Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexpaok14 είπε

Εδω είσαι

1 ώρα πριν, washcloud είπε

...επειδή είσαι σε άλλο πάροχο, και οι επιλογές που έχεις για να μπεις στο Ονλάιν, είναι δύο :

α) μέσω econtract που η επειρία παιδιών εδώ δείχνει ότι μπορεί να κάνει και κα'να μήνα μέχρι να σου ενεργοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσεις όλο αυτό το διάστημα σε "ρήτρα" (ΔΕΝ ενεργοποιείται το Ονλάιν και οι τιμές του με το που θα το αιτηθείς ούτε με το που θα υπογράψεις για αυτό), λίγο στην Watt - λίγο στην ΔΕΗ.

β) ...πηγαίνοντας σε κατάστημα και ζητώντας να μπεις στο Γ1, και με το που θα υπογράψεις και σου δοθεί "κωδικός εταίρου" για να κάνεις ebill account και να έχεις πρόσβαση στην υπηρεσία ebill της ΔΕΗ, όπου θα μπεις και από εκεί θα επιλέξεις το το Online (αλλά και πάλι θα περιμένεις μέχρι να ενεργοποιηθεί : ίσως σε 10 μέρες με 2 βδομάδες). Έτσι θα γίνει λίγο πιο γρήγορα η μετάβαση, αλλά θα περάσεις αυτή τη μανούρα.

ΤΩΡΑ όμως είδα το περί νησιού.....Οπότε, "αναγκαστικά" (αν δεν είναι να βρεθείς άμεσα σε περιοχή με κατάστημα), θα κάνεις την μετάβαση μέσω econtract (εκτός κι αν μπορεί να πάει σε κοντινό του κατάστημα δικός σου άνθρωπος που θα τον έχεις εξουσιοδοτήσει με εξουσiοδότηση από το gov.gr για να σου υπογράψει για Enter) κι αν μπορείς να δηλώσεις κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) ή να βάλεις πάγια εντολή για αυτόματη εξόφληση, αιτείσαι για το Ονλάιν. Θέλει προσοχή όμως γιατί δεν θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα μέσω του ebill account που θα φτιάξεις (αν έχεις ebill account από παλιά, μόλις εμφανιστεί η παροχή στο ebill, πατάς για ενεργοποίηση του Ονλάιν).

Γενικά τα προγράμματα της ΔΕΗ, και ειδικά το Ονλάιν, είναι πιο εύκολα "προσβάσιμα" για ενεργοποίηση, σε όσους είναι ΗΔΗ πελάτες ΔΕΗ...

Ναι είναι λίγο πιο φθηνό το Ονλάιν, έχει και το δώρο των 30€ (για ενεργοποίηση μέχρι 31/1), δεν απαιτεί εγγύηση (αλλά απαιτεί αυτόματη εξόφληση), αναγκαστικό μηνιαίο λογαριασμό (αυτό ανάλογα το πώς το βλέπει κανείς, είναι και καλό) και γενικά πρέπει να το προσέξεις κατά την ενεργοποίησή του μέσα από το ebill (τσεκάρισμα για μηνιαίο λογαριασμό, για αυτόματη εξόφληση, δήλωση κάρτας ή πάγιας) γιατί αν κάνεις κάτι στραβά (το ebill "καταφέρνει" να σε μπερδέψει - απενεργοποιεί ενίοτε πράγματα που έχεις ενεργοποιήσει κτλ), ενδέχεται να μείνεις στο Γ1 και αν δεν το καταλάβεις άμεσα, θα το,,,νιώσεις όταν θα έρθει λογαριασμός...Επίσης (αν και πιθανώς δεν σ' ενδιαφέρει) υπάρχει μία ασάφεια αν το Ονλάιν δεχεται Κοινωνικό Τιμολόγιο (έχε το υπ' όψιν, ειδικά αν ήδη είσαι δικαιούχος, γιατί ΠΑΛΙ το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το σύστημα να σε "πετάξει" στο Γ1...).

edit : όσο έγραφα, πόσταρε ο alexpaok κλασσικό πρόβλημα με το Ονλάιν που σου έλεγα...Έχε το υπ' όψιν.

...οπωσδήποτε να διαβάσεις, έστω από Νοέμβρη κι εντεύθεν. Κατά τ' άλλα, αν έχεις ebill account και ξέρεις να το χειρίζεσαι, μπαίνεις κι ενεργοποιείς το Online άμεσα. ΑΝ "δεν το 'χεις", πας σε κατάστημα για το Enter. Ναι, όπως έχουν τα πράγματα, πας σε σταθερό. Το να μείνεις σε "ρήτρα" περιμένοντας να δεις τί θα γίνει, ισοδυναμεί με ζαριά την οποία ενδεχομένως θα πληρώσεις ακριβά (το πιθανότερο αυτό είναι). Κι αν απρ' ολ' αυτά πέσουν στα παλιά οι τιμές των ρητροπρογραμμάτων, γυρνάς σε αυτά (ή ΔΕΗ ή αλλού), με την μικρότερη ποινή αποχώρησης της αγοράς : μέχρι το πρώτο 3μηνο 60€, και κάθε επόμενο 3μηνο κάτω άλλα 20. ΑΝ πέσουν κατά καλοκαίρι και μείνουν για μήνες κάτω και θες να το εκμεταλλευτείς, θα φύγεις με μάλλον 40άρι στο περίπου 6μηνο (στον 7ο μήνα θα είναι 20). Και ούτως ή άλλως είναι 12μηνη η σύμβαση (στους άλλους, κατά βάση 24μηνη).

Σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!

Ωραια, αρα εγω που ειμαι ΔΕΗ αλλα δεν εχω ebill account (αλλά "το έχω"), πρεπει αρχικα να βγαλω ebill account και μετα να μπω στο online; Ή θα καθυστερησω πολυ και αξιζει να παω enter;

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, booogieman είπε

Ωραια, αρα εγω που ειμαι ΔΕΗ αλλα δεν εχω ebill account (αλλά "το έχω"), πρεπει αρχικα να βγαλω ebill account και μετα να μπω στο online; Ή θα καθυστερησω πολυ και αξιζει να παω enter;

...από την στιγμή που ΗΔΗ είσαι ΔΕΗ, η ενεργοποίηση είτε του Ονλάιν είτε του ΈΝτερ, θα γίνει σε 1-2 (άντε 3...;) μέρες. Είσαι από τους "τυχερούς" που δεν είσαι σε άλλο πάροχο και δεν εμπλέκεται ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ για την μετάβαση (μαλακίζονται σχεδόν καθ' έξιν ΚΑΙ οι άλλοι πάροχοι, και γενικώς δυνητικά τραβάει πολύ το πράμμα).

Συνεπώς, ΑΝ σε βολεύει περισσότερο κάποιο από τα δύο (τις είπαμετις διαφορές τους - μπορείς να τις τσεκάρεις και στο σάιτ της ΔΕΗ), πας σε εκείνο. Το Ονλάιν λίγο πιο συμφέρον, αλλά με αστερίσκο αν τυχόν είσαι δικαιούχος ΚΟΤ. Αν δεν έχεις ΚΟΤ και δεν σε χαλάει η αυτόματη εξόφληση, πας σε αυτό (αν όμως είναι να πάρεις το ΚΟΤ, ρώτα πρώτα με μέιλ, όχι τηλέφωνο, την εξυπηρέτησή τους να σου πούνε υπεύθυνα. Ψαχ' το πάντως, γιατί το ΚΟΤ είναι σημαντική έκπτωση).

Ουπς, το παρέλειψα : ναι πρώτα κάνε ebill. Στους λογαριασμούς σου φαίνεται ο κωδικός εταίρου που θα σου ζητήσει, μεταξύ άλλων. Λογικά την επομένη εργάσιμη θα έχει ενεργοποιηθεί (το ebill account), για να μπεις και να επιλέξεις το Ονλάιν (ή το Έντερ, ανάλογα τί θ' αποφασίσεις τελικά). Στη περίπτωσή σου, το να πας κατάστημα, μάλλον αναίτια ταλειπωρία είναι (από την άλλη, θα πάρεις πιο άμεσες πληροφορίες από υπάλληλο, για ό,τι θελήσεις. Σε κατάστημα όμως, μόνο Έντερ μπορείς να βάλεις.)

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προς ενημέρωση για τους αγχωμένους με την πάγια, σήμερα που έληγε ο πρώτος λογαριασμός Myhomeonline η ΔΕΗ δέσμευσε στην κάρτα το ποσό κανονικά.

zeyyKE1.png

Όλα οκ εδώ. Να σημειωθεί πως δεν μου ζήτησαν ούτε στην αίτηση ούτε τώρα κωδικό, επιβεβαίωση ή κάτι άλλο.

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι σε Γ1 Οικιακό με 0,11, υπάρχει λόγος να μπλέξω με online ή enter; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει αίτηση για my home online με όλα τα έγγραφα και μου αποστείλανε από ΔΕΗ όλα είναι οκ και ο ΔΕΔΔΗΕ θα ολοκληρώσει την εντολή σε δύο μέρες.Το θέμα είναι ότι δεν μου έχουν έρθει κωδικοί για το ebil ακόμα;Ξέρει κανείς γιατί;

Επεξ/σία από Andytse13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Crypton-R- είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι σε Γ1 Οικιακό με 0,11, υπάρχει λόγος να μπλέξω με online ή enter; Ευχαριστώ.

Αποφυγη της Ρήτρας Αναπροσαρμογής.

Επεξ/σία από derorist
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, derorist είπε

Αποφυγη της ρητρας ενεργειας.

Αυτό είναι το Ρήτρα Αναπροσαρμογής που βλέπω στο λογαριασμό;

2021-12-22.png

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Crypton-R- είπε

Αυτό είναι το Ρήτρα Αναπροσαρμογής που βλέπω στο λογαριασμό;

2021-12-22.png

Ναι έχεις ρήτρα 162,47€ 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rose from hell είπε

εχει μπει και η επιδοτηση απο το κρατος

Δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα .

Επιδότηση θα είχε έτσι και αλλιώς .

Το παλικάρι ρωτάει για την ρήτρα συγκεκριμένα!!

Δημοσ.

το παλικαρι ρωταει αν τον συμφερει να παει σε enter/online απο Γ1

εχει ρητρα αναπροσαρμογης

εχει και επιδοτηση ομος

Δημοσ.

Καλησπέρα, άλλαξα και γω από άλλο πάροχο σε ΔΕΗ με σκοπό να μπω στο online και δεν είχα κατανοήσει σωστά την διαδικασία με αποτέλεσμα να το καταλάβω στον εκκαθαριστικό που είχε ρήτρα. Την επόμενη μέρα αμέσως ενεργοποίησα το online. Εντελώς παραπλανητικό που κάνεις αίτηση για online και σε ξεκινάει σε Γ1Ν και δεν σε ειδοποιεί ποτέ.

Καταπίνουμε τη ρήτρα και συνεχίζουμε ως έχει, ή μπορώ να προσπαθήσω κάπως να διορθωθεί το πρόγραμμα μου για τον ήδη εκδοθέντα λογαριασμό;

Επίσης, έχω βάλει την πάγια εντολή μου σε κάρτα που συνήθως δεν έχει χρήματα μέσα. Η διαδικασία της πάγιας εντολής ποια είναι; Προσπαθεί να τραβήξει το ποσό την ημέρα της λήξης πληρωμής; Ή την ημέρα της έκδοσης του λογαριασμού; Δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και χρεωθώ εγγύηση, αλλά δε θέλω να έχω και πάντα χρήματα διαθέσιμα εκεί μέσα πριν έρθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού (λήξη). Μήπως ξέρετε τί ισχύει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rose from hell είπε

εχει και επιδοτηση ομος

...θα έχει όμως από τη νέα χρονιά; Θα μπούνε (μάλλον) εισοδηματικά κριτήρια.

Κι αν συνεχίσουν οι επιδοτήσεις, θα έχει και στα σταθερά.

Οπότε, όπως ΕΧΟΥΝ τα πράγματα, κι αν δεν γίνουν κοσμογονικές αλλαγές τους εππομενους μήνες (όπως αυτές που ΓΙΝΑΝΕ τους προηγούμενους, από την ανάποδη), προφανώς και τον συμφέρει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rose from hell είπε

εχει και επιδοτηση ομος

Πίστωση ΤΕΜ έχει και στο online-enter.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Aionios1991 είπε

Καλησπέρα, άλλαξα και γω από άλλο πάροχο σε ΔΕΗ με σκοπό να μπω στο online και δεν είχα κατανοήσει σωστά την διαδικασία με αποτέλεσμα να το καταλάβω στον εκκαθαριστικό που είχε ρήτρα. Την επόμενη μέρα αμέσως ενεργοποίησα το online. Εντελώς παραπλανητικό που κάνεις αίτηση για online και σε ξεκινάει σε Γ1Ν και δεν σε ειδοποιεί ποτέ.

Επίσης, έχω βάλει την πάγια εντολή μου σε κάρτα που συνήθως δεν έχει χρήματα μέσα. Η διαδικασία της πάγιας εντολής ποια είναι; Προσπαθεί να τραβήξει το ποσό την ημέρα της λήξης πληρωμής; Ή την ημέρα της έκδοσης του λογαριασμού; Δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και χρεωθώ εγγύηση, αλλά δε θέλω να έχω και πάντα χρήματα διαθέσιμα εκεί μέσα πριν έρθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού (λήξη). Μήπως ξέρετε τί ισχύει.

...ακριβώς γαι αυτούς τους λόγους κάνεις α) παράπονο β) αμφισβήτηση μέσω του σάιτ της ΔΕΗ. ΣΤην υπογραφή του μέλους korakios θα βρεις οδηγίες.

Όσο για την πάγια, γίνεται ένα τουρλουμπούκι : άλλοι έχουν αναφέρει ότι τραβάει την μέρα της λήξης, άλλοι μέρες πριν, άλλοι μέρες μετά, κι άλλοι,,,καθόλου. Μπορείς εναλλακτικά να πληρώνεις με κατάθεση (μέρες πριν την λήξη προφανώς), αλλά όχι πάντα : υπάρχει και θρεντ που λέει ότι μετά από τον 3ο συνεχόμενο μήνα που δεν αφήσεις το σύστημα να τραβήξει μόνο του, χάνεις το πρόγραμμα - σε πετάει στο βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ονόματι Γ1 ( που έχει "ρήτρα"). Οπότε το πας μια έτσι-μια γιουβέτσι...

...ναι, να γλυτώσεις χρήματα.

Μάλλον καλός λόγος.

Επίσης βάλε νυχτερινό μετρητή (42€ εφ' άπαξ). Θα γλυτώσεις κι άλλα χρήματα.

Επεξ/σία από washcloud
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...