zoupous Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Να κανω μια ερωτηση.Το κρατος επιδοτει τα στεγαστικα δανεια οσων καταστραφηκανε και καλα?Αρα δηλαδη θα κληθει ο υπολοιπος κοσμος να πληρωσει καποια στιγμη σε εφορια κλπ τα δικα σας σπιτια?Ανακεφαλαιωση τραπεζων φαση?Δεν ειναι αδικο?
geolan1980 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, zoupous είπε Να κανω μια ερωτηση.Το κρατος επιδοτει τα στεγαστικα δανεια οσων καταστραφηκανε και καλα?Αρα δηλαδη θα κληθει ο υπολοιπος κοσμος να πληρωσει καποια στιγμη σε εφορια κλπ τα δικα σας σπιτια?Ανακεφαλαιωση τραπεζων φαση?Δεν ειναι αδικο? Καλησπερα, Το κράτος επιδοτεί για 9 μήνες ενα μέρος από δάνειο πρώτης κατοικίας από ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις επίπτωσης του covid 19. Το κράτος έχει ορίσει κάποια κριτήρια, πχ ένα συγκεκριμένο ποσό για το ύψος της περιουσίας, ένα συγκεκριμένο ποσό για τις κατάθεσης, κτλ Πχ. Είμαι εργαζόμενος που η επιχείρηση που εργάζομαι είναι κλειστεί με κρατική εντολή, έχω δυο παιδιά και έχω δάνειο κατοικίας το οποίο για 9 μήνες με επιδοτεί με ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι σε καλύτερη θέση από εμένα και έχουν πληγεί για πολύ μικρότερο διάστημα, όπως και περιπτώσεις που έχουν πληγεί και τα δυο εργαζόμενα μέλη της οικογένειας και είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμένα. Στο ερώτημα σου από που πληρώνονται τα χρήματα, κάποιο μέρος είναι από extra κονδύλι της ευρωπαϊκής ένωσης και κάποιο μέρος ενδεχόμενος θα πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο, Όπως από τον Έλληνα φορολογούμενο θα πληρωθούν και η επιστρεπτέα προκαταβολή, τα ενοίκια των καταστημάτων, τα ενοίκια κατοικιών και φυσικά και όσοι μπαίνουν σε αναστολές βάση κρατικής εντολής. Όσο αναφορά για το πόσο άδικο είναι ο υπόλοιπος κόσμος να επωμιστεί ένα μέρος από το δάνειο του κάθε πληγέντα από covid, φυσικά και είναι άδικο, όπως άδικο είναι να επωμιστεί και κάποιος άλλος την επιστρεπτέα προκαταβολή η το ενοίκιο του επιχειρηματία, η το ενοίκιο του σπιτιού του γείτονα σου που είναι σε αναστολη. Μιας και όμως μοιράζεσαι τις απορίες σου μαζί μας, θα ήθελα να σου αναφέρω και μερικές δικές μου απορίες που με πονάνε και δεν μπορούσα να τις μοιραστώ με κανέναν. Ξέρεις πόσος κόσμος χάνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, διότι τα εισοδηματικά του κριτήρια είναι μεγαλύτερα από μερικούς άλλους πολίτες που ενώ δουλεύουν δεν δηλώνουν τα χρήματα που βγάζουν! Πως γίνεται να παίρνω τρεις και εξήντα να αναγκάζομαι να πληρώνω το παιδικό σταθμό(εδώ θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ιδιοκτήτρια του παιδικού γιατί πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ) και ο φούρναρης μου, που ξεσχίζετε στη δουλειά να πηγαίνει το παιδί του στον ίδιο παιδικό με ΕΣΠΑ!!!! Φυσικά καταλαβαίνεις ότι ένα μέρος από τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι από τους Έλληνες φορολογούμενους. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά επιδόματα που δίνονται από χρήματα από τους φορολογουμένου πολίτες, επίδομα θέρμανσης, επίδομα αλληλεγγύης, αναπηρικά επιδόματα και πολλά ακόμη που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Όλα τα παραπάνω επιδόματα είναι χρήματα από τους φορολογούμενους πολίτες. Θέλεις να σου πω για τον δημόσιο τομέα. Ένα μέρος των δημόσιων υπαλλήλων εργάζεται σκληρά, υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος που δεν κάνει τίποτα, λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε άτομα στο δημόσιο τομέα που ξέρουμε ότι όλοι μέρα κάθονται. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι και όσους δουλεύουν αλλά και όσους δεν δουλεύουν ο Έλληνας φορολογούμενος τους πληρώνει! Θα ήθελα να με συχωρήσεις για την μακροσκελή απάντηση μου αλλά έχω φτάσει 40 ετών δουλεύω από τα 16 στον ιδιωτικό τομέα(έχω ένσημα και ανηλίκου)είμαι Έλληνας φορολογούμενος και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω κρατική βοήθεια! 25 χρόνια δουλεύω και συνεισφέρω στο το κράτος με τους φόρους μου και τις κρατήσεις μου, δεν έχω βρεθεί ποτέ στην ανεργία και κινδυνεύω αποδεδειγμένα μα μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου και έρχεται το κράτος για πρώτη φορά στη ζωή μου και μου λέει θα σε βοηθήσω με το δάνειο σου για 9 μήνες, άσε με σε παρακαλώ να το ευχαριστηθώ! 9
dchatz Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Όταν το κράτος (εμείς δλδ) αναγκάζει μια εταιρεία να κλείσει με νόμο, είναι απόλυτα λογικό το κράτος (εμείς δλδ πάλι) να παρέχει μιας μορφής στήριξη σε αυτούς που λόγω των νόμων το κράτους πλήττονται. Δε μιλάμε για νόμο που απαγορεύει τα οπλα και ο πωλητής όπλων θίγεται. Μιλάμε για καφετέρια που δίνει καφεδάκι, που το ίδιο το κράτος ανάγκασε σε αναστολή, κάτι πρέπει να κάνει μετά για τον σερβιτόρο της καφετέριας, είναι απόλυτα λογικό.
