nojom Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Στις 4/8/2020 στις 12:37 ΠΜ, artist1 είπε Εγω τωρα που εδωσα ονομα και ΙΒΑΝ ομως ! Μπορουν πχ να μου κλεψουν λεφτα με καποιο τρόπο; Γιατι διαβασα τωρα πως δεν πρέπει να γνωστοποιούμε προσωπικα μας στοιχεια οπως αριθμο λογαριασμου ! εν έτη 2020, σε site τεχνολογίας και να διαβάζεις αυτό. Αξία ανεκτίμητη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nojom είπε εν έτη 2020, σε site τεχνολογίας και να διαβάζεις αυτό. Αξία ανεκτίμητη. Kαλυτερα ετσι (δηλαδη υπερβολικα καχυποπτος και φοβιτσιαρης), παρα ανετος κι ωραιος με αποτελεσμα να κανεις καταθεσεις πολλων ευρω σε αγνωστους με μηδεν θετικες αξιολογησεις που "πουλανε" το ανωτερο μοντελο iphone σφραγισμενο προς 500 ευρω... Ειναι σημαντικο ενας ασχετος να ξεκιναει με την καχυποψια κι οχι με την αφελεια. Προφανως παραειναι αναλφαβητος ο ts, αλλα ολοι υπηρξαμε καποτε τετοιοι. Αλλοι χασανε πολλα λεφτα για να μαθουν, κι αλλοι απλα διαβασαν/ακουσαν κανα-δυο αποψεις σαν τη δικη σου, αλλα δε χασανε ουτε ευρω μεχρι να μαθουν πως παει το πραγμα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2020 από BackFromHell
artist1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/8/2020 στις 10:30 ΜΜ, nojom είπε εν έτη 2020, σε site τεχνολογίας και να διαβάζεις αυτό. Αξία ανεκτίμητη. Eγω εχω διαβασει πως σε καποιον έτυχε αυτο σε ελληνικος site ότι δηλαδη εδωσε το ΙΒΑΝ του και του πηραν χρηματα ! και εμενα μου εκανε εντυπωση και απόρησα και για αυτο και ρώτησα! Στις 9/8/2020 στις 10:34 ΜΜ, BackFromHell είπε Kαλυτερα ετσι (δηλαδη υπερβολικα καχυποπτος και φοβιτσιαρης), παρα ανετος κι ωραιος με αποτελεσμα να κανεις καταθεσεις πολλων ευρω σε αγνωστους με μηδεν θετικες αξιολογησεις που "πουλανε" το ανωτερο μοντελο iphone σφραγισμενο προς 500 ευρω... Ειναι σημαντικο ενας ασχετος να ξεκιναει με την καχυποψια κι οχι με την αφελεια. Προφανως παραειναι αναλφαβητος ο ts, αλλα ολοι υπηρξαμε καποτε τετοιοι. Αλλοι χασανε πολλα λεφτα για να μαθουν, κι αλλοι απλα διαβασαν/ακουσαν κανα-δυο αποψεις σαν τη δικη σου, αλλα δε χασανε ουτε ευρω μεχρι να μαθουν πως παει το πραγμα. Καθόλου αναλφάβητη δεν ειμαι το αντίθετο! Αλλα οταν διαβάζω πως σε καποιον έτυχε και αν βλεπω οτι με το που δινω ΙΒΑΝ μετα παύει η κάψα να αγοράσουν προφανώς και αναρωτιέμαι αν ισχύει. Στις 9/8/2020 στις 8:43 ΜΜ, StamTheMan είπε Βγες απο το ιντερνετ γουμαν,σου κανει κακο. Το ρουχο στο αλλαξαν τελικα,δε μαθαμε; Εχεις κατι καλυτερο να κανεις απο το να ασχολείσαι μαζι μου; Εσυ θες να μαστε ηλίθιοι και να ανεχόμαστε το καθε λαμόγιο και να μαστε χάπατα. Δεν σου έμοιασα ομως! Αν ολοι ηταν σαν εμενα θα το σκεφτόντουσαν πολυ πριν κανουν την λαμογια! Kαι ναι την εβγαλα την ακρη αν και δεν αρκει αυτο ήθελα καταγγελια αυτες για να στρωσουν! Ολοι εσεις που με δουλευατε για δειτε αυτο εδω, μολις ρωτησα στην xe και δειτε τι απαντηση έλαβα! Μου ειπαν να πω στην τραπεζα μου να μπλοκαρουν τον λογαριασμο μου! Οποτε προφανως και υπάρχει κίνδυνος. Τους ξαναρωτησα και παλι αν μονο μονο με ονομα και ΙΒΑΝ υπαρχει κίνδυνος και μου παν να μιλησω με την τραπεζα μου. Στην περίπτωση που έχετε δώσει προσωπικά σας στοιχεία και έχετε την υποψία εξαπάτησης, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε την τράπεζά σας έτσι ώστε να σας μπλοκάρει τον λογαριασμό σας και επίσης να αναφέρετε το περιστατικό στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας καθώς και στην δίωξη ηλεκτροικού εγκλήματος για να σας κατευθύνουν από εκεί για τις περαιτέρω ενέργειές σας. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από artist1
bilya Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 προφανώς κ η xe σου απάντησε εντελώς τυπικά για να είναι καλυμμένη. Δεν γίνεται να σου πάρει κάποιος λεφτά ξέροντας το IBAN. Αν γίνονταν αυτό ολες οι επιχειρήσεις θα χανε θέμα. 3
Joshua21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, artist1 είπε Ολοι εσεις που με δουλευατε για δειτε αυτο εδω, μολις ρωτησα στην xe και δειτε τι απαντηση έλαβα! Μου ειπαν να πω στην τραπεζα μου να μπλοκαρουν τον λογαριασμο μου! Οποτε προφανως και υπάρχει κίνδυνος. Τους ξαναρωτησα και παλι αν μονο μονο με ονομα και ΙΒΑΝ υπαρχει κίνδυνος και μου παν να μιλησω με την τραπεζα μου. Στην περίπτωση που έχετε δώσει προσωπικά σας στοιχεία και έχετε την υποψία εξαπάτησης, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε την τράπεζά σας έτσι ώστε να σας μπλοκάρει τον λογαριασμό σας και επίσης να αναφέρετε το περιστατικό στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας καθώς και στην δίωξη ηλεκτροικού εγκλήματος για να σας κατευθύνουν από εκεί για τις περαιτέρω ενέργειές σας. Τα έκανες όλα αυτά? Ζήτησες από την τράπεζα τον λογαριασμό σου? Το ανέφερες στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα? Το ανέφερες στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος?
p8denu Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, artist1 είπε Eγω εχω διαβασει πως σε καποιον έτυχε αυτο σε ελληνικος site ότι δηλαδη εδωσε το ΙΒΑΝ του και του πηραν χρηματα ! και εμενα μου εκανε εντυπωση και απόρησα και για αυτο και ρώτησα! Καθόλου αναλφάβητη δεν ειμαι το αντίθετο! Αλλα οταν διαβάζω πως σε καποιον έτυχε και αν βλεπω οτι με το που δινω ΙΒΑΝ μετα παύει η κάψα να αγοράσουν προφανώς και αναρωτιέμαι αν ισχύει. Εχεις κατι καλυτερο να κανεις απο το να ασχολείσαι μαζι μου; Εσυ θες να μαστε ηλίθιοι και να ανεχόμαστε το καθε λαμόγιο και να μαστε χάπατα. Δεν σου έμοιασα ομως! Αν ολοι ηταν σαν εμενα θα το σκεφτόντουσαν πολυ πριν κανουν την λαμογια! Kαι ναι την εβγαλα την ακρη αν και δεν αρκει αυτο ήθελα καταγγελια αυτες για να στρωσουν! Ολοι εσεις που με δουλευατε για δειτε αυτο εδω, μολις ρωτησα στην xe και δειτε τι απαντηση έλαβα! Μου ειπαν να πω στην τραπεζα μου να μπλοκαρουν τον λογαριασμο μου! Οποτε προφανως και υπάρχει κίνδυνος. Τους ξαναρωτησα και παλι αν μονο μονο με ονομα και ΙΒΑΝ υπαρχει κίνδυνος και μου παν να μιλησω με την τραπεζα μου. Στην περίπτωση που έχετε δώσει προσωπικά σας στοιχεία και έχετε την υποψία εξαπάτησης, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε την τράπεζά σας έτσι ώστε να σας μπλοκάρει τον λογαριασμό σας και επίσης να αναφέρετε το περιστατικό στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας καθώς και στην δίωξη ηλεκτροικού εγκλήματος για να σας κατευθύνουν από εκεί για τις περαιτέρω ενέργειές σας. Αν μπορούσαν να σου κλέψουν λεφτά τότε γιατί τα καταστήματα ακόμα και τα μεγάλα έχουν το Iban ελεύθερα στο site τους; https://www.public.gr/cat/corporate/tropoi-pliromis/#plirwmi-me-katathesi Ηρέμησε. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.
user2163 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Θα μπορούσαν να κάνουν αγορές με sepa direct debit μιας και είναι active στους προσωπικούς λογαριασμούς by default.Βέβαια θα μπορούσε να πάρει τα χρήματα του πίσω μέσα σε 13 μήνες αλλά you get the point. https://www.europeanpaymentscouncil.eu/what-we-do/sepa-direct-debit Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2020 από user2163
bilya Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, user2163 είπε Θα μπορούσαν να κάνουν αγορές με sepa direct debit μιας και είναι active στους προσωπικούς λογαριασμούς by default.Βέβαια θα μπορούσε να πάρει τα χρήματα του πίσω μέσα σε 13 μήνες αλλά you get the point. https://www.europeanpaymentscouncil.eu/what-we-do/sepa-direct-debit το direct debit (πάγιες εντολές) θελει παραπάνω στοιχεία για να σεταριστεί, χρειάζονται μερικές μέρες για να εγκριθεί (φαίνεται στο ebanking άμεσα) και πολλές τράπεζες (τουλάχιστον εδώ στο uk) είτε στέλνουν άμεσα sms/email ή στέλνουν γράμμα στο σπίτι.
velociraptoras Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μεταχειρισμένα είδη μπορείς να πουλάς ελεύθερα χωρις πρόβλημα, απλά σε ορισμένα χρειάζεται να γίνει μεταβίβαση πχ αυτοκίνητα, μηχανές κλπ. Για ρούχα παπούτσια κλπ δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης γνωρίζοντας μόνο το ΙΒΑΝ σου κανένας δε μπορεί να σου πάρει χρήματα αν δεν έχει κι άλλα στοιχεία όπως το μέιλ που έχεις δωσεις στην τράπεζα, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό ταυτότητας, το ΑΦΜ και δε θυμαμαι τι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις