Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα.. Θελω να αναβαθμίσω απο i3-8300 σε i5 9ης γενιάς (οχι κ) και εχω μητρική asrock h310cm θα χρειαστώ bios update;; 

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες έχω την μητρική msi h110m pro-vh και μόλις αγόρασα τον επεξεργαστή i9 9600kf  τον έβαλα πάνω όλα κομπλέ αλλά όταν ανοίγω το pc δεν κάνει boot βλέπω πάνω στην μητρική στις ενδείξεις με τα errors να ανάβει το λαμπάκι της cpu. Το googlara πριν τον αγοράσω κ είχα δει ότι τον υποστηρίζει. Τι προτείνεται να κάνω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ντινος21 είπε

Καλησπέρα παίδες έχω την μητρική msi h110m pro-vh και μόλις αγόρασα τον επεξεργαστή i9 9600kf  τον έβαλα πάνω όλα κομπλέ αλλά όταν ανοίγω το pc δεν κάνει boot βλέπω πάνω στην μητρική στις ενδείξεις με τα errors να ανάβει το λαμπάκι της cpu. Το googlara πριν τον αγοράσω κ είχα δει ότι τον υποστηρίζει. Τι προτείνεται να κάνω;

Στην σελίδα της MSI H110M PRO-VH για υποστήριξη επεξεργαστών αναφέρει μόνο τους skylake (ix 6x00) και kabylake (ix 7x00). Εσύ που είδες υποστήριξη για i5 9600kf (όχι i9) που είναι Coffee Lake;

Αν δεν έδωσες λάθος ονόματα μητρικής και επεξεργαστή, αυτά που ανέφερες δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Ας όψεται η Intel που τα έκανε μπάχαλο με το socket 1151 και πρέπει να κάνεις διατριβή για το ποια μητρική είναι συμβατή με ποιόν επεξεργαστή, άσχετα αν κουμπώνουν μεταξύ τους!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Στην σελίδα της MSI H110M PRO-VH για υποστήριξη επεξεργαστών αναφέρει μόνο τους skylake (ix 6x00) και kabylake (ix 7x00). Εσύ που είδες υποστήριξη για i5 9600kf (όχι i9) που είναι Coffee Lake;

Αν δεν έδωσες λάθος ονόματα μητρικής και επεξεργαστή, αυτά που ανέφερες δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Ας όψεται η Intel που τα έκανε μπάχαλο με το socket 1151 και πρέπει να κάνεις διατριβή για το ποια μητρική είναι συμβατή με ποιόν επεξεργαστή, άσχετα αν κουμπώνουν μεταξύ τους!

Αφού γράφει ξεκάθαρα: μόλις αγόρασα τον επεξεργαστή i9 9600kf 

Τι θές τώρα δλδ? 

Το googlara πριν τον αγοράσω κ είχα δει ότι τον υποστηρίζει. Τι προτείνεται να κάνω;

α) Να μας δείξεις τι ακριβώς googlαρες..

β) Να πάρεις καινούργια μητρική 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες έχω την υποστηρζειμητρική msi h110m pro-vh και μόλις αγόρασα τον επεξεργαστή i9 9600kf  τον έβαλα πάνω όλα κομπλέ αλλά όταν ανοίγω το pc δεν κάνει boot βλέπω πάνω στην μητρική στις ενδείξεις με τα errors να ανάβει το λαμπάκι της cpu. Το googlara πριν τον αγοράσω κ είχα δει ότι τον υποστηρίζει. Τι προτείνεται να κάνω;

Να τον πας γρήγορα πίσω , να πάρεις έναν απ'αυτούς πού υποστηριζει η μητρική σου  και να ζητήσεις συγνωμη γιά την αναστάτωση πού προκάλεσες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Να τον πας γρήγορα πίσω , να πάρεις έναν απ'αυτούς πού υποστηριζει η μητρική σου  και να ζητήσεις συγνωμη γιά την αναστάτωση πού προκάλεσες.

Είναι EOL οι 6ης και 7ης.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TopCLR είπε

Ναι από την βιασύνη μου έγραψα i9  ναι είναι ο i5 9600kf σε 2 site είδα ότι υποστηρίζεται. Θα πάω για μητρική ποια προτείνεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι από την βιασύνη μου έγραψα i9  ναι είναι ο i5 9600kf σε 2 site είδα ότι υποστηρίζεται. Θα πάω για μητρική ποια προτείνεται;

9 λεπτά πριν, triplex1 είπε

https://www.skroutz.gr/s/16094281/Asrock-Z390-Extreme4.html

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να κινηθείς σε μητρική με chipset Z390 για να μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες overclock (επεξεργαστή και μνήμης). Αυτό εξαρτάται και από το ποια ψήκτρα επεξεργαστή έχεις και ποιες μνήμες.

Αν αδιαφορείς για το overclock και θες κάτι λίγο πιο οικονομικό (τότε κακώς διάλεξες ξεκλείδωτο επεξεργαστή) μπορείς να "κατέβεις" κατηγορία σε chipset H370 ή Β365.

Αν το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα πας ακόμα πιο κάτω σε chipset H310 (η κατηγορία που βρίσκεται και η μητρική Η110 που έχεις).

Προσοχή. Όσο "κατεβαίνεις" λιγοστεύουν και οι δυνατότητες της μητρικής (θύρες SATA, USB κλπ.). Επίσης (ανάλογα και με την χρήση του συστήματος) η πολύ "φθηνή" μητρική μπορεί να έχει θέματα να λειτουργήσει σωστά τον επεξεργαστή (π.χ. throttling λόγω ανεπαρκούς συστήματος παροχής ισχύος) και ας τον υποστηρίζει.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ντινος21 είπε

Δλδ το κοίταξες σε 2 site αλλά δεν το κοίταξες στο site της μητρικής σου? Μάλιστα ένα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, TopCLR είπε

Λογικά θα πρέπει να κινηθείς σε μητρική με chipset Z390 για να μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες overclock (επεξεργαστή και μνήμης). Αυτό εξαρτάται και από το ποια ψήκτρα επεξεργαστή έχεις και ποιες μνήμες.

Αν αδιαφορείς για το overclock και θες κάτι λίγο πιο οικονομικό (τότε κακώς διάλεξες ξεκλείδωτο επεξεργαστή) μπορείς να "κατέβεις" κατηγορία σε chipset H370 ή Β365.

Αν το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα πας ακόμα πιο κάτω σε chipset H310 (η κατηγορία που βρίσκεται και η μητρική Η110 που έχεις).

Προσοχή. Όσο "κατεβαίνεις" λιγοστεύουν και οι δυνατότητες της μητρικής (θύρες SATA, USB κλπ.). Επίσης (ανάλογα και με την χρήση του συστήματος) η πολύ "φθηνή" μητρική μπορεί να έχει θέματα να λειτουργήσει σωστά τον επεξεργαστή (π.χ. throttling λόγω ανεπαρκούς συστήματος παροχής ισχύος) και ας τον υποστηρίζει.

Μπορώ να πάω για z390 δεν έχω οικονομικό θέμα προτιμώ να πάρω κάτι καλό αυτήν την φορά για να το εκμεταλλευτώ και στο μέλλον. Λοιπόν ποια z390 προτείνεις; ψήκτρα επεξεργαστή έχω αυτόν της Intel που έδινε μαζί με επεξεργαστή και από μνήμη έχω μια 8gb της team elite +

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ντινος21 είπε

ψήκτρα επεξεργαστή έχω αυτόν της Intel που έδινε μαζί με επεξεργαστή 

Μάλιστα 9600kf και ψύκτρα της  intel  

Και κάπου εδώ ... Busted

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ντινος21 είπε

Μπορώ να πάω για z390 δεν έχω οικονομικό θέμα προτιμώ να πάρω κάτι καλό αυτήν την φορά για να το εκμεταλλευτώ και στο μέλλον. Λοιπόν ποια z390 προτείνεις; ψήκτρα επεξεργαστή έχω αυτόν της Intel που έδινε μαζί με επεξεργαστή και από μνήμη έχω μια 8gb της team elite +

Θα συμφωνήσω με τον leros2004. Ο 9600KF δεν έχει δική του ψήκτρα!

Αναφορά σε κείμενο

Please note: The boxed product does not include a fan or heat sink

Αν τυχόν η ψήκτρα Intel που αναφέρεις είναι από κάποιον επεξεργαστή που είχες πάνω στην MSI H110 (πιθανόν κάποιος Celeron/Pentium) δεν είναι αρκετή για τον 9600KF!!!

Αναφορά σε κείμενο

Thermal Solution Specification:   PCG 2015D (130W)

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Μάλιστα 9600kf και ψύκτρα της  intel  

Και κάπου εδώ ... Busted

Ρε φίλε δεν είπα ότι η ψήκτρα είναι από τον 9600kf έγραψα "έχω αυτόν της Intel που έδινε μαζί με επεξεργαστή"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...