Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

θα ήθελα μια βοήθεια  για αγορά κινητού της κόρης , μιας και το προηγούμενο μας άφησε χρόνους (μητρική)

1) Το ποσό που διαθέτουμε: γύρω στα 200

2) Την χρήση του κινητού :  photo, youtube, ταινίες (Netflix) 

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: πάνω από 6

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει όχι

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; ναι

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; οχι

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; οχι

😎 Στην SD, θα θέλαμε να υπάρχει δυνατότητα να πηγαίνουν οι εφαρμογές εκεί; αδιάφορο

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;  μάλλον  android

10) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; ναι

11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; από Ελλάδα ή Ευρώπη από Κίνα για 30+ ημερες δεν μπορώ 

12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); όχι

13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; καινουργιο

Κοιτάω για το xiaomi redmi note 9 pro 

Ευχαριστώ πολυ

Επεξ/σία από xristos_2011
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kp1 είπε

Xiaomi mi note 10 lite ότι καλύτερο αν και λίγο ποιο ακριβό αλλιώς πήγαινε σε xiaomi redmi note 8 pro! 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Το note 10 lite το είχα δεί αλλά λόγω της κυρτής οθόνης που δεν παίρνει τζαμάκι αλλά μόνο ζελατινα το είχα απορρίψει (θα το ξαναδώ πάντως) 

Το 8 pro είναι καλύτερο ??

Σε  ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα βλέπω ότι είναι μοντέλο Αυγ 2019 = 1 - 1,5 χρόνο  αναβαθμίσεις σε android , μόνο ΜΙUI και σε ξένα site βρισκω ότι έχει HELIO  ενω σε Ελληνικά SnD !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_dinos είπε

Στα λεφτά του note 9 pro υπάρχει και το samsung A51.

Αλλά εγώ θα ανέβαινα λίγο για το Mi note 10 lite και κατ' επέκταση στο Mi 10 lite

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9963&idPhone2=10183&idPhone3=10217

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση 

Το Α51 δεν το είχα δει καθόλου 

οι τιμές για ετοιμοπαράδοτα (βάση τσιγκούνη)

REDMI note 9 --> 204

A51 --> 240

NOTE 10 LITE --> 291 

άρα για το 10 ανεβαίνω πολύ + η οθόνη που δεν είναι επίπεδη και με φοβίζει ότι σε πτώση (την θεωρω σίγουρη) θα μας αφήσει χρόνους (και αντε να βρείς άλλη )

θα πάω να τα δω και τα δύο μαζί με την κόρη , για να δώ εάν τα 35  παραπάνω για την καλύτερη (αλλά μικρότερη)  οθόνη και με χειρότερη μπαταρία αξίζουν 

ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από xristos_2011
  • Like 1
Δημοσ.

Το Α51 σε σχέση με το note 9 pro  έχει χειρότερη κάμερα χάλια επεξεργαστή μπαταρία πολύ μέτρια το μόνο καλύτερο η οθόνη, δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά που ζητάει.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chios είπε

Το Α51 σε σχέση με το note 9 pro  έχει χειρότερη κάμερα χάλια επεξεργαστή μπαταρία πολύ μέτρια το μόνο καλύτερο η οθόνη, δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά που ζητάει.

πιο μικρό, πιο ελαφρύ και με amoled οθόνη η οποία και στην απλή χρήση κάνει μεγάλη διαφορά.

Ανάλογα τη χρήση που το θέλει ο καθένας, δεν ξέρουμε και την ηλικία της κόρης. Γενικά για κοπέλα ίσως και τα 2 φανούν μεγάλα.

Εγώ για απλή χρήση σε κοπέλα θα πρότεινα το Α41, που είναι σημαντικά πιο μικρό σε διαστάσεις με πολύ ωραία οθόνη.

ο επεξεργαστής είναι πάνω κάτω ίδιος με του a51, δεν είναι και ο πιο δυνατός αλλά και πάλι είναι ανάλογα τη χρήση που προορίζεται.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone3=10217&idPhone1=10138&idPhone2=9963

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_dinos είπε

πιο μικρό, πιο ελαφρύ και με amoled οθόνη η οποία και στην απλή χρήση κάνει μεγάλη διαφορά.

Ανάλογα τη χρήση που το θέλει ο καθένας, δεν ξέρουμε και την ηλικία της κόρης. Γενικά για κοπέλα ίσως και τα 2 φανούν μεγάλα.

Εγώ για απλή χρήση σε κοπέλα θα πρότεινα το Α41, που είναι σημαντικά πιο μικρό σε διαστάσεις με πολύ ωραία οθόνη.

ο επεξεργαστής είναι πάνω κάτω ίδιος με του a51, δεν είναι και ο πιο δυνατός αλλά και πάλι είναι ανάλογα τη χρήση που προορίζεται.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone3=10217&idPhone1=10138&idPhone2=9963

Ευχαριστώ πολύ 

η κόρη είναι 14 και η χρήση είναι :

40 % --> youtube 

40 % ---> netflix

15% ---> επικοινωνία μέσω εφαρμογών (messager, viper)

5% --->  browser 

και αρκετές φωτό !!!!

amoled οθόνη έχει δικό μου (mi note 2 )  , ποιό ξεκούραστο καλύτερα χρώματα αλλά σε εξωτερικούς χώρους με φωτεινότητα δράμα 

Το προηγούμενο που μας άφησε χρόνους ήταν το redmi 5 plus -> 6" (Τ'ωρα της έχω δώσει το παλιό μου LG G2 που αντέχει ακόμα αλλά από μπαταρία  ΕΛΆΧΙΣΤΗ)

Άρα είναι εξοικειωμένη με μεγάλη οθόνη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα θυμήθηκα ότι παίζει το p20 στα 174 από mediamarkt, είναι παλιό αλλά αν το προλάβεις αξίζει σε αυτή την τιμη

Επεξ/σία από k_dinos
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Τώρα θυμήθηκα ότι παίζει το p20 στα 174 από mediamarkt, είναι παλιό αλλά αν το προλάβεις αξίζει σε αυτή την τιμη

Θα μπορούσε να είναι καλή επιλογή αυτό, απλά να λάβει υπόψη ότι έχει μικρή οθόνη δεν έχει θύρα ακουστικών ούτε sd, και μπαταρία είναι χάλια, οπότε δεν κάνει για την χρήση που το θέλει η μικρή. Με το 80% YouTube Netflix,  θες μπαταρία μεγάλη (αν και πότε δεν κατάλαβα την λογική να βλέπω Netflix στο κινητό και μα βγάζω τα μάτια μου, με ένα μεγάλο ταμπλετ κάνεις την δουλειά σου και δεν ρημαζεις και την μπαταρία του κινητού). 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, chios είπε

...........(αν και πότε δεν κατάλαβα την λογική να βλέπω Netflix στο κινητό και μα βγάζω τα μάτια μου, με ένα μεγάλο ταμπλετ κάνεις την δουλειά σου και δεν ρημαζεις και την μπαταρία του κινητού). 

tablet ---> 10.1"

laptop --->15.4 "

laptop --->17,3 "

TV δωματίου --> 32"

ΤV κουζίνας --> 43"

ΤV  Σαλόνι -->  65" 

Και βλέπει στο κινητο !!!!!!

το p20 το 'έχω δει αλλά  λόγω μεγέθους το είχα απορρίψει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

P40 lite.

Δεν εχει google services αλλα αυτα που θελει τα εχει.

Ευχαριστώ πολύ, δεν το είχα δεί αυτό .

σε ένα γρήγορο ψάξιμο σε συγκριση με note 9 βλέπω

Σχεδόν ισάξιοι επεξεργαστές

Σχεδόν ίδιες κάμερες 

Μικροτερη ελαφρώς οθόνη (και οι  δύο IPS)

Μικρότερη αρκετά μπαταρία (και θεωρώ ότι ο SnD  του 9 θα κάνει καλύτερη διαχείριση οπότε μεγαλώνει την διαφορά)

Καλύτερη τιμή ( 190  eur)

Αλλά η απουσία του play store με προβληματίζει (εάν ήταν για εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου)

Θα το κοιτάξω λίγο περισσότερο , πάντως είναι μια τίμια πρόταση για τα χρήματα που ζητάει 

Ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, xristos_2011 είπε

40 % --> youtube 

40 % ---> netflix

15% ---> επικοινωνία μέσω εφαρμογών (messager, viper)

5% --->  browser 

Για αυτή τη χρήση θα πρότεινα κινητό με HDR οθόνη, αλλά ανεβαίνει η τιμή

https://www.faceofit.com/top-android-mobile-phones-hdr-10-dolby-vision-display-tech/

Το προηγούμενό μου κινητό είχε amoled, όταν έκανα την αλλαγή έλεγα ότι θα το συνηθίσω, αλλά τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου!

Το Note 9 pro που κοιτάς είναι μια χαρά, αλλά δεν θα το έπαιρνα λόγω οθόνης. Αν το Α41 φαίνεται μικρό, υπάρχει και το Α31 με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά λίγο μεγαλύτερο.

Για δυνατό επεξεργαστή σε αυτά τα χρήματα η μόνη επιλογή πιστεύω είναι το Mi 8, αλλά και αυτό παλιώνει σιγά σιγά..

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...