Polaris13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Έπειτα απο εγκατάσταση φυσικού αεριού σε όλη τη πολυκατοικία, ακούω δονήσεις σε τυχαίες στιγμές κοντά στον τοίχο, όπου στην εξωτερική του πλευρά είναι εγκατεστημένος ο λέβητας, σε συνδυασμό με έναν ήχο που θυμίζει αναρόφηση. Δεν είναι ο λέβητας, το εξακρίβωσα γιατι έβαλα το αυτί μου όταν άκουσα τη δόνηση. Επίσης δεν υπάρχει κάποια ένδειξη στο πανελ του ΦΑ. Έχει αντιμετώπισει κάποιος κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, ή μπορείτε να μου δώσετε κάποια πληροφορία που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ.
georpapas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Polaris13 είπε Καλησπέρα σε όλους. Έπειτα απο εγκατάσταση φυσικού αεριού σε όλη τη πολυκατοικία, ακούω δονήσεις σε τυχαίες στιγμές κοντά στον τοίχο, όπου στην εξωτερική του πλευρά είναι εγκατεστημένος ο λέβητας, σε συνδυασμό με έναν ήχο που θυμίζει αναρόφηση. Δεν είναι ο λέβητας, το εξακρίβωσα γιατι έβαλα το αυτί μου όταν άκουσα τη δόνηση. Επίσης δεν υπάρχει κάποια ένδειξη στο πανελ του ΦΑ. Έχει αντιμετώπισει κάποιος κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, ή μπορείτε να μου δώσετε κάποια πληροφορία που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ. Επειδή έτυχε να έχω ένα πρόβλημα με τις σωληνώσεις αερίου κάπου κοντά στον λέβητα σε μία ένωση έχανε αέριο και όταν πήγαινες κοντά μύριζε... είχαμε απευθυνθεί σε αυτούς που έκαναν την εγκατάσταση και μας είχαν στο περίμενε περίμενε πήραμε τηλ νομίζω στην ΕΔΑ... αυτοί είναι υποχρεώμενοι να έρθουν και αν δούνε κάτι παράξενο να στο σφραγίσουν εννοείται για το καλό σου. Αν δεν κάνω λάθος εφόσον απευθυνείς εκεί και σου κάνουν διάγνωση για το τι πρόβλημα υπάρχει αν ευθύνονται αυτοί που έχουν κάνει την εγκατάσταση σπίτι σου τότε είναι υποχρεωμένοι-αναγκασμένοι να έρθουν αφού έχει περάσει έλεγχος και διάγνωσε το πρόβλημα χωρίς να σε έχουν στο περίμενε για όποτε θυμηθούν. Αυτό που θέλω να πω στην τελική είναι κάνε ένα τηλέφωνο στην υπεύθυνη εταιρεία διανομής αερίου στην περιοχή σου πες τους το πρόβλημα λογικά θα περάσουν να το ελέγξουν πραγματικά σύντομα και θα σου πούνε τι φταίει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στη συνέχεια αν φταίνε οι τύποι που έκαναν την εγκατάσταση σπίτι σου είναι υποχρεωμένοι να το διορθώσουν και χωρίς κόστος αφού ηταν δικιά τους αφέλεια- λάθος... Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Το φ/α δεν μυρίζει Οι δονήσεις μπορεί να είναι απο συστολές διαστολές των σωληνώσεων, πόσα μέτρα σωληνώσεις εχεις απο το πεζοδρόμιο μεχρι τον καυστήρα;
bill999r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το φ/α δεν μυρίζει Μυρίζει. Έχει μυρωδιά όμοια με αυτή του υγραερίου. Αυτή η έξτρα μυρωδιά προστίθεται κατά την μεταφορά του ώστε να γίνεται αντιληπτή κάποια πιθανή διαρροή. Έτσι και στην πολυκατοικία μου είχα μυρίσει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά στον έξω χώρο και κάλεσα αμέσως την ΕΔΑ. Ήρθαν σε λιγότερο από μισάωρο και αφού βρήκαν από που έχανε το επιδιορθωσαν αμέσως Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από bill999r 4
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Μυρίζει. Έχει μυρωδιά όμοια με αυτή του υγραερίου. Αυτή η έξτρα μυρωδιά προστίθεται κατά την μεταφορά του ώστε να γίνεται αντιληπτή κάποια πιθανή διαρροή. Έτσι και στην πολυκατοικία μου είχα μυρίσει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά στον έξω χώρο και κάλεσα αμέσως την ΕΔΑ. Ήρθαν σε λιγότερο από μισάωρο και αφού βρήκαν από που έχανε το επιδιορθωσαν αμέσως Οκ οτι πεις 2
bill999r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Αν δεν πιστεύεις εμένα τουλάχιστον γκουγκλαρε το και άσε το ύφος.... https://www.economy.com.gr/fysiko-aerio/ti-einai-fysiko-aerio.html 8 1
Polaris13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το φ/α δεν μυρίζει Οι δονήσεις μπορεί να είναι απο συστολές διαστολές των σωληνώσεων, πόσα μέτρα σωληνώσεις εχεις απο το πεζοδρόμιο μεχρι τον καυστήρα; Δεν γνωρίζω ακριβώς. Σίγουρα πάνω απο 5 μέτρα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο για διαστολες-συστολές γιατί η συχνότητα μερικές μέρες έιναι μεγάλη και δεν υπάρχουν μεταβολές θερμοκρασίας. Σαν ήχος απο καρμπιρατέρ είναι 6 λεπτά πριν, bill999r είπε Μυρίζει. Έχει μυρωδιά όμοια με αυτή του υγραερίου. Αυτή η έξτρα μυρωδιά προστίθεται κατά την μεταφορά του ώστε να γίνεται αντιληπτή κάποια πιθανή διαρροή. Έτσι και στην πολυκατοικία μου είχα μυρίσει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά στον έξω χώρο και κάλεσα αμέσως την ΕΔΑ. Ήρθαν σε λιγότερο από μισάωρο και αφού βρήκαν από που έχανε το επιδιορθωσαν αμέσως Δέν μου μυρίζει κάτι. θα μπώ στο πατάρι αυριο όταν ξαναδονήσει και θα ελεγξω κια αυτό. 19 λεπτά πριν, georpapas είπε Επειδή έτυχε να έχω ένα πρόβλημα με τις σωληνώσεις αερίου κάπου κοντά στον λέβητα σε μία ένωση έχανε αέριο και όταν πήγαινες κοντά μύριζε... είχαμε απευθυνθεί σε αυτούς που έκαναν την εγκατάσταση και μας είχαν στο περίμενε περίμενε πήραμε τηλ νομίζω στην ΕΔΑ... αυτοί είναι υποχρεώμενοι να έρθουν και αν δούνε κάτι παράξενο να στο σφραγίσουν εννοείται για το καλό σου. Αν δεν κάνω λάθος εφόσον απευθυνείς εκεί και σου κάνουν διάγνωση για το τι πρόβλημα υπάρχει αν ευθύνονται αυτοί που έχουν κάνει την εγκατάσταση σπίτι σου τότε είναι υποχρεωμένοι-αναγκασμένοι να έρθουν αφού έχει περάσει έλεγχος και διάγνωσε το πρόβλημα χωρίς να σε έχουν στο περίμενε για όποτε θυμηθούν. Αυτό που θέλω να πω στην τελική είναι κάνε ένα τηλέφωνο στην υπεύθυνη εταιρεία διανομής αερίου στην περιοχή σου πες τους το πρόβλημα λογικά θα περάσουν να το ελέγξουν πραγματικά σύντομα και θα σου πούνε τι φταίει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στη συνέχεια αν φταίνε οι τύποι που έκαναν την εγκατάσταση σπίτι σου είναι υποχρεωμένοι να το διορθώσουν και χωρίς κόστος αφού ηταν δικιά τους αφέλεια- λάθος... Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Δέν μου μυρίζει κάτι. θα μπώ στο πατάρι αυριο όταν ξαναδονήσει και θα ελεγξω και αυτό.
bill999r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Polaris13 είπε Δέν μου μυρίζει κάτι. θα μπώ στο πατάρι αυριο όταν ξαναδονήσει και θα ελεγξω κια αυτό. Σίγουρα δεν το ακούς όταν παίρνει μπροστά ο λέβητας; Τον λέβητα τον έχεις κ για ζεστό νερό; Αν τον έχεις και για νερό τότε μάλλον ο ήχος είναι όταν ξεκινάει. Τότε ίσως ο εγκατάστατης δεν έβαλε ταιμουχες μεταξύ λέβητα και τοίχοι ή ο λέβητας δεν είναι καλά σφιγμένος.
helicoid Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, bill999r είπε Τότε ίσως ο εγκατάστατης δεν έβαλε ταιμουχες μεταξύ λέβητα και τοίχοι ή ο λέβητας δεν είναι καλά σφιγμένος. Αυτό εδώ είναι κατά 99,9% πιστεύω. Ο καυστήρας έχει μέσα φτερωτές/βεντιλατέρ, μηχανικές βαλβίδες και χίλια δυο άλλα. Οι κρουστικοί θόρυβοι/δονήσεις δυστυχώς ταξιδεύουν μέσα στους τοίχους σε τεράστιες αποστάσεις αν δεν υπάρχει και καθόλου μόνωση. Να μην σου τύχει να έχει γείτονας χαλασμένο aircondition καμιά 20ρια μέτρα τοίχου μακρυά και κάθε φορά που το ανοίγει να βουίζει όλο το σπίτι σου λες και έχεις κρεμάσει με ούπα στον τοίχο ξεχαρβαλωμένο πλυντήριο που ρετάρει.
Deep2deep Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Οκ οτι πεις Δε μυριζει κανονικα αλλα οι εταιρειες "προσθετουν" μια μυρωδια για να καταλαβαινει ο κοσμος σε περιπτωση διαροης 2
Polaris13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, bill999r είπε Σίγουρα δεν το ακούς όταν παίρνει μπροστά ο λέβητας; Τον λέβητα τον έχεις κ για ζεστό νερό; Αν τον έχεις και για νερό τότε μάλλον ο ήχος είναι όταν ξεκινάει. Τότε ίσως ο εγκατάστατης δεν έβαλε ταιμουχες μεταξύ λέβητα και τοίχοι ή ο λέβητας δεν είναι καλά σφιγμένος. Καλησπέρα, Τον λέβητα τον έχω απενεργοποιημένο. Ναι έχω ΖΝΧ. 3 ώρες πριν, helicoid είπε Αυτό εδώ είναι κατά 99,9% πιστεύω. Ο καυστήρας έχει μέσα φτερωτές/βεντιλατέρ, μηχανικές βαλβίδες και χίλια δυο άλλα. Οι κρουστικοί θόρυβοι/δονήσεις δυστυχώς ταξιδεύουν μέσα στους τοίχους σε τεράστιες αποστάσεις αν δεν υπάρχει και καθόλου μόνωση. Να μην σου τύχει να έχει γείτονας χαλασμένο aircondition καμιά 20ρια μέτρα τοίχου μακρυά και κάθε φορά που το ανοίγει να βουίζει όλο το σπίτι σου λες και έχεις κρεμάσει με ούπα στον τοίχο ξεχαρβαλωμένο πλυντήριο που ρετάρει. Οταν ακούω τη δόνηση, βγαίνω στο μπαλκόνι και βάζω το αυτί στον λέβητα. δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον ήχο μέσα στον λέβητα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από Polaris13
bill999r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Polaris13 είπε Οταν ακούω τη δόνησ Τότε φίλε ίσως κάνουν θόρυβο οι σωλήνες ύδρευσης σου. Τι τύπου σωλήνα έχεις; Αν μάλιστα έγιναν και παρεμβάσεις στην εγκατάσταση σου τότε σίγουρα είναι από εκεί. Ο θόρυβος συνήθως οφείλεται σε διάφορα πίεσης είτε πολύ χαμηλή είτε πολύ υψηλή μέσα στο κύκλωμα. Επίσης θα το παρατηρήσεις εντονότερα όταν θαανοίγεις κάποια βρύση. Αν προέρχεται από εκεί λύνεται εύκολα από έναν υδραυλικό.
Polaris13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bill999r είπε Τότε φίλε ίσως κάνουν θόρυβο οι σωλήνες ύδρευσης σου. Τι τύπου σωλήνα έχεις; Αν μάλιστα έγιναν και παρεμβάσεις στην εγκατάσταση σου τότε σίγουρα είναι από εκεί. Ο θόρυβος συνήθως οφείλεται σε διάφορα πίεσης είτε πολύ χαμηλή είτε πολύ υψηλή μέσα στο κύκλωμα. Επίσης θα το παρατηρήσεις εντονότερα όταν θαανοίγεις κάποια βρύση. Αν προέρχεται από εκεί λύνεται εύκολα από έναν υδραυλικό. Καλησπέρα, Μαλλον έχεις δίκιο. Έχω στο πρόγραμμα ανακαίνηση κουζίνας όπου θα γίνουν ολες οι απαραίτητες διορθώσεις/επισκεύες στα υδραυλικα. Δεν κανει θόρυβο οταν ανοίγω βρύση. υπάρχει πιθανότητα να επιρεάζεται απο κάποιον άλλο όροφο? Δεν γνωρίζω τον τύπο σωλήνα, μιας και πρόσφατα αγόρασα το σπίτι. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από Polaris13
bill999r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Polaris13 είπε Δεν κανει θόρυβο οταν ανοίγω βρύση. υπάρχει πιθανότητα να επιρεάζεται απο κάποιον άλλο όροφο? Ναι πολύ πιθανό αλλά σε αυτή την περίπτωση ο θόρυβος προέρχεται από διπλανό διαμέρισμα και μάλλον τον ακούς λόγω μεσοτοιχίας. Ο θόρυβος αυτός λέγεται υδραυλικός πλήγμα και πολλές φορές συμβαίνει σε υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αν όμως προέρχεται από διπλανό διαμέρισμα πρέπει το πρόβλημα να λυθεί στην εγκατάσταση του διπλανού σου. 1 ώρα πριν, Polaris13 είπε Δεν κανει θόρυβο οταν ανοίγω βρύση Μήπως όταν τραβάς καζανάκι;;; Γενικά όταν υπάρχει κατανάλωση νερού.;;; Αν ο θορυβος ειναι ανεξαρτητος απο την λειτουργία του κυκλώματος σου τότε δεν έχει θέμα κ δεν οφείλεται εκεί το πρόβλημα.... 1
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Οκ οτι πεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα