Προς το περιεχόμενο

Πρώτη επαφή με τη Sony A8 OLED TV 55


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η σειρά A8 της Sony έκανε πριν λίγο καιρό την εμφάνισή της και στην ελληνική αγορά. Με δύο μοντέλα στις 55 και 65 ίντσες (KD-55A8 και KD-65A8 αντίστοιχα), έρχεται να αντικαταστήσει την περυσινή σειρά AG8, απευθυνόμενη ως επί το πλείστον στους λάτρεις του streaming (σειρές, ταινίες, μουσική κλπ) και του gaming. Στη διάθεσή μας βρέθηκε το μοντέλο των 55 ιντσών και αφού το δοκιμάσαμε, μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας μαζί σας.

Από πλευράς design πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες προτάσεις που θα βρείτε στην αγορά. Με εξαιρετικά λεπτό μεταλλικό πλαίσιο και -επίσης μεταλλικά- “ποδαράκια” που μπορούν να τοποθετηθούν με δύο τρόπους (ώστε η τηλεόραση να απέχει όσο εσείς προτιμάτε από την επιφάνεια που βρίσκεται) και διαθέτουν οδηγούς για τα καλώδια, η KD-55A8 γίνεται ένα με τον χώρο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι διαστάσεις της είναι απόλυτα ικανοποιητικές με το προφίλ των 5,2 εκατ. να κλέβει την παράσταση, ενώ για τη βάση θα πρέπει να υπολογίσετε συνολικά 32,6 εκατ. στο βάθος.

Ρίχνοντας μια ματιά στο εξωτερικό της τηλεόρασης, δε γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς την πληθώρα θυρών. Αμφότερα τα μοντέλα της σειράς A8 έρχονται με τέσσερις HDMI (με HDCP 2.3 και HDMI-CEC), δύο IF, είσοδο σύνθετου βίντεο (composite), RF (επίγεια/καλωδιακή), τρεις USB (με εγγραφή σε εξωτερικό δίσκο), εξόδους ψηφιακού ήχου και ακουστικών και eARC/ARC. Επιπλέον υποστηρίζουν Bluetooth 4.2, Wi-Fi, Apple AirPlay και HomeKit, ενώ έχουν και ενσωματωμένο Chromecast.

1724841778_sonya8_oled1.jpg.e00eb5c65004d5d87aba8e08ad449354.jpg

620355683_sonya8_oled2.jpg.7535ca6383b8062c3ee551f48f8a5ca5.jpg

1180451827_sonya8_oled3.jpg.fed35ad6dffe2c1164e7c62fe6a0fee6.jpg 839053244_sonya8_oled1.jpg.4a00c9d2fb28d65d6c391b41e9b2ee3b.jpg

Ενεργοποιώντας την KD-55A8 μας ξεκινούν και οι πρώτες “αναγνωριστικές” βόλτες στα μενού. Η τηλεόραση τρέχει Android TV με τη Sony να έχει βάλει το “χεράκι” της, πλαισιώνοντας το λειτουργικό σύστημα με επιπλέον λειτουργίες. Το περιεχόμενο κατηγοριοποιείται οριζόντια με προτάσεις για την κάθε εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά τα app, μπορείτε να κατεβάσετε αυτά που επιθυμείτε μέσω του Play Store -η πρόσβαση γίνεται από το κεντρικό μενού. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις προεπισκοπήσεις και τις επεξηγήσεις κατά την πλοήγηση, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει μια εικόνα του τι κάνει η κάθε επιλογή χωρίς να χρειαστεί να την ενεργοποιήσει ή να μπει βαθύτερα στο μενού.

Η όλη εμπειρία πάντως ήταν εξαιρετική. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα και η ταχύτητα απόκρισης της KD-55A8 η οποία δε χρειαζόταν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ανοίξει την εφαρμογή που της ζητούσαμε -από Netflix και YouTube, μέχρι Prime Video και NBA. Εξίσου ομαλή ήταν και η γενικότερη πλοήγηση, καλύπτοντας πλήρως τα “θέλω” μας (ταχύτητα, σταθερότητα, πληροφορία) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πάντα προσφέρονται και στα Ελληνικά. Όσο για την ασύρματη προβολή περιεχομένου από mobile συσκευές, επιτέλους γίνεται όπως επιθυμούσαμε όλα αυτά τα χρόνια χάρη στα AirPlay και Chromecast.

