Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω περίπου 2000€ στην άκρη τα οποία θα ήθελα να βάλω στην τράπεζα σε λογαριασμό μισθοδοσίας (είναι ο μοναδικός λογαριασμός που έχω). αν κάνει την κατάθεση η μητέρα μου, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...που να ξέρουμε εάν, 

. Έχεις θέματα με την εφορία (κατασχετήριο)?

. Ο λογαριασμός σου είναι inactive?

. Η καρτέλα σου χρειάζεται επικαιροποιήση στοιχείων?

. Υπάρχει κάποιο ξεχασμένο δάνειο ή κάρτα?

...να σου πούμε, όλα καλά θα πάνε????

Ρώτησε πρώτα στην τράπεζα σου, εάν όλα είναι οκ κ αφού πάρεις θετική απάντηση, μπορείς να στείλεις τρίτο πρόσωπο να κάνει κατάθεση των μετρητών στον λογαριασμό σου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία (λόγω νέων μέτρων για προστασία κοινωνικού συνόλου κ εργαζομένων / κτθ μετρητών >1000€) η συναλλαγή μπορεί να γίνει κ στο ταμείο.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lazkalai είπε

έχω περίπου 2000€ στην άκρη τα οποία θα ήθελα να βάλω στην τράπεζα σε λογαριασμό μισθοδοσίας (είναι ο μοναδικός λογαριασμός που έχω). αν κάνει την κατάθεση η μητέρα μου, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα; 

Εαν μιλας για εμβασμα απο λογαριασμο της μητερας σου στο δικο σου, τυπικα ειναι γονικη παροχη και φορολογειται. Το αν θα ασχοληθουν , θεωρητικα οχι γιατι το ποσο ειναι μικρο αλλα χερι στη φωτια δεν βαζει κανεις σε αυτα.

Εαν μιλας για καταθεση μετρητων απο τριτο προσωπο σε δικο σου λογαριασμο, απο ενα ποσο και πανω νομιζω οτι ζητουν αποδεικτικα για το που βρεθηκαν τα λεφτα. Τωρα τι ποσο ειναι αυτο δεν γνωριζω . Συν οσα αναφερθηκαν παραπανω.

Δημοσ.

Γιατί να τα βάλει η μητέρα σου; Λεφτά από γονιό σε παιδί φορολογούνται με 10%.

Αφού δικά σου λεφτά είναι, πήγαινε κάνε εσύ την κατάθεση.

Για να έχεις μισθοδοσία, δουλεύεις υποθέτω, πάνε κάντα κατάθεση και πες τα είχα τραβήξει και θέλω να τα ξαναβάλω πίσω.

Οι γνώμες εδώ διίστανται, οι μισοί υποστηρίζουν πως 1-2 χιλιάρικα είναι αστείο ποσό και δεν θα ασχοληθεί κανείς, οι άλλοι μισοί λένε

πως αν πέσεις στην γκαντεμιά και σε ψάξουν, θα πρέπει όντως να μπορείς να τα δικαιολογήσεις. Και οι μεν, και οι δε, έχουν δίκιο.

Όντως ψιλοαπίθανο να ασχοληθούν για 2 χιλιάρικα.

Από την άλλη, ποτέ δεν ξες. Αν όμως όντως δουλεύεις και όντως απλά τα είχες τραβήξει και θες να τα ξαναβάλεις πίσω, πρόβλημα δεν θα 'χεις.

Τώρα αν επισήμως φαίνεται ότι βγάζεις 300 ευρώ π.χ. τον μήνα και φαίνονται και αγορές για 300-400 ευρώ τον μήνα με κάρτες και ξαφνικά τους εμφανίσεις 2 χιλιάρικα...

ξέρω 'γω; Μιλάμε προφανώς να πέσεις ΣΤΗΝ περιπτωσάρα.

Εγώ θα 'τα κατέθετα και τέλος, εκτός και αν ξέρεις εσύ κάτι ιδιαίτερο για την περίπτωση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Baator είπε

Γιατί να τα βάλει η μητέρα σου; Λεφτά από γονιό σε παιδί φορολογούνται με 10%.

Το ανάποδο ισχύει τα έχεις μπερδέψει. Από παιδί σε γονιό είναι φορολογήσιμο.

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.

μπορεις να πας μόνος σου στην τράπεζα να τα καταθέσεις αρκει να φαίνεται από το εκκαθαριστικο σου οτι όντως τα δούλεψες. γονικες παροχές φορολογούνται. Επίσης επειδη δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό μπορεις να κρατήσιες σε ασφαλές μέρος και να χαλάς απο αυτά για λίγο καιρό για τα έξοδα σου και να αφήνεις το μισθό σου στην τράπεζα

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι για να μην ανοίγω νέο θέμα. 

Εχω ένα δάνειο στην Εθνική και τραβάει λεφτά ανά μήνα, έχω επίσης και 1 δάνειο παλιό όμως στην ίδια τράπεζα που πήγε Τειρεσια. 

Το λοιπόν έχω κάποια μετρητά αυτή τη στιγμή. Αν πάω και ανοίξω αύριο πρωί στην Πειραιώς λογαριασμό το χτυπημένο δάνειο θα μου τραβήξει χρήμα από την εθνική στην Πειραιώς η δεν θα έχω θέμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, APPLEGEEK είπε

safer να μεινουν σπιτι τα λεφτα...εαν μιλουσαμε για 20 Κ ισως τραπεζα 

Το αντίθετο. Αν μιλούσαμε για 20Κ, εννοείται ότι δεν θα έπρεπε να τα πάει τράπεζα γιατί 1) ο τραπεζικός θα ζητούσε αποδεικτικά για το πού βρέθηκαν τόσα λεφτά και 2) θα ήταν σίγουρο ότι η εφορία ετεροχρονισμένα θα έλεγχε τη συναλλαγή κατά πόσο ταυτίζεται με τα εισοδήματα. Υπόψην τέτοιος έλεγχος μπορεί να γίνει εως και 5 χρόνια αργότερα. Μετά παραγράφεται.

Τώρα, για 2 χιλιάρικα, γιατί δεν τα κρατάς να τα φας από δω κι απο κει;

Επεξ/σία από 1comment
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...