Tsakalos! Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους.. ηθελα την γνωμη οσων γνωριζουν.. εχω μια μικρη ατομικη επιχειρηση.., κυριως κοβω αποδειξεις απο ταμειακη, αλλα καθε μηνα κοβω 7-8 χειρογραφα τιμολογια.. Ξερω οτι Μεχρι τελος τους ετους θα γινουν καποιες αλλαγες στα τιμολογια, πχ θα πρεπει να τα ανεβαζουμε αμεσα στο ταξις κτλ.. σκεφτηκα λοιπον για ευκολια να κοιταγα αν υπαρχει καποιο φθηνο προγραμμα για το Pc για τιμολογια.. Ρωτησα εδω που ειμαι σε 2 καταστηματα υποστηριξης αλλα οι τιμες ειναι απαγορευτικες για τα δεδομενα μου.. Κοιτωντας στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχουν καποιες Online Πλατφορμες που σου δινουν την δυνατοτητα για να κοβεις τιμολογια Online και αυτοματα διαβιβαζονται στο taxis κτλ, με πολυ χαμηλο κοστος... Ενδιαφερον φαινεται πχ το emblem.gr ... σου λεει δωρεαν μεχρι 5 παραστατικα και με 6ε το μηνα εως 50.... παιζει να με καλυπτει και το δωρεαν.. αλλα και το 6ε το μηνα τσαμπα ειναι.. Μιλησα με τον λογιστη μου , και μου ειπε οτι ειναι κατι καινουριο,, και να περιμενω να δω οτι οντως ειναι αξιοπιστη πλατφορμα. . ρωτησα τον κολητο μου που εργαζεται σε καταστημα υποστηριξης , αλλα δεν τα εχει ακουσει καν.. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.. ειναι αξιοπιστα? χρισημοποιει κανεις τετοια πλατφορμα?.. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2020 από Tsakalos!
ZauZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 41 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε Καλημερα σε ολους.. ηθελα την γνωμη οσων γνωριζουν.. εχω μια μικρη ατομικη επιχειρηση.., κυριως κοβω αποδειξεις απο ταμειακη, αλλα καθε μηνα κοβω 7-8 χειρογραφα τιμολογια.. Ξερω οτι Μεχρι τελος τους ετους θα γινουν καποιες αλλαγες στα τιμολογια, πχ θα πρεπει να τα ανεβαζουμε αμεσα στο ταξις κτλ.. σκεφτηκα λοιπον για ευκολια να κοιταγα αν υπαρχει καποιο φθηνο προγραμμα για το Pc για τιμολογια.. Ρωτησα εδω που ειμαι σε 2 καταστηματα υποστηριξης αλλα οι τιμες ειναι απαγορευτικες για τα δεδομενα μου.. Κοιτωντας στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχουν καποιες Online Πλατφορμες που σου δινουν την δυνατοτητα για να κοβεις τιμολογια Online και αυτοματα διαβιβαζονται στο taxis κτλ, με πολυ χαμηλο κοστος... Ενδιαφερον φαινεται πχ το emblem.gr ... σου λεει δωρεαν μεχρι 5 παραστατικα και με 6ε το μηνα εως 50.... παιζει να με καλυπτει και το δωρεαν.. αλλα και το 6ε το μηνα τσαμπα ειναι.. Μιλησα με τον λογιστη μου , και μου ειπε οτι ειναι κατι καινουριο,, και να περιμενω να δω οτι οντως ειναι αξιοπιστη πλατφορμα. . ρωτησα τον κολητο μου που εργαζεται σε καταστημα υποστηριξης , αλλα δεν τα εχει ακουσει καν.. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.. ειναι αξιοπιστα? χρισημοποιει κανεις τετοια πλατφορμα?.. Εδώ : https://www.pelatologio.gr Λογικά σε καλύπτει και το δωρεάν πακέτο εάν είναι παροχή υπηρεσιών. Είναι 3 χρόνια στην αγορά και έχει εκτός από τιμολόγηση και πολλά περισσότερα πράγματα σχετικά με πελάτες / οργάνωση / ραντεβού / εργασίες κτλ. 1
Tsakalos! Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, ZauZ είπε Εδώ : https://www.pelatologio.gr Λογικά σε καλύπτει και το δωρεάν πακέτο εάν είναι παροχή υπηρεσιών. Είναι 3 χρόνια στην αγορά και έχει εκτός από τιμολόγηση και πολλά περισσότερα πράγματα σχετικά με πελάτες / οργάνωση / ραντεβού / εργασίες κτλ. Ναι αποκλειστικα και μονο παροχη υπηρεσιων ειναι τα τιμολογια.. προς 7-8 συγκεκριμενους πελατες.. και για την ωρα σπανια ισως 1-2 τον χρονο νεους πελατες.. Θελω να το ψαξω λιγακι και γιαυτο ψαχνομαι.. αυτο το προγραμμα Το εχεις δοκιμασει?.. εργαζεσαι εκει? γιατι το βλεπω στην υπογραφη σου... θα ηθελα αποψη απο καποιον που χρισημοποιει το προγραμμα στην δουλεια του...
papp0us Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Χρησιμοποιούσα κάποια χρόνια το Elorus, χωρίς πρόβλημα. Ρίξτου μια ματιά. Μέχρι 5 πελάτες είναι τσάμπα,
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Νομίζω και το mypos δίνει πλέον τη δυνατότητα για έκδοση τιμολογίων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα 2 τέτοιες εφαρμογές; Πχ Elorus + Pelatologio.gr ;
kon1to Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 όταν λέμε έκδοση τιμολογίων εννοούμε κυριολεκτικά τιμολογίων ή αυτά τα προγράμματα εκδίδουν και Αποδείξεις (Παροχής Υπηρεσιών);
sam sam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 χωρίς να έχω ασχοληθεί (ακόμα) φαντάζομαι πως θα μπορούμε να εκδίδουμε τιμολόγια ΚΑΙ μέσα από την πλατφόρμα που θα έχουν φτιάξει στο gsis. και σας δεύτερη επιλογή, ίσως για πιο γρήγορα/εύκολα, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3τες εφαρμογές.
Tsakalos! Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Οι αποδηξεις θελουν φορολογικο μηχανισμο νομιζω... ενω τα τιμολογια οχι.. απο οτι διαβαζω καποια προγραμματα συνδεονται με ΦΜ...
1comment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Πάντως έτσι όπως διατυπώθηκε ο νόμος, δεν θα απαγορεύσει τα χάρτινα τιμολόγια. Απλά θα πρέπει οι λογιστές να περνούν τα στοιχεία στην πλατφόρμα του ταξις. Αυτό κατάλαβα εγώ. Υπάρχει περιθώριο μέχρι την 20η του επόμενου μηνός. Πιθανώς κάποιοι λογιστές να ζητήσουν μεγαλύτερη αμοιβή λόγω παραπάνω δουλειάς.
WebDevGr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Ρίξε μια ματιά και στο https://billit.io/ ίσως σου κάνει
Voyaller Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Νομίζω το paypal σου δίνει δυνατότητα να εκδίδεις τιμολόγια και να τα αποθηκεύεις. Οπότε λογικά μπορείς να τα γράφεις εκεί και μετά να τα εκτυπώνεις.
ZauZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Tsakalos! είπε Ναι αποκλειστικα και μονο παροχη υπηρεσιων ειναι τα τιμολογια.. προς 7-8 συγκεκριμενους πελατες.. και για την ωρα σπανια ισως 1-2 τον χρονο νεους πελατες.. Θελω να το ψαξω λιγακι και γιαυτο ψαχνομαι.. αυτο το προγραμμα Το εχεις δοκιμασει?.. εργαζεσαι εκει? γιατι το βλεπω στην υπογραφη σου... θα ηθελα αποψη απο καποιον που χρισημοποιει το προγραμμα στην δουλεια του... Ναι, Είμαι ένας από τους δημιουργούς του. Ενημερωτικά. Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και πώλησης αγαθών είναι αθεώρητα και μπορούν να εκδωθούν από τέτοιες cloud εφαρμογές χωρίς πρόβλημα. Οι αποδείξεις λιανικής (υπηρεσίες ή πωλήσεις) κατα κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό οπότε οι cloud λύσεις δεν το καλύπτουν. Φυσικά υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που οι αποδείξεις τους είναι επίσης αθεώρητες οπότε τους καλύπτει (π.χ. καθηγητές). Σύντομα (έχουν ανακοινώσει 1 Οκτώβρη) θα μπεί σε εφαρμογή το myData από την ΑΑΔΕ και όλα τα παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις) θα πρέπει να στέλνονται online και σε πραγματικό χρόνο (μέσω API) τη στιγμή της έκδοσης τους (Μιλάμε για την κατάργηση των φορολογικών μηχανών όπως τις ξέρουμε σήμερα). Η αποστολή θα γίνεται μέσα απο συμβατές εφαρμογές και παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το Pelatologio τα καλύπτει και τα 2 και έχει και ISO ακριβώς πάνω σε αυτό. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από ZauZ 2
