NikosKat33 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Καλησπέρα, Είχα ξαναρωτησει το ίδιο αλλά δεν έλαβα απαντήσεις. Έχει κάποιος εμπειρία ή να γνωρίζει για αντλία θερμότητας μάρκας Feroli αν είναι αξιόπιστη?
aristidis540 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Δημοσ. 14 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, NikosKat33 είπε Καλησπέρα, Είχα ξαναρωτησει το ίδιο αλλά δεν έλαβα απαντήσεις. Έχει κάποιος εμπειρία ή να γνωρίζει για αντλία θερμότητας μάρκας Feroli αν είναι αξιόπιστη? φασόν ειναι ολες αυτές ο εταιρίες ( riello,immergas,inventor,nobel,maltezos,bosch κτλ) ...αυτη που είχα δει, νομίζω ήταν hyundai,αν παίρνουν και άλλες μάρκες δεν γνωρίζω. Πρέπει να πεις μοντέλο. -Η γνωμη μου ειναι παω κατευθείαν στον κινέζο και οχι φασόν....εκτός αν εχει όφελος απο εγγυήσεις κτλ. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου από aristidis540 1
greekparot Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Καλησπέρα, σχετικά με το κομμάτι συντήρηση τι κάνετε ; Καλείται κάθε χρόνο να ελέγξουν την αντλία; Εχω να τους καλέσω δυο χρόνια και σκέφτομαι φέτος να τους πω να έρθουν αν και λειτουργεί κανονικά. Αυτο βέβαια δεν σημαίνει κάτι.
Tsino Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 3 hours ago, greekparot said: Καλησπέρα, σχετικά με το κομμάτι συντήρηση τι κάνετε ; Καλείται κάθε χρόνο να ελέγξουν την αντλία; Εχω να τους καλέσω δυο χρόνια και σκέφτομαι φέτος να τους πω να έρθουν αν και λειτουργεί κανονικά. Αυτο βέβαια δεν σημαίνει κάτι. Το θέμα τι κάνουν ως συντήρηση? Συμπληρώνουν τεχνική έκθεση?? Εμένα ήρθε ένας τύπος και το μόνο που έκανε ήταν να μετρησει το φρεον και να πλύνει την εξωτερική μονάδα με το λάστιχο... Το αντιμετώπισε δλδ σαν απλό A/C
inflation Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εγχειρίδιο δεν έχετε; Δε θα έπρεπε να γράφει μέσα τι απαιτείται; Ακόμα και ένα πλυντήριο απλό γράφει μέσα τι θέλει. Μια αγορά των χχχχ ευρω δε πρέπει να γράφει; Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από inflation
pavloa Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:49 πμ Σήμερα έκανα ένα πείραμα με την αντλία toyotomi. Έβγαλα τον εσωτερικό θερμοστάτη έξω στο μπαλκόνι. Εξωτερική θερμοκρασία 12-13 βαθμούς. Άφησα τον θερμοστάτη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του στους 18 βαθμούς και η αντλία άναψε μέσω αντιστάθμισης.. Μόλις έβαλα τον θερμοστάτη μέσα και ξανά πήγε στους 23 τότε η αντλία έκλεισε. Οπότε κάτι θέλει ρύθμισμα ή είναι κάτι λάθος στον αλγόριθμο της αντιστάθμισης. Το θέμα είναι ποιος θα μπορέσει να βρει τι φταίει.
Vidrinio Δημοσ. Σάββατο στις 07:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:15 μμ Τι θερμοκρασία χώρου ζητάς;μήπως το έχεις στους 18 και για αυτό δουλεύει όταν πέσει στους 18;
pavloa Δημοσ. Σάββατο στις 07:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:22 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Vidrinio είπε Τι θερμοκρασία χώρου ζητάς;μήπως το έχεις στους 18 και για αυτό δουλεύει όταν πέσει στους 18; Όπου και να το βάλω δεν ανοίγει η αντιστάθμιση. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:23 μμ από pavloa
Vidrinio Δημοσ. Σάββατο στις 10:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:29 μμ Στις 6/10/2025 στις 9:13 ΠΜ, mechpanos είπε Όσον αφορά την συζήτηση για το μπόιλερ ΖΝΧ, είναι καταρχήν ασύμφορο να έχεις το μπόιλερ σαν σώμα και να τροφοδοτείται όλη την ημέρα/νύχτα από την αντλία. Τζάμπα ενέργεια πάει χαμένη. Οπότε η σωστή λύση είναι με τρίοδη ηλεκτροβάνα που αποκόπτει το υπόλοιπο δίκτυο και στέλνει όλη την παροχή στο μπόιλερ για όσο χρειάζεται ώστε να ζεστάνει το νερό του μπόιλερ. Πάμε τώρα στο τί συμφέρει. Ας πούμε ότι το μπόιλερ περιέχει νερό δικτύου 20 βαθμών και θέλουμε να το πάμε, στους 50. Συμφωνούμε όλοι πιστεύω ότι για να γίνει αυτό την ίδια ενέργεια θα πρέπει να δώσουμε στο νερό, είτε αυτή είναι μέσω ηλεκτρικής αντίστασης, είτε μέσω της σερπατίνας. Η ηλεκτρική αντίσταση έχει απόδοση κοντά στο 1, ενώ η αντλία στους 60 βαθμούς εξόδου νερού, έχει απόδοση κοντά στο 3 κατά μέσο όρο. Άντε να πούμε ότι θα υπάρξει και μια απώλεια από την αντλία μέχρι το μπόιλερ στην μετάδοση της θερμότητας 10-15%, στην χειρότερη περίπτωση η απόδοση θα είναι 2.5. Άρα είναι 2.5 φορές αποδοτικότερη (=φθηνότερη) η χρήση της αντλίας. Τώρα που πιστεύω το λύσαμε αυτό το ζήτημα νομίζω πρέπει να πούμε ότι δεν είναι θέμα οι 60-65 βαθμοί αν η αντλία είναι μεσαίων θερμοκρασιών θα μπορεί να τους δώσει άνετα, αλλά ότι λόγω της μικρής σερπατίνας, πρέπει να αξιολογηθεί αν μπορεί να λειτουργήσει στο κύκλωμα μόνο με το μπόιλερ ή θα βγάλει κανένα σφάλμα ροής στην αντλία. Τέλος να πω και μια προσωπική εμπειρία. Έχω ηλιακό με μπόιλερ 200lt κάθετο, όπου καθ' ύψος περίπου στην μέση είναι η σερπατίνα της αντλίας (πιο κάτω είναι η σερπατίνα των ηλιακών) και πάνω - πάνω η ηλεκτρική αντίσταση. Ε, έχω παρατηρήσει (με μετρητή ενέργειας) ότι όταν θέλω ίσα για να κάνει μπάνιο 1 άτομο άααντε 2 που κάνουμε μπάνιο τα παιδιά, είναι πιο συμφέρον να βάλω 15-20 λεπτά την αντίσταση και να μου ζεστάνει την πάνω-πάνω μεριά του μπόιλερ (επάνω είναι η έξοδος προς ΖΝΧ), παρά να κάψω αντλία να μου ζεστάνει σχεδόν όλο το μπόιλερ. Γενικά όμως επειδή ξέρω ότι κάθε απόγευμα θα κάνω εγώ που γυρίζω από δουλειά, θα κάνουν τα παιδιά, θα κάνει η γυναίκα που πηγαίνει χορούς κλπ, το έχω βάλει σε πρόγραμμα κάθε μέρα 18.00 αν δεν έχει ζεστάνει από τον ήλιο, να ζεσταίνει από την αντλία...Οπότε αυτό με την αντίσταση το κάνω συνήθως όταν έχει ζεστάνει από τον ήλιο αλλά όχι καλά καλά και κάποιος χαλάσει το ζεστό νερό μετά τις 18.00 και δεν έχει πάρει η αντλία, βάζω λίγο συμπλήρωμα την αντίσταση, δεν βάζω την αντλία εκείνη την ώρα. Επομένως μερικά πράγματα τα κρίνουμε και κατά περίπτωση και βάση εμπειρίας, τί είναι πιο συμφέρον. Μένω στον 6 όροφο οικοδομής και σύνδεσα την αντλία θερμότητας με τον ηλιακό που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την βεράντα,ο ηλιακός είναι τριπλής ενέργειας αλλά δεν είναι για αντλία θερμότητας έχει μικρή σερπαντίνα,όταν δεν έχει ήλιο με συμφέρει να τον δουλεύω με την αντίσταση ή με την αντλία;αν η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη δεν είναι καλύτερα να τον δουλεύω με την αντίσταση για να μην καταπονώ και την αντλία;την αντλία την δουλεύω με αντιστάθμιση και τα νερά είναι χαμηλά ενώ όταν το γυρνάει σε ΖΝΧ η αντλία δουλεύει στα τέρματα για να πάει τα νερά στους 60 βαθμούς για να ζεστάνει τα ΖΝΧ
mechpanos Δημοσ. Κυριακή στις 07:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:33 πμ Μη φοβάσαι η αντλία δεν καταπονείται είναι φτιαγμένη για αυτό. Αν συμφέρει ή όχι μόνο με μέτρηση θα το δεις. Αν κάνει 2 ώρες η αντλία να σου το ζεστάνει μπορεί και να συμφέρει.
GEORGES81 Δημοσ. Κυριακή στις 01:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:11 μμ 14 ώρες πριν, Vidrinio είπε Μένω στον 6 όροφο οικοδομής και σύνδεσα την αντλία θερμότητας με τον ηλιακό που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την βεράντα,ο ηλιακός είναι τριπλής ενέργειας αλλά δεν είναι για αντλία θερμότητας έχει μικρή σερπαντίνα,όταν δεν έχει ήλιο με συμφέρει να τον δουλεύω με την αντίσταση ή με την αντλία;αν η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη δεν είναι καλύτερα να τον δουλεύω με την αντίσταση για να μην καταπονώ και την αντλία;την αντλία την δουλεύω με αντιστάθμιση και τα νερά είναι χαμηλά ενώ όταν το γυρνάει σε ΖΝΧ η αντλία δουλεύει στα τέρματα για να πάει τα νερά στους 60 βαθμούς για να ζεστάνει τα ΖΝΧ θα πρέπει να συγκρίνεις την κατανάλωση το ςνός με το άλλο. αν έχεις στην αντλία μετρητή θα είναι εύκολο. Σε γενικες γραμμές επειδή όπως λες δέν έεις μποιλερ για αντλία πολύ πιθανόν να μη συμφέρει κ επίσης να βγαζει σφάλμα ροής η αντλία. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι με τρίοδη βαλμένη κ όχι σαν σώμα.
Vidrinio Δημοσ. Κυριακή στις 03:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:29 μμ 2 ώρες πριν, GEORGES81 είπε θα πρέπει να συγκρίνεις την κατανάλωση το ςνός με το άλλο. αν έχεις στην αντλία μετρητή θα είναι εύκολο. Σε γενικες γραμμές επειδή όπως λες δέν έεις μποιλερ για αντλία πολύ πιθανόν να μη συμφέρει κ επίσης να βγαζει σφάλμα ροής η αντλία. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι με τρίοδη βαλμένη κ όχι σαν σώμα. Η εγκατάσταση με τριοδη είναι και δεν βγάζει σφάλμα ροής το θέμα είναι αν συμφέρει με την αντλία
ababa641 Δημοσ. Κυριακή στις 04:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:05 μμ Στις 14/10/2025 στις 2:39 ΜΜ, NikosKat33 είπε Καλησπέρα, Είχα ξαναρωτησει το ίδιο αλλά δεν έλαβα απαντήσεις. Έχει κάποιος εμπειρία ή να γνωρίζει για αντλία θερμότητας μάρκας Feroli αν είναι αξιόπιστη? Είναι midea με συμπιεστή mitsubishi. Είναι αθόρυβη, τουλάχιστον η 11αρα. Την έχουν τα πεθερικά μου. Controller ίδιος με της midea. Σημασία μεγάλη έχει ο εγκαταστατης. Ότι άλλο θες ρωτάς. 1
dm_mlnk Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 πμ 11 ώρες πριν, Vidrinio είπε Η εγκατάσταση με τριοδη είναι και δεν βγάζει σφάλμα ροής το θέμα είναι αν συμφέρει με την αντλία Απο οτι καταλαβαινω μετρητη ενεργειας δεν εχεις αλλιως θα γνωριζες τι συμφερει. Κανε ενα μπακαλιστικο πειραμα τι χρονο θελει η αντισταση για να ζεστανει και τι χρονο θελει η αντλια. Στις ιδιες συνθηκες θα πρεπει να μετρησεις τους χρονους, δλδ θερμοκρασια νερου π.χ 40 να το παει 60. Μια μετρηση με αντισταση κ αλλη μια με αντλια. Και στις δυο περιπτωσεις χωρις ηλιο. Πιθανον με καλες θερμοκρασιες περιβαλλοντος οπου θα πιανει καλο cop η αντλια να συμφερει η αντλια. η θεωρια λεει οτι η αντλια συμφερει και σαν κοστος ενεργειας αλλα και σαν χρονος λογω της μεγαλης επιφανειας του εναλλακτη-σερπατινα του μποιλερ. ( θεωρητικά το μποιλερ πρεπει να ειναι για αντλια θερμοτητας)
NikosKat33 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:12 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:12 πμ 17 ώρες πριν, ababa641 είπε Είναι midea με συμπιεστή mitsubishi. Είναι αθόρυβη, τουλάχιστον η 11αρα. Την έχουν τα πεθερικά μου. Controller ίδιος με της midea. Σημασία μεγάλη έχει ο εγκαταστατης. Ότι άλλο θες ρωτάς. Ευχαριστώ πολύ. Ο εγκαταστάτης μου την πρότεινε επειδή τη δουλεύει αλλά δεν ήξερα τη μάρκα καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα