mechpanos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, ThanG είπε H αντιστάθμιση και οποιαδήποτε άλλη παράμετρος ρυθμίζεται από τον controller. Ο madoka ρυθμίζει μόνο θερμοκρασία και on/off, οπως και πχ ένας siemens των 50Ε. Τα παραπάνω με την προυπόθεση πως έχουμε μόνο σώματα ή ενδοδαπέδια. Με τα fancoil νομίζω αυξάνονται οι δυνατότητές του (χωρίς να είμαι σίγουρος). Αναφέρομαι πάντα στις altherma 3m 9-16kw. Δεν γνωρίζω αν τα πράγματα είναι διαφορετικά στις 4-8kw. Νομίζω ότι δεν κάνει off, αλλά καθώς δεν συνδέεται με ρελέ ψυχρής επαφής αλλά με y1y2 interface της Daikin, τον διαβάζει ο controller και μπορεί να κάνει modulation την αντλία. Με επιφύλαξη στο πόσο καλά λειτουργεί αυτό, καθώς δεν έβαλα ποτέ Madoka. Μπορεί στην πράξη παρά τα όσα ευαγγελίζεται η Daikin , να την κάνει να λειτουργεί ως on off ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
DimVavas Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Έχει κανένας άποψη για αντλίες KAISAI; https://kaisai.com/heat-pumps Είναι από Πολωνία. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:29 μμ από DimVavas
Tsino Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 13 hours ago, DimVavas said: Καλησπέρα! Έχει κανένας άποψη για αντλίες KAISAI; https://kaisai.com/heat-pumps Είναι από Πολανδία. Δεν έχει επίσημη εκπροσώπηση στην Ελλάδα.. Γιατί να μπλέξεις?
Spyrus Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ήρθαν από ΔΕΗ Lg και ακούσατε ακούσατε: Να πάρω 12αρα χωρίς καν μελέτη επειδή οι αποστάσεις από κολλεκτερς είναι λίγο μεγάλες κ επειδή έχω 200 αρι ηλιακό. Δηλαδή η 12αρα ζεσταίνει πιο γρήγορα από μια 9αρα το ΖΝΧ; 6 fancoil έχω και αποστάσεις κολλεκτερς από αντλία είναι 8 μέτρα Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Spyrus
iordanis78 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, Spyrus είπε Ήρθαν από ΔΕΗ Lg και ακούσατε ακούσατε: Να πάρω 12αρα χωρίς καν μελέτη επειδή οι αποστάσεις από κολλεκτερς είναι λίγο μεγάλες κ επειδή έχω 200 αρι ηλιακό. Δηλαδή η 12αρα ζεσταίνει πιο γρήγορα από μια 9αρα το ΖΝΧ; 6 fancoil έχω και αποστάσεις κολλεκτερς από αντλία είναι 8 μέτρα Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι τι μόνωση έχει?
malmsteen1984 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου On 11/06/2025 at 20:54, DimVavas said: Καλησπέρα! Έχει κανένας άποψη για αντλίες KAISAI; https://kaisai.com/heat-pumps Είναι από Πολανδία. ΠΟΛΑΝΔΙΑ?????????????????????????????????? 3
mechpanos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 8 ώρες πριν, Spyrus είπε Ήρθαν από ΔΕΗ Lg και ακούσατε ακούσατε: Να πάρω 12αρα χωρίς καν μελέτη επειδή οι αποστάσεις από κολλεκτερς είναι λίγο μεγάλες κ επειδή έχω 200 αρι ηλιακό. Δηλαδή η 12αρα ζεσταίνει πιο γρήγορα από μια 9αρα το ΖΝΧ; 6 fancoil έχω και αποστάσεις κολλεκτερς από αντλία είναι 8 μέτρα Μην εκφραστώ καλύτερα. Λένε ότι μαλακία θέλουν για να πουλήσουν μεγαλύτερο μοντέλο. Εσύ θα πάρεις το μοντέλο που απαιτεί η κατοικία σου. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Η απόσταση από κολλεκτέρ δεν δικαιολογεί άνοδο ισχύος (και σιγά την απόσταση φυσιολογική είναι) ούτε ο.. 200ρης ηλιακός!!!
hero_nikolas Δημοσ. Τετάρτη στις 12:44 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:44 μμ (επεξεργασμένο) Yπαρχει κανενας διακοσμητης στην παρεα ? εγω δεν το εχω το αθλημα . Οπως θα περασω τους σωληνες απο την αντλια προς το κολεκτερ θα τρεξουν μια αποσταση σε ευθεια 5 μετρα περιπου αρα εχω μια τρυπα στον τοιχο της εξωπορτας προς το κολεκτερ και μια τρυπα στον τοιχο απο την αντλια . Τα 3 μετρα ειναι πισω απο επιπλα οποτε δεν φαινονται τα αλλα 2 μετρα που φαινονται οι σωληνες να τους βαψω στο χρωμα του τοιχου που ειναι λευκο να τους αφησω χαλκο και να το τριβω με brasso καθε τοσο να το περασω διαφανο βερνικι να φαινεται ο χαλκος να το κανω ενα σφυρηλατο χρωμα ? Μηπως να το κλεισω μα καποιο καναλι Multiherm ? https://multitherm.gr/προφίλ-κάλυψης-σωλήνων-hz/ Ελεγα καλυτερα ελευθερο να εκμεταλευτω τα 5 μετρα σωληνα περιπου ενα σωμα ακομα . Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:51 μμ από hero_nikolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα