pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 05:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:11 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Μην ασχολείσαι με το ΔΤ προς το παρόν. Τώρα το 1.5Α είναι 340watt περίπου, δεν το πολυπιστεύω για να πω την αλήθεια, τί στο καλό...εκτός αν παίρνει μπροστά κανένας κυκλοφορητής ή αντιστασούλα και δουλεύει ερήμη. Πάντως τώρα δεν τρέχει τίποτα να την σβήσεις εντελώς από το διακόπτη αφού δεν χρησιμοποιείται. Δεν παθαίνουν τίποτα τα λάδια και τα υγρά. Το χειμώνα είναι το θέμα, μην κάνει κανένα παγετό και πάρεις τα συστήματα στο χέρι. Αν έχει ρεύμα θα διαβάσει θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και θα πάρει μπροστά μόνη της (πιστεύω να έχει πρόγραμμα αντιπαγωτικής προστασίας ενεργοποιημένο!)... οκ.. οπότε το ΔΤ το αφήνω προς το παρόν. Μέσα στο μενου δείχνει ότι καίει 0,4kw την ημέρα... Οπότε τώρα κατά πόσο ισχύει το 1,5Α δεν ξέρω. Στο μενού κατάσταση αντλίας όλα είναι στο off (κυκλοφορητής,ανεμιστήρας κτλ) τώρα που δεν δουλεύει.. Αντιπαγωτικό πρόγραμμα πως θα ξέρω αν έχει ενεργοποιημένο? Σε έχω πρήξει αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη με την λειτουργίας της για να είμαστε έτοιμη τον χειμώνα. 3 ώρες πριν, Vidrinio είπε Εγώ που την έχω κλειστεί από το θερμοστάτη με καίει 0,4 kw την ημέρα αν κατεβάσω τον διακόπτη από τον πίνακα καθόλου,αλλά με είπαν καλά είναι να μην την κλείνω από τον γενικό για να κυκλοφορούν τα υγρά στην αντλια και εμένα τόσο δείχνει οτι καίει την ημέρα.. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:59 μμ από pavloa
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 07:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:07 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Αυτές οι ρυθμίσεις είναι του τεχνικού και είναι κλειδωμένα.. Έχω τον κωδικό και μπήκα.. Χρειάζεται να κάνω τίποτα εδώ? Είπες για πρόγραμμα αντιπαγωτικό μήπως εδώ το βλέπω? Στην δεύτερη εικόνα που λέει Προερ. Ηλ αντίσταση αν το πατήσω βγάζει το μενού στην τελευταία εικόνα που εχω με ** Αυτή είναι η κατάσταση της αντλίας τώρα που δεν δουλεύει και βγάζει το 1.5Α ** Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:54 μμ από pavloa
skiace Δημοσ. Δευτέρα στις 10:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:22 μμ η ρυθμιση αντισταθμισης πρεπει να γινεται και οταν η αντλια λειτουργει στην ψυξη (μεχρι τωρα) με φανκοιλ οροφης ; και αν ναι πρεπει να γινει και δευτερη ξεχωριστη για την θερμανση ; η αντλια ειναι τριφασικη gchv (θυγατρικη της carrier) 16kwh, ρυθμισμενη να λειτουργει στα 12kwh.
makisssss Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:30 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pavloa είπε Αυτές οι ρυθμίσεις είναι του τεχνικού και είναι κλειδωμένα.. Έχω τον κωδικό και μπήκα.. Χρειάζεται να κάνω τίποτα εδώ? Είπες για πρόγραμμα αντιπαγωτικό μήπως εδώ το βλέπω? Στην δεύτερη εικόνα που λέει Προερ. Ηλ αντίσταση αν το πατήσω βγάζει το μενού στην τελευταία εικόνα που εχω με ** Αυτή είναι η κατάσταση της αντλίας τώρα που δεν δουλεύει και βγάζει το 1.5Α ** Σε αυτές τις αντλίες δουλεύει συνεχώς ο κυκλοφορητής, εμένα θέλει 2kw στις 24 ώρες όταν είναι standby και δεν έχει δυνατότητα απενεργοποίησης από το menu. Δεκάρα είναι η αντλία σου? Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:35 μμ από makisssss
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ 14 ώρες πριν, pavloa είπε Χρειάζεται να κάνω τίποτα εδώ? Απ' ότι διάβασα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα την έχει αυτή την λειτουργία ενσωματωμένη. Αλλά για καλό και για κακό αν χρειαστεί να λείψεις μην αφήνεις απλά στο standby την αντλία, βάλτην στο holiday mode θα κρατάει τις σωληνώσεις συνέχεια γύρω στους 10 βαθμούς για να μη γίνει ζημιά.
pavloa Δημοσ. Τρίτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:20 μμ (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, mechpanos είπε Απ' ότι διάβασα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα την έχει αυτή την λειτουργία ενσωματωμένη. Αλλά για καλό και για κακό αν χρειαστεί να λείψεις μην αφήνεις απλά στο standby την αντλία, βάλτην στο holiday mode θα κρατάει τις σωληνώσεις συνέχεια γύρω στους 10 βαθμούς για να μη γίνει ζημιά. οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση στη αντλία.. Θα κοιτάξω το holiday mode να δω πως ρυθμίζεται. Αν λείπουμε χειμώνα και γίνει διακοπή ρεύματος και έχει παγωνιά εκεί τη γίνετε? Θα πάρω την αντλία στα χέρια? Η αντλία βρίσκεται στην ταράτσα λόγο μη χώρου στο μπαλκόνι.. Την έχουμε βάλει έτσι χήμα χωρίς κάποιο σκέπαστρο από πάνω.. Θα έχει θέμα αν μείνει έτσι? Επεξ/σία Τρίτη στις 05:23 μμ από pavloa
hero_nikolas Δημοσ. Τρίτη στις 07:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:06 μμ 1 ώρα πριν, pavloa είπε οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση στη αντλία.. Θα κοιτάξω το holiday mode να δω πως ρυθμίζεται. Αν λείπουμε χειμώνα και γίνει διακοπή ρεύματος και έχει παγωνιά εκεί τη γίνετε? Θα πάρω την αντλία στα χέρια? Η αντλία βρίσκεται στην ταράτσα λόγο μη χώρου στο μπαλκόνι.. Την έχουμε βάλει έτσι χήμα χωρίς κάποιο σκέπαστρο από πάνω.. Θα έχει θέμα αν μείνει έτσι? Αυτή τη στιγμή, οι αντλίες θερμότητας monoblock είναι ευρέως διαθέσιμες στην αγορά. Στις αντλίες θερμότητας monoblock, η εξωτερική μονάδα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο μέσω σωλήνων προσαγωγής και επιστροφής νερού. Αυτά τα συστήματα είναι που διατρέχουν τις πολύ κρύες μέρες κίνδυνο παγώματος. Οι εγκαταστάτες, για να αποτρέψουν αυτή τη κατάσταση καταφεύγουν σε θερμαινόμενες καλωδιώσεις, αλλά αυτή η λύση δεν είναι η βέλτιστη, ειδικά όταν οι διακοπές ρεύματος είναι πιθανές. Η αντιπαγωτική βαλβίδα που σχεδίασε η Caleffi, από την άλλη, είναι μηχανική, επομένως λειτουργεί άψογα ακόμα και χωρίς ρεύμα. https://www.caleffi.com/el-gr/news-events/15-04-2022/antipagotikes-balbides-gia-antlies-thermotitas
hp8 Δημοσ. Τρίτη στις 07:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:19 μμ ανάμειξη του νερού με αντιπαγωτικο και ο αυτόματος πλήρωσης να είναι μέσα σε προστατευμενο χώρο για περισσότερη προστασία δεν συνίσταται ?
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 μμ 2 ώρες πριν, hp8 είπε ανάμειξη του νερού με αντιπαγωτικο και ο αυτόματος πλήρωσης να είναι μέσα σε προστατευμενο χώρο για περισσότερη προστασία δεν συνίσταται ? Ναι αμέ! Αλλά δεν είναι και απαραίτητος, κατά περίπτωση. 1
pavloa Δημοσ. Τετάρτη στις 11:02 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:02 μμ (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2025 στις 9:51 ΜΜ, mechpanos είπε Να κάνω και μια ακόμη ερώτηση. Είχαμε μποιλερ στο πατάρι 80lt και το αλλάξαμε, βάλαμε 120lt. Το μποιλερ είναι lato. Πληροφορίες στην φωτογραφία. Μου έχει πει οτι θα δουλεύει κανονικά με την αντλία.. πήρα ρώτησα και στην εταιρεία και μου είπαν οτι δεν θα έχει θέμα με την αντλία. Η παροχή για σύνδεση με την αντλία είναι η κλασική διατομή 1/2, όπως και οι σωλήνες που εχουν φέρει είναι 1/2. Θα εχω θέμα ως προς το να ζεσταθεί το νερό? Επίσης σήμερα όλη μερα βρέχει και έχουμε 13 βαθμούς εξω.. μέσα εχει 23. Για δοκιμή έχω ρυθμίσει την αντλία από 21-24 εσωτερική να είναι στους 21-27. Έχω ενεργοποιήσει την αντλία αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει. Μόνο το Α/Θ έχει ενεργοποιηθεί..έιναι λογικό αυτό? Το άφησα σχεδόν δύο ώρες ετσι και δεν δουλεύει.. αν κλείσω την αντιστάθμιση και βάλω την θερμοκρασία χώρου στο 25 τότε δουλεύει κανονικά η αντλία Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:10 πμ από pavloa
chaleas Δημοσ. Πέμπτη στις 09:24 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:24 πμ Καλημέρα σας. Σε καινούριο σπίτι με καινουρια panel καλοριφέρ τα οποία θα μπουν εντός ημερών θα τοποθετήσω αντλία θερμότητας ως μέσω θέρμανσης. Η οικία μου είναι μεζονέτα 3 ορόφων με περίπου 90τμ/οροφος. Κύρια κατοικία οι 2 όροφοι και ο ένας βοηθητικός. Έχει μόνωση από έξω με φελιζόλ (όχι θερμόπρόσοψη) και ενεργειακά κουφώματα. Εκτεθειμένο από όλες της μεριές. Το σπίτι είναι έξω από τη Θεσσαλονικη προς μελισσοχωρι. Δεν υπάρχει εγκατεστημένη και δεν μπορεί να τοποθετηθεί ενδοδαπεδια θέρμανση ( για να προλάβω τα σχόλια) Έχω μονοφασικό ρεύμα προς τον παρών και περιμένω να γίνει η αύξηση ισχύος σε τριφασικό αλλά θα αργήσει μου είπαν περίπου 3 μήνες. Οπότε μιλάμε για μονοφασική αντλία αναγκαστικά Τα ερωτήματα μου είναι: 1 ποια αντλία θερμότητας προτείνεται 2 τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά 3 ποιες εταιρίες έχουν καλό και οικονομικό after sale στην περιοχή της Θεσσαλονίκης Ευχαριστώ
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:50 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:50 πμ 10 ώρες πριν, pavloa είπε Είχαμε μποιλερ στο πατάρι 80lt και το αλλάξαμε, βάλαμε 120lt. Το μποιλερ είναι lato. Πληροφορίες στην φωτογραφία. Μου έχει πει οτι θα δουλεύει κανονικά με την αντλία.. πήρα ρώτησα και στην εταιρεία και μου είπαν οτι δεν θα έχει θέμα με την αντλία. Η παροχή για σύνδεση με την αντλία είναι η κλασική διατομή 1/2, όπως και οι σωλήνες που εχουν φέρει είναι 1/2. Θα εχω θέμα ως προς το να ζεσταθεί το νερό? Θα πρέπει να σου πουν τί μέγεθος σερπατίνα φοράει μέσα και πόσα λίτρα νερού και m2 επιφάνειας είναι. Αν είναι μέσα στις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής της αντλίας δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν είναι, είναι λίγο ρίσκο ή να αργεί να ζεστάνει ή και να βγάζει σφάλμα ροής η αντλία.
