MrKasimis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα Επειδή σε 1 μήνα ξεκινάω τη σχολή για την ειδικότητα αυτή (Τεχνικος Η/Υ) πιστεύετε ότι δεν έχει πλέον μέλλον και οτι καλυτερο είναι να πάω για Τεχνικος Λογισμικου (δηλ Προγραμματιστης) Θέλω γνώμες Ευχαριστω!
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Ένας καλός τεχνικός υπολογιστών βγάζει εξίσου καλά χρήματα. Αλλά όχι σε φάση, χαλάει μητρική την αλλάζω. Βρίσκεις τι έχει χαλάσει και το αλλάζεις. Επισκευή σε component level δηλαδή. Ειδικά αν ασχοληθείς με MacBook (που είναι πανευκολα μηχανήματα) και είσαι καλός στην δουλειά σου , μπορεί να τύχει να βγάλεις και 1000€ μια καλή μέρα (η ταρίφα είναι περίπου 200€ η επισκευή σε component level). 3
Dark_Nightfall Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, MrKasimis είπε Καλησπέρα Επειδή σε 1 μήνα ξεκινάω τη σχολή για την ειδικότητα αυτή (Τεχνικος Η/Υ) πιστεύετε ότι δεν έχει πλέον μέλλον και οτι καλυτερο είναι να πάω για Τεχνικος Λογισμικου (δηλ Προγραμματιστης) Θέλω γνώμες Ευχαριστω! Development is the future. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Dark_Nightfall
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε Developer is the future. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα εκλείψουν τα ηλεκτρονικά; 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Πιστεύεις ότι στο μέλλον θα εκλείψουν τα ηλεκτρονικά; Δεν νομίζω ,απλά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση οι προγραμματιστές. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Dark_Nightfall
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν νομίζω ,απλά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση οι προγραμματιστές. Ναι ισχύει αυτό. Αλλά και ένας καλός τεχνικός πάντα χρειάζεται. Και πληρώνεται εξίσου καλά... Έμφαση στο καλός!
Dark_Nightfall Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Ναι ισχύει αυτό. Αλλά και ένας καλός τεχνικός πάντα χρειάζεται. Και πληρώνεται εξίσου καλά... Έμφαση στο καλός! Σύμφωνοι το καλύτερο βέβαια θα ήταν να έχει κάποιος γνώσεις και από τα 2 ,τεχνικός με @@ δηλαδή. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Dark_Nightfall
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, MrKasimis είπε Καλησπέρα Επειδή σε 1 μήνα ξεκινάω τη σχολή για την ειδικότητα αυτή (Τεχνικος Η/Υ) πιστεύετε ότι δεν έχει πλέον μέλλον και οτι καλυτερο είναι να πάω για Τεχνικος Λογισμικου (δηλ Προγραμματιστης) Θέλω γνώμες Ευχαριστω! Αν γίνεις τεχνικός Η/Υ τότε καλύτερα να κάτσεις να τα μάθεις όλα με τα ηλεκτρονικά επί πρόσθετα με όσα αφορούν τους υπολογιστές. Ο προγραμματιστής είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν έχει κανένα λόγο να μην έχει μέλλον ο τεχνικός καθώς χαλασμένα ηλεκτρονικά πάντα θα υπάρχουν.
mrkra Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, filip123go είπε Ένας καλός τεχνικός υπολογιστών βγάζει εξίσου καλά χρήματα. Αλλά όχι σε φάση, χαλάει μητρική την αλλάζω. Βρίσκεις τι έχει χαλάσει και το αλλάζεις. Επισκευή σε component level δηλαδή. Ειδικά αν ασχοληθείς με MacBook (που είναι πανευκολα μηχανήματα) και είσαι καλός στην δουλειά σου , μπορεί να τύχει να βγάλεις και 1000€ μια καλή μέρα (η ταρίφα είναι περίπου 200€ η επισκευή σε component level). αυτο που λες δεν ειναι απλος τεχνικος υπολογιστων αλλα ηλεκτρονικος. 5 επιπεδα πανω. 4
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Σύμφωνοι το καλύτερο βέβαια θα ήταν να έχει κάποιος γνώσεις και από τα 2 ,τεχνικός με @@ δηλαδή. Πίστεψε με έχω μεταπηδήσει από τον έναν κλάδο στον άλλο, οπότε τυχαίνει να έχω γνώσεις και από τα δύο. Οι περισσότεροι προγραμματιστές κατσαβίδι να τους δώσεις, ανάποδα θα το κρατήσουν. Επίσης για κάποιον λόγο σνομπάρουν πολύ τους τεχνικούς, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο. Ειδικά στην δουλεία στην οποία άλλαξα τμήμα (από hardware πήγα σε software) υπήρχε μεγάλη ειρωνεία στο καινούριο τμήμα, σε φάση "ο κατσαβιδακιας ήρθε να γράψει κώδικα". Fun fact , 2,5 χρόνια μετά τους έχω ήδη ξεπεράσει, ξέρω 3 γλώσσες προγραμματισμου και δουλεύω πλέον σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη. Αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να γράφω κώδικα. Όπως μου άρεσε πάρα πολύ και να επισκευάζω mb. Οπότε ο ts ουσιαστικά πρέπει να βρει τι του αρέσει. Αν το βρει αυτό , θα είναι και καλός.! 8 λεπτά πριν, mrkra είπε αυτο που λες δεν ειναι απλος τεχνικος υπολογιστων αλλα ηλεκτρονικος. 5 επιπεδα πανω. Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Kαι αυτόν τεχνικό τον λες. Απλά είναι 3rd level. Δεν τον λες ηλεκτρονικό υπολογιστών. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από filip123go 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 53 minutes ago, filip123go said: Ένας καλός τεχνικός υπολογιστών βγάζει εξίσου καλά χρήματα. Αλλά όχι σε φάση, χαλάει μητρική την αλλάζω. Βρίσκεις τι έχει χαλάσει και το αλλάζεις. Επισκευή σε component level δηλαδή. Ειδικά αν ασχοληθείς με MacBook (που είναι πανευκολα μηχανήματα) και είσαι καλός στην δουλειά σου , μπορεί να τύχει να βγάλεις και 1000€ μια καλή μέρα (η ταρίφα είναι περίπου 200€ η επισκευή σε component level). 2020 έχουμε όχι 2002. αυτά τα ποσά δεν ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια.
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, zeibei είπε 2020 έχουμε όχι 2002. αυτά τα ποσά δεν ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταίο imac που έφτιαξα ήταν ένα imac 2017 με καμένο πυκνωτή στην πλακέτα τροφοδοσίας. 350 ευρώ ήταν η αμοιβή μου. Στο σερβις του ζητούσαν χιλιάρικα για αντικατάσταση πλακέτας. Καλό είναι αν δεν γνωρίζετε τι τιμές παίζουν να μην σχολιάζετε. Μίλησα ειδικά για Mac.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 αν δε γνώριζα δεν θα έφερα άποψη. 17 χρόνια ασχολείται ο αδελφός μου με service mac και επίσημα και σε δικό του κατάστημα. το ότι κάποιοι εσχροκερδούν δε σημαίνει ότι αυτές είναι οι τιμές. το ίδιο κάνει και ο αδελφός ή τουλάχιστον έκανε μέχρι την πρώτη καταγγελία.
filip123go Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Και για πες τι τιμές χρεώνει ο αδερφός σου;; Αν συμφέρει, μπορώ να του στέλνω πελάτες επειδή πλέον δεν ασχολούμαι με hardware. Μην απαντήσεις εδω, έχει φύγει ήδη off topic το θέμα. Αν θέλεις στείλε μου pm. Και φίλε ελεύθερη αγορά έχουμε. Ναι είμαι πανάκριβος αλλά η δουλειά μου είναι εγγύηση. Και έτσι για να ξέρεις, πλέον δουλεύω σαν software architect. Η αμοιβή μου είναι 60€ την ώρα για προσωπικά project. Και τώρα είμαι πανάκριβος. Αλλά και τώρα η δουλειά μου είναι εγγύηση. Θα εκπλαγείς πόσοι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα