emperor4her Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Καλησπερα, εχω στησει ενα pc στο σαλονι που προοριζεται μονο για ταινιες κατα κυριο λογο. το pc ειναι συνδεδεμενε με lan σε home network και δινει σε 1 pc, Και 2 android media player. στη 1 ωρα αν δεν χρησιμοποιηται μπαινει σε sleep mode και φυσικα δεν "ξυπναει" αν δεν πατησω κατι στο πληκτρολογιο.. και συνεπως δεν βλεπουν και τους φακελους με τις ταινιες τα αλλα μεσα.. υπαρχει καποιος τροπος οταν μπαινει σε sleep mode, να το ξυπναω καπως απο τις αλλες συσκευες?
micos000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Αυτά ρυθμίζονται συνήθως από το bios στο power managment και η επιλογή είναι wake on lan. Πρέπει όμως να το υποστηρίζει και η μητρική. Το pc τι ακριβώς δουλειά κάνει στο δίκτυο;
logvphys Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Βαλτο απο το power management των windows να μη κλεινει ποτε.
emperor4her Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/9/2020 στις 12:10 ΠΜ, micos000 είπε Αυτά ρυθμίζονται συνήθως από το bios στο power managment και η επιλογή είναι wake on lan. Πρέπει όμως να το υποστηρίζει και η μητρική. Το pc τι ακριβώς δουλειά κάνει στο δίκτυο; εχω κανει 5 δισκους με ταινιες στο δικτυο του σπιτιου και απο κει τραβαω τις ταινιες που θα δω σε καποιο media player στην τηλεοραση η σε αλλο υπολογιστη. λογικα πρεπει να το υποστιριζει. αυτη εχω 52 λεπτά πριν, logvphys είπε Βαλτο απο το power management των windows να μη κλεινει ποτε. Δεν θα θελα να δουλευει ολη την ημερα χωρις να κανει τιποτα για καποια στιγμη που θα βαλω μια ταινια να δω! εννοω μπορει να τυχει να μην χρησιμοποιηθει πχ για 2 μερες.. κριμα να δουλευει ολη μερα.. δεν μπορει να ειναι σε αναμονη αραγε με καποιο τροπο, και με το που κλικαρω πχ το δισκο απο αλλο pc να"ξυπναει"? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2020 από emperor4her
micos000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δηλαδή το pc είναι headless, δηλαδή χωρίς οθόνη. Δες λίγο στο παρακάτω λινκ https://www.makeuseof.com/tag/turn-pc-android-phone-wakeonlan/ Αν ψάξεις για wake on lan from android έχει και άλλα.
emperor4her Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, micos000 είπε Δηλαδή το pc είναι headless, δηλαδή χωρίς οθόνη. Δες λίγο στο παρακάτω λινκ https://www.makeuseof.com/tag/turn-pc-android-phone-wakeonlan/ Αν ψάξεις για wake on lan from android έχει και άλλα. Καλημερα! οχι το pc εχει οθονη, την τηλεοραση του σαλονιου! κατσε να το ξαναπαρω απ την αρχη γιατι καπου χαθηκε ισως! εχω ενα pc στο σαλονι, συνδεδεμενο μονιμα στην tv. σε αυτο εχω 5 δισκους, με ταινιες και διαφορα αλλα αρχεια τα οποια τα εχω κανει shared folders στο δικτυο του σπιτιου. στο δικτυο ειναι συνδεδεμενα ακομη 1 pc δωματιου, και 2 android media players. καθε φορα που το pc σαλονιου πεφτει για υπνο, τα αρχεια δεν ειναι προσβασιμα απο τις αλλες 3 συσκευες, και πρεπει να πηγαινω να πατησω ενα κουμπι να βγει απο sleep mode, και επειτα να ειναι accessable τα αρχεια απο τις αλλες συσκευες. θα προτιμουσα με καποιο τροπο (αν ειναι εφικτο) απο την εκαστοτε συσκευη (το pc δωματιου και τα 2 media player) να ξυπναει το pc σαλονιου καθε φορα που προσπαθω να ανοιξω ενα αρχειο. ελπιζω να εγινα καπως πιο κατανοητος τωρα!
emperor4her Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 41 λεπτά πριν, micos000 είπε OK. Είδες στο λινκ που παρέθεσα; Αμε, θα το τσεκαρω μεσημερι μετα τη δουλεια και θα ενημερωσω! ευχαριστω!! αν και θα ηθελα να μπορψ να τον ξυπνησω και απο το αλλο pc, που προφανως εχει windows.
micos000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, emperor4her είπε αν και θα ηθελα να μπορψ να τον ξυπνησω και απο το αλλο pc, που προφανως εχει windows. https://www.nirsoft.net/utils/wake_on_lan.html Ή το κάνεις από κινητό με την εφαρμογή για android. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα