pavloa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, Vidrinio είπε Λογικά θα έχεις αντλία gree γιατί και εμένα έτσι είναι το panel Αν θες να έχεις οικονομία πρέπει να την δουλεψεις με αντιστάθμιση γιατί και εμένα με την είχαν ρυθμίσει στους 55 βαθμούς και λειτουργουσες σαν λέβητας πετρελαίου και στα κρύα με έκαιγε γύρω στις 30 κιλοβατώρες την ώρα και την έριξα στα μισά την κατανάλωση Toyotomi έχουμε περάσει. Είδη εχω αλλάξει τις ρυθμίσεις, τώρα που καταλαβα πως δουλεύει η αντιστάθμιση θα δω πως θα δουλεύει.. Ξέρεις μήπως τι είναι το ανω θδ-θερμ και κατω θδ-θερμ? 12 ώρες πριν, mechpanos είπε Μην κάνεις κανένα αστείο, και το αφήσεις έτσι! Ξεκίνα αντιστάθμιση, βάλε κάποιες ενδεικτικές θερμοκρασίες άνω θα 20 κάτω 0, άνω θν 55 κάτω 30, το θδ δεν ξέρω τί παίζει άστο έτσι... Τί καραγκιοζοπαίχτες είναι οι εγκαταστάτες ρε φίλε βάζουν σύγχρονες αντλίες με αντιλήψεις λεβήτων πετρελαίου... Είδη τα έχω αλλάξει και έβαλα. Ανω θα 20 κατω θα -5 . Ανω θν 55 και κατω θν 32. Το θδ μήπως ειναι θερμοκρασία δωματίου? Υποτίθεται έρχονται και ρυθμίζουν την αντλια σύμφωνα με την περιοχή και ανάλογα την μόνωση του σπιτιού και τα σώματα..
MARIOSNURSE Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 51 λεπτά πριν, pavloa είπε Toyotomi έχουμε περάσει. Η Toyotomi δεν παράγει τίποτα, είναι φασόν Gree. Απλά πληρώνεις το μάρκετινγκ. 1
makisssss Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 14 ώρες πριν, pavloa είπε Φέτος περάσαμε την αντλία Toyotomi Hydria+. Πριν μερικές μέρες ήρθαν και μου ρύθμισαν την αντλία για να είναι έτοιμη για τον χειμώνα. Η αντλία θα δουλεύει μόνο για θέρμανση και για ζεστό νερό χρήσης. Τα σώματα είναι καινούργια. Το σπίτι είναι 73τμ. Συο κέντρο την Βέροιας, στον τρίτο όροφο.. απο πάνω, κάτω, δίπλα ειναι κλειστό από άλλα σπίτια.. οπότε μόνο δύο πλευρές μένουν ακάλυπτες... έχουμε κάνει μόνωση 7αρα. Οι ρυθμίσεις είναι οι παρακάτω. Την αντιστάθμιση δεν ξέρω γιατί την έχουν απενεργοποιημένη, σήμερα το παρατήρησα. Πρέπει να αλλάξω κάτι ή το αφήνω έτσι¨? Σε αυτή την αντλία δεν μπορείς να ορίσεις την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου στην αντιστάθμιση, αντιθέτως ορίζεις ένα εύρος θερμοκρασιών (σε σένα πχ την έχουν σετάρει από 18 έως 24c) και αποφασίζει μόνη της (ανάλογα με την εξωτερική, εσωτερική θερμοκρασία, ζνχ κ.α ) για το πως θα δουλέψει και που θα φτάσει την θερμοκρασία του χώρου. Προσωπικά όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να ρυθμίσω σωστά την αντιστάθμιση, εννοείται το ίδιο και ο εγκαταστάτης. Σημείωση : ψάξε στο youtube τα κανάλια των χρηστών dexian chen και vincent tan, αναλύουν διεξοδικά όλες τις λειτουργείες της αντλίας versati (έχουν το ίδιο χειριστήριο-λειτουργείες με την δικιά σου, είναι φασόν ).
pavloa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, makisssss είπε Σε αυτή την αντλία δεν μπορείς να ορίσεις την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου στην αντιστάθμιση, αντιθέτως ορίζεις ένα εύρος θερμοκρασιών (σε σένα πχ την έχουν σετάρει από 18 έως 24c) και αποφασίζει μόνη της (ανάλογα με την εξωτερική, εσωτερική θερμοκρασία, ζνχ κ.α ) για το πως θα δουλέψει και που θα φτάσει την θερμοκρασία του χώρου. Προσωπικά όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να ρυθμίσω σωστά την αντιστάθμιση, εννοείται το ίδιο και ο εγκαταστάτης. Σημείωση : ψάξε στο youtube τα κανάλια των χρηστών dexian chen και vincent tan, αναλύουν διεξοδικά όλες τις λειτουργείες της αντλίας versati (έχουν το ίδιο χειριστήριο-λειτουργείες με την δικιά σου, είναι φασόν ). Κατάλαβα.. Δηλαδή αν αλλάξω την θερμοκρασία χώρου στην αρχική οθόνη απο 21 που είναι τώρα και το πάω 23 δεν θα αλλάξει κάτι επειδή ειναι ρυθμισμένη απο 18 -24 μέσω της αντιστάθμισης και το κάνει αυτόματα ανάλογα με τις θερμοκρασίες μέσα και έξω? Οπότε ή θα παίζει με την αντιστάθμιση και θα εχω οικονομία ή θα το εχω χειροκίνητο και θα καίει. Να κάνω μια χαζή ερώτηση.. σε αυτό οφείλεται το χειριστήριο ή η αντλία? Δηλαδή αν βάλω άλλο χειριστήριο θα έχω άλλες ρυθμίσεις? Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από pavloa
makisssss Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 27 λεπτά πριν, pavloa είπε Κατάλαβα.. Δηλαδή αν αλλάξω την θερμοκρασία χώρου στην αρχική οθόνη απο 21 που είναι τώρα και το πάω 23 δεν θα αλλάξει κάτι επειδή ειναι ρυθμισμένη απο 18 -24 μέσω της αντιστάθμισης και το κάνει αυτόματα ανάλογα με τις θερμοκρασίες μέσα και έξω. Οπότε ή θα παίζει με την αντιστάθμιση και θα εχω οικονομία ή θα το εχω χειροκίνητο και θα καίει. Να κάνω μια χαζή ερώτηση.. σε αυτό οφείλεται το χειριστήριο ή η αντλία? Δηλαδή αν βάλω άλλο χειριστήριο θα έχω άλλες ρυθμίσεις? Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσες να κάνεις δουλειά με άλλο χειριστήριο. Θα σου πρότεινα για αρχή να χαμηλώσεις σημαντικά την θερμοκρασία των νερών και να παίξεις με τα δτ, παρακολουθώντας την κατανάλωση, έχοντας κλειστά τα ζνχ.
pavloa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, makisssss είπε Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσες να κάνεις δουλειά με άλλο χειριστήριο. Θα σου πρότεινα για αρχή να χαμηλώσεις σημαντικά την θερμοκρασία των νερών και να παίξεις με τα δτ, παρακολουθώντας την κατανάλωση, έχοντας κλειστά τα ζνχ. Έχω βάλει αυτό. Ανω θα 20 από 25 που ήταν και κατω θα -5 από -25 που ήταν . Ανω θν 55 και κατω θν 32 από 40 που ήταν.. Το δτ τι είναι που αναφέρεις?
Vidrinio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, makisssss είπε Εγώ έχω ρύθμιση όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 τα νερά στους 45 και στους 20 τα νερά στους 20 και αυτά με εύρος θερμοκρασίας χωρούν από 21 έως 23.Η θερμοκρασία του σπιτιού είναι μόνιμα στους 22 και όταν έχει κρύο με καίει γύρω στις 15kw την ημέρα και σε ποιο ζεστές μέρες 7-8 kw Εγώ έχω ρύθμιση όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 τα νερά στους 45 και στους 20 τα νεράστους 20 και αυτά με εύρος θερμοκρασίας χωρούν από 21 έως 23.Η θερμοκρασία του σπιτιού είναιμόνιμα στους 22 και όταν έχει κρύο με καίει γύρωστις 15kw την ημέρα και σε ποιο ζεστές μέρες 7-8kw Και το ΔΤ το έχω στο 5 όπως είναι
pavloa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Vidrinio είπε 13 λεπτά πριν, makisssss είπε Εγώ έχω ρύθμιση όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 τα νερά στους 45 και στους 20 τα νερά στους 20 και αυτά με εύρος θερμοκρασίας χωρούν από 21 έως 23.Η θερμοκρασία του σπιτιού είναι μόνιμα στους 22 και όταν έχει κρύο με καίει γύρω στις 15kw την ημέρα και σε ποιο ζεστές μέρες 7-8 kw Το -20 πολύ δεν είναι για περιοχές που δεν πρόκειται να πέσει τόσο? Εγώ το έβαλα -5 άντε να το πάω -7. Το εύρος θερμοκρασίας χώρου το έχεις ρυθμίση έτσι όπως είναι το δικό μου 18-24 ή έχεις άλλη ρύθμιση?
Vidrinio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, pavloa είπε Το -20 πολύ δεν είναι για περιοχές που δεν πρόκειται να πέσει τόσο? Εγώ το έβαλα -5 άντε να το πάω -7. Το εύρος θερμοκρασίας χώρου το έχεις ρυθμίση έτσι όπως είναι το δικό μου 18-24 ή έχεις άλλη ρύθμιση? Επειδή είμαι ΓΡΕΒΕΝΑ πίστεψε με πιάνει τόσο ,το εύρος θερμοκρασίας το έβαλα 21-23 και όχι 18-24 που είναι το αρχικό και έχω μόνιμα 22 βαθμούς στο σπίτι
pavloa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 28 λεπτά πριν, Vidrinio είπε Επειδή είμαι ΓΡΕΒΕΝΑ πίστεψε με πιάνει τόσο ,το εύρος θερμοκρασίας το έβαλα 21-23 και όχι 18-24 που είναι το αρχικό και έχω μόνιμα 22 βαθμούς στο σπίτι α οκ..πάω πάσο... εγώ σκέφτομαι να το βάλω -7... Βέροια κέντρο παρακάτω τόσα χρόνια δεν έχει πάει... Λες να το βάλω 20-23 εσωτερική θερμοκρασία? Αυτό μόνο τον χειμώνα θα πρέπει να το δούμε πως θα ήμαστε άνετα.
mechpanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Βάλε 20-23 εσωτερική δωματίου.. Αν την δουλεύεις συνεχόμενα την αντλία δεν πρέπει να παίζει και τόσο ρόλο. Χωρίς να έχω επαφή με την αντλία, υποθέτω ότι έχει να κάνει με το πώς τροποποιεί την αντλία προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όταν είναι μακρυά ή πλησιάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας το offset. Για την ελάχιστη θα βάλεις το ελάχιστο που πρόκειται να φτάσει η θερμοκρασία στην περιοχή σου, όπου θα θες το μέγιστο της θερμοκρασίας (55). Βάλε -5 καλά είναι. Και -7 να πάει, πάλι 55 θα δίνει η αντλία. Αλλά στους μηδέν, θα δίνει ξέρω 'γω, 53.5 (αναλόγως πού θα ρυθμιστεί το άλλο σημείο της καμπύλης). 20 εξωτερική με 30 θερμοκρασία νερών είναι καλά για αρχή και στη συνέχεια βλέπεις. Αυτά επηρεάζονται και από τις απώλειες και από τα σώματα που έχεις. Αν ήταν ενδοδαπέδια ή fan coils, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα νούμερα. 2
Tsino Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, mechpanos said: Βάλε 20-23 εσωτερική δωματίου.. Αν την δουλεύεις συνεχόμενα την αντλία δεν πρέπει να παίζει και τόσο ρόλο. Χωρίς να έχω επαφή με την αντλία, υποθέτω ότι έχει να κάνει με το πώς τροποποιεί την αντλία προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όταν είναι μακρυά ή πλησιάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας το offset. Για την ελάχιστη θα βάλεις το ελάχιστο που πρόκειται να φτάσει η θερμοκρασία στην περιοχή σου, όπου θα θες το μέγιστο της θερμοκρασίας (55). Βάλε -5 καλά είναι. Και -7 να πάει, πάλι 55 θα δίνει η αντλία. Αλλά στους μηδέν, θα δίνει ξέρω 'γω, 53.5 (αναλόγως πού θα ρυθμιστεί το άλλο σημείο της καμπύλης). 20 εξωτερική με 30 θερμοκρασία νερών είναι καλά για αρχή και στη συνέχεια βλέπεις. Αυτά επηρεάζονται και από τις απώλειες και από τα σώματα που έχεις. Αν ήταν ενδοδαπέδια ή fan coils, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα νούμερα. Θα με ενδιέφερε η άποψή σου για την περίπτωση της ενδοδαπέδιας με χαμηλών θερμοκρασιών αντλία για ανατολική Αττική. Έτσι από περιέργεια αν είμαι σωστός ή χρειάζομαι calibration 😉
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Βάλε 20-23 εσωτερική δωματίου.. Αν την δουλεύεις συνεχόμενα την αντλία δεν πρέπει να παίζει και τόσο ρόλο. Χωρίς να έχω επαφή με την αντλία, υποθέτω ότι έχει να κάνει με το πώς τροποποιεί την αντλία προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όταν είναι μακρυά ή πλησιάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας το offset. Για την ελάχιστη θα βάλεις το ελάχιστο που πρόκειται να φτάσει η θερμοκρασία στην περιοχή σου, όπου θα θες το μέγιστο της θερμοκρασίας (55). Βάλε -5 καλά είναι. Και -7 να πάει, πάλι 55 θα δίνει η αντλία. Αλλά στους μηδέν, θα δίνει ξέρω 'γω, 53.5 (αναλόγως πού θα ρυθμιστεί το άλλο σημείο της καμπύλης). 20 εξωτερική με 30 θερμοκρασία νερών είναι καλά για αρχή και στη συνέχεια βλέπεις. Αυτά επηρεάζονται και από τις απώλειες και από τα σώματα που έχεις. Αν ήταν ενδοδαπέδια ή fan coils, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα νούμερα. Οκ κατάλαβα.. θα κάνω αυτές τις αλλαγές το απόγευμα που θα είμαι σπίτι.. Εκτός απο την αντιστάθμιση χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι άλλο στην αντλία? Για παράδειγμα στην φωτογραφία αυτές τις ρυθμίσεις χρειάζεται να τις αλλάξω? Επίσης επειδή εχω βάλει ψηφιακό επιτηρητή τάσης στον πίνακα βλέπω ότι απο την ημέρα που ανοίξαμε την αντλία χωρίς να δουλεύει έχει μόνιμα 1.5 αμπέρ..Αν κατεβάσω την ασφάλεια της αντλίας τότε μηδενίζει..είναι λογικό αυτό? Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:06 μμ από pavloa
Vidrinio Δημοσ. Δευτέρα στις 03:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:23 μμ Εγώ που την έχω κλειστεί από το θερμοστάτη με καίει 0,4 kw την ημέρα αν κατεβάσω τον διακόπτη από τον πίνακα καθόλου,αλλά με είπαν καλά είναι να μην την κλείνω από τον γενικό για να κυκλοφορούν τα υγρά στην αντλια
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:05 μμ Μην ασχολείσαι με το ΔΤ προς το παρόν. Τώρα το 1.5Α είναι 340watt περίπου, δεν το πολυπιστεύω για να πω την αλήθεια, τί στο καλό...εκτός αν παίρνει μπροστά κανένας κυκλοφορητής ή αντιστασούλα και δουλεύει ερήμη. Πάντως τώρα δεν τρέχει τίποτα να την σβήσεις εντελώς από το διακόπτη αφού δεν χρησιμοποιείται. Δεν παθαίνουν τίποτα τα λάδια και τα υγρά. Το χειμώνα είναι το θέμα, μην κάνει κανένα παγετό και πάρεις τα συστήματα στο χέρι. Αν έχει ρεύμα θα διαβάσει θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και θα πάρει μπροστά μόνη της (πιστεύω να έχει πρόγραμμα αντιπαγωτικής προστασίας ενεργοποιημένο!)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα