Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexpaok14 είπε

Εμείς με σταθερά προγράμματα στην απ εξω σωστά; ή 42 ευρώ θα δοθούν για όλους ανεξάρτητα το προγραμμα που θα έχουν; γιατί αν δεν παρουμε ουτε ευρώ τότε δεν συμφέρουν οι νέες τιμές των σταθερων της ΔΕΗ αν κανεις μεχρι 300-350 kwh το μηνα

31 λεπτά πριν, 1comment είπε

Η αλήθεια είναι ότι θα μείνουν πολλοί εκτός. Όσοι θα επιδοτηθούν όμως, θα πάρουν περισσότερα. 

Λέτε εν τέλει να συμφέρουν τα ρητροπρογράμματα με τα νέα μέτρα; 😂

17 λεπτά πριν, korakios είπε

δε νομίζω , το Δεκ ήταν 0,165 <300Kw

τώρα είναι λιγότερα

0,16 <150κιλοβατώρες

0,12 150-300 κιλοβατ

Από τον συνδυασμό των επισημάνσεων των συμφορουμιτών, προκύπτει νομίζω η απάντηση σε όλα.

1) Η επιδότηση για τον Ιανουάριο, αν φτάσεις τις 300 kwh, είναι πράγματι λιγότερη, είναι 42 Ευρώ αντί για 49,5. Μείωση επιδότησης κατά 7,5 Ευρώ.

2) Αν καταργεί την επιδότηση στα σταθερά, αυτή ήταν 6 Ευρώ το μήνα.

3) Δηλαδή ισχύει πάλι αυτό που έγραφα προηγουμένως, προσπαθούν για τις πρώτες 300 kwh η επιδότηση στο Γ1 (αυτό νομίζω έχουν πάρει σαν οδηγό) να έρχεται σχεδόν μια η άλλη με το όφελος που έχεις από τα σταθερά Home.  Μειώνουν 7.5 Ευρώ την επιδότηση, καταργούν τα 6 Ευρώ στα σταθερά. Αν ισχύει η κατάργηση βέβαια. Οπότε, σαν γενικός κανόνας, μέχρι 300 kwh, είναι αδιάφορο τι κάνεις. ΕΑΝ είναι πρώτη κατοικία, αλλιώς τρεχάλα για τα Home.

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και γρήγορες απαντήσεις σας.

Νομίζω ότι κατάλαβα τι παίζει. Το κακό είναι ότι δεν έχω εικόνα καταναλωσης γιατί έμενα μόνος και θα είμαστε 2 στο νέο σπίτι. Επίσης δεν είχα πλυντήριο στο παλίο που έχει αρκετή κατανάλωση (να είναι καλά η μάνα μου). Στο σπίτι θα μπω αυτόν τον μήνα για αυτό τα κοιτάω τώρα μην κόψουν την γραμμή οι προηγούμενοι νοικιάρηδες.

Το Excel το είδα έχω αυτά στην ουσία:

image.png.9851eb904e6857d81f137b42e958b5f5.png

Ενω online Κια Enter είναι εδώ:

image.png.22cf6e202e44b903e977fa1c75003c30.png

Numbers dont lie I guess... γιατί από ότι το κόβω μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουν για την ώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, GChalaris είπε

δεν είναι μόνο αυτό , πρέπει να μαντέψεις την ΤΕΑ και την επιδότηση απαραίτητα

επίσης να δεις και τον τύπο υπολογισμού που κάνει στο πρόγραμμά σου (περιορίζεται στην ΤΕΑ μόνο και όχι σε ΛΠ κτλ που θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα)

δηλαδή το φύλλο με τα ρητροπρογράμματα είναι εργαλείο υπολογισμού που πρέπει κάποιος να βάλει συγκεκριμένες τιμές . Περισσότερο το έβαλα για να φαίνεται η κοροϊδία των χαμηλών τιμών

επίσης η επιδότηση θέλει ξανά να τη φτιάξω μιας και άλλαξε με όρια .......φφφφφ.....

καταρχάς σε κυμαινόμενο με δέσμευση ΔΕΝ πας , ξέχνα το

μετά για Ιαν έχεις

Χ κατανάλωση για >300kw/μήνα

X*0,30-150*0,16-150*0,12)/X=

απο Φεβ άγνωστο

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, GChalaris είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και γρήγορες απαντήσεις σας.

Νομίζω ότι κατάλαβα τι παίζει. Το κακό είναι ότι δεν έχω εικόνα καταναλωσης γιατί έμενα μόνος και θα είμαστε 2 στο νέο σπίτι. Επίσης δεν είχα πλυντήριο στο παλίο που έχει αρκετή κατανάλωση (να είναι καλά η μάνα μου). Στο σπίτι θα μπω αυτόν τον μήνα για αυτό τα κοιτάω τώρα μην κόψουν την γραμμή οι προηγούμενοι νοικιάρηδες.

Ενω online Κια Enter είναι εδώ:

image.png.22cf6e202e44b903e977fa1c75003c30.png

Numbers dont lie I guess... γιατί από ότι το κόβω μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουν για την ώρα.

Στο tab για τα ρητροπρογράμματα θέλει περισσότερη μανούρα ο υπολογισμός, έχε το υπ' όψη.

Γενικά η ουσία είναι η εξής : το ρεύμα από το καλοκαίρι ακρίβυνε - μειώστε καταναλώσεις. Τα ρητροπρογράμματα είναι ρίσκο - καλύτερα σε σταθερό και δη της ΔΕΗ. Πάνε σε κατάστημα ΔΕΗ (έχει κατά περιοχές και απογευματινά ραντεβού - κλείνεις από φόρμα στο σάιτ της ΔΕΗ) και όχι συμβόλαια μεσω κούριερ ή ίντερνετ (καθυστερεί η διαδικασία) το συντομότερο δυνατόν, ΑΝ οι τωρινοί είναι σε άλλο πάροχο θα καθυστερήσει πιθανώς η μετάβαση και ίσως να μην προλάβεις τις ισχύουσες τιμές/συμπαραμαρτούντα του Έντερ. Το αργότερο θα σου έλεγα να πας στις 20/1 (που και στην ΔΕΗ να είναι, η αλλαγή ονόματος θα καθυστερήσει). Αν και εγώ στην θέση σου θα μίλαγα μαζί τους, αν είναι ακόμη μέσα, για να κάνεις από τώρα την μετάβαση. Που και να μην "τα βρείτε" (να σου δώσουν κάτι "συμβολικό" για τις καταναλώσεις μέχρι να φύγουν), καλύτερα να μην χάσεις εσύ τις τωρινές τιμές, κι ας πληρώσεις κατανάλωση άλλων για μερικές βδομάδες.

Το πλυντήριο μην το "πολυφοβάσαι", μπορεί να καταναλώνει πολύ, αλλά είναι για 1-2 ώρες τη φορά (εκτός κι αν η σύντροφος είναι μανιακή με το πλύσιμο, οπότε την κάτσατε :ρ). Πιο πολύ παίζει να καταναλώνει πχ το ψυγείο σας, που δουλεύει 24/7 (και ειδικά το καλοκαίρι). Ειδικά αν το κανονίσεις για νυχτερινό πάντως (γκούγκλαρε και τα ΩΡΑΡΙΑ του, διαφέρουν από χειμώνα σε καλοκαίρι) και κάντε τα κουμάντα για πλυντήριο/φούρνο/θερμοσίφωνα κλπ αναλόγως. Το οποίο νυχτερινό έχει και αλλού οφέλη, όχι μόνο στην έκπτωση νυχτερινής κιλοβατώρας. Και ξαναλέω δες και για ΚΟΤ (το νυχτερινό βοηθάει εν τω μεταξύ ΚΑΙ στα όρια κατανάλωσης για ΚΟΤ. Γκούγκλαρε και αυτουνού τα όρια.)

Επίσης αν τυχόν δεν είστε παντρεμένοι, κοιτάξτε μήπως "μαγειρέψετε" κάτι (πχ να πάρει η σύντροφος μισθωτήριο/ρεύμα στο όνομα, αν έχει λιγότερο εισόδημα), για να δικαιωθεί ΚΟΤ (και μέχρι και επίδομα στέγασης ίσως). Θα χρειαστεί να δηλωθείς φιλοξενούμενος σε άλλο νοικοκυριό βέβαια (ίσως στους γονείς, ή κάπου αλλού που δεν θα "επιβαρύνεις" τα εκεί φορολογικά/τυχόν επιδόματα). "Παραθυράκια", παίζουν πάντως. Ρώτα τον λογιστή σου/σας τί ίσως μπορεί να "μαγειρέψει"/προτείνει. 

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stinis είπε

Δηλαδή για να καταλάβω, βοηθήστε με λίγο γιατί έχω μπερδευτεί?

Ιδιωτικοποιείται (και) η ΔΕΗ . Κλείνουμε τους λιγνίτες και  δίνουμε ακόμα 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο επιδότηση μέσα από την τσέπη του φορολογούμενου ? Ποιος θα τα πληρώσει στο τέλος όλα αυτά τα εκατομμύρια που θα γίνουν δις ? Παίρνουμε για την ώρα μία έκπτωση στην ΔΕΗ και μετά τι ? Την έκπτωση αυτή στην ΔΕΗ θα μας την φορτώσουν μετά κάπου αλλού ? Ποιος θα πληρώσει στο τέλος όλα αυτά τα εκατομμύρια ? Ο πολίτης ή την κερνάει κάποιος αυτή την έκπτωση - επιδότηση στην ΔΕΗ  ? Θα γλυτώσουμε κάτι στο τέλος με όλα αυτά τα ENTER και online ή είναι παράταση ζωής και στο τέλος όλοι θα πληρώσουμε την λυπητερή αλλού? που πάει όλο αυτό ?  

Υπάρχουν 2 πράγματα:

ΑΛΛΟ η επιδότηση του κράτους και ΑΛΛΟ το 30% που δίνει δώρο η ΔΕΗ.

1 ώρα πριν, li@m είπε

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες, όπως δηλώνονται στο Ε1

Δηλαδή εάν έχεις αλλάξει σπίτι το 2021 τι γίνεται;

Και ακόμη χειρότερα σε εμένα που έχει παραχωρηθεί από τον πεθερό το σπίτι του για κατοικία και το όνομα του λογαριασμού παραμένει στο όνομα του τι γίνεται;

Αν το δηλώνεις ΕΣΥ κυρια κατοικία, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει προβλήμα.

1 ώρα πριν, korakios είπε

δε νομίζω , το Δεκ ήταν 0,165 <300Kw

τώρα είναι λιγότερα

0,16 <150κιλοβατώρες

0,12 150-300 κιλοβατ

ΝΑΙ, αλλά η τιμή χονδρικής που έχει πάει ?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν το δηλώνεις ΕΣΥ κυρια κατοικία, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει προβλήμα.

1 ώρα πριν, korakios είπε

Που να το δηλώσεις;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, olddognewtricks είπε

Τα σταθερά της ΔΕΗ έχουν πλέον νόημα από 400 kwh το μήνα και πάνω. Ή αν δεν δικαιούσαι επιδότηση, θα ανακοινωθεί σήμερα αυτό.

δηλαδή τώρα σε μη κύρια κατοικία με τα νεα μετρα παμε για το σταθερό πρόγραμμα ονλαιν;

Δημοσ.

Συμβόλαιο ΔΕΗ Online μου το χρέωσαν ως Γ1 οικιακό στον πρώτο λογαριασμό (220 Ευρώ για ένα μήνα ρεύμα σε διαμέρισμα δυο ατόμων, αλίμονο σε όσους δεν πρόλαβαν να αλλάξουν)

Στέλνω απλά e-mail ή ξεκινάω τηλέφωνα και επισκέψεις στην ΔΕΗ τοπικά; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, atpanos είπε

δηλαδή τώρα σε μη κύρια κατοικία με τα νεα μετρα παμε για το σταθερό πρόγραμμα ονλαιν;

Σε μη κύρια κατοικία, τρώς όλη τη ρήτρα από την πρώτη kwh.  Η ρήτρα τον Ιανουάριο είναι 0,235. Αν το συγκρίνεις με το Γ1, δεν ξέρω που είσαι τώρα, η χρέωση ενέργειας θα είναι μετά την έκπτωση 30% της ΔΕΗ 0,08+ 0,235 (ρήτρα) = 0,315. Το ονλάιν έχει 0,17 και το Εντερ 0,18 (χωρίς επιδοτήσεις και εκπτώσεις). Βγαίνει 14-15 λεπτά ακριβότερο, ακόμη και σε 300 kwh το μήνα αυτό σημαίνει 42-45 Ευρώ.  Δεν ξέρεις βέβαια την ρήτρα Φεβρουαρίου (τιμές Ιανουαρίου χονδρικής) αλλά λιγότερη από 0,18 δεν θα είναι. Πάλι θα κερδίζεις 25- 30 το μήνα. Τώρα, αν πέσει η τιμή της χονδρικής στη συνέχεια και δε συμφέρει το σταθερό (που έχει πέναλτι αποχώρησης), τι να σου πω. Όπως γράφουν και στις εφημερίδες για το Χρηματιστήριο "οι γνώμες που εκφράζονται εδώ δεν αποτελούν συμβουλή και δεν εγγυώνται ότι.." Δηλαδή, δικά σου τα χρήματα, δικό σου και το ρίσκο κάθε επιλογής.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στην φορολογική δήλωση που έκανες το καλοκαίρι του 2020.

Μαλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει. 

Το καλοκαίρι του 21 κάνεις δήλωση για το οικονομικό έτος του 20

Το 22 θα κάνουμε για το οικ έτος του 21

Δημοσ.

Ασχετο και σχετικό ταυτόχρονα. Η αυριανή τμή χονδρικής θα ειναι 255 ευρώ η μεγαβατωρα. Γιατί όλες οι ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται στα 170 και εμείς στα 255; πως γίνεται κάθε φορά να είμαστε το πιο ακριβό ρευμα στην Ευρώπη καθημερινά; επιδοτήσεις επιδοτήσεις αλλά από εμάς τα παιρνουν με αυξήσεις φόρων και μετα τα ξαναδινουν πισω και φαίνεται ότι και καλά επιδοτουμαστε. Ήδη αφαίρεσαν τις δευτερες κατοικίες. Απο τον άλλο μήνα θα μπουν εισοδηματικά κριτητια και απο τον παρ' αλλο μήνα κανένας. Που θα παει αυτή η κατάσταση γενικώς με το ρευμα και τις ανατιμήσεις όλων των προιοντων. Άλλες χώρες έχουν 2000 ευρώ μέσο μισθό και πάλι έχουν φθηνότερα ρευμα. Εμείς έχουμε από τους μικρότερους μισθους και κάθε μέρα το ακριβότερο ρευμα στην Ευρώπη. Που θα πάει όλο αυτό;

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, TSINE said:

Ναι το online όμως είναι στα 0.17 αντί για 0.18 γι αυτό προσπαθώ να το ενεργοποιήσω .

Μου είπε στο κατάστημα ότι το κάνω μέσω του ebill άλλα εκεί  λέει ότι είναι ενεργοποιημένο το enter και δεν έχω δυνατότηα να ενεργοποιήσω το Online 

Επιπλέον μόλις έφαγα και αυτό για μηνιαίο λογαριασμό 

image.png.3d4b6a43e98a37f662aa74bbf60532bb.png

Το θέμα είναι (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) εάν υπέγραψες το εντερ τότε δεν μπορείς να αλλάξεις προγραμμα χωρίς πέναλτι 60€. Αν έχεις υπογράψει Γ1 γίνεται κανονικά χωρίς επιβάρυνση.

Μου το έβγαζε και εμένα το μήνυμα για το μηνιαίο λογαριασμό και μου είπαν ότι όταν θα πατούσα ενεργοποίηση του ον-λάιν θα το έκανε αυτόματα όπως και έγινε. 

Δημοσ.

εχει συμφωνησει κανεις τιμες τηλεφωνικα τπυ περασν την αιτηση κ ακομα δεν ειναι ενεργοποιημενο το προγραμμα που εντωμεταξι εχουν αλλαξει οι τιμες που συμφωνησε??  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...