agnostos99 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Καλά όλα τα δις που ξοδεύονται αυτη τη στιγμή για ολα τα μέτρα όλοι εμείς θα τα πληρώσουμε τελικά για να μην πω τα εχουμε πληρωσει ηδη γιατι ειναι από το μαξιλαρακι ασφαλείας που είχαμε φτιαξει τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστα θα ερθουν από ευρωπαικά ταμεία...
nikodemus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα, σήμερα τραβήχτηκε το ποσό της δόσης της επιδότησης, και το δικό μου που ήταν διαθέσιμο δεν πειραχτηκε. Η συγκεκριμένη δόση φαίνεται ληξιπροθεσμη. Είχε γράψει κάποιος που μίλησε με eurobank ότι πλέον η τράπεζα θα τραβάει τα ποσά αυτά τέλος κάθε μήνα ανεξάρτητα από την ημερομηνία δόσης;
nikodemus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Στις 15/2/2021 στις 12:25 ΜΜ, zoupous είπε Να κανω μια ερωτηση.Το κρατος επιδοτει τα στεγαστικα δανεια οσων καταστραφηκανε και καλα?Αρα δηλαδη θα κληθει ο υπολοιπος κοσμος να πληρωσει καποια στιγμη σε εφορια κλπ τα δικα σας σπιτια?Ανακεφαλαιωση τραπεζων φαση?Δεν ειναι αδικο? Dulcolax φίλε.
Axillefs Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα Έχει κανείς λάβει το mail αυτό το μήνα από τη πλατφόρμα?
nikodemus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Axillefs είπε Καλησπέρα Έχει κανείς λάβει το mail αυτό το μήνα από τη πλατφόρμα? Εγώ όχι
marva Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Στις 13/2/2021 στις 4:46 ΜΜ, agnostos99 είπε Νομίζω σου είχα ξαναγράψει στο παρελθόν εδω ότι δυστυχώς αν το αρχικό μειλ ήρθε το Γενάρη, πρώτη φορά που θα δει χρήματα στο λογαριασμό επιδότησης είναι 27/2 γιατί η τράπεζα έστειλε πρωτη φορα τις δόσεις αρχές Φλεβάρη. Επειδή υποθέτω η δόση του θα είναι για κάποια ημέρα πιθανόν πριν από αυτή είτε θα καταβάλει ξανα το συνολο της δόσης μη τυχόν και γίνει τιποτα περίεργο και μετά δε βγαζει άκρη είτε αν ακολουθήσει τη λογική πορεία να βάλει το 10% για την ημέρα της δόσης και τα υπόλοιπα θα μπουν στο τέλος του μήνα από την επιδότηση. Έχε υπόψη μόνο ότι για τις μέρες που θα μένει απλήρωτο το 90% θα χρεωθούν πιθανόν και τόκοι καθυστέρησης!!!!!! Κατά τα άλλα ισχυουν όσα ειπαν και προλαλήσαντες ότι θα πληρώνει κανονικά όπως πληρωνε πριν χωιρς ταυτοτητες και τετοια στο λογαριασμό που τα εβαζε χρονια τωρα. Ευχαριστώ που κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις, όμως κι εγώ δεν είχα τότε όλα τα στοιχεία της συγκεκριμένης περίπτωσης ούτε ήξερα καν τι πρέπει να ζητήσω. Ευτυχώς όμως μου τα έδωσε πριν πάω στην τράπεζα, μαζί με τους κωδικούς του, κι έτσι παρακολουθώ πλέον την υπόθεση μέσω της πλατφόρμας. Η επιστολή έγκρισης έχει ημερομηνία 9/12 και το mail 17/1. Είχε καταθέσει όλη τη δόση, την οποία τράβηξε η τράπεζα από τον λογαριασμό του στις 25/1, ενώ η κρατική συμμετοχή μπήκε στις 28/1. Από την Εθνική με πληροφόρησαν όμως ότι θα τραβήξουν τα χρήματα αυτά τον επόμενο μήνα. Σήμερα έλεγξα πάλι τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα και είδα ότι ο έλεγχος του ληξιπρόθεσμου έγινε στις 16/2. Επίσης, του είπα να ζητήσει κωδικούς e-banking, για να ελέγχει τον λογαριασμό επιδότησης. Αμάν βρε παιδιά, έχω κουραστεί και δεν βλέπω την ώρα να ξεφορτωθώ την όλη υπόθεση, γιατί φοβάμαι πολύ μην κάνω κανένα λάθος και τους κάψω. Ανεκτίμητη η βοήθειά σας... Στις 15/2/2021 στις 12:25 ΜΜ, zoupous είπε Να κανω μια ερωτηση.