makisssss Δημοσ. Πέμπτη στις 09:53 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:53 πμ 10 ώρες πριν, pavloa είπε Να κάνω και μια ακόμη ερώτηση. Είχαμε μποιλερ στο πατάρι 80lt και το αλλάξαμε, βάλαμε 120lt. Το μποιλερ είναι lato. Πληροφορίες στην φωτογραφία. Μου έχει πει οτι θα δουλεύει κανονικά με την αντλία.. πήρα ρώτησα και στην εταιρεία και μου είπαν οτι δεν θα έχει θέμα με την αντλία. Η παροχή για σύνδεση με την αντλία είναι η κλασική διατομή 1/2, όπως και οι σωλήνες που εχουν φέρει είναι 1/2. Θα εχω θέμα ως προς το να ζεσταθεί το νερό? Επίσης σήμερα όλη μερα βρέχει και έχουμε 13 βαθμούς εξω.. μέσα εχει 23. Για δοκιμή έχω ρυθμίσει την αντλία από 21-24 εσωτερική να είναι στους 21-27. Έχω ενεργοποιήσει την αντλία αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει. Μόνο το Α/Θ έχει ενεργοποιηθεί..έιναι λογικό αυτό? Το άφησα σχεδόν δύο ώρες ετσι και δεν δουλεύει.. αν κλείσω την αντιστάθμιση και βάλω την θερμοκρασία χώρου στο 25 τότε δουλεύει κανονικά η αντλία αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με την αντιστάθμιση σε αυτές τις αντλίες
pavloa Δημοσ. Πέμπτη στις 09:56 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:56 πμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mechpanos είπε Θα πρέπει να σου πουν τί μέγεθος σερπατίνα φοράει μέσα και πόσα λίτρα νερού και m2 επιφάνειας είναι. Αν είναι μέσα στις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής της αντλίας δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν είναι, είναι λίγο ρίσκο ή να αργεί να ζεστάνει ή και να βγάζει σφάλμα ροής η αντλία. Πήρα τηλ. Μου είπε οτι ειναι 320 σε μήκος, μιση ίντσα.. πόσα λίτρα νερού δεν θυμόταν. Πρέπει λέει να το ψάξει. Μου είπε οτι αν η αντλια δουλεύει στους 50-55 για ζνχ τότε με το συγκεκριμένο μποιλερ λογικά θα βγάλει σφάλμα. Αν το έχουμε 60-65 ζνχ τότε θα δουλέψει αλλά και παλι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αντλίας. 26 λεπτά πριν, makisssss είπε αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με την αντιστάθμιση σε αυτές τις αντλίες Οπότε σε αυτή την περίπτωση τι κάνω? Καλά ετσι και αλλιώς για δοκιμή το έκανα τώρα αλλά και στα κρύα ετσι θα δουλεύει η αντιστάθμιση? 26 λεπτά πριν, makisssss είπε Σήμερα θα σε παρω τηλ προς το απόγευμα.. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:20 πμ από pavloa
pavloa Δημοσ. Πέμπτη στις 12:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:38 μμ Στις 28/9/2025 στις 11:26 ΜΜ, Vidrinio είπε Λογικά θα έχεις αντλία gree γιατί και εμένα έτσι είναι το panel Αν θες να έχεις οικονομία πρέπει να την δουλεψεις με αντιστάθμιση γιατί και εμένα με την είχαν ρυθμίσει στους 55 βαθμούς και λειτουργουσες σαν λέβητας πετρελαίου και στα κρύα με έκαιγε γύρω στις 30 κιλοβατώρες την ώρα και την έριξα στα μισά την κατανάλωση Σε εσένα η αντιστάθμιση δουλεύει κανονικά? Εγώ χθες που έκανα μια δοκιμή η αντλία δεν δούλευε με την αντιστάθμιση, όταν έκλεισα την αντιστάθμιση τότε δούλεψε η αντλία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα