Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Εχετε βαλει στην αντλια μαγνητικο φιλτρο ή εχει δικο της εργοστασιακο ? 
2)Επισης αυτοματο πληρωσης χρειαζεται ή βλεπετε την πιεση και απλα συμπληρωνετε?
3)Ανοδιο ?
Κατι αλλο που πρεπει να ζητησω ? 
Η αντλια θα ειναι altherma 3 monobloc , ολα ειναι ετοιμα σωματα καινουργια σωληνωσεις κολεκτερ ,ηλεκτρολογικα ολα ενταξει .
Η αντλια θα μπει σε μπαλκονι οποτε θα δω τι θα κανουμε με βαση με δισκο απορροης νερων για να τα παω μεχρι το σιφωνι . Μαλλον καποιος σιδερας θα φτιαξει μια βαση 15cm υψος .

Επεξ/σία από hero_nikolas
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

2)Επισης αυτοματο πληρωσης χρειαζεται ή βλεπετε την πιεση και απλα συμπληρωνετε?
3)Ανοδιο ?
Η αντλια θα ειναι altherma 3 monobloc , ολα ειναι ετοιμα σωματα καινουργια σωληνωσεις κολεκτερ ,ηλεκτρολογικα ολα ενταξει .
Η αντλια θα μπει σε μπαλκονι οποτε θα δω τι θα κανουμε με βαση με δισκο απορροης νερων για να τα παω μεχρι το σιφωνι . Μαλλον καποιος σιδερας θα φτιαξει μια βαση 15cm υψος .

1. Έχει σίτας, βάλε και μαγνητικό.

2. Χρειάζεται.

3. Εγώ δεν έχω βάλει αν έχεις χαλύβδινα σώματα όμως ίσως να πρέπει να βάλεις.

Αυτό που θα πρέπει να ζητήσεις εκτός από τη σωστή εγκατάσταση είναι η σωστή ρύθμιση.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mechpanos είπε

1. Έχει σίτας, βάλε και μαγνητικό.

2. Χρειάζεται.

3. Εγώ δεν έχω βάλει αν έχεις χαλύβδινα σώματα όμως ίσως να πρέπει να βάλεις.

Αυτό που θα πρέπει να ζητήσεις εκτός από τη σωστή εγκατάσταση είναι η σωστή ρύθμιση.

Αυτο με την σωστη ρυθμιση με προβληματιζει ειναι η αληθεια , σκεφτομαι να ζητησω να βαλουν αντισταθμιση 2 σημειων και τα νερα 35-45 βαθμοι  με ξωτερικη θερμοκρασια -2 εως +15 να εχω νερα 45 και 35 βαθμους για αρχη και βλεπω πως θα παει.
Ο εγκατστατης μου ειπε οτι μπορει η αντισταθμιση καιρου να ειναι ισως καλυτερη για την περιοχη που μενω αλλα θελει πειραματισμο . Ειναι κοντα μου και μου ειπε οτι μπορει να με βοηθησει και απομακρυσμενα και απο κοντα , 2 στενα ειμαστε αποσταση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Αυτο με την σωστη ρυθμιση με προβληματιζει ειναι η αληθεια , σκεφτομαι να ζητησω να βαλουν αντισταθμιση 2 σημειων και τα νερα 35-45 βαθμοι  με ξωτερικη θερμοκρασια -2 εως +15 να εχω νερα 45 και 35 βαθμους για αρχη και βλεπω πως θα παει.
Ο εγκατστατης μου ειπε οτι μπορει η αντισταθμιση καιρου να ειναι ισως καλυτερη για την περιοχη που μενω αλλα θελει πειραματισμο . Ειναι κοντα μου και μου ειπε οτι μπορει να με βοηθησει και απομακρυσμενα και απο κοντα , 2 στενα ειμαστε αποσταση.

Μια χαρά.

Δημοσ.
2 hours ago, hero_nikolas said:

Φρόντισε να τη μάθεις εσύ να την παραμετροποιεις.  Δε θα πετύχεις ρυθμίσεις με τη μια. Για να μην τον φωνάζεις συνέχεια. Να τη φέρεις μόνος σου εκε που θέλεις.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsino είπε

Φρόντισε να τη μάθεις εσύ να την παραμετροποιεις.  Δε θα πετύχεις ρυθμίσεις με τη μια. Για να μην τον φωνάζεις συνέχεια. Να τη φέρεις μόνος σου εκε που θέλεις.  

Eκτος απο την καμπυλη αντισταθμισης και τον εβδομαδιαιο προγραμματισμο με διάφορες παραμετρους που το εχω κατανοηση και εχω δει πολλα στο youtube  υπαρχει κατι αλλο σημαντικο ? μιλαμε μονο για θερμανση με σωματα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

3)Ανοδιο ?

Αν βάλετε σιδερένια βαση, κατά την γνώμη μου, δώστε έμφαση στο θέμα της απόσβεσης κραδασμών. Και σε μένα έβαλαν μεταλλική βάση 30 εκ. από σίδερα και έχω θέμα με θόρυβο/κραδασμους. Οι λαστιχένιες ροδέλες που έρχονται με την αντλία για ανάρτηση σε σιδερένια βάση, το πιο πιθανό είναι να μην είναι επαρκής. 

Επεξ/σία από proximo
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, proximo είπε

Αν βάλετε σιδερένια βαση, κατά την γνώμη μου, δώστε έμφαση στο θέμα της απόσβεσης κραδασμών. Και σε μένα έβαλαν μεταλλική βάση 30 εκ. από σίδερα και έχω θέμα με θόρυβο/κραδασμους. Οι λαστιχένιες ροδέλες που έρχονται με την αντλία για ανάρτηση σε σιδερένια βάση, το πιο πιθανό είναι να μην είναι επαρκής. 

Βαση πρεπει να μπει για να μπορεσω να βαλω απο κατω δισκο απορροης των νερων να μην πεφτουν στα πλακακια και γλυστραει κλπ . 
Επισης να βαλω βασεις εδρασης κατι σαν αυτες στο λινκ .
https://antivibration-systems.com/el/products/αντικραδασμικά-μηχανολογικών-εφαρμο/έδραση/

Δημοσ.

Αυτό με τα σίδερα έχει ένα point. Φτιάξε χαμηλή βάση όχι ψηλή κι εγώ την έβαλα πάνω σε σίδερα με λαστιχένια αντικραδασμικά και δεν αποσβαίνουν τίποτα συντονίζει όλη η πλάκα λόγω ύψους που έδωσα στη βάση, γιατί ήθελα να κάνω και θερμοϋγρομόνωση μετά για να "δίνει χέρι" στους μαστόρους. Έχω πει να φέρω σιδερά να συγκολλήσει χιαστί σίδερα πάνω στη βάση μπας και δέσει καλύτερα αλλά δεν το έχω προχωρήσει ακόμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αυτό με τα σίδερα έχει ένα point. Φτιάξε χαμηλή βάση όχι ψηλή κι εγώ την έβαλα πάνω σε σίδερα με λαστιχένια αντικραδασμικά και δεν αποσβαίνουν τίποτα συντονίζει όλη η πλάκα λόγω ύψους που έδωσα στη βάση, γιατί ήθελα να κάνω και θερμοϋγρομόνωση μετά για να "δίνει χέρι" στους μαστόρους. Έχω πει να φέρω σιδερά να συγκολλήσει χιαστί σίδερα πάνω στη βάση μπας και δέσει καλύτερα αλλά δεν το έχω προχωρήσει ακόμα.

Μου προτειναν κατι τετοιο , εχεις αποψη ?

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-08-24, 5.58.23 μμ.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε

Πολύ καλύτερο από diy κατασκευές δυνατό δαίνεται!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε

Στη δικιά μου (altherma 3m) τοποθέτησαν μόνο μεγάλα αντικραδασμικά, οπότε σχεδίασα δικό μου δίσκο απορροής, σύμφωνα με το σχέδιο όπου και φαίνονται οι οπές. 

Μπορείτε να μας στειλετε το site του εμπόρου που το διαθέτει, ώστε να έχουμε και μια εκτίμηση κόστους;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ThanG είπε

Στη δικιά μου (altherma 3m) τοποθέτησαν μόνο μεγάλα αντικραδασμικά, οπότε σχεδίασα δικό μου δίσκο απορροής, σύμφωνα με το σχέδιο όπου και φαίνονται οι οπές. 

Μπορείτε να μας στειλετε το site του εμπόρου που το διαθέτει, ώστε να έχουμε και μια εκτίμηση κόστους;

Προσοχη στις διαστασεις  του προιοντος . Εαν μπορειτε παρακαλω στειλτε μου μια φωτο να δω τι εχουν βαλει .
Εαν δειτε απο κατω την αντλια εχει περιπου 10 τρυπες για αποστραγγιση . Δειτε την σημανση F 
https://coolandheat.gr/aksesouar-antlias-thermotitas/vasi-dapedou-me-disko-sillogis-simpiknomaton-hvacsystems-scd500225
Ειναι Ιταλικα απο οτι ειδα και υπαρχουν αναλυτικα στο παρακατω λινκ
https://www.tecnosystemi.com/en/pro/products/smart-clima/floor-mounts-and-vibration-damping

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-08-27, 8.52.54 πμ.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...