Το κρατος επιδοτει τα στεγαστικα δανεια οσων καταστραφηκανε και καλα?Αρα δηλαδη θα κληθει ο υπολοιπος κοσμος να πληρωσει καποια στιγμη σε εφορια κλπ τα δικα σας σπιτια?Ανακεφαλαιωση τραπεζων φαση?Δεν ειναι αδικο? Μπήκες εδώ μόνο και μόνο για να τρολάρεις ανθρώπους που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους δέχονται κάποια ενίσχυση από το κράτος, το οποίο τόσα χρόνια χρηματοδοτούν με εξοντωτικούς φόρους, τέλη και εισφορές και τώρα τους έχει εξαναγκάσει σε πλήρη επαγγελματική απραξία, προκειμένου να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Ε ΝΑΙ, λοιπόν, θα πληρώσεις τη δίκαιη στήριξή τους, όπως επιβάλλουν η κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη στο πλαίσιο μιας δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας. Αν δεν σου αρέσει, υπάρχουν πάντα για σένα οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και η ζούγκλα με τον Ταρζάν. 5
Delavia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Axillefs είπε Καλησπέρα Έχει κανείς λάβει το mail αυτό το μήνα από τη πλατφόρμα? Μια από αυτές τις μέρες είναι να έρθει βάσει ιστορικού. Τον Νοέμβριο εγώ το έλαβα τις 17,τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο τις 16. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2021 από Delavia
yannis27gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις έλαβα το 1ο μαιλ ότι η δόση θα πληρωθεί κατά 90% από το πρόγραμμα οπότε πρέπει εγώ (η γυναίκα μου βασικά) να καταθέσω το υπόλοιπο 10%. Αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η επιστολή από το ΤΠΔ που θα λέει σε ποιον λογαριασμό θα πρέπει να κάνω αυτή την κατάθεση! Προχτές που μίλησα τηλεφωνικά με το ΤΠΔ με καθησύχασε πώς όπου να ναι θα ρθει. Να αρχίσω να αγχώνομαι ή έχω μέρες ακόμα;
Delavia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 46 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Μόλις έλαβα το 1ο μαιλ ότι η δόση θα πληρωθεί κατά 90% από το πρόγραμμα οπότε πρέπει εγώ (η γυναίκα μου βασικά) να καταθέσω το υπόλοιπο 10%. Αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η επιστολή από το ΤΠΔ που θα λέει σε ποιον λογαριασμό θα πρέπει να κάνω αυτή την κατάθεση! Προχτές που μίλησα τηλεφωνικά με το ΤΠΔ με καθησύχασε πώς όπου να ναι θα ρθει. Να αρχίσω να αγχώνομαι ή έχω μέρες ακόμα; Να καλέσεις ξανά άμεσα! (Γνώμη μου...) 1
CarlitoGR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Μόλις έλαβα το 1ο μαιλ ότι η δόση θα πληρωθεί κατά 90% από το πρόγραμμα οπότε πρέπει εγώ (η γυναίκα μου βασικά) να καταθέσω το υπόλοιπο 10%. Αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η επιστολή από το ΤΠΔ που θα λέει σε ποιον λογαριασμό θα πρέπει να κάνω αυτή την κατάθεση! Προχτές που μίλησα τηλεφωνικά με το ΤΠΔ με καθησύχασε πώς όπου να ναι θα ρθει. Να αρχίσω να αγχώνομαι ή έχω μέρες ακόμα; Αφού σου τα κρατάνε απευθείας από το μισθό,έτσι δεν είναι;
christod67 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Στις 2/2/2021 στις 10:59 ΠΜ, totis13 είπε Στο [email protected] και ως μήνυμα μέσω της πλατφόρμας web banking (Προφίλ-->Μηνύματα-->Νέο Μήνυμα). Μολις ελαβα το email για την δοση Φεβρουαριου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα