Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο, πριν απευθυνθώ σε νομικό.

Νοικιάζω σε ένα ζευγάρι (παντρεμένο) με ένα παιδάκι, ένα διαμέρισμα. Το συμβόλαιο είναι στο όνομα του πατέρα όπως ορίζει ο νόμος και ισχύει μέχρι το 2022.

Αυτός με ενημέρωσε ότι είναι σε διαδικασία χωρισμού και έχει ήδη βρει άλλο σπίτι για να μείνει. Εγώ επικοινώνησα με την γυναίκα του και μου είπε πως θέλει να μείνει στο σπίτι. Επίσης ότι είναι σε συννενόηση οι δικηγόροι τους.

Μου είπε ο κύριος που είναι στο όνομα του το συμβόλαιο ότι θέλει να το σπάσει από τον άλλο μήνα και να αλλάξω το όνομα στης γυναίκας του. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό από την στιγμή που δεν έχω κάποιο χαρτί μετοίκισης ή διαδικασίας διαζυγίου; 

Δημοσ.

Γιατί να μην είναι εφικτό; Νέο συμβόλαιο θα κάνετε κανονικά σαν να το ενοικιαζεις σε κάποιον άλλο. Για ποιο λόγο να χρειάζεσαι το χαρτί του διαζυγίου; Από τη στιγμή που συμφωνείς να συνεχίσει να μένει μέσα η γυναίκα του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ασχολείσαι με διαζύγια και τίποτα σχετικό. 

Υπογράφεις πρώτα νέο συμβόλαιο με τον νέο ενοικιαστή και το υποβάλλεις και στο taxisnet. Μόλις γίνει αυτό, κανείς λύση του παλαιού από το taxisnet. 

Δημοσ.
50 minutes ago, zoupous said:

Υπάρχει νόμος που να λέει οτι το συμβόλαιο ειναι υποχρεωτικά στο όνομα του Αντρα?Δε το έχω ξανακουσει.

Θεωρώ απίθανο να υφίσταται τέτοια νομοθεσία. Πρωτίστως είναι θέμα συνταγματικής ισότητας, ακόμη κι αν υπήρχε κάποτε έχει σίγουρα καταργηθεί.

Δημοσ.
2 hours ago, zoupous said:

Υπάρχει νόμος που να λέει οτι το συμβόλαιο ειναι υποχρεωτικά στο όνομα του Αντρα?Δε το έχω ξανακουσει.

χαχα μιλάμε νοοτροπία του 50 αν το πιστεύει αυτό ο TS και δεν ήταν εκ παραδρομής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...