ZauZ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού ανακινήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και επειδή ένας χρόνος μετά ισοδυναμεί σχεδόν με μια αιωνιότητα στον τομέα μας και πολλά έχουν αλλάξει από τότε θα κάνω μερικές διορθώσεις στο τελευταίο μου post. Οι αποδείξεις λιανικής πώλησης θέλουν ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό ή κάποιον πιστοποιημένο πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης για την έκδοση και υποβολή τους (διαφορετικό κανάλι από ότι η απλή υποβολή με κωδικούς REST API). To Pelatologio είναι ένας από τους πιστοποιημένους παρόχους από την ΑΑΔΕ και έχει τη δυνατότητα να εκδώσει κανονικά και νόμιμα αποδείξεις λιανικής πώλησης χωρίς την χρήση ταμειακής μηχανής ή παραδοσιακού φορολογικού μηχανισμού οπότε μια Cloud λύση όπως το Pelatologio πλέον καλύπτει και αυτή τη κατηγορία επιχειρήσεων. Η υποβολή των παραστατικών στο myDATA έχει ξεκινήσει κανονικά και ισχύει για όλα τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί από 01/01/2021 (έχει δοθεί παράταση για το μέχρι πότε θα μπορούν να υποβληθούν όμως κρατήστε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να υποβληθούν). Το Pelatologio ως εφαρμογή έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο από το τελευταίο post και περιλαμβάνει πολλά περισσότερα πράγματα όπως απευθείας χρέωση καρτών για την εξόφληση των παραστατικών, αυτόματη αποστολή αποδείξεων είσπραξης κτλ. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2021 από ZauZ 3
Jos3ph Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 σε ευχαριστούμε @ZauZ είχα την απορία αν υπάρχει κάποια λίστα αδειοδοτημένων λογισμικών και όντως υπάρχει για τους ενδιαφερόμενους Αδειοδοτημένα λογισμικά παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης | ΑΑΔΕ (aade.gr)
Tsakalos! Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Στις 15/8/2021 στις 2:29 ΠΜ, ZauZ είπε Αφού ανακινήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και επειδή ένας χρόνος μετά ισοδυναμεί σχεδόν με μια αιωνιότητα στον τομέα μας και πολλά έχουν αλλάξει από τότε θα κάνω μερικές διορθώσεις στο τελευταίο μου post. Οι αποδείξεις λιανικής πώλησης θέλουν ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό ή κάποιον πιστοποιημένο πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης για την έκδοση και υποβολή τους (διαφορετικό κανάλι από ότι η απλή υποβολή με κωδικούς REST API). To Pelatologio είναι ένας από τους πιστοποιημένους παρόχους από την ΑΑΔΕ και έχει τη δυνατότητα να εκδώσει κανονικά και νόμιμα αποδείξεις λιανικής πώλησης χωρίς την χρήση ταμειακής μηχανής ή παραδοσιακού φορολογικού μηχανισμού οπότε μια Cloud λύση όπως το Pelatologio πλέον καλύπτει και αυτή τη κατηγορία επιχειρήσεων. Η υποβολή των παραστατικών στο myDATA έχει ξεκινήσει κανονικά και ισχύει για όλα τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί από 01/01/2021 (έχει δοθεί παράταση για το μέχρι πότε θα μπορούν να υποβληθούν όμως κρατήστε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να υποβληθούν). Το Pelatologio ως εφαρμογή έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο από το τελευταίο post και περιλαμβάνει πολλά περισσότερα πράγματα όπως απευθείας χρέωση καρτών για την εξόφληση των παραστατικών, αυτόματη αποστολή αποδείξεων είσπραξης κτλ. Moλις γραφτηκα... φαινεται πολυ ενδιαφερον και ευχρηστο..με αρκετα ευκολονοητο περιβαλλον για καποιον απειρο. για τις απλες αναγκες μου νομιζω ειναι ιδανικο. .. θελει λιγο ψαξιμο τωρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις