Προς το περιεχόμενο

Devolo Magic 2 WiFi Next Starter Kit Review


poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά τα Magic 1 και Magic 2, η Devolo ήρθε ακόμα μια φορά για να ταράξει τα νερά στον χώρο των Powerlines. Το προϊόν που δοκιμάσαμε αυτήν την φορά είναι το Devolo Magic 2 Next που όπως λέει και το όνομα του είναι μια Updated Version του Devolo Magic 2. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Στο Devolo Magic 2 Starter Kit που αποτελείται από ένα Devolo Magic 2 LAN Adapter και ένα Devolo Magic 2 WiFi next Adapter και στην έκδοση Whole Home WiFi Kit που αποτελείται από ένα Devolo Magic 2 LAN Adapter και δύο Devolo Magic 2 WiFi next Adapter, ώστε να καλύψουμε μεγαλύτερο χώρο.

Σε περίπτωση βέβαια που θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον Adapters, τότε μπορούμε να αγοράσουμε ένα Add-On, που στην ουσία είναι ένα Devolo Magic 2 WiFi Next Adapter. To Devolo Magic 2 Next ανήκει στην τελευταία γενιά των Powerlines με ταχύτητες που φτάνουν τα 2400Mbit.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενες παρουσιάσεις το Mesh Networking εισέρχεται όλο και περισσότερο στην ζωή μας. Η ανάγκη για πρόσβαση στο Internet από όλες τις δικτυακές συσκευές και σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του χώρου εργασίας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Για αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς άλλους που θα αναλύσουμε παρακάτω, οι εταιρείες φέρνουν στην αγορά καινούρια προϊόντα ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Devolo είναι μία γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 και έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων εκτός από Plc όπως WiFi usb sticks, WiFi Repeaters, Smart Metering Plugs, Radiator Thermostats, Smoke Detectors και γενικότερα αρκετές επιλογές για ένα έξυπνο σπίτι ώστε να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και να εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα. Μέσα από την Devolo μπορούμε να γνωρίσουμε και το Concept του Smart Home. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να ελέγχει διάφορες έξυπνες λειτουργίες στο σπίτι, από το Smartphone, είτε βρίσκεται μέσα σε αυτό είτε εκτός. Το πιο απλό παράδειγμα είναι να ενεργοποιήσουμε την θέρμανση πριν φτάσουμε στο σπίτι με έναν έξυπνο θερμοστάτη.

spacer.png

Mesh Networking

Τo Mesh Networking δημιουργήθηκε για να καλύψει από ένα μικρό χώρο, που θα χρειαστεί μόνο ένα ζευγάρι Powerlines ή και ένα Repeater, μέχρι πολύ μεγάλους χώρους που θα χρειαστούν πολλαπλά Powerlines, Repeaters, Access Points ώστε να υπάρχει συνολική κάλυψη. Επίσης μία από τις μεγάλες ανάγκες που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει, είναι η ευκολία χρήσης. Η πρόσβαση στο Internet και η δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου, πρέπει να μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε με απλά βήματα και οδηγίες. Εδώ ακριβώς είναι που επικεντρώνεται το Mesh Networking. Όλα να είναι πιο απλά. Μπορούμε μέσα από το Web Interface μιας συσκευής να έχουμε την κεντρική διαχείριση όλων των συσκευών. Δεν χρειάζονται πλέον πολύπλοκες ρυθμίσεις, ούτε χρειάζεται για κάθε συσκευή να ψάχνουμε στο Site του κατασκευαστή για να βρούμε πιο καινούριο Firmware και να αναρωτιόμαστε πως θα το εγκαταστήσουμε.

spacer.png

Με απλά βήματα μπορούμε να παραμετροποιήσουμε όλο το δίκτυο και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να είναι "up and running". Και αν η Devolo έχει διαθέσιμο ένα νέο Firmware, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε καθόλου. Μέσα από το Web Interface θα γίνει Download και εγκατάσταση αυτόματα.

Unboxing

To Devolo Magic 2 Next που δοκιμάσαμε είναι το Starter Kit, που περιλαμβάνει ένα Devolo Magic 2 Lan και ένα Devolo Magic 2 WiFi Next. Έρχεται σε μία προσεγμένη συσκευασία και εσωτερικά είναι από σκληρό χαρτόνι. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχουν τα δύο Plc και τονίζεται τόσο με εκτύπωση πάνω στην συσκευασία όσο και με επιπρόσθετο αυτοκόλλητο, ότι είναι το πιο γρήγορο Powerline στον κόσμο με μέγιστη ταχύτητα τα 2400Mbit. Αναγράφονται επίσης ότι υπάρχει ελληνική τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη !!! , ότι συνοδεύεται από τρία χρόνια εγγύηση και είναι Developed στην Γερμανία.

Στην πίσω πλευρά σε διάφορες γλώσσες (και στα Ελληνικά) αναφέρονται οι δυνατότητες του όπως ότι υποστηρίζει Mesh, Multi-User MIMO και ότι το Starter Kit είναι για περίπου 120 τετραγωνικά μέτρα κάλυψης. Η Devolo όπως δείχνει η συσκευασία βγάζει κόκκινη κάρτα στα προβλήματα με το WiFi κατασκευάζοντας συνεχώς νέα προϊόντα για καλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα. Αν το Wi-Fi που χρησιμοποιείτε δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας σε ταχύτητα ή σε κάλυψη και αν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

spacer.png

Στην πάνω πλευρά υπάρχει ένα πινακάκι που συγκρίνει την κάλυψη σε 3 διαφορετικούς χώρους με την χρήση διαφορετικών τεχνολογιών (Router, Router με Repeater και με Powerlines) ώστε ο χρήστης από πριν να γνωρίζει τα συν και τα πλην της κάθε τεχνολογίας. Στην κάτω πλευρά υπάρχει ένα QR-Code που μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι δυνατόν να κάνουμε με τα προϊόντα Devolo. Στην αριστερή πλευρά μας ενημερώνει για το Devolo Home Network App για το Smartphone μας, ώστε όλη η εγκατάσταση και παραμετροποίηση να γίνει εύκολα και χωρίς την χρήση υπολογιστή. Και τέλος στην δεξιά πλευρά  μας δείχνει τα περιεχόμενα της συσκευασίας. Εδώ να τονίσουμε ότι τα Devolo Magic και Devolo Magic Next δεν συνεργάζονται με τα dLAN Powerline Adapters εκτός αν είναι διαφορετικό δίκτυο. Οπότε λίγο προσοχή σε όποιον έχει ήδη dLAN Powerline Adapters. Δεν θα μπορέσει να τα λειτουργήσει ταυτόχρονα ως ένα ενιαίο δίκτυο με τα Devolo Magic αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα δεύτερο ξεχωριστό δίκτυο.

Ανοίγοντας την συσκευασία βρίσκουμε το Devolo Magic 2 WiFi Next Adapter, το Devolo Magic 2 Lan Adapter, ένα Ethernet Cable, τo Installation Guide για την εγκατάσταση, τo CE Decleration όπως και ένα φυλλάδιο με διάφορες πληροφορίες για τα Plc και τα κανάλια στο WiFi.

Τα Powerlines για όποιον δεν γνωρίζει, μπορούν να μεταφέρουν Internet και δίκτυο μέσα από τα καλώδια του ρεύματος που υπάρχουν σε ένα σπίτι ή σε ένα χώρο εργασίας. Το ένα Plc συνδέεται με το Dsl Modem Router που έχουμε με καλώδιο Ethernet και το δεύτερο/τρίτο Plc συνδέεται στον χώρο που θέλουμε να δώσουμε Internet/Δίκτυο με Ethernet ή με WiFi. Tα Data από το DSL Modem Router μεταφέρονται από την Ethernet στο Plc και το Plc τα μεταφέρει στο δεύτερο/τρίτο Plc μέσα από τα καλώδια του ρεύματος. Από εκεί μπορούμε να δώσουμε Internet/Δίκτυο πχ σε ένα Smartphone, ένα Pc, ένα Laptop, έναν αποκωδικοποιητή ή μια κονσόλα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Devolo Magic 2 Lan Adapter

  • 1 x Gigabit Ethernet Port. Σε περιπτώσεις μεγάλων μεταφορών αρχείων ή απαιτητικών Streaming σε αναλύσεις 4k, οι 100Mbit Ports και το 802.11n δεν μπορούν να μας δώσουν το bandwidth που θέλουμε. Το Devolo Magic 2 Next έχει 1000Mbit ports και 802.11ac ώστε να μπορούμε να δώσουμε την απαραίτητη ταχύτητα/bandwidth πχ σε έναν Media Server που θέλει να κάνει Streaming 4k Video σε μία Smart Tv. Το Devolo Magic 2 Lan έχει μια Gigabit Ethernet, ενώ το κάθε Devolo Magic 2 WiFi Next έχει WiFi 802.11ac και δύο Gigabit Ethernet. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε χωρίς την χρήση κάποιου Switch να δώσουμε Internet/Δίκτυο σε δύο συσκευές με Ethernet, πέρα από τις υπόλοιπες συσκευές που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα με WiFi. πχ μία Smart Tv στην πρώτη Gigabit Ethernet και ταυτόχρονα έναν αποκωδικοποιητή στην δεύτερη Gigabit Ethernet.
  • Security 128 bit AES κρυπτογράφηση ανάμεσα στα Powerlines.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας 0 έως 40 βαθμούς Celsius.
  • Μέγιστη κατανάλωση 4.8 Watt/Τυπική κατανάλωση 2.8 Watt.
  • Ενσωματωμένη πρίζα Schuko. Χαρακτηριστικό και των δύο Plc είναι ότι έχουν πρίζα Schuko πάνω, ώστε να συνδεθούν στην πρίζα του τοίχου ως πρώτη συσκευή και πάνω σε αυτά να συνδεθεί το πολύπριζο που έχουμε τις υπόλοιπες συσκευές μας. Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό Feature και πλεονέκτημα που δεν το συναντάμε σε όλα τα μοντέλα Powerline, διότι για να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή ταχύτητα μεταξύ των Plc, άρα και μεταξύ των συσκευών μας, δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένα πάνω σε πολύπριζο.
  • Πολλά Plc δεν είναι Passthrough, οπότε ή θα πρέπει να τα βάλουμε μόνα τους σε μια πρίζα με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρίζα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο, είτε επειδή δεν υπάρχει ελεύθερη πρίζα να αναγκαζόμαστε να τα συνδέσουμε πάνω σε πολύπριζο ρεύματος μειώνοντας ουσιαστικά τη μέγιστη ταχύτητα μεταξύ των Plc.
  • Powerline 2400Mbit και μέγιστη απόσταση λειτουργίας τα 500 μέτρα.Τα Devolo Magic 2 Lan και Devolo Magic 2 WiFi Next, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με μέγιστη ταχύτητα τα 2400Mbps. Είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει μέχρι στιγμής. Τα 2400mbps δεν θα μπορούν να δοθούν ως Bandwidth σε μία συσκευή λόγω Gigabit Ethernet / WiFi 1200Mbps, αλλά θα μπορούν να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις όταν το Bandwidth διαμοιραστεί ανάμεσα στα δύο Gigabit Ethernet και το WiFi 802.11ac. Πάνω στην Schuko πρίζα μπορούν να συνδεθούν συσκευές που στο σύνολο τους να μην ξεπερνούν τα 3600 watt.
  • Power Saving λειτουργία όταν υπάρχει χαμηλή κίνηση δεδομένων ανάμεσα στα Powerlines με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Ενδεικτικά LED.

spacer.png

Devolo Magic 2 WiFi Next Adapter

  • 2 x Gigabit Ethernet Ports.
  • Security 128 bit AES.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας 0 έως 40 βαθμούς Celsius.
  • Μέγιστη κατανάλωση 12.1 Watt/Τυπική κατανάλωση 8.9 Watt/Stand-by 3.1 Watt.
  • Ενσωματωμένη πρίζα Schuko.
  • Powerline 2400Mbit και μέγιστη απόσταση λειτουργίας 500 μέτρα. Αυτό είναι βέβαια ένα θεωρητικό νούμερο το οποίο εξαρτάτε από την συνολική μας εγκατάσταση που ενδεχομένως να επηρεάσει την ταχύτητα και την μέγιστη απόσταση. Τα συγκεκριμένα Plc μπορούν να λειτουργήσουν και σε διαφορετική φάση (τριφασικό ρεύμα) αλλά γενικότερα εάν είναι δυνατόν προσπαθούμε να τα έχουμε στην ίδια φάση, ώστε να κερδίσουμε την μέγιστη δυνατή σύνδεση εκτός αν τα συνδυάσουμε με το Devolo Magic 2 Lan DINrail που πρέπει να γίνει εγκατάσταση στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα.Επίσης χρησιμοποιεί και τους 3 αγωγούς του ρεύματος συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν μόνο τους δύο(φάση, ουδέτερος). Η Devolo χρησιμοποιώντας και την γείωση πετυχαίνει μία σημαντικά υψηλότερη επίδοση ρυθμού μεταφοράς δεδομένων και μεγαλύτερη εμβέλεια για να μπορούν να συνδεθούν ακόμα και οι πιο απομακρυσμένοι χώροι.
  • Triple Band Mesh (Powerline, 2,4Ghz, 5Ghz).
  • Power Saving λειτουργία.
  • Dual Band WiFi 802.11n 2,4Ghz// 802.11ac 5Ghz. Four internal antennas. Wireless AC + N. Υποστηρίζει 802.11 a, b, g, n, ac (1200Mbps/s). Υποστηρίζει τα 2,4Ghz και τα 5Ghz ώστε οι πιο νέες συσκευές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα προτερήματα των 5Ghz αλλά ταυτόχρονα και οι πιο παλιές μας συσκευές να μην έχουν πρόβλημα σύνδεσης. Τα δύο Band(2,4Ghz + 5Ghz) μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα. Υποστηρίζουν WPA/WPA2/WPA3 για την μέγιστη ασφάλεια στο ασύρματο δίκτυο, όπως και λειτουργία WPS για πιο εύκολη σύνδεση στο WiFi.
  • Υποστήριξη WPS.
  • Υποστήριξη IPv6, Parental Control, Guest Network.
  • Ενδεικτικά LED.
  • Διαστάσεις: 152x76x40mm

Επιπλέον χαρακτηριστικά:

Air Time Fairness: Οι γρηγορότερες συσκευές στο WiFI παίρνουν προτεραιότητα.

Multi-user MIMO technology: Πολλαπλά Streams ταυτόχρονα.

Band Steering: Όσο συνδέονται επιπλέον συσκευές στο δίκτυο, το Band Steering αναλαμβάνει να εξισορροπήσει την κίνηση ανάμεσα στα 2,4Ghz και στα 5Ghz, ώστε η κάθε συσκευή που συνδέεται στο WiFi να έχει την μέγιστη απόδοση

Roaming. Ακόμα και όταν περπατάμε στον χώρο και αλλάζουμε από το WiFi του ενός Powerline στο άλλο, παραμένουμε συνδεδεμένοι πάντα με το καλύτερο δυνατό σήμα και ταχύτητα, αφού η εναλλαγή  γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται αποσύνδεση και επανασύνδεση. Όλο το δίκτυο είναι ενιαίο, με ένα SSID.

Simple Setup. Τα Devolo Magic 2 είναι ήδη Paired, οπότε είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε Out Of The Box. Ακόμα και αν αγοράσουμε έναν επιπλέον Adapter, η εγκατάσταση του γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία όπως αναφέρουμε και παρακάτω.

Guest Network. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Guest Network ώστε να δίνουμε πρόσβαση στο Internet, σε έναν φίλο ή στους επισκέπτες μιας εταιρείας.

Time and Schedule/Parental Control. Μπορούμε να ορίσουμε ποιες ώρες και μέρες τις εβδομάδας θα υπάρχει πρόσβαση στο WiFi.

Devolo Cockpit

Ανοίγοντας την εφαρμογή βλέπουμε ένα User Friendly Interface που μπορούμε να δούμε πληροφορίες για τα Plc και να πραγματοποιήσουμε τις περισσότερες ρυθμίσεις. Υπάρχει και αντίστοιχη Desktop εφαρμογή για Mac και Linux.

Στην εικόνα βλέπουμε τα δύο Plc. Κάτω έχουμε το Devolo Magic 2 Lan, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το DSL Modem Router και πάνω έχουμε το Devolo Magic 2 WiFi Next. Στο καθένα αναγράφεται η ταχύτητα λήψης που είναι 1299Mbit και 1267Mbit αντίστοιχα.Αναλόγως σε ποιο Plc θα κάνουμε κλικ θα δούμε και την ταχύτητα της αποστολής.

spacer.png

Στο κάτω μέρος υπάρχουν εικονίδια για να πραγματοποιήσουμε τις υποστηριζόμενες λειτουργίες που είναι:

  • Να προσθέσουμε επιπλέον Adapters σε περίπτωση που θέλουμε Internet/Δίκτυο και σε άλλο σημείο του σπιτιού.
  • Να αλλάξουμε το Password των Plc ώστε να μπορούμε να έχουμε 2 διαφορετικά δίκτυα μέσα στον ίδιο χώρο, χωρίς το ένα δίκτυο να βλέπει το άλλο, όπως και να είναι Secure. 
  • Να κάνουμε Refresh τη σελίδα.
  • Να ρυθμίσουμε στα Options κάποιες παραμέτρους, που είναι η αποστολή δεδομένων στην Devolo σχετικά με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στα Plc, την απενεργοποίηση των Firmware updates κάτι το οποίο δεν το προτείνουμε και να γίνει αυτόματα ανίχνευση ποιο Plc είναι συνδεδεμένο με το DSL Modem Router ώστε να το εμφανίζει σαν πρoεπιλεγμένο και σε ποιο μεγάλο μέγεθος στο σχεδιάγραμμα. Επιπρόσθετα μπορούμε να ανοίξουμε το TroubleShooting Guide που μας δίνει πληροφορίες για την σύνδεση των Powerines με εικόνες όπως πχ να μην τα βάλουμε πάνω σε πολύπριζο.
  • Να κάνουμε αυτόματα αναβάθμιση του Software, απλά με ένα κλικ.
  • Να κάνουμε εγγραφή στο newsletter της εταιρείας.

Δεξιά από κάθε Plc υπάρχει ένα βελάκι που ανοίγει ένα μικρό μενού. Εκεί θα βρούμε:

  • Το FAQ για το κάθε Plc, το οποίο θα ανοίξει στον browser μας.
  • Τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι: Να δώσουμε ένα όνομα στο Plc ώστε να ξέρουμε σε ποιο σημείο το έχουμε. Πχ Laptop όπως το έχω ονομάσει, το Firmware που έχει, την Mac Address, την IP, το Serial Number, να ανοίξουμε το Manual, επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως και στην περίπτωση που έχουμε πολλά Plc να γίνει αναγνώριση της συσκευής αναβοσβήνοντας τα LED που έχει. Μετά μπορούμε να του δώσουμε το όνομα που θέλουμε και να ξέρουμε ποιο είναι ποιο.
  • Ένα εικονίδιο για την διαγραφή του Plc.
  • Ένα εικονίδιο το οποίο θα μας μεταφέρει στο Web Interface, ώστε να πραγματοποιήσουμε περισσότερες ρυθμίσεις.

Εγκατάσταση

  • Η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη και τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, είναι τα παρακάτω:
  • Συνδέουμε στην πρίζα ρεύματος το Devolo Magic 2 Lan και το συνδέουμε μέσω Ethernet Cable με το Dsl Modem Router.
  • Συνδέουμε στην πρίζα ρεύματος τo/τα Devolo Magic 2 Wifi Next.
  • Στο Devolo Magic 2 Lan πατάμε το κουμπί Plc για ένα δευτερόλεπτο. Αντίστοιχα πατάμε το ίδιο κουμπί στο Devolo Magic 2 Wifi Next. Έχουν γίνει Pair.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το δεύτερο Devolo Magic 2 Wifi Next. 
  • Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί μόνο αν είναι να προσθέσουμε ένα επιπλέον Devolo που δεν ήταν στην αρχικό πακέτο, δηλαδή είναι Addition. Αν έχουμε στην κατοχή μας το Starter Kit ή το Whole Home WiFi Kit τότε είναι Paired από την αρχή. Επιπλέον η προσθήκη μπορεί να γίνει και από το Devolo Cockpit.
  • Συνδεόμαστε στο Web Interface για να πραγματοποιήσουμε τυχόν επιπλέον ρυθμίσεις όπως SSID και Passkey. Στο πάνω μέρος κάθε PLC υπάρχουν διαγνωστικά LED, όπου στο εγχειρίδιο χρήσης μας αναφέρει τι σημαίνει το κάθε χρώμα και η κάθε κατάσταση που μπορεί να πάρει, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα.

Από Smartphone/Tablet:

Για τα Smartphone και τα Tablet υπάρχει αντίστοιχα το App Home Network. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα υπάρχουν οι πιο συχνές επιλογές που μπορεί να χρειαστεί ο απλός χρήστης προκειμένου να παραμετροποιήσει τα Devolo από το Tablet ή το Smartphone του. Με την ενεργοποίηση του Diagnostics Expert Mode εμφανίζεται ο ρυθμός μετάδοσης και λήψης ανάμεσα στις δύο συσκευές οι οποίοι και εμφανίζονται στο Status του Magic Network.

Web Interface

Η πρόσβαση στο Web Interface μπορεί να γίνει με την διεύθυνση IP που έχει πάρει το κάθε Devolo Magic 2 ή μέσα από το Devolo Cockpit πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι και το βελάκι. Με το που συνδεθούμε μεταφερόμαστε σε ένα απλό και εύκολο Web Interface, που μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες όπως τους συνδεδεμένους Clients, πόσα Devolo Magic είναι συνδεδεμένα, όπως και να πραγματοποιήσουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε για το WiFi, Parental Control, Guest Network και πολλά άλλα.

spacer.png

Δοκιμές

Μετά το απαραίτητο Setup ήρθε η ώρα για δοκιμές. Πέρα από τις διάφορες λειτουργίες που δοκιμάσαμε επιτυχώς, όπως το Guest Network, το Time Schedule, θελήσαμε με να δούμε και πως τα καταφέρνει στο θέμα κάλυψης και ταχύτητας Download και Upload.

 Έγιναν οι παρακάτω δοκιμές:

  • Συνδέθηκαν τα δύο Plc μέσα στο ίδιο δωμάτιο, σε απόσταση μερικών μέτρων και το Link ήταν 1428Mbit Transmit/1407Mbit Receive.
  • Συνδέθηκαν σε δύο διαφορετικά δωμάτια και το Link ήταν 670Mbit Transmit/431Mbit Receive.
  • Συνδέθηκαν σε δύο διαφορετικά δωμάτια, τα οποία ήταν στην μέγιστη απόσταση μεταξύ τους. Το Link κλείδωσε χαμηλότερα, στα 275Mbit Trasmit/279Mbit Receive. Το τι ταχύτητα Link θα πετύχετε εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες, όπως αν είναι συνδεδεμένα στην ίδια φάση ή όχι στην περίπτωση τριφασικού ρεύματος, πως είναι φτιαγμένη η συνολική καλωδίωση ρεύματος μέσα στο σπίτι, πόσα μέτρα καλώδιο ρεύματος υπάρχουν ανάμεσα στα δύο, τρία ή περισσότερα Plc, τι συσκευές υπάρχουν συνδεδεμένες στο ίδιο το κύκλωμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν "θόρυβο" κτλ.
  • Υπάρχει πάντα η περίπτωση σε κάποιο μεγάλο σπίτι η ταχύτητα του Link να πέσει και κάτω από τα 100Mbit ή και σπάνιες περιπτώσεις που σε πολλά σπίτια υπάρχουν υποπίνακες ρεύματος και πολλά μέτρα καλώδιο συν διαφορετική φάση με αποτέλεσμα το Link να είναι αδύνατο. Οπότε το 2400Mbit είναι ένα μέγιστο θεωρητικό κοινώς είναι από 0Mbit έως 2400Mbit.
  • Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις καταφέραμε να τερματίσουμε την VDSL γραμμή 50Mbit/5Mbit σε Speedtest με Smartphone και συνδεδεμένοι στα 5Ghz. (Αν και λίγο οριακά στην μέγιστη απόσταση). Συγκριτικά με το Devolo Magic 2 που είχαμε κάνει review είχαμε στις δύο πρώτες περιπτώσεις μεγαλύτερη ταχύτητα επικοινωνίας ανάμεσα στα Powerlines χωρίς βέβαια η διαφορά να είναι τεράστια.

Στην επόμενη δοκιμή αφού συνδεθήκαμε στο πρώτο Devolo Magic 2 WiFi Next, αρχίσαμε να περπατάμε προς το δεύτερο Devolo Magic 2 WiFi Next που εγκαταστήσαμε για την πραγματοποίηση των δοκιμών, για να δούμε αν και πόσο γρήγορα θα γίνει η εναλλαγή στο πιο δυνατό σήμα. Πράγματι εκεί που το σήμα είχε μειωθεί, το Roaming ανέλαβε να μας συνδέσει στο δεύτερο Devolo Magic 2 WiFi Next που είχε καλύτερο σήμα. Η αλλαγή γίνεται αρκετά γρήγορα, και ο χρήστης δεν θα την αντιληφθεί, πάρα μόνο από το ότι θα ξαναέχει δυνατό σήμα. Ακόμα και στο σενάριο να αποσυνδέσουμε από το ρεύμα το Devolo Magic 2 WiFi που είχαμε συνδεθεί, μέσα μερικά δευτερόλεπτα είχαμε ξανασυνδεθεί στο κοντινότερο Devolo Magic 2 Wifi Next.

Δοκιμάσαμε επιτυχώς την αυτόματη αναβάθμιση του Firmware. Όταν συνδεθήκαμε στο Web Interface του Devolo Magic 2 Lan μας έβγαλε ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση. Με ένα απλό κλικ έγινε αυτόματα όλη η διαδικασία χωρίς προβλήματα και χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Η τελευταία δοκιμή ήταν να δοκιμάσουμε την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στα PLC στις τρεις περιπτώσεις αποστάσεων που αναφέραμε παραπάνω. Για την ακρίβεια των μετρήσεων χρησιμοποιήθηκαν ένα Ethernet Analyzer και ένα Loopback Device της εταιρείας VEEX. Το Frame Size που δοκιμάστηκε ήταν 1518 Bytes.

Μικρή απόσταση - Μέγιστη ταχύτητα 200 με 220Mbit περίπου.

Μεσαία απόσταση - Μέγιστη ταχύτητα 100 με 110Mbit περίπου.

Μέγιστη απόσταση - Μέγιστη ταχύτητα 45 με 50Mbit περίπου.

Βλέπουμε ότι οι πραγματικές ταχύτητες μεταφοράς είναι αρκετά μικρότερες από τις ονομαστικές και σε μεγάλες αποστάσεις αν έχουμε μια VDSL 100/10 δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε τα μέγιστα.

Συμπεράσματα

Αυτό είναι το Devolo Magic 2 WiFi Next Starter Kit.  Ένα Triple Band Powerful Mesh. Με τις δυνατότητες του θα καλύψει αποτελεσματικά έναν ή περισσότερους χώρους με WiFi, όπως και να συνδέσει συσκευές με Gigabit Ethernet. To Web Interface του είναι απλό και κατανοητό με εικόνες που βοηθούν στη χρήση του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο σπίτι που θέλουμε να καλύψουμε όλους τους χώρους, όπως και σε μια μικρή εταιρεία για πρόσβαση των υπαλλήλων με WiFi στο Internet. Το Guest Network με ελάχιστα κλικ είναι έτοιμο να υποδεχτεί φίλους και επισκέπτες. Σε πολλές εφαρμογές όπως το Gaming, η λύση του Devolo Magic είναι εξαιρετική και πολύ καλύτερη από την χρήση Repeater που μπορεί να μας δημιουργήσει Lag and Ping Spikes. Πολλοί θα αναρωτηθούν αν είναι καλύτερο το Powerline από καλώδιο Ethernet. Η απάντηση είναι "δύσκολο". Παρότι που το Powerline είναι 2400Mbit στην πράξη αν τα Plc συνδεθούν σε πιο μακρινά δωμάτια υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πέσει η ταχύτητα κάτω από τα 1000Mbit άρα και αρκετά μικρότερη πραγματική ταχύτητα, όπως είδαμε και πιο πάνω στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης το καλώδιο Ethernet δεν μπορεί να επηρεαστεί από κάτι, όπως γίνεται με τα Plc. Αλλά το Ethernet δεν είναι εύκολο να περαστεί σε ένα σπίτι μέχρι την συσκευή που θέλουμε να έχει Internet/Δίκτυο, κάνοντας το Devolo Magic 2 Next μια εύκολη, γρήγορη και δελεαστική λύση.  Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι το Devolo Magic 2 WiFi Next μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή ως Access Point αντί για Powerline δίνοντας του Internet/Δίκτυο σε μια Ethernet και έχοντας Internet/Δίκτυο είτε WiFi είτε από την δεύτερη Ethernet. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε ακόμα καλύτερες ταχύτητες.

Γιατί να διαλέξουμε το συγκεκριμένο Kit και όχι κάποιο άλλο; Είναι από τα κορυφαία μοντέλα της αγοράς από μια κορυφαία στο χώρο εταιρεία και θα μας δώσει τα μέγιστα που μπορείτε να πάρετε από την τεχνολογία των Powerlines. Αντίθετα με τα Powerlines που αναφέρουν 500Mbit αλλά στην πράξη έχουν 100Mbit Ethernet, το συγκεκριμένο Kit είναι 802.11ac όπως διαθέτει και δύο Gigabit Ethernet. Οπότε αν οι απαιτήσεις σας καταλήγουν στην αγορά ενός Kit Powerlines τότε το συγκεκριμένο θα σας καλύψει απόλυτα με αυτά που δίνει.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι υποστηρίζει WPA3. Είναι μια πολύ καλή κίνηση της Devolo διότι σχετίζεται με την ασφάλεια μας. Έτσι το Devolo Magic 2 Next είναι μια Futureproof συσκευή που ακολουθεί την αιχμή της τεχνολογίας για να προσφέρει στον χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η τιμή του σύμφωνα με το www.skroutz.gr ξεκινάει από τα 173 ευρώ για το Starter Kit και από τα 263 ευρώ για το Whole Home WiFi Kit. Όποιος μπορεί να το συνδυάσει με το Devolo Magic 2 Lan DINrail τότε θα έχει μια πιο ολοκληρωμένη λύση με καλύτερες επιδόσεις.


Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιοτικό προϊόν αλλά με τα λεφτά που ζητάει το συγκεκριμένο φωνάζεις μάστορα και σου περνάει καλώδια στο σπίτι και μετά ακόμα έναν για να καλύψει τα μερεμέτια.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.... έχει πέσει πολύ σπρώξιμο κ προώθηση παντού στο διαδίκτυο, απο την εταιρεία αλλά κ τις ενδιάμεσες αλυσίδες.

Εντάξει, καλό ωραίο, ποιοτικό... αλλά για τις τσιμπημένες τιμές δεν είδα κανέναν (ούτε creators, reviewers) να αφήνει αιχμή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραιο εργαλειο εχει βγαλει η Devolo .......www.skroutz.gr ξεκινάει από τα 173 ευρώ για το Starter Kit και από τα 263 ευρώ για το Whole Home WiFi Kit  ρε παιδια λιγο κρατει με 1,37 το μετρο οπτικη ινα στον καυκα .... 

δινω 263 σε μαστορα και περναω το σπιτι ολο οπτικη ...

χαλαρωστε λιγο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, greengroser είπε

ωραιο εργαλειο εχει βγαλει η Devolo .......www.skroutz.gr ξεκινάει από τα 173 ευρώ για το Starter Kit και από τα 263 ευρώ για το Whole Home WiFi Kit  ρε παιδια λιγο κρατει με 1,37 το μετρο οπτικη ινα στον καυκα .... 

δινω 263 σε μαστορα και περναω το σπιτι ολο οπτικη ...

χαλαρωστε λιγο....

 Δεν νομίζω ότι με αυτά τα λεφτά θα βάλεις ΠΟΤΕ οπτική ίνα σε όλο το σπίτι. έξοδα: switch,  πριζακια οπτικής ίνας... Μανη Μανη ξεπέρασες τα 600 ευρώ μόνο για αναλώσιμα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liacoCc είπε

 Δεν νομίζω ότι με αυτά τα λεφτά θα βάλεις ΠΟΤΕ οπτική ίνα σε όλο το σπίτι. έξοδα: switch,  πριζακια οπτικής ίνας... Μανη Μανη ξεπέρασες τα 600 ευρώ μόνο για αναλώσιμα 

μενω σε σπιτι με 2 υπνοδωματια  και σαλονι κουζινα

χοντρικα θα κανω τα μαθηματικα 

40 μετρα οπτικη ινα = 40 χ 1,37= 54,8 ε

3 πριζακια 3 χ 11,92 =35,76

switch =100 e

200 τα υλικα και 150 στον καλλιτέχνης να τα φτιαξει 

και εχεις μια λυση για μια ζωη 

Επεξ/σία από greengroser
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, greengroser said:

ωραιο εργαλειο εχει βγαλει η Devolo .......www.skroutz.gr ξεκινάει από τα 173 ευρώ για το Starter Kit και από τα 263 ευρώ για το Whole Home WiFi Kit  ρε παιδια λιγο κρατει με 1,37 το μετρο οπτικη ινα στον καυκα .... 

δινω 263 σε μαστορα και περναω το σπιτι ολο οπτικη ...

χαλαρωστε λιγο....

ναι χωρις connectors. χωρις καναλια χωρις χωρις χωρις. ο αλλος θελει ευκολη λυση αλλο τοσο οταν νοικιαζει σπιτι. απο το τι μπορει να γινει σε ενα σπιτι μεχρι τι κανει καποιος υπαρχει ενα μεγαλο κενο. τα powerlines repeaters κτλ πονταρουν α. στην ευκολια β. στην μαζα. γ. οχι στον ψαγμενο

3 hours ago, TechnoState said:

.... έχει πέσει πολύ σπρώξιμο κ προώθηση παντού στο διαδίκτυο, απο την εταιρεία αλλά κ τις ενδιάμεσες αλυσίδες.

Εντάξει, καλό ωραίο, ποιοτικό... αλλά για τις τσιμπημένες τιμές δεν είδα κανέναν (ούτε creators, reviewers) να αφήνει αιχμή!

υπαρχει η απλη λυση αντι για τα ακριβα devolo και fritz. ακουει στο ονομα tp link. 

not for me 

54 minutes ago, greengroser said:

μενω σε σπιτι με 2 υπνοδωματια  και σαλονι κουζινα

χοντρικα θα κανω τα μαθηματικα 

40 μετρα οπτικη ινα = 40 χ 1,37= 54,8 ε

3 πριζακια 3 χ 11,92 =35,76

switch =100 e

200 τα υλικα και 150 στον καλλιτέχνης να τα φτιαξει 

και εχεις μια λυση για μια ζωη 

40μετρα ινα γιανολα τα δωματια? μαλλον κατι κανεις λαθος. switch 100 ευρω για fiber?  τι μαρκα? tenda? 

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, poulinos είπε

ναι χωρις connectors. χωρις καναλια χωρις χωρις χωρις. ο αλλος θελει ευκολη λυση αλλο τοσο οταν νοικιαζει σπιτι. απο το τι μπορει να γινει σε ενα σπιτι μεχρι τι κανει καποιος υπαρχει ενα μεγαλο κενο. τα powerlines repeaters κτλ πονταρουν α. στην ευκολια β. στην μαζα. γ. οχι στον ψαγμενο

υπαρχει η απλη λυση αντι για τα ακριβα devolo και fritz. ακουει στο ονομα tp link. 

not for me 

40μετρα ινα γιανολα τα δωματια? μαλλον κατι κανεις λαθος. switch 100 ευρω για fiber?  τι μαρκα? tenda? 

δεν ξερω και δεν μου δινεται η δυνατοτητα να ξερω τι δουλεια κανεις  αγαπητε φιλε ...αλλα θελω να σε πληροφορησω οτι εγω δουλευω ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

που σημαινει οτι εχω πρακτικη γνωση σε αυτα τα πραγματα ....γιατι εμεις κανουμε τις προετοιμασιες να περασει ο ηλεκρολογος και δικτυας απο γραφεια και μαγαζια που χρειαζονται τετοια πραγματα .....αρα τα 40 μετρα ειναι 40 μετρα ...αντε να ειναι 41 ΝΤΕΦΑΚΤΟ ....

τωρα οσο για το switch ...με τις λιγες γνωσεις που εχω πανω στο συγκεκριμενο θεμα (switches) βρηκα αυτο ελλαδα στα 200 σε 2 λεπτα αναζητηση

που σιγουρα καποιος με περισσοτερη γνωση απο εμενα θα μποροθσε να βρει κατι πολυ καλυτερο απο εξωτερικο με λιγοτερα λεφτα

 αλλα σου λεω και το αλλο και διπλα λεφτα να κανει ολη η διαδικασια συγκρινεται τωρα η ινα με το devolo 

μην τρελαθουμε κιολας .....καλα κανεις που υπερασπιζεσαι  το αρθρο που εσυ εγραψες ...  αλλα αυτο δεν σημαινει οτιδεν ειναι ακριβη λυση για αυτα που προσφερει

 

 

https://www.skroutz.gr/s/8834451/Ubiquiti-Edgeswitch-12-Fiber.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εστω και ας μην είναι οπτική ίνα, και με ethernet καλώδιο να γίνει η δουλειά πάλι είναι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αλλά όπως έγραψαν και παραπάνω για περιπτώσεις που δεν είναι δικό σου το σπίτι τα powerline είναι μονόδρομος.

Τέλος, αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να περνάς το 24ρι ίντερνετ τότε πάλι καθαρίζεις με ένα σετ tp link με 50€

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, greengroser said:

δεν ξερω και δεν μου δινεται η δυνατοτητα να ξερω τι δουλεια κανεις  αγαπητε φιλε ...αλλα θελω να σε πληροφορησω οτι εγω δουλευω ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

που σημαινει οτι εχω πρακτικη γνωση σε αυτα τα πραγματα ....γιατι εμεις κανουμε τις προετοιμασιες να περασει ο ηλεκρολογος και δικτυας απο γραφεια και μαγαζια που χρειαζονται τετοια πραγματα .....αρα τα 40 μετρα ειναι 40 μετρα ...αντε να ειναι 41 ΝΤΕΦΑΚΤΟ ....

τωρα οσο για το switch ...με τις λιγες γνωσεις που εχω πανω στο συγκεκριμενο θεμα (switches) βρηκα αυτο ελλαδα στα 200 σε 2 λεπτα αναζητηση

που σιγουρα καποιος με περισσοτερη γνωση απο εμενα θα μποροθσε να βρει κατι πολυ καλυτερο απο εξωτερικο με λιγοτερα λεφτα

 αλλα σου λεω και το αλλο και διπλα λεφτα να κανει ολη η διαδικασια συγκρινεται τωρα η ινα με το devolo 

μην τρελαθουμε κιολας .....καλα κανεις που υπερασπιζεσαι  το αρθρο που εσυ εγραψες ...  αλλα αυτο δεν σημαινει οτιδεν ειναι ακριβη λυση για αυτα που προσφερει

https://www.skroutz.gr/s/8834451/Ubiquiti-Edgeswitch-12-Fiber.html

παμε απο την αρχη χωρις παρεξηγηση γιατι εχεις μπερδεψει πολλα.

α.το switch απο μονο του κανει 200 ευρω δηλαδη οσο κανει το devolo. το switch αυτο δεν εχει καν πανω sfp αρα θες και λεφτα για sfp.

β.τα 40 μετρα δεν ειναι 40 μετρα γιατι θα πρεπει να φυγει μια οπτικη ινα απο εκει που θα ειναι το Switch και να φτασει μεχρι το δωματιο που θες.αρα δεν βγαινει 40 μετρα εκτος αν το σπιτι ειναι 30 τμ.η αλλη λυση θα ειναι να περασεις μια ινα αλλα να τερματιζεις καθε ζευγαρι σε καθε δωματιο και να συνεχιζεις.η ινα δεν ειναι τερματισμενη που σημαινει οτι θες connectors για να την τερματισεις(πρεπει να ξερεις και να εχεις εργαλεια ) ή θα πρεπει να γινει με splicer που στοιχιζει πολλα λεφτα αλλιως θα  πληρωσεις καποιον να το κανεις.αν παρεις ετοιμες ινες παλι το κοστος θα ειναι αρκετα παραπανω .επισης θα την στερεωσεις με ροκα ή σε καναλι?αν καναλι τοτε εξτρα λεφτα.

αν μου λεγες για χαλκο θα σου λεγα οκ τα κοστη ειναι πολυ πολυ μικροτερα αλλα ειδικα για ινα τιποτα δεν ειναι φτηνο.επισης αν φωναξεις ηλεκτρολογος να σου περασει καλωδια και καναλια ουτε 150 ευρω δεν σε φτανουν.

επισης αν διαβαζες ολο το review οπως και ολα τα Review σε Powerlines σε ολα τονιζω παντα το ιδιο ακριβως πραγμα.

ειναι καλυτερο ενα Powerline απο το ethernet? οχι. το Powerline κερδιζει μονο σε αυτο που ειναι.το βαζεις και σε 5 λεπτα εχεις ιντερνετ εκει που θες εστω και με μικρη ταχυτητα/ουτε καλωδια ουτε δεν ξερω τι.αυτο εκμεταλευται και αυτο πληρωνεις.την ευκολια του.και δεν στο λεω για να υποστηριξω το Review που εκανα.ουτε καν με νοιαζει.ενα Review ειναι.δεν υπαρχει συγκριση σε αυτο.

αλλο πραγμα το ethernet αλλο η ινα αλλο το Powerline.το καθενα εχει συν και πλην και το καθενα εξυπηρετει αλλες αναγκες.το powerline αυτο που εξυπηρετει δεν ειναι οι μεγαλες ταχυτητες που πρακτικα ειναι το 1/10 απο το θεωρητικο.εξυπηρετει οτι δεν περνας καλωδια δεν περνας τιποτα και παιζεις.πολλοι δεν θελουν να περασουν καν καναλια στο σπιτι αλλοι ειναι με ενοικιο και θα φυγουν.οποτε για αυτους ειναι τα powerlines.λυσεις υπαρχουν για ολα τα λεφτα αναλογως τι θες να κανεις. να το πω και στο επαγγελμα σου. αλλη γυψοσανιδα θα βαλεις για μενα που μπορει να θελω να εχει θερμομονωση και ηχομονωση και αλλη για καποιον που θελει απλα να χωρισει δυο δωματια.

τωρα σχετικα με την τιμη.ναι δεν ειναι φτηνα.οποιος θελει φτηνα παει σε tp link με τα συν και τα πλην που εχουν. δυστυχως η ευτυχως οπως το δεις η tp link ειναι value for money και τιποτα παραπανω.δεν θα συγκριθει ποτε με devolo και ουτε καν Me fritz. Ο λογος ειναι πολυ απλος.οταν η devolo και η fritz βγαλουν ενα προιον θα ειναι πχ το devolo 2 magic next και τερμα.η tp link εχει πχ το tp link 4010p το οποιο καθε 5 μηνες βγαινει και αλλη hardware εκδοση με αλλα Firmware.εχουν προιοντα που ειναι v8.οι τυποι απλα βγαζουν προιοντα χωρις αυριο.αντιθετα η Fritz 5 χρονια μετα θα δεις νεο firmware νεο λειτουργικο κτλ ακομα και για παλια προιοντα.αυτη ειναι η διαφορα μιας κινεζικης/ταιβανεζικης εταιρειας οπως tp link και μια σοβαρης γερμανικης οπως devolo και fritz.η devolo εχει τα 3 χρονια εγγυηση και την υποστηριξη που εχει.η fritz 5 χρονια εγγυηση.η  tp link μονο δυο.

επισης οπως θα δεις και στα τεστ ακομα και σε κοντινη αποσταση δεν μπορω να μεταφερω ουτε 300mbit με το devolo οταν με το ethernet Θα επαιζα με gigabit.αλλα δεν τον νοιαζει τον κοσμο η ταχυτητα.οι περισσοτεροι που παιρνουν Powerline ειναι απλα για να δωσουν ιντερνετ στο χωρο που θελουν εστω και με πιο αργη ταχυτητα.

και επισης το λεω και για τα κινητα το λεω και για ολα.η τιμη μιας συσκευης δεν εχει να κανει με το αν του ΕΛΛΗΝΑ του ειναι φτηνη ή ακριβη. Υπαρχουν χωρες με πολλαπλασιους μισθους και τριπλασιο πληθυσμο.εμεις ειμαστε απλα ενα πολυ μικρο κομματι της αγορας αυτης.η fritz πχ οπως και αλλες εταιρειες δεν εχει ασχοληθει καν να βαλει ελληνικο interface. και εγω αυτην την στιγμη επειδη δεν πιανει το wifi σε ολο το σπιτι εχω βαλει ενα tp link re850 Που δεν ειναι καν dual band.ξερω οτι απο τα 55 mbit μετα το repeater δεν εχω ουτε 30.αλλα δεν με νοιαζει διοτι απλα θελω να υπαρχει ιντερνετ σε ολο το σπιτι και ουτε να περασω καλωδιο ουτε ινα ουτε να βαλω κατι για να εχω 55 Mbit σε ολο το σπιτι.και 20-25 που φτανουν ειναι More than enough.οι αναγκες  καθοριζουν τι θα παρεις.αν θες να παρεις απλα ενα Powerline για να δινεις πχ σε εναν αποκωδικοποιητη παρε ενα tp link με 20-25 ευρω και τελειωσες και οσο αντεξει.

και δυστυχως επειδη περνανε αρκετα προιοντα απο τα χερια μου λογω δουλειας εχω βαρεθει να βλεπω τα προβληματα του αιωνα με οτι σαβουροκινεζικο υπαρχει εκει εξω.το ιδιο και για 2 ελληνικες εταιρειες που δυστυχως ακομα βγαζουν τετοια προιοντα.crypto και oxygen.

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγοράζεις αυτά με 100E : https://www.skroutz.gr/s/17313367/Devolo-Magic-2-LAN-1-1-Starter-Kit.html

Βαζεις το πρώτο poweline στον Α όροφο και το συνδέεις στο router.

Βάζεις το δεύτερο poweline στον Β όροφο.

Βάζεις και ένα παλιό router το οποίο συνδέεις στο δεύτερο powerline.

Ρυθμίζεις το παλιο router να κάνει κλήση pppoe και συνδέεις το main pc με καλώδιο ethernet.

Τέλος. Χρόνος 5 λεπτά.  Ενσύρματη σύνδεση στο main pc και wifi στο υπόλοιπο σπίτι.

Δεν έχω δοκιμάσει άλλα powerline. Αλλά τα devolo με  G.hn άντε να πρόσθεσαν 1-2 ms στα online games.

Επεξ/σία από Red_Phantom
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 minutes ago, Red_Phantom said:

Αγοράζεις αυτά με 100E : https://www.skroutz.gr/s/17313367/Devolo-Magic-2-LAN-1-1-Starter-Kit.html

Βαζεις το πρώτο poweline στον Α όροφο και το συνδέεις στο router.

Βάζεις το δεύτερο poweline στον Β όροφο.

Βάζεις και ένα παλιό router το οποίο συνδέεις στο δεύτερο powerline.

Ρυθμίζεις το παλιο router να κάνει κλήση pppoe και συνδέεις το main pc με καλώδιο ethernet.

Τέλος. Χρόνος 5 λεπτά.  Ενσύρματη σύνδεση στο main pc και wifi στο υπόλοιπο σπίτι.

Δεν έχω δοκιμάσει άλλα powerline. Αλλά τα devolo με  G.hn άντε να πρόσθεσαν 1-2 ms στα online games.

δεν χρειάζεται το δεύτερο router να κάνει κλήση pppoe. απλα κλειστο dhcp και μια ip στο ιδιο δίκτυο με το πρωτο adsl vdsl router και εισαι ετοιμος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε 4όροφη μεζονέτα "μπιμπελό" όπου δεν σηκώνει οποιοδήποτε μερεμέτι, μετά από πολλές και κουραστικές προσπάθειες με διάφορα Powerline και extenders + APs, έβαλα τα Magic 2 Wifi και σώθηκα. 

Fritzbox 7590 + Magic 2 LAN στο -1 επίπεδο όπου καταλήγει η γραμμή οτε (100άρα vdsl).

Ένα node Magic 2 wifi στη σοφίτα (επίπεδο 3) συνδεδεμένα 2 PC με ethernet.

Ένα node Magic 2 wifi έξω στον κήπο στο αλουμινιένο ντουλαπάκι του αυτόματου ποτίσματος για να δίνω wifi στην ip camera του πάρκινγκ ;)

Με καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση κάνουν παπάδες. Βλέπω σταθερά 500mbps ταχύτητα διασύνδεσης του node της σοφίτας με το node του υπογείου με αποτέλεσμα να είναι σαν να έχω δίπλα μου το ρούτερ.

Ένα node Magic 2 Wifi έχει πολύ καλή εμβέλεια wifi. Από ταχύτητες Powerline δεν υπάρχει ανταγωνιστής.

Υ.Γ.1 Φάουλ της Devolo που μετά από λίγο καιρό έβγαλε τα Next. Με αυτόν τον τρόπο παραδέχεται ότι υπάρχουν θέματα με το Access Point Steering στα απλά Magic 2 wifi. Δεν είναι και λίγα τα λεφτά που δώσαμε.

Υ.Γ.2 Η καραμέλα του στυλ " Με 300 ευρώ κάνω αυτό κι εκείνο" έχει κουράσει.

Επεξ/σία από Andresalonika
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι και να γράφετε τα powerlines χάνουν πακέτα.

Αυτό και μόνο το γεγονός είναι αποτρεπτικό τόσο για έναν gamer όσο και για έναν επαγγελματία.

Τόσα χρόνια δεν έχω δει από κανέναν που λέει ότι είναι ευχαριστημένος κάποιο test με πακέτα!

Επεξ/σία από skiabox
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 hours ago, Andresalonika said:

Σε 4όροφη μεζονέτα "μπιμπελό" όπου δεν σηκώνει οποιοδήποτε μερεμέτι, μετά από πολλές και κουραστικές προσπάθειες με διάφορα Powerline και extenders + APs, έβαλα τα Magic 2 Wifi και σώθηκα. 

Fritzbox 7590 + Magic 2 LAN στο -1 επίπεδο όπου καταλήγει η γραμμή οτε (100άρα vdsl).

Ένα node Magic 2 wifi στη σοφίτα (επίπεδο 3) συνδεδεμένα 2 PC με ethernet.

Ένα node Magic 2 wifi έξω στον κήπο στο αλουμινιένο ντουλαπάκι του αυτόματου ποτίσματος για να δίνω wifi στην ip camera του πάρκινγκ ;)

Με καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση κάνουν παπάδες. Βλέπω σταθερά 500mbps ταχύτητα διασύνδεσης του node της σοφίτας με το node του υπογείου με αποτέλεσμα να είναι σαν να έχω δίπλα μου το ρούτερ.

Ένα node Magic 2 Wifi έχει πολύ καλή εμβέλεια wifi. Από ταχύτητες Powerline δεν υπάρχει ανταγωνιστής.

Υ.Γ.1 Φάουλ της Devolo που μετά από λίγο καιρό έβγαλε τα Next. Με αυτόν τον τρόπο παραδέχεται ότι υπάρχουν θέματα με το Access Point Steering στα απλά Magic 2 wifi. Δεν είναι και λίγα τα λεφτά που δώσαμε.

Υ.Γ.2 Η καραμέλα του στυλ " Με 300 ευρώ κάνω αυτό κι εκείνο" έχει κουράσει.

α. θα βοηθουσε και το devolo magic din rail πιστευω για καλυτερες ταχυτητες αν  και δεν το εχω δοκιμασει. β. απορω πως δεν πηρες fritz αφου εχεις και το 7590

17 hours ago, skiabox said:

Οτι και να γράφετε τα powerlines χάνουν πακέτα.

Αυτό και μόνο το γεγονός είναι αποτρεπτικό τόσο για έναν gamer όσο και για έναν επαγγελματία.

Τόσα χρόνια δεν έχω δει από κανέναν που λέει ότι είναι ευχαριστημένος κάποιο test με πακέτα!

a. αν εισαι επαγγελματιας και εχεις powerline κατι κανεις λαθος. αν εισαι σωστοςgamer και εχεις οτιδηποτε αλλο απο ethernet τοτε ξανασκεψου το. στο τεστ ωρων που ειχα κανει εγω σε αλλα plc δεν ειχα packet loss. αν χασεις και 5 πακετα την ωρα δεν με νοιαζει καν. επισης δεν θα δεις τεστ με πακετα. πρεπει να καταλαβεις τι ειναι τα plc τι. προσφερουν και σε ποιες  περιπτωσεις χρησιμοποιουνται.ειναι μια λυση για το 90 τις 100 των ανθρωπων δεν ειναι ομως για ολες τις περιπτωσεις. σαν τον αλλον σε καφετερια με μηχανηματα με μοτερ (. παρεμβολες) εβαλε powerline για τις καμερες. το packet loss  στο θεο απλα. ο αλλος που θελει να μεταφερει 5 αρχεια να δωσει ιντερνετ σε ενα δωματιο για surfing κτλ λιγο θα τον νοιαξει αν θα χασει και ενα πακετο στην μιση ωρα καινθα καθυστεηρησει η σελιδα 0.3 secs να ανοιξει. και το βασικο ολες οι καλωδιωσεις δεν ειναι ιδιες. εχω δει και σε νεα σπιτια powerline να παιζουν στα 100mbit link

οπως το ειπες. ο αλλος ειναι ευχαριστημενος. δεν θα νοιαστει για 0.01 lost packets  εφοσον κανει δουλεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...