shewolf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Έχω πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του ΟΠΕΚΑ. Τους έχω πάρει 5 φορές τηλέφωνο συνολικά για το ίδιο θέμα και κάθε φορά λαμβάνω άλλη απάντηση. Λαμβάνω το επίδομα χρόνια τώρα. Αποφάσισα να βάλω προς ενοικίαση ένα διαμέρισμα που έχω. Και θα το βάλω 200€. Στις προϋποθέσεις εισοδήματος γράφει ότι ένα μονοπροσωπο νοικοκυριο μπορεί να έχει εισόδημα 200€ τον μήνα, 1200€ το 6αμηνο. Όμως κανείς δεν μου λέει με βεβαιότητα αν το επόμενο 6αμηνο θα δικαιούμαι το επίδομα. Στο τηλέφωνο μου λένε ότι το δικαιούμαι. Στα κέντρα κοινότητας μου λένε ότι δεν το δικαιούμαι. Ρωτάω γιατί ? Αφού το δηλωμένο εισόδημα θα είναι 1200€ . Ναι λέει. Του ΚΕΑ. όχι έξτρα 200€ από άλλη πηγή. Αυτό δεν το αναγράφει πουθενά κανένας πίνακας. Μου δώσανε άλλο τηλέφωνο από Πατησίων 30 παίρνω 2 μέρες δεν το σηκώνει κάνεις. Πήγα εκεί και μου λένε ότι δεν εξυπηρετούν για ΚΕΑ παρά μόνο για πρόνοια. Είμαι ΑΜΕΑ εν τω μεταξύ και πήγα τζάμπα! Άλλα λένε στο τηλέφωνο, άλλα στα κέντρα. Ξέρει κάποιος να με κατευθύνει? Ευχαριστώ!
christakos07 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Τι ακριβώς θες να μάθεις; Τα 200 ευρώ που θα λαμβάνεις από εδώ και στο εξής λογίζονται ως εισόδημα. Το επόμενο εξάμηνο λογικά θα το δικαιούσαι, αφού λαικιστή κοιτάει στα εισοδήματα του προηγούμενου εξαμήνου. Δηλαδή αν κάνεις αίτηση τώρα, θα τσεκάρει εισοδήματα από 01-02-2020 έως 31-07-2020, που λογικά δεν είχες εισόδημα από ενοίκιο( το χρονικό διάστημα επιλέχθηκε τυχαία).
Leleouras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 θα το βάλεις 200€ και θα ζητάς 400€, γνωστό το έργο
shewolf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Τι ακριβώς θες να μάθεις; Τα 200 ευρώ που θα λαμβάνεις από εδώ και στο εξής λογίζονται ως εισόδημα. Το επόμενο εξάμηνο λογικά θα το δικαιούσαι, αφού λαικιστή κοιτάει στα εισοδήματα του προηγούμενου εξαμήνου. Δηλαδή αν κάνεις αίτηση τώρα, θα τσεκάρει εισοδήματα από 01-02-2020 έως 31-07-2020, που λογικά δεν είχες εισόδημα από ενοίκιο( το χρονικό διάστημα επιλέχθηκε τυχαία). Τελικά αφού πήρα κάμποσα τηλέφωνα με ενημέρωσαν ότι τα 200€ του ενοικίου πλέον όπως πολύ σωστά έγραψες θα υπολογίζονται ως εισόδημα. Το σύστημα βλέποντας 200€ το μήνα, θα με απορριψει και δεν θα μου δώσει άλλα 200€ (το επίδομα δηλαδή). Όπως μου είπαν το 200αρι στην ουσία είναι για τα μάτια της ευρωπαϊκής Ένωσης ,ώστε να παρουσιάζει το κράτος ένα ποσοστό ελάχιστου εισοδήματος 200ων ευρώ για να είναι μέσα στα νομοθετικά πλαίσια , ανεξάρτητα με το αν μπορεί όντως κάποιος να ζήσει με 200€. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
christakos07 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, shewolf είπε Τελικά αφού πήρα κάμποσα τηλέφωνα με ενημέρωσαν ότι τα 200€ του ενοικίου πλέον όπως πολύ σωστά έγραψες θα υπολογίζονται ως εισόδημα. Το σύστημα βλέποντας 200€ το μήνα, θα με απορριψει και δεν θα μου δώσει άλλα 200€ (το επίδομα δηλαδή). Όπως μου είπαν το 200αρι στην ουσία είναι για τα μάτια της ευρωπαϊκής Ένωσης ,ώστε να παρουσιάζει το κράτος ένα ποσοστό ελάχιστου εισοδήματος 200ων ευρώ για να είναι μέσα στα νομοθετικά πλαίσια , ανεξάρτητα με το αν μπορεί όντως κάποιος να ζήσει με 200€. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το ΚΕΑ έχει δημιουργηθεί ώστε να καλύπτει ακραίες περιπτώσεις φτώχειας ή περιπτώσεις παρατεταμένης ανεργίας όπου όμως έχεις ήδη κάποια κατοικία. Είναι για τα ελάχιστα και βασικά έξοδα. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, λογίζεται ως εισόδημα. Οπότε μετά το εξάμηνο θα χάσεις το δικαίωμα του ΚΕΑ. Πάντως στάθμισε τα. Εάν δεν σκοπεύεις να βγεις στην αγορά εργασίας σύντομα, ίσως και να μην συμφέρει η ενοικίαση του σπιτιού, αφού για το εισόδημα θα φορολογηθείς με 15%. Στην πράξη θα λαμβάνεις λιγότερα μηνιαίως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα