Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε ενα δικηγορο να εξετασει το κατα ποσο νομιμη ειναι η φαση με τη ρητρα αναπροσαρμογης.

Εσύ έχεις πάει σε δικηγόρο ? 

• Like 1
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ήρθε ο 1ος λογαριασμός στη δεη. Ανεβάζω φώτο να τα δείτε και εσείς να μου πείτε αν είναι όλα οκ. 

Screenshot_20220313-113747_Office.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tigio13 είπε

Καλησπέρα παιδιά, ήρθε ο 1ος λογαριασμός στη δεη. Ανεβάζω φώτο να τα δείτε και εσείς να μου πείτε αν είναι όλα οκ. 

Screenshot_20220313-113747_Office.jpg

Μια χαρα ειναι αν μπορεις βαλε και ΚΟΤ αν το δικαιουσαι αφου εχεις νυχτερινο..Επισης βαλε τους λογαριασμους μεσα σε spoiler

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν ξέρω πως δουλεύει το spoiler. Θα το μάθω και την επόμενη φορά θα το φτιάξω. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έβαλα το Εnter στις  25/12, πιο πολύ από το φόβο του αγνώστου! Έχω ΚΟΤ Α και οι καταναλώσεις μου είναι αρκετά χαμηλές 400 KWh το 4ΜΗΝΟ. Διαβάζοντας αρκετά, κατάλαβα ότι είναι καλό να πάω στο Γ1, πληρώνοντας ρήτρα αποχώρησης φυσικά! Μήπως να περιμένω την εξέλιξη του πολέμου και των τιμών; Τα σταθερά της ΔΕΗ θα είναι πάντα πιο ακριβά από το Γ1, για χαμηλές καταναλώσεις όπως η δική μου;

Δημοσ.

Καλησπέρα Φιλοι , αυτο το αρχειάκι Excel που αναφέρετε  μηπως είναι ευκολο ενα link ? εψαξα αλλα δεν το βρ'ηκα 

Μας ηρθε και εμας χθες ο Γ1 Εκκαθαριστικός 11/21-03/22 .. 780€  (απο 264€ πέρυσι) , η τιμη της Kwh στα 26€ ΜΟΝΟ απο τις χρεώσεις προμηθειας !! δλδ χωρις ΦΠΑ ,ΕΡΤ ,Δημους κτλπ  (για την σύγκριση ήταν σχεδον τα ίδια και λιγο παρακάτω)  .

Είναι το πατρικό σπίτι , τι να πεις σε 2 ηλικιωμένους που το μονο θερμαντικό είναι ενας μικρός θερμοπομπός καθώς πετρέλαιο η πολυκατοικία εχει να αγοράσει απο το 2012  . Ειναι πολύ προσεκτικοι  καταναλώτες αναψε-σβησε τους διακόπτες μια ζωή ,αν τους το πω τωρα με το κρυό  θα το κλεισουν και αυτό ,ετσι εμαθαν !!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GkGiorgos είπε

Καλησπέρα Φιλοι , αυτο το αρχειάκι Excel που αναφέρετε  μηπως είναι ευκολο ενα link ? εψαξα αλλα δεν το βρ'ηκα 

Μας ηρθε και εμας χθες ο Γ1 Εκκαθαριστικός 11/21-03/22 .. 780€  (απο 264€ πέρυσι) , η τιμη της Kwh στα 26€ ΜΟΝΟ απο τις χρεώσεις προμηθειας !! δλδ χωρις ΦΠΑ ,ΕΡΤ ,Δημους κτλπ  (για την σύγκριση ήταν σχεδον τα ίδια και λιγο παρακάτω)  .

Είναι το πατρικό σπίτι , τι να πεις σε 2 ηλικιωμένους που το μονο θερμαντικό είναι ενας μικρός θερμοπομπός καθώς πετρέλαιο η πολυκατοικία εχει να αγοράσει απο το 2012  . Ειναι πολύ προσεκτικοι  καταναλώτες αναψε-σβησε τους διακόπτες μια ζωή ,αν τους το πω τωρα με το κρυό  θα το κλεισουν και αυτό ,ετσι εμαθαν !!

Να το ψάξεις... Τι θα κάνεις ;; Βάλε και νυχτερινό.. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GkGiorgos είπε

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο),

αλλά διαβάζεις το 4ο φύλλο αν θες για σύγκριση με σταθερό ή κυμαινόμενο

Spoiler

και δες άμεσα το άλλο θέμα με τα κλιματιστικά και βάλε και νυχτερινό

21 λεπτά πριν, mits777 είπε

Τα σταθερά της ΔΕΗ θα είναι πάντα πιο ακριβά από το Γ1, για χαμηλές καταναλώσεις όπως η δική μου;

αυτό το μήνα ναι , τον άλλο άγνωστο

αξίζει σταθερό vs κυμαινόμενο ? (Φεβ 2022)

23 λεπτά πριν, mits777 είπε

Διαβάζοντας αρκετά, κατάλαβα ότι είναι καλό να πάω στο Γ1, πληρώνοντας ρήτρα αποχώρησης φυσικά!

Ίσως να μην έχεις ρήτρα αποχώρησης αν είσαι σε ΚΟΤ , πάρε 3 γραπτές απαντήσεις στέλνοντας 3 ερωτήματα στη ΔΕΗ

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, takoulou είπε

Να το ψάξεις... Τι θα κάνεις ;; Βάλε και νυχτερινό.. 

Τι να ψάξεις πλεον ,αφού ολα αλλάζουν ..  Ναι το Νυκτερινό ισως να είναι μια άμεση  επιλογή ,ΚΟΤ δεν δυστηχώς . Διάβασα για το νυκτερινό , αν γνωρίζεις ποια τα αρχικά κοστη πχ αλλαγή μετρητή ?

Σας Ευχαριστώ και τους 2 για τις άμεσες  απαντήσεις !

Δημοσ.

Καλησπέρα, αν έχουν καθυστερήσει την ενεργοποίηση του enter+ και έχει βγει κανονικά επόμενος λογαριασμός, μπορώ να κάνω κάποια αμφισβήτηση ή κάποιο αίτημα για πίστωση;

Το νέο συμβόλαιο έχει γίνει από κατάστημα και πλήρωσα και 100€ εγγύηση.

Επίσης παρατηρώ ότι στον λογαριασμό (εκκαθαριστικό) που βγήκε βλέπω -100€ επιστροφή της εγγύησης αλλά δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμα σαν όνομα ούτε βλέπω χρεώσεις με το 0,18€.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Καλησπέρα, αν έχουν καθυστερήσει την ενεργοποίηση του enter+ και έχει βγει κανονικά επόμενος λογαριασμός, μπορώ να κάνω κάποια αμφισβήτηση ή κάποιο αίτημα για πίστωση;

Το νέο συμβόλαιο έχει γίνει από κατάστημα και πλήρωσα και 100€ εγγύηση.

Επίσης παρατηρώ ότι στον λογαριασμό (εκκαθαριστικό) που βγήκε βλέπω -100€ επιστροφή της εγγύησης αλλά δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμα σαν όνομα ούτε βλέπω χρεώσεις με το 0,18€.

Καλησπέρα.. Στείλε ένα email κάνε και ένα τηλέφωνο ότι υπάρχει αυτό το θέμα.. Και να ζητήσεις το ποσο αυτό.. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Αν πάμε στο myhome enter και θελήσουμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στο γ1(σε περίπτωση που εξαλειφθή η ρήτρα αναπροσαρμογής) μπορούμε να το κάνουμε; 

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εκανα κ εγω myhome enter κ βλεπω στο λογαριασμο τον εκκαθαριστικο ρητρα αναπροσαρμογης. Τι παιζει?

Screenshot 2022-03-13 at 19-30-16 715017674019_2022-03-08 pdf.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mits777 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έβαλα το Εnter στις  25/12, πιο πολύ από το φόβο του αγνώστου! Έχω ΚΟΤ Α και οι καταναλώσεις μου είναι αρκετά χαμηλές 400 KWh το 4ΜΗΝΟ. Διαβάζοντας αρκετά, κατάλαβα ότι είναι καλό να πάω στο Γ1, πληρώνοντας ρήτρα αποχώρησης φυσικά! Μήπως να περιμένω την εξέλιξη του πολέμου και των τιμών; Τα σταθερά της ΔΕΗ θα είναι πάντα πιο ακριβά από το Γ1, για χαμηλές καταναλώσεις όπως η δική μου;

...απ' την μια το να περιμένεις τί θα γίνει και να μην αφήσεις το σταθερό (καθώς οι τιμές για νεά συμβόλαια λογικά θ' ανέβουν) ΕΧΕΙ μία λογική,,,από την άλλη με τόσο μικρή κατανάλωση, ήδη έχεις χάσει κάποια λεφτά το προηγούμενο 2μηνο (γύρω στο 40άρι), ΑΝ δικαιούσαι βέβαια επιδοτήσεις από Γενάρη, λογω κύριας κατοικίας, καθώς λόγω ΚΟΤ η επιδότηση θα ήταν μεγαλύτερη (πέρα απ' την έκπτωση του ίδιου του ΚΟΤ). Το επόμενο διάστημα η αναπροσαρμογή και μόνο χαλαρά θα πάει στο +0,3 (και ποιος ξέρει και για πιο πάνω), που σημαίνει ότι χοντρικά η κιλοβατώρα στο Γ1 μια χαρά θα είναι κοντά στο 0,4. Πες πως ειδικά για δικαιούχους ΚΟΤ θα φτάσει η επιδότηση στο 0,2, άρα θα είσαι περίπου στα ίδια με το Εντερ (πέφτει στα 0,17 με συνέπεια εξόφλησης)...Δύσκολη εξίσωση, καθώς δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα πάνε οι τιμές κυρίως. ΑΝ "βασιστούμε" ότι η κυβέρνηση το πάει με την λογική "στήριξη στους μη έχοντες", μάλλον (λογω ΚΟΤ και δη Α), θα είσαι εντάξει αν πας στο Γ1,,,,αλλά όπως έχουν τα πράγματα, το "0,17" του Έντερ παίζει ν' αποδειχτεί 'θησαυρός' για όσους το προλάβανε...

Τί θα έκανα εγώ αν είχα τα δικά σου δεδομένα; Μάλλον θα καθόμουν στο σταθερό, και θα περίμενα εξελίξεις, καθώς, θεωρητικά, τουλάχιστον για ένα 6μηνο θα είμαι καλυμμένος με την συγκεκριμένη τιμή, καθώς εννοείται δεν διαφαίνεται κάτι καλό για την πορεία των τιμών χονδρικής. Και κυρίως "στοιχηματίζεις" ότι θα σου φανεί πολύ συμφέρον σε ΒΑΘΟΣ χρόνου (μέχρι κι ενός).

2 λεπτά πριν, cmad είπε

Καλησπερα παιδια. Εκανα κ εγω myhome enter κ βλεπω στο λογαριασμο τον εκκαθαριστικο ρητρα αναπροσαρμογης. Τι παιζει?

...ότι μέχρι να ενεργοποιηθεί το Εντερ, χρεώθηκες αναπροσαρμογή (μιας μέρας πιθανώς). Το ότι το κλίκαρες να ενεργοποιηθεί, δε σημαίνει κι ότι έγινε η ενεργοποίηση αυτοστιγμής.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...