Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω ανεβάσει ένα σχετικά απλό site στην διεύθυνση ... (σχεδιασμένο μόνο για desktop) το οποίο πάνω κάτω προσφέρει αυτό που λέει ο τίτλος, δηλαδή στοίχημα με ψεύτικα χρήματα. Μέσα στη σελίδα χρησιμοποιώ ονόματα ομάδων και παικτών (προς το παρόν μόνο από το NBA), ούτως ώστε να δίνω τις διάφορες στοιχηματικές επιλογές. Δεν χρησιμοποιώ λογότυπα ομάδων, ούτε φωτογραφίες κτλ. Μόνο ονόματα. Νομικά μιλώντας, έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό; Μήπως παραβιάζω κάποιον όρο που δε γνωρίζω; Σε δικηγόρο έχω ήδη απευθυνθεί, αλλά μου ζήτησε αρκετά χρήματα τα οποία πέραν του ότι δεν έχω αυτή τη στιγμή να δώσω, δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι το site δεν μου αποφέρει και κάποιο έσοδο. Υπάρχει κάποιος που να έχει άποψη επί του θέματος;

Ευχαριστώ πολύ.

Edit: Λόγω της απάντησης από κάτω, έβαλα το site σε κατάσταση εκτός λειτουργίας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το επισκεφθεί κανείς.

Επεξ/σία από blaze9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, blaze9 είπε

Καλησπέρα,

Έχω ανεβάσει ένα σχετικά απλό site στην διεύθυνση https://allstartips.net (σχεδιασμένο μόνο για desktop) το οποίο πάνω κάτω προσφέρει αυτό που λέει ο τίτλος, δηλαδή στοίχημα με ψεύτικα χρήματα. Μέσα στη σελίδα χρησιμοποιώ ονόματα ομάδων και παικτών (προς το παρόν μόνο από το NBA), ούτως ώστε να δίνω τις διάφορες στοιχηματικές επιλογές. Δεν χρησιμοποιώ λογότυπα ομάδων, ούτε φωτογραφίες κτλ. Μόνο ονόματα. Νομικά μιλώντας, έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό; Μήπως παραβιάζω κάποιον όρο που δε γνωρίζω; Σε δικηγόρο έχω ήδη απευθυνθεί, αλλά μου ζήτησε αρκετά χρήματα τα οποία πέραν του ότι δεν έχω αυτή τη στιγμή να δώσω, δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι το site δεν μου αποφέρει και κάποιο έσοδο. Υπάρχει κάποιος που να έχει άποψη επί του θέματος;

Ευχαριστώ πολύ.

Ετοιμάσου να σου χτυπήσουν την πόρτα με το λιγότερο αγωγές αλλά και ενδεχόμενος ποινικές διώξεις !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.quora.com/Is-it-legal-to-use-names-and-images-of-the-players-and-clubs-in-a-virtual-fantasy-league-mobile-app

Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό, το οποίο μάλλον υποστηρίζει ότι δεν είναι παράνομη η χρήση ονομάτων μιας και ήδη βρίσκονται δημοσιευμένα σε πάρα πολλά μέρη (τηλεόραση και διαδίκτυο), οπότε έχει κανείς το δικαίωμα να να χρησιμοποιήσει πληροφορία που είναι ήδη διαθέσιμη στον καθένα. 

Επεξ/σία από blaze9
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Ο απώτερος σκοπός σου ποιος είναι;

Ο κύριος σκοπός μου ήταν να εξασκηθώ με κάποιες από τις βασικές τεχνολογίες σχεδίασης ιστοτόπων, εκπαιδευτικός δηλαδή. Γι' αυτό και θέλω να το δημοσιεύσω/διαφημίσω, ούτως ώστε να το τεστάρω. Αν ποτέ κάνω αίτηση για μία θέση web developer, ίσως το χρησιμοποιήσω και στο βιογραφικό μου.

Δημοσ.

Θεωρητικά ο μεγάλος κίνδυνος είναι από την επιτροπή παιγνίων. Για να μπορείς να προσφέρεις ακόμα και εικονικά στοιχηματικά γεγονότα θέλει άδεια.
Αρχικά θα βάλει τη σελίδα σου στη μαύρη λίστα και να μπλοκαριστεί στην Ελλάδα. Μετά ενδεχομένως να ψάξει ποιος και γιατί την ανέβασε. Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας για την περίπτωσή σου.
Το καλό είναι ότι οι τύποι είναι τα ζώα μου αργά.
Γενικά να ξέρεις, άλλα πράγματα βλέπουν οι παίχτες και άλλα οι υπάλληλοι μιας τέτοιας σελίδας. Άλλα αρχεία, άλλα εργαλεία και δεν συμμαζεύεται.
Θα μπορούσες εναλλακτικά να φτιάξεις σελίδα όπου οι παίχτες θα έχουν ονλάιν αρχείο των πονταρισμάτων τους και των αποτελεσμάτων τους, με διαγράμματα κτλ, αν και υπάρχουν τέτοια γενικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, G.TH. είπε

Θεωρητικά ο μεγάλος κίνδυνος είναι από την επιτροπή παιγνίων. Για να μπορείς να προσφέρεις ακόμα και εικονικά στοιχηματικά γεγονότα θέλει άδεια.
Αρχικά θα βάλει τη σελίδα σου στη μαύρη λίστα και να μπλοκαριστεί στην Ελλάδα. Μετά ενδεχομένως να ψάξει ποιος και γιατί την ανέβασε. Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας για την περίπτωσή σου.
Το καλό είναι ότι οι τύποι είναι τα ζώα μου αργά.
Γενικά να ξέρεις, άλλα πράγματα βλέπουν οι παίχτες και άλλα οι υπάλληλοι μιας τέτοιας σελίδας. Άλλα αρχεία, άλλα εργαλεία και δεν συμμαζεύεται.
Θα μπορούσες εναλλακτικά να φτιάξεις σελίδα όπου οι παίχτες θα έχουν ονλάιν αρχείο των πονταρισμάτων τους και των αποτελεσμάτων τους, με διαγράμματα κτλ, αν και υπάρχουν τέτοια γενικά.

Η ιστοσελίδα πάντως, πάνω κάτω προσφέρει αυτό που περιγράφεις στην τελευταία σου πρόταση..

Αυτό σχετικά με την επιτροπή παιγνίων, η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, μιας και μιλάμε για πονταρίσματα με εικονικά, χωρίς καμία απολύτως αξία χρήματα, τα οποία δίνονται φυσικά δωρεάν στον κάθε παίκτη. Πιο πολύ φοβόμουν ότι δεν θα έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τα ονόματα των διαφόρων παικτών και ομάδων. Αν μπλοκάρω το περιεχόμενο για υπολογιστές εντός Ελλάδας? Ή μήπως παίζει ρόλο το ποιας χώρας κάτοικος είσαι, ανεξαρτήτως του σε ποιες χώρες είναι προσβάσιμο το site?

Επεξ/σία από blaze9
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, blaze9 είπε

Πιο πολύ φοβόμουν ότι δεν θα έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τα ονόματα των διαφόρων παικτών και ομάδων. Αν μπλοκάρω το περιεχόμενο για υπολογιστές εντός Ελλάδας? Ή μήπως παίζει ρόλο το ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας?

Αν δεν απευθυνθείς σε κάποιον νομικό να σου πει μια σαφή και αιτιολογημένη θέση, δεν νομίζω από εδώ να καταλήξεις σε κάποια απόφαση ή τουλάχιστον δεν νομίζω και να καταλήξεις να είσαι καλυμμένος.

6 ώρες πριν, blaze9 είπε

Ο κύριος σκοπός μου ήταν να εξασκηθώ με κάποιες από τις βασικές τεχνολογίες σχεδίασης ιστοτόπων, εκπαιδευτικός δηλαδή. Αν ποτέ κάνω αίτηση για μία θέση web developer, ίσως το χρησιμοποιήσω και στο βιογραφικό μου.

Αν μπορείς μόνος να φτιάξεις ένα στοιχηματικό website (δεν ξέρω σε τι επίπεδο το έχεις φτάσει, αλλά σε ότι επίπεδο και να είναι φαντάζομαι θα έχει κάποια πολυπλοκότητα), δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να πείσεις κάποιον it ότι γνωρίζεις από development.

6 ώρες πριν, blaze9 είπε

Γι' αυτό και θέλω να το δημοσιεύσω/διαφημίσω, ούτως ώστε να το τεστάρω.

Αν ο σκοπός σου είναι να το τεστάρεις, το ανεβάζεις κάπου, μη προσβάσιμο online και δίνεις πρόσβαση στο server μόνο στην IP σου, άντε και 5 φίλων, βάζεις και στην αρχική μια τεράστια σήμανση ότι το site είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και μια χαρά κάνεις τις δοκιμές σου. Δεν χρειάζεται να διαφημιστεί για να το δοκιμάσεις, εκτός αν ο σκοπός σου πηγαίνει και παραπέρα από τη δοκιμή.

• Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, blaze9 είπε

Η ιστοσελίδα πάντως, πάνω κάτω προσφέρει αυτό που περιγράφεις στην τελευταία σου πρόταση..

Αυτό σχετικά με την επιτροπή παιγνίων, η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, μιας και μιλάμε για πονταρίσματα με εικονικά, χωρίς καμία απολύτως αξία χρήματα, τα οποία δίνονται φυσικά δωρεάν στον κάθε παίκτη. Πιο πολύ φοβόμουν ότι δεν θα έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τα ονόματα των διαφόρων παικτών και ομάδων. Αν μπλοκάρω το περιεχόμενο για υπολογιστές εντός Ελλάδας? Ή μήπως παίζει ρόλο το ποιας χώρας κάτοικος είσαι, ανεξαρτήτως του σε ποιες χώρες είναι προσβάσιμο το site?

Γενικά αυτοί κινούνται με αργούς ρυθμούς, υπάρχουν πολλές σελίδες καζίνο που δεν έχουν μπλοκαριστεί. Μπορεί να μην την βρουν ποτέ.
Αν είναι σελίδα στη Σερβία ή στον Παναμά μόνο την μπλοκάρουν. Αλλά μια στις 1000, αν δουν ότι έχει στηθεί στην Ελλάδα εγώ λέω ότι θα κινηθούν. Γιατί με ένα κλικ, το μενού των εικονικών μπορεί να γίνει μενού με κανονικά χρήματα.
Βασικά σβήσε και το λινκ καλού κακού.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, blaze9 είπε

Ο κύριος σκοπός μου ήταν να εξασκηθώ με κάποιες από τις βασικές τεχνολογίες σχεδίασης ιστοτόπων, εκπαιδευτικός δηλαδή. Γι' αυτό και θέλω να το δημοσιεύσω/διαφημίσω, ούτως ώστε να το τεστάρω. Αν ποτέ κάνω αίτηση για μία θέση web developer, ίσως το χρησιμοποιήσω και στο βιογραφικό μου.

Sorry που θα στο πω αλλά με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή μη  το βάλεις στο βιογραφικό σου.

Έχει πολύ δρόμο για να γίνει άξιο προσθήκης σε portfolio ώστε να πείσεις κάποιον εργοδότη.

Φιλικά, χωρίς παρεξήγηση. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και δε τα γράφω με κακία. Θες πολλή δουλειά για να ανταγωνιστείς έξω άλλους του αντικειμένου σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanosbrt είπε

Αν δεν απευθυνθείς σε κάποιον νομικό να σου πει μια σαφή και αιτιολογημένη θέση, δεν νομίζω από εδώ να καταλήξεις σε κάποια απόφαση ή τουλάχιστον δεν νομίζω και να καταλήξεις να είσαι καλυμμένος.

Πράγματι έτσι είναι όπως το λες. Ψιλοαπογοητεύηκα από τα λεφτά που μου ζήτησε ο δικηγόρος και σκέφτηκα να δοκιμάσω να ρωτήσω σε κάποιο φόρουμ, αν και κατά βάθος ήξερα αυτό που λες ,ότι δεν θα καταλήξω να είμαι 100% καλυμμένος.

1 ώρα πριν, thanosbrt είπε

Αν μπορείς μόνος να φτιάξεις ένα στοιχηματικό website (δεν ξέρω σε τι επίπεδο το έχεις φτάσει, αλλά σε ότι επίπεδο και να είναι φαντάζομαι θα έχει κάποια πολυπλοκότητα), δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να πείσεις κάποιον it ότι γνωρίζεις από development.

Αν ο σκοπός σου είναι να το τεστάρεις, το ανεβάζεις κάπου, μη προσβάσιμο online και δίνεις πρόσβαση στο server μόνο στην IP σου, άντε και 5 φίλων, βάζεις και στην αρχική μια τεράστια σήμανση ότι το site είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και μια χαρά κάνεις τις δοκιμές σου. Δεν χρειάζεται να διαφημιστεί για να το δοκιμάσεις, εκτός αν ο σκοπός σου πηγαίνει και παραπέρα από τη δοκιμή.

Συμφωνώ και σε αυτά 100%.

43 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Sorry που θα στο πω αλλά με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή μη  το βάλεις στο βιογραφικό σου.

Έχει πολύ δρόμο για να γίνει άξιο προσθήκης σε portfolio ώστε να πείσεις κάποιον εργοδότη.

Φιλικά, χωρίς παρεξήγηση. Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και δε τα γράφω με κακία. Θες πολλή δουλειά για να ανταγωνιστείς έξω άλλους του αντικειμένου σου.

Αφού αυτή τη στιγμή το έχω κλειστό, πώς το είδες?

56 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Γενικά αυτοί κινούνται με αργούς ρυθμούς, υπάρχουν πολλές σελίδες καζίνο που δεν έχουν μπλοκαριστεί. Μπορεί να μην την βρουν ποτέ.
Αν είναι σελίδα στη Σερβία ή στον Παναμά μόνο την μπλοκάρουν. Αλλά μια στις 1000, αν δουν ότι έχει στηθεί στην Ελλάδα εγώ λέω ότι θα κινηθούν. Γιατί με ένα κλικ, το μενού των εικονικών μπορεί να γίνει μενού με κανονικά χρήματα.
Βασικά σβήσε και το λινκ καλού κακού.

Το έσβησα, αλλά δυστυχώς έχει μείνει και στην παράθεση της πρώτης απάντησης. Ευχαριστώ πάντως..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...