Οι νέες A8 είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που αρέσκονται στην κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου, καθώς δίνουν ρεσιτάλ στη μετάβαση από εικόνες γεμάτες έντονα χρώματα σε σκηνές όπου κυριαρχεί το μαύρο. Το τελευταίο είναι πιο… πραγματικό από ποτέ, χωρίς θόρυβο ή άλλες αλλοιώσεις. Οι λεπτομέρειες στην εικόνα είναι απίστευτες. Τα δε χρώματα σε απόλυτα ρεαλιστικούς τόνους, αναδεικνύουν τη ζωντάνια της. Η φωτεινότητα χωρίς να φτάνει τα επίπεδα των μοντέλων της LG, είναι ικανοποιητική ξεπερνώντας τα 600 nit (σε standard και vivid λειτουργίες). Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Sony πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίο τεχνολογίες όπως οι Dynamic Contrast Enhancer, X-Motion Clarity και AutoCal βάζουν η καθεμία το δικό της λιθαράκι στη βελτίωση της εμπειρίας θέασης, δίχως να παραμορφώνουν την εικόνα σε τέτοιο βαθμό που να χάνει τη φυσικότητά της.

Αρκετά ενδιαφέρον βρήκαμε το Netflix Calibrated Mode ενώ σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες Dolby Vision και Dolby Atmos, απολαύσαμε περιεχόμενο με ήχο που γέμισε το δωμάτιο χωρίς να χρειαστούμε σύστημα surround ή soundbar. Ακόμα κι όταν ανεβάσαμε αισθητά την ένταση, η καθαρότητά του παρέμεινε ως είχε. Ο ήχος μάλιστα “ακολουθεί” την εικόνα (αν ένα αυτοκίνητο π.χ. μετακινείται κατά μήκος της εικόνας, ο ήχος που παράγει κάνει το ίδιο) δίνοντας μία τρισδιάστατη έννοια στην παρακολούθηση. Η KD-55A8 είναι σε θέση να ανιχνεύει τα αντικείμενα στον χώρο, προσαρμόζοντας τον ήχο της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη ακουστική στον θεατή -εμείς πρακτικά δε χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα. Κρατήστε ότι ενώ οι νέες A8 φέρουν πιστοποίηση IMAX (αν σχετικό περιεχόμενο, θα το απολαύσετε όπως του αξίζει), δεν υποστηρίζουν HDR10+.

Αν και η KD-55A8 βγάζει τα λεφτά της με το 4K περιεχόμενο, δεν τα πάει άσχημα με αυτό χαμηλότερης ανάλυσης. Τουναντίον το upscaling δουλεύει άριστα σε συνδυασμό με την τεχνολογία HDR, αναβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα της εικόνας, χωρίς να την παραμορφώνει ή να προσθέτει θόρυβο. Στα του gaming, τέλος, η τηλεόραση της Sony δε μας απογοήτευσε, προσφέροντάς μας απόλυτα ικανοποιητικές εμπειρίες -με την προεπιλογή παιχνιδιού μάλιστα να κατεβάζει την απόκριση (input lag) στα 18 ms.

Για όσους έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν την αγορά των νέων OLED της Sony (υπολογίστε περί τα 2.000 ευρώ για το μοντέλο των 55 ιντσών και 3.000 ευρώ για εκείνο των 65), οι A8 αποτελούν εξαίρετη αγορά που δε θα μετανιώσετε. Προσφέρουν ευχάριστη εμπειρία χρήσης και απόλυτα ποιοτική εμπειρία θέασης και σε συνδυασμό με τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες της Sony και το υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας, θα σας κρατήσουν καλυμμένους για αρκετά χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...