esp32 board και να στέλνω 0-10v σήμα στο fc και να έχω έλεγχο μόνο από το homeassistant, αλλά wife acceptance factor στο μηδέν, απορρίπτεται σαν λύση. 1
konandrio Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου https://nl.aliexpress.com/item/1005006776116585.html?src=google&snpsid=1&pdp_npi=4%40dis!EUR!36.33!11.99!!!!!%402101fe4617491428150012786deff7!12000038265616280!ppc!!!&snps=y&snpsid=1&src=google&albch=shopping&acnt=742-864-1166&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=nl1005006776116585&ds_e_product_merchant_id=5551326180&ds_e_product_country=NL&ds_e_product_language=nl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=22441700127&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=22448168339&gbraid=0AAAAA99aYpdij92o4LC3pnWoAzMhnaydO&gclid=Cj0KCQjwgIXCBhDBARIsAELC9ZhV2bPnB14JWXi30F_DKoX1JBwKUMr6RcHE_Zih9IVFfBboIQccVg8aAoKcEALw_wcB από πέρυσι είμαι κομπλέ, αν δέχεται remote το fan coil κανεις learning τις εντολες, απο ελλαδα τα πηρα σχεδον ιδια τιμη με κινα , εχω φτιαξει και 3 αυτοματισμους close all , open all cold, open all Hot και ειναι μια χαρα για αυτο που θελω. 1
hero_nikolas Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Tελειωσα με τα ηλεκτρολογικα και περιμενω τα σωματα αντικαταστασης των παλιων . Επειδη ξηλωσα τον παλιο θερμοστατη της αυτονομιας του διαμερισματος και σε εκεινη την θεση θα παει ο θερμοστατης Madoka θα χρειαστω εναν χωρο παραδειγμα 10εκΧ10εκ ? ο κοντρολερ που θα μπει διπλα για τις ρυθμισεις θα συνδεθει με καλωδιο με τον Madoka ? ρωταω για να ξερω τι χωρο θα χρειαστω και πως θα περασω τα καλωδια . Daikin altherma3 monoblock , καποια φωτο απο την εγκατσαση σας θα με βοηθουσε .
chek2fire Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 6 ώρες πριν, hero_nikolas είπε Tελειωσα με τα ηλεκτρολογικα και περιμενω τα σωματα αντικαταστασης των παλιων . Επειδη ξηλωσα τον παλιο θερμοστατη της αυτονομιας του διαμερισματος και σε εκεινη την θεση θα παει ο θερμοστατης Madoka θα χρειαστω εναν χωρο παραδειγμα 10εκΧ10εκ ? ο κοντρολερ που θα μπει διπλα για τις ρυθμισεις θα συνδεθει με καλωδιο με τον Madoka ? ρωταω για να ξερω τι χωρο θα χρειαστω και πως θα περασω τα καλωδια . Daikin altherma3 monoblock , καποια φωτο απο την εγκατσαση σας θα με βοηθουσε . το madoka είναι 8.5x8.5 και τον controller τον βάζουν δίπλα του ακριβώς. Τις συνδέσεις θα στις κάνουν αυτοί που θα κάνουν την εγκατάσταση. Απλά πρόσεχε να έχει λίγο χώρο για να μπορείς να βάλεις το wifi module στον controller γιατί δεν είναι και ότι πιο εύκολο το να το βάλεις, δεν κουμπώνει πολύ καλά. 1
hero_nikolas Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 7 ώρες πριν, chek2fire είπε το madoka είναι 8.5x8.5 και τον controller τον βάζουν δίπλα του ακριβώς. Τις συνδέσεις θα στις κάνουν αυτοί που θα κάνουν την εγκατάσταση. Απλά πρόσεχε να έχει λίγο χώρο για να μπορείς να βάλεις το wifi module στον controller γιατί δεν είναι και ότι πιο εύκολο το να το βάλεις, δεν κουμπώνει πολύ καλά. Οι διαστασεις του controller ποσες ειναι ? Θα ζητησω να βαλουν πανω τον θερμοστατη και κατω τον controller με βολευει σαν διαταξη , εχω διπλα το πληκτρολογιο του συναγερμου .
mechpanos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Ενημερωτικά πάντως μπορείς να βάλεις και αλλού το controller, αλλού το Madoka (αν θες ή εξυπηρετεί) δεν είναι ανάγκη να μπουν μαζί. Εγώ πχ είχα πλάνο να βάλω στο διάδρομο κάτω το κοντρολερ και στον επάνω όροφο το Madoka, τελικά δεν έβαλα καθόλου madoka βέβαια και ησύχασα (ρυθμίζεται η θερμοκρασία, από τους θερμοστάτες των fan coils)
hero_nikolas Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 40 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ενημερωτικά πάντως μπορείς να βάλεις και αλλού το controller, αλλού το Madoka (αν θες ή εξυπηρετεί) δεν είναι ανάγκη να μπουν μαζί. Εγώ πχ είχα πλάνο να βάλω στο διάδρομο κάτω το κοντρολερ και στον επάνω όροφο το Madoka, τελικά δεν έβαλα καθόλου madoka βέβαια και ησύχασα (ρυθμίζεται η θερμοκρασία, από τους θερμοστάτες των fan coils) Ειναι ο controller wifi ? διαφορετικα πρεπει να παει καλωδιο στον Madoka .
mechpanos Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε Ειναι ο controller wifi ? διαφορετικα πρεπει να παει καλωδιο στον Madoka . Καλώδιο από την αντλία στο madoka και από την αντλία στο controller θέλει. Το wi fi το παίρνει ο controller για να συνδέεσαι εσύ με το controller, όχι ο controller με την αντλία. Απλά το ανέφερα γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να βολεύει να μπει αλλού το ένα, αλλού το άλλο. Ο controller είναι 16πλ.*13.5υψ. 1
hero_nikolas Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου H αντλια θα ειναι σε διαμερισμα στο Γαλατσι ,τα σωματα υπολογιστικαν εκ νεου ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα αρχικα που ειχαμε στην πολυκατοικια με αυτονομια καυστηρα πετρελαιου . Μεχρι τωρα με 21 βαθμους στο σπιτι αισθανομουν ανετα στο 22 με 22,5 ζεσταινομουν πολυ αρα νομιζω αυτο θα πρεπει να ζηταω και απο την αντλια 21 βαθμους . Ερωτηση , θα πρεπει να βαλω αντισταθμιση 2 σημειων αρα τι θερμοκρασιες πρεπει να ζητησω για να εχω εναν αρχικο μπουσουλα π.χ εξωτερικη 20 βαθμους νερα 30 και εξωτερικη 0 με 45 νερα ?
ThanG Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 6:47 ΜΜ, hero_nikolas είπε Tελειωσα με τα ηλεκτρολογικα και περιμενω τα σωματα αντικαταστασης των παλιων . Επειδη ξηλωσα τον παλιο θερμοστατη της αυτονομιας του διαμερισματος και σε εκεινη την θεση θα παει ο θερμοστατης Madoka θα χρειαστω εναν χωρο παραδειγμα 10εκΧ10εκ ? ο κοντρολερ που θα μπει διπλα για τις ρυθμισεις θα συνδεθει με καλωδιο με τον Madoka ? ρωταω για να ξερω τι χωρο θα χρειαστω και πως θα περασω τα καλωδια . Daikin altherma3 monoblock , καποια φωτο απο την εγκατσαση σας θα με βοηθουσε . ενημέρωσε τους εγκαταστάτες πως θα βάλεις το wifi module γιατί έχουν μία τάση να περνάνε το καλώδιο του controller (προς την αντλία όπως σου είπε ο @mechpanos) από την θύρα του module. Και μετά θέλει ξήλωμα. Ο madoka, αν έχεις μόνο σωματα, είναι απλά περιτό έξοδο. Με το ένα τρίτο των χρημάτων παίρνεις πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας θερμοστάτη.
mechpanos Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, ThanG είπε ενημέρωσε τους εγκαταστάτες πως θα βάλεις το wifi module γιατί έχουν μία τάση να περνάνε το καλώδιο του controller (προς την αντλία όπως σου είπε ο @mechpanos) από την θύρα του module. Και μετά θέλει ξήλωμα. Ο madoka, αν έχεις μόνο σωματα, είναι απλά περιτό έξοδο. Με το ένα τρίτο των χρημάτων παίρνεις πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας θερμοστάτη. Ναι αλλά αν βάλει απλό θερμοστάτη, δεν την κάνει on off την αντλία; Ενώ το Madoka, Παρί και επεμβαίνει πάνω στην καμπύλη; Ψιλοανεπιτυχώς βέβαια διαβάζω, δεν ξέρω - δεν έχω - αλλά τον aftermarket generic θερμοστάτη όσο καλός να είναι, πώς θα τον παντρέψει με την αντιστάθμιση;
ThanG Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 14 ώρες πριν, mechpanos είπε Ναι αλλά αν βάλει απλό θερμοστάτη, δεν την κάνει on off την αντλία; Ενώ το Madoka, Παρί και επεμβαίνει πάνω στην καμπύλη; Ψιλοανεπιτυχώς βέβαια διαβάζω, δεν ξέρω - δεν έχω - αλλά τον aftermarket generic θερμοστάτη όσο καλός να είναι, πώς θα τον παντρέψει με την αντιστάθμιση; H αντιστάθμιση και οποιαδήποτε άλλη παράμετρος ρυθμίζεται από τον controller. Ο madoka ρυθμίζει μόνο θερμοκρασία και on/off, οπως και πχ ένας siemens των 50Ε. Τα παραπάνω με την προυπόθεση πως έχουμε μόνο σώματα ή ενδοδαπέδια. Με τα fancoil νομίζω αυξάνονται οι δυνατότητές του (χωρίς να είμαι σίγουρος). Αναφέρομαι πάντα στις altherma 3m 9-16kw. Δεν γνωρίζω αν τα πράγματα είναι διαφορετικά στις 4-8kw.
NOODLE Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Ποιος έχει βάλει τώρα το καλοκαίρι την ενδοδαπεδιας με δροσισμο; Έχω ερωτήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα