Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ προφανώς είναι λίγο άκυρο αλλά δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω.

Αυτή την στιγμή στο σπίτι υπάρχει μόνο θέση για Πύλη (ανοιγομενη) αυτοκινήτου. (Δεν έχει μπει κανονική πόρτα, μόνο μια πρόχειρη)

1) Αξίζει να κοπεί μέρος του τοίχου για να γίνει και πόρτα πεζών; Όπου έχω δει γενικά υπάρχει και πόρτα πεζών.

2) θα υπάρχει θέμα αν χρησιμοποιείται η πύλη για το αυτοκίνητο (με παραπάνω τηλεκοντρόλ) ως πύλη πεζών; Μήπως υπάρχει θέμα με τον μηχανισμό. (Αν ξέρει κανείς).

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εκτός από τους λόγους φθοράς του μηχανισμού από την πολλή χρήση είναι και πρωτίστως θέμα ασφάλειας. Ειδικά για μικρά παιδιά ή ανθρώπους μειωμένης κινητικότητας.  Σε περίπτωση δυσλειτουργίας του μηχανισμού ή κακής χρήσης μπορούν να γίνουν πολλά.

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο... Θα μπει ανοιγομενη με δύο φυλλα. Δεν θα είναι και πολύ φαρδιά. Περίπου 10 cm από τους καθρέφτες του αμαξιού.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stavpal είπε

Λίγο δύσκολο... Θα μπει ανοιγομενη με δύο φυλλα. Δεν θα είναι και πολύ φαρδιά. Περίπου 10 cm από τους καθρέφτες του αμαξιού.

βγάλε μια φωτογραφία με διαστάσεις αν θες.....υποψιάζομαι οτι αν πήρες προσφορά από εγκαταστάτη για γκαραζόπορτα χωρίς δυνατότητα απλής για πεζούς θα γίνει χοντρή πατάτα και δε θα σ αρεσει αν προκύψει μελλοντικά ζήτημα.

πόσες διαφορετικές οικογένειες θα περνάνε από την "αποκλειστική" γκαραζόπορτα?

Δημοσ.

1) Καταρχάς υπάρχει εσωτερική γκαραζοπορτα του γκαράζ (είναι πιο μέσα το γκαράζ)

2) όταν έγινε το σπίτι ο αρχιτέκτων έκανε την πατάτα να μην προβλέψει χωριστή πόρτα για πεζούς. 

3) περίπου 2.76 m είναι το συνολικό άνοιγμα. Προφανώς όμως με τους μηχανισμούς θα μειωθεί αρκετά.

4) θα είναι για μια οικογένεια αυτή τη στιγμή. Παιδιά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αλλά δεν αποκλείονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μιλάμε για πολυκατοικία ή σπίτι με περισσότερες από 1 οικογένειες καλό θα ήταν να υπάρχει είσοδος πεζών.
Αν μιλάμε για μονοκατοικία όπου χρήση θα κάνει μια οικογένεια, όσοι βάζουν τον κλασσικό μηχανισμό με τους 2 βραχίονες συνήθως δεν βάζουν και δεύτερη πόρτα (ουσιαστικά είναι μετατροπή μιας μεγάλης πόρτας αυλής σε ηλεκτρική).

Όπως και να έχει για λόγους ασφαλείας, κάθε τηλεκοντρολ πρέπει να φέρει πάνω και το κλειδάκι που την ανοίγει manual. Και εμείς έτσι την έχουμε στο εξοχικό, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε δεύτερη πόρτα και όσες φορές χρειάστηκε να την ανοίξουμε με το κλειδάκι, απλά ξεκλειδώνεις τον ένα βραχίονα και τραβάς την πόρτα

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αναφέρεσαι σε συρόμενη πόρτα:

Εχω δει καγκελοπορτα συρόμενη για γκαράζ με πόρτα πάνω στην πύλη. Απλά για να περάσεις πρέπει να "σηκώσεις" το ποδι.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Εγω γιατι νομιζα πως υπαρχει νομος που λεει πως η προσοψη της πολυκατοικιας πρεπει να ειναι μεχρι 70% για γκαραζ και 30% για πορτα πεζων; Θυμαμαι λαθος;

Δημοσ.

εμεις παντως που φτιαξαμε και πυλη για πεζους εκτος απο την γκαραζοπορτα,εχουμε πανω απο 15 χρονια να τη χρησιμοποιησουμε γιατι βολευει πιο πολυ η γκαραζοπορτα.

Δημοσ.

Δεν ξερω ποσο βαρια θα ειναι η συγκεκριμενη πορτα,αλλα εμεις στο πατρικο εχουμε μεγαλο προβλημα με την πορτα,καθως ειναι συρομενη και σχετικα δυσκινητη,και παθαινει πολλες φορες κοκομπλοκο,με αποτελεσμα να πρεπει να γυρναει συχνα στο χειροκινητο.

Η μανα μου ειναι 68 και δε μπορει να την ανοιγει,οποτε ειναι μεγαλο προβλημα η απουσια πορτας πεζων.

Σκεψου και μελλοντικα αν θα ειναι ευκολο να ανοιγεις την πορτα με το χερι,δεν ξερω τι βαρος εχει η δικη σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...