Salvation81 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, gmenex είπε Δε θέλω να φτάσω εκεί γιατί μετά δεν υπάρχει επιστροφή.... Αν μπορούσα θα τους το αγόραζα αλλά δεν θέλουν ούτε να το πουλήσουν! Δεν έχουμε εχθρικές σχέσεις απλά είναι άνθρωποι με κόλλημα στην άποψη τους ότι δεν θέλουν να κάνουν τέτοιες δουλειές λόγω ηλικίας και κόστους. Εγώ προβλέπω να γίνουν σωστά τα πράγματα μετά από χρόνια όταν πεθάνουν και θα πρέπει να συνενοηθώ με τα ξαδέρφια όταν θα θέλουν αντίστοιχα να κάνουν εκείνα μεταβίβαση Θα συμφωνησω με τον προλαλησατα, δεν θα βγαλεις ακρη ουτε με τα ξαδερφια σου (τα οποια ενας θεος ξερει ποσα θα σου ζητησουν). Χαρακτηριστικα θα σου πω ενα παραδειγμα. Καποιος που μενει Αμερικη και ειναι απο το διπλανο μου χωριο ηθελε το σπιτι του πατερα του, να το σενιαρει, να το σουλουπωσει και να πηγαινει εκει καλοκαιρια. Ο αδερφος του Δεν του εδινε το μισο σπιτι οποτε οπως και εσυ μια τραγικη μερα που πεθανε ο αδερφος του αποφασισε να μιλησει με τα ανηψια. Ε τα ανηψια του ζητησαν 80 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για το μισο σπιτι (που ολοκληρο ζητημα να εκανε 10). Οκ ο ανθρωπος ειχε κανει περιουσια και το ηθελε πολυ οποτε τους τα εδωσε (και μετα αυτα εχτισαν αλλο σπιτι λιγα μετρα πιο περα πανω στο βουνο - αυθαιρετο βεβαια αλλα σε απομακρυσμενα χωρια αυτα γινονται καθημερινα). Εν ολιγοις στον βωμο του χρηματος μην περιμενεις πολλα. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από Salvation81 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 54 λεπτά πριν, gmenex είπε Δε θέλω να φτάσω εκεί γιατί μετά δεν υπάρχει επιστροφή.... Αν μπορούσα θα τους το αγόραζα αλλά δεν θέλουν ούτε να το πουλήσουν! Δεν έχουμε εχθρικές σχέσεις απλά είναι άνθρωποι με κόλλημα στην άποψη τους ότι δεν θέλουν να κάνουν τέτοιες δουλειές λόγω ηλικίας και κόστους. Εγώ προβλέπω να γίνουν σωστά τα πράγματα μετά από χρόνια όταν πεθάνουν και θα πρέπει να συνενοηθώ με τα ξαδέρφια όταν θα θέλουν αντίστοιχα να κάνουν εκείνα μεταβίβαση δεν εννοησα να κανεις καποια συγκεκριμενη κινηση, απλα να ρωτησεις ενα δικηγορο. ισως υπαρχουν και ευκολες λυσεις, δε το ξερω, ενας δικηγορος το ξερει σιγουρα ομως μετα αναλογα τι θα σου πει τα ζυγιζεις τι θες να κανεις (αν υπαρχει καν κατι που μπορεις να κανεις)
SB_1957 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 7 ώρες πριν, gmenex είπε Καλησπέρα σε όσους διαβάσουν και διαβάστε προσεχτικά προτού βιαστείτε να κράξετε! Η μητέρα μου έχει ένα εκ των δύο σπιτιών σε ένα οικόπεδο και 2 αδέρφια της έχουν μαζί το άλλο σπίτι από μισό μισό. 65-70τμ το κάθε σπίτι. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη πως έκαναν οι ίδιοι μεταβίβαση από τους παππούδες τους αλλά τέλος πάντων όταν πήγα να ξεκινήσω τη διαδικασία για να κάνω μεταβίβαση σε εμένα ο μηχανικός μου είπε ότι το λιγότερο πρέπει να είναι νόμιμο από άποψη αυθαίρετων και + ότι όπως διάβασε τα συμβόλαια εκκρεμούν πρέπει να γίνουν κάποιες τυπικές διορθωσεις/διευκρινήσεις για τις κάθετες ιδιοκτησίες γιατί μόνο τα ποσοστά χωρίς διευκρίνηση για το ποιο σπίτι ανοίκει σε ποιον. Οι θείοι μου λόγω οικονομικών δεν ακούνε κουβέντα για να κάτσουν να κάνουν αυτές τις διαδικασίες πράγμα που θα είναι ακόμα πιο ζημιογόνο αργότερα που τελειώνουν οι διορίες για τακτοποίηση αυθαίρετων. Στο κτηματολόγιο όπου επίσης τρέχουν οι ημερομηνίες και ίσως έχουν λήξει, αλλά και στην εφορία στο Ε9 τί έχουν δηλώσει η μητέρα σου και τα αδέρφια της? Γιατί αν δεν είναι δηλωμένα πουθενά τί ακριβώς να μεταβιβάσετε και πώς να το μεταβιβάσετε? Η μοιρασιά των σπιτιών πώς έγινε? Δια λόγου έδωσε ο παππούς σου στη μητέρα σου το ένα σπίτι και στα αδέρφια της το άλλο -κάτι πολύ συνηθισμένο στην επαρχία? Έγινε με συμβολαιογράφο? Ή τα συμφώνησαν μεταξύ τους αφού πέθανε ο παππούς? Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο από δικηγόρο ή/και συμβολαιογράφο που να έχουν ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις. 2
petasis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Εγώ θα σου πω ότι δεν χρειάζεται να σε καρφώσει κανείς. Εδώ που μένω, ο δήμος (δεν ξέρω κάθε πότε) βγαίνει και φωτογραφίζει όλα τα σπίτια από όλες τις πλευρές. Και σίγουρα οι μηχανικοί έχουν τις αεροφωτογραφίες. Οπότε ο δήμος σου γνωρίζει και το παραμικρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθουν την ώρα που χτίζεις. Αλλά θα μάθουν σίγουρα τι έκανες. Σήμερα με τις αεροφωτογραφίες και τις δορυφορικές βρίσκουν το παραμικρό. 4 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δυστυχώς το πρόβλημα των αυθαιρέτων δεν οφείλεται μόνο στο ότι κάποιοι θέλουν να χτίσουν σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται ή/και δεν έχουν ιδιόκτητο οικόπεδο (π.χ. δάση και ακτές), αλλά και στην γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί αφάνταστα όποιον βγάζει άδεια για να κτίσει. Τα ζούμε από το 2012 που αρχίσαμε να κτίζουμε σπίτι στην επαρχία και θέλαμε να είναι όλα νομιμότατα, χωρίς την παραμικρή αυθαιρεσία ή υπέρβαση σε σχέση με την νομοθεσία! Είναι 2020 και ακόμη δεν έχουμε ξεμπλέξει από την χαρτούρα, τις διάφορες υπηρεσίες κ.λπ. και δεν ξέρουμε αν και πότε θα τελειώσουμε! Δυστυχώς έτσι είναι. Δεν θέλουν να χτίζει ο κόσμος, γιατί μειώνεται η αξία των υπαρχόντων.
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Θα σου έλεγα και εγώ να μην μπλέξεις, ουσιαστικά έχεις ένα Α πρόβλημα ήδη και θα αποκτήσεις ένα Β πρόβλημα μετά. Στην Ελλάδα οτι έχει να κάνει με ακίνητα και με επιχειρήσεις είναι η επιτομη της γραφειοκρατίας, τι να πω και εγώ που μένω σε διατηρητέο και τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ασυνεννοησία με συγγενή που έχουμε κάποιους ορόφους με ποσοστά και άλλα....
dionysg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου εχεις μηχανικο γιατι απευθυνεσαι σε τεχνολογικο φορουμ? Καλυτερα να μιλησεις παλι μαζι του γιατι δεν εχεις καταλαβει τι σου εχει πει. Οταν υπαρχει καθετη σε οικοπεδο δεν χρειαζεσαι καμια συγκαταθεση ουτε για τακτοποιηση, ουτε για εκδοση αδειας. Πολεοδομικα το οικοπεδο ειναι ενιαιο και η καθετη ειναι ενας νομικος τροπος για να χωριστει ενα οικοπεδο, εκει που επιτρεπεται. Εχεις χιλιοστα επι του συνολικου οικοπεδου που αντιστοιχουν σε τ.μ. δομησης και καλυψης και πληρη κυριοτητα σε οτι εχει κτιστει η προκειται να κτιστει. Επισης δεν σε επηρεαζει οτι παρανομια και να εχει κανει ο ομορος στην καθετο. Να ρωτας για συμβουλες το μηχανικο σου που ειναι ενημερος της καταστασης και των νομων και αν ειναι να παρανομησεις να μην το λες ουτε στον παπα Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από dionysg 2
meletis_m Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 10 ώρες πριν, gmenex είπε Καλησπέρα σε όσους διαβάσουν και διαβάστε προσεχτικά προτού βιαστείτε να κράξετε! Η μητέρα μου έχει ένα εκ των δύο σπιτιών σε ένα οικόπεδο και 2 αδέρφια της έχουν μαζί το άλλο σπίτι από μισό μισό. 65-70τμ το κάθε σπίτι. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη πως έκαναν οι ίδιοι μεταβίβαση από τους παππούδες τους αλλά τέλος πάντων όταν πήγα να ξεκινήσω τη διαδικασία για να κάνω μεταβίβαση σε εμένα ο μηχανικός μου είπε ότι το λιγότερο πρέπει να είναι νόμιμο από άποψη αυθαίρετων και + ότι όπως διάβασε τα συμβόλαια εκκρεμούν πρέπει να γίνουν κάποιες τυπικές διορθωσεις/διευκρινήσεις για τις κάθετες ιδιοκτησίες γιατί μόνο τα ποσοστά χωρίς διευκρίνηση για το ποιο σπίτι ανοίκει σε ποιον. Οι θείοι μου λόγω οικονομικών δεν ακούνε κουβέντα για να κάτσουν να κάνουν αυτές τις διαδικασίες πράγμα που θα είναι ακόμα πιο ζημιογόνο αργότερα που τελειώνουν οι διορίες για τακτοποίηση αυθαίρετων. Πιο συγκεκριμένα τα 20τμ περίπου από το καθένα είναι αυθέραιτα από πριν το 1975 και στις ταράτσες από 1 πλυσταριό και ο λέβιτας τους περίπου 20τμ περίπου το 1980-1990. Πολύ μικρά ποσά για να γίνουν οι νομιμοποιήσεις. Έχω μιλήσει στον μηχανικό και έχω δικαίωμα να κάνω επέκταση της άδειας και να φτιάξω ουσιαστικά ένα ακόμα σπίτι στη ταράτσα περίπου 45-50τμ χοντρικά χοντρικά ενώνοντας τους ήδη χώρους μεταξύ τους αλλά με την προυπόθεση να γίνουν όλα τα προηγούμενα και φυσικά σε όλα αυτά να συμφωνούν όλοι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Εγώ έχω κάθε καλή διάθεση να προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να γίνουν όλα σωστά και νοικοκυρεμένα αλλά δεν υπάρχει συνεργασία από την άλλη μεριά. Το βασικό σπίτι με μια ελάχιστη ανακαίνιση νοικιάστηκε με το άκουσμα της ανακαίνισης χωρίς να προλάβουμε καν να σκεφτούμε να βάλουμε αγγελία κάπου αλλά μόνο από τους περαστικούς και τους γείτονες. Οπότε και θέλω όσο πιο άμεσα γίνεται να κάνω τις εργασίες για να χρησιμοποιηθεί και το 2ο. Σκέφτομαι λοιπόν να προχωρήσω στις εργασίες της ταράτσας,( κυρίως τοίχους και ταβάνι από πάνελ θα βάλω δηλαδή πράγματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε λίγες ώρες) και μετά κάποια παράθυρα πόρτες που μπαίνουν και πιο χαλαρά αργότερα. Θεωρώ ότι μπορώ να προχωρήσω χωρίς να με καρφώσει κάποιος γείτονας και όταν και άμα γίνει συνεννόηση με τους συγγενείς να τα χρυσοπληρώσω όλα και με έξτρα πρόστιμα φαντάζομαι αλλά εφόσον θα βγάζω κέρδος στο ενδιάμεσο θεωρώ ότι θα τα βγάλει τα λεφτά του αφού προορίζεται για ενοικίαση. Πόσο μεγάλο ρίσκο είναι κάτι τέτοιο από την άποψη αν με καρφώσει κάποιος οταν ξεκινήσω τις εργασίες? ποια είναι η διαδικασία ακριβώς δηλαδή έρχεται η αστυνομία και με πάνε μέσα? βγαίνει κατευθείαν πρόστιμο? Θα μπορέσω να τα νομιμοποιήσω αργότερα ή θα πρέπει να τα γκρεμίσω? Γενικά το σκέφτομαι πολύ λάθος? Ο μηχανικός σου έχει δίκιο . Για να προχωρήσει η οποιαδήποτε μεταβίβαση θα δώσει βεβαίωση ο μηχανικός . Άρα αρχικά πρέπει να νομιμοποιήσεις ταήδη. Τώρα εφόσον μπορείς να βγάλεις επέκταση αδείας , φτιάξτο νόμιμα . Έαν προχωρήσεις τώρα σε αυθαιρεσία και σου γίνει καταγγελία θα έρθει πολεοδομία . Θα γίνει υπολογισμός προστίμου ανέγερσης και διατήρησης και μπλέκει αρκετά το πράγμα .
gmenex Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Θα συμφωνησω με τον προλαλησατα, δεν θα βγαλεις ακρη ουτε με τα ξαδερφια σου (τα οποια ενας θεος ξερει ποσα θα σου ζητησουν). Χαρακτηριστικα θα σου πω ενα παραδειγμα. Καποιος που μενει Αμερικη και ειναι απο το διπλανο μου χωριο ηθελε το σπιτι του πατερα του, να το σενιαρει, να το σουλουπωσει και να πηγαινει εκει καλοκαιρια. Ο αδερφος του Δεν του εδινε το μισο σπιτι οποτε οπως και εσυ μια τραγικη μερα που πεθανε ο αδερφος του αποφασισε να μιλησει με τα ανηψια. Ε τα ανηψια του ζητησαν 80 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για το μισο σπιτι (που ολοκληρο ζητημα να εκανε 10). Οκ ο ανθρωπος ειχε κανει περιουσια και το ηθελε πολυ οποτε τους τα εδωσε (και μετα αυτα εχτισαν αλλο σπιτι λιγα μετρα πιο περα πανω στο βουνο - αυθαιρετο βεβαια αλλα σε απομακρυσμενα χωρια αυτα γινονται καθημερινα). Εν ολιγοις στον βωμο του χρηματος μην περιμενεις πολλα. Στη δικιά μου περίπτωση δεν μπορεί όμως να γίνει μεταβίβαση αν δεν γίνουν πρώτα νομιμοποιήσεις όλου του οικοπέδου. Οπότε όταν έρθει κάποια κακή μέρα θα το νομιμοποιήσω και εγώ θέλουν δε θέλουν για να το μεταβιβάσουν. (αντί να συμφωνούσαν για την επέκταση της άδειας εξ αρχής) 18 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Στο κτηματολόγιο όπου επίσης τρέχουν οι ημερομηνίες και ίσως έχουν λήξει, αλλά και στην εφορία στο Ε9 τί έχουν δηλώσει η μητέρα σου και τα αδέρφια της? Γιατί αν δεν είναι δηλωμένα πουθενά τί ακριβώς να μεταβιβάσετε και πώς να το μεταβιβάσετε? Η μοιρασιά των σπιτιών πώς έγινε? Δια λόγου έδωσε ο παππούς σου στη μητέρα σου το ένα σπίτι και στα αδέρφια της το άλλο -κάτι πολύ συνηθισμένο στην επαρχία? Έγινε με συμβολαιογράφο? Ή τα συμφώνησαν μεταξύ τους αφού πέθανε ο παππούς? Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο από δικηγόρο ή/και συμβολαιογράφο που να έχουν ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις. Στο Ε9 δηλώνεται ότι είναι νόμιμο. Η ιστορία είναι ότι: Η προγαγιά δίνει σαν προίκα στον παππού μου και ο αδερφός του το οικόπεδο. Έφτιαξαν από ένα σπίτι μέσα που έμεναν. Ο δικός μου έκανε οικογένεια και έγραψε προίκα το σπίτι στη μεγάλη κόρη (μητέρα μου) όταν παντρεύτηκε και ο άλλος αδερφός που δεν έκανε οικογένεια έδωσε χρήματα και από μισό το σπίτι στα άλλα δύο παιδιά. Αυτά έγιναν πριν πολλά χρόνια όπου δεν ήταν απαραίτητο να είναι καθόλα νόμιμα όπως επίσης υπήρχαν και οι έννοιες της προίκας και έγιναν όλα με ποσοστά, κάτι που συνέβαινε εκείνη την εποχή όπως μου είπαν ο μηχανικός και ο συμβολαιογράφος. Χωρίς όμως αναγράφεται πουθενά ποιανού σπίτι είναι ποιο επίσημα! Ο συμβολαιογράφος ήθελε να τραβάει τα μαλλιά του με αυτά που διάβαζε. Το έχω ψάξει τελείως με συμβολαιογράφους και μηχανικούς. Όλα γίνονται να νομιμοποιηθούν και είναι γερή η κατασκευή για να γίνει επέκταση της άδειας με τη προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλοι. Εγώ έχω σκεφτεί το εξής: Πρέπει να γίνει αλλαγή στις σκεπές άμεσα γιατί καταστράφηκαν μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες και τώρα που είναι καλοκαίρι είναι ο κατάλληλος καιρός για να βάλω πάνελ οροφής πριν έρθουν πάλι οι βροχές. Εκεί εγώ απλά θα βάλω κάποια μέτρα παραπάνω χωρίς κάποια περαιτέρω εργασία. Θεωρητικά δεν θα έχω πρόβλημα
velociraptoras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 θα έχεις σίγουρα πρόβλημα αν σε καρφώσουν. ενα θείο μου τον κάρφωσε γείτονας του επειδή έβαλε φράχτη (συρματόπλεγμα) στην αυλή του κι εριξε τσιμέντο στους πασσάλους γιατί ήταν 20 εκατοστα πιο έξω από εκεί που δικαιουταν να το έχει.
fingolfingr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, gmenex είπε Ξαναλέω ότι το έχω ψάξει σε συμβολαιογράφους και μηχανικούς και προβλέπεται/γίνεται κανονικά αυτό που θέλω και θέλω να είμαι νόμιμος πληρώνοντας ότι προβλέπεται από τον νόμο ακόμα και αν αυτό γίνει εκ των υστέρων. Προσφέρθηκα να πληρώσω και κάποια δικά τους έξοδα προκειμένου να δεκτούν αλλά λόγω εγωισμού λογικά αρνήθηκαν Από τη στιγμή που με τους συγγενείς δε μπορώ να προχωρήσω ανεξάρτητος έφτασα να το σκέφτομαι έτσι γιατί έχει περάσει κάνας χρόνος με την όλη ιστορία. Αυτή τη στιγμή λόγω φθοράς πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες λόγω φθοράς που θα μπορούσα να τροποποιήσω αν πιο άμεσα προχωρούσα να αυτές τις εργασίες. Αν μπορούσα δεν θα σχολιάζαμε εδώ...... θα το είχα κάνει κανονικά και νόμιμα. Δε μπορώ μόνο το δικό μου κομμάτι πρέπει να γίνουν από κοινού αυτές οι ενέργειες λόγω ότι το οικόπεδο ειναι εξαδιεραίτου. Ο μηχανικός μου που το είδε από κοντά που είπε ότι γίνεται κανονικά και νόμιμα, απλά λόγω βάρους να μη χτίσω αλλά να κάνω μια κατασκευή τύπου ΠΡΟΚΑΤ από πάνελ στα ήδη χτισμένα. Φαντάσου να έχεις και με συγγενείς μαζί! Οι συγγενείς μένουν αλλού, το νοικιάζουν και αυτοί αλλά σε χαμηλή τιμή και δεν ασχολούνται γιατί είναι παρατημένο και σε κακή κατάσταση. Πιο πολύ φοβάμαι τους περαστικούς. Τυπικά ποια είναι η διαδικασία αν θέλεις να ενημερώσεις όταν πιστεύεις ότι κάποιος κάνει αυθαιρεσία? που καλείς και τι γίνεται? Αν εξαιρέσεις το κομμάτι του αυθαίρετου η κατάσταση του κτηρίου είναι ίδια με αυτή που βλέπω στο σπίτι των πεθερικών μου. Εκεί βέβαια είναι 4 αδέλφια με το ένα να μην είναι εν ζωή, 3 σπίτια. Το οικόπεδα στο όνομα των παππούδων που έχουν πεθάνει εδώ και 50 χρόνια. Η γυναίκα μου λοιπόν θέλει να χτίσει ένα κομμάτι (κάτι σαν πυλωτή) για να το έχει σαν εξοχικό τα καλοκαίρια. Άδεια υπάρχει από χρονιά από ότι λένε. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το οικόπεδο είναι στο όνομα των παππούδων, έχει μοιραστεί και στα 4 παιδιά. Και εφόσον ο ένας έχει πεθάνει.... στους κληρονόμους του. Και εφόσον δεν υπάρχει τοπογραφικό που να αναφέρει ποιος έχει ποιο κομμάτι ου οικοπέδου (άρα και ποιο σπίτι).... όλοι έχουν δικαίωμα σε όλα. Αν το θελήσουν δηλαδή. Επειδή δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους και ο καθένας έχει από 3 παιδιά.... άκρη δεν θα βγάλουμε. Τώρα κοιτάνε να δουν πως μπορεί να γίνει η αλλαγή με χρησικτησία (μάρτυρες κλπ) αλλά ακόμα άκρη δεν έχουν βγάλει Σύμφωνα με μια δικηγόρο που είχαμε ρωτήσει απ'εξω απ'εξω, αν χτίσουμε εμείς αύριο το σπίτι που θέλουμε, μπορεί την επόμενη στιγμή να έρθει ένα από τα αδέλφια του πεθερού μου και να διεκδικήσει ένα κομμάτι ή και όλο το σπίτι. Και ναι στην δική μας περίπτωση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμβεί αυτό. Θα μπλέξουμε με δικαστήρια και.... δεν αξίζει. Οπότε προσωπικά έχω πει ότι αν δεν βγάλουν άκρη με τα κληρονομικά τους..... δεν δίνω ούτε μισό ευρώ για να χτίσω κάτι εκεί. Έτσι, θα σε συμβούλευα πρώτα να βγάλεις άκρη ώστε να χωριστεί το οικόπεδο και μετά..... ξεκίνα όπως νομίζεις τα χτισίματα.
dionysg Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Συγχαρητηρια φιλε. Αντε και αν εισαι τυχερος μπορει να πιασει το θεμα σου και κανενα τοπικο καναλι να το παιξει. B2green Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από dionysg
Προτεινόμενες αναρτήσεις