Green Dragon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γειά σε όλους! Να σας περιγράψω με λίγα λόγια το θέμα μου. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε συμβόλαια για κινητή τηλεφωνία με τη Vodafone, δύο χρόνων διάρκεια, που λήγουν σε 6 μήνες από τώρα. Πληρώνουμε και οι δύο μαζί περίπου 75 ευρώ το μήνα, για παροχές που τελικά, λόγω μειωμένης χρήσης, δεν καταναλώνουμε. Πρίν μία εβδομάδα είχα μία πρόταση από Cosmote για ένα family πακέτο 2 γραμμών για 45,90 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα είναι ταμάμ για τις ανάγκες μας. Επειδή έχω το συμβόλαιο με τη Vodafone, κοίταξα τα προγράμματα της και βρήκα ένα αντίστοιχο Red family start που το δίνει στα 49,90. Μια χαρά θα ήταν και αυτό σκέφτηκα. Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και αφού με έστελναν από τον ένα στον άλλον, τελικά μου είπαν ότι το μόνο family που μπορούσαν να μου δώσουν ήταν το Red family max, αξίας 80 ευρώ. Κοροϊδία μες στα μούτρα μου δηλαδή. Το πρόστιμο, αν θα φύγουμε είναι 50 ευρώ για κάθε γραμμή. Σκέφτηκα να τους τα δώσω και να φύγω, αλλά πάλι είπα να το μοιραστώ μαζί σας και να ακούσω κάθε γνώμη. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2020 από Green Dragon
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Οι πραξεις λενε τα εξης : α. 75-45.9 = 29.1 β. 29.1 x 6 = 174.6 Δηλαδη αν βαλετε το cosmote πακετο ΤΩΡΑ γλυτωνετε 174.6 ευρω στους επομενους 6 μηνες , μιας και ειναι φτηνοτερο. Αλλα αν διακοψετε το vodafone πακετο , εχετε το "προστιμο". Αρα εχουμε : γ. 174.6 - 100 = 74.6 Αρα τελικα γλυτωνετε 74.6 ευρω (τους πρωτους 6 μηνες) , απο το να μενατε στο vodafone πακετο...και εν δυναμει πολλα περισσοτερα ευρω μιας και το cosmote πακετο ειναι φθηνοτερο. Δεν ξερω τι σε απασχολει , numbers dont lie 4 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Αυτό που με απασχολεί είναι ότι θα μπορούσε η Vodafone να μου δώσει το απλό family πακέτο στα 49,90 και να μείνω. Αλλά αυτοί προτίμησαν να με κοροϊδεύψουν κατάμουτρα με το family max στα 80 ευρώ. Στην ουσία μου λένε- να και αν φύγετε- εμείς θα σας πάρουμε τα penalties.
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Αυτό που με απασχολεί είναι ότι θα μπορούσε η Vodafone να μου δώσει το απλό family πακέτο στα 49,90 και να μείνω. Αλλά αυτοί προτίμησαν να με κοροϊδεύψουν κατάμουτρα με το family max στα 80 ευρώ. Στην ουσία μου λένε- να και αν φύγετε- εμείς θα σας πάρουμε τα penalties. Απλα δεν θελουν να ασχοληθουν. Αρα μην ασχολεισαι και συ. Μαλλον σκεφτονται οτι θα τσιμπησουν το προστιμο οπως λες και συ και σε εχουν "δεμενο". Δεν σκεφτονται οτι χανουν περισσοτερα λεφτα αν σε χασουν απο πελατη. Αν ησουν κοντα στην ληξη του συμβολαιου θα τραγουδαγαν αλλο τραγουδι. Στα @@ σου λοιπον κανε την κινηση και αν κανουν κρουση με καμμια προσφορα για να μην σε χασουν - που το βλεπω χλωμο - ζητα family πακετο στα 30 ευρω 'H θα πουν ενταξει αυτος ζει σε παραλληλη πραγματικοτητα αστον να φυγει ή κερδιζεις family πακετο στα 30 ευρω Ο,τι και να γινει κερδισμενος θα εισαι αν φυγεις απο το να μεινεις. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από mphxths 6 2
chios Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σοβαρά τώρα δίνεται τόσα λεφτά σε τηλέφωνο, με 12€ το μήνα vodafone cu και όχι απλά με φτάνουν περισσεύουν και πάνε στον επόμενο μήνα, έχω πάνω από 20gb μαζεμένα και χρόνο ομιλίας που πρέπει να το κάνεις σκουλαρίκι για να τελειώσουν. Τώρα αν η δουλειά σου είναι μέσο τηλεφώνου τότε ίσως σε συμφέρει σύνδεση . Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από chios 1 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, chios είπε Σοβαρά τώρα δίνεται τόσα λεφτά σε τηλέφωνο, με 12€ το μήνα vodafone cu και όχι απλά με φτάνουν περισσεύουν και πάνε στον επόμενο μήνα, έχω πάνω από 20gb μαζεμένα και χρόνο ομιλίας που πρέπει να το κάνεις σκουλαρίκι για να τελειώσουν. Τώρα αν η δουλειά σου είναι μέσο τηλεφώνου τότε ίσως σε συμφέρει σύνδεση . Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με καρτοκινητή. Ίσως αξίζει να το δω τώρα. Γίνεται μετάβαση από συμβόλαιο σε καρτοκινητή; Αυτό πρέπει να το ρωτήσω. Μου φαίνεται δύσκολο.
Green Dragon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, chios είπε Εννοείται ότι γίνεται Προφανώς και γίνεται. Αλλά δεν νομίζω ότι απαλλάσσεσαι από το πέναλτι του υπολοίπου συμβολαίου. Εσύ τι καρτοκινητή χρησιμοποιείς π.χ. Για να καταλάβω πως λειτουργεί. Πόσα λεπτά ομιλίας σου δίνει και πόσα γιγα; Και τι πληρώνεις για αυτά;
mphxths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Green Dragon είπε Προφανώς και γίνεται. Αλλά δεν νομίζω ότι απαλλάσσεσαι από το πέναλτι του υπολοίπου συμβολαίου. Εσύ τι καρτοκινητή χρησιμοποιείς π.χ. Για να καταλάβω πως λειτουργεί. Πόσα λεπτά ομιλίας σου δίνει και πόσα γιγα; Και τι πληρώνεις για αυτά; Με το vodafone cu η φαση παιζει ως εξης : 1. Βαζεις 12ευρω , απο αυτα σου μενουν 10,κατι οταν αφαιρει φορους και ιστοριες. 2. Αγοραζεις με 10 ευρω το πακετο "cu combo" το οποιο περιλαμβανει (για 30 μερες) : 300 λεπτα προς vodafone + 300 λεπτα προς ολους + 300 sms προς ολους + 300MB +200MB (bonus online ενεργοποιησης) 3. Σου δινει το λεγομενο "shake" που ειναι data δυο επιλογων , απο τις οποιες επιλογες συνηθως εγω διαλεγω 1gb-2gb για 30 μερες. 4. +100MB / 30 μερες απο το "just surf bonus" 5. +500 λεπτα προς cu / 7 μερες Και για να σου κανω την σουμα : 300 λεπτα προς ολους + 300 λεπτα προς vodafone + 500 λεπτα προς cu ( 7 μερες) +1.6gb-2.6gb + 300 sms προς ολους / 30 μερες. Στην περιπτωση μου ακλαφτα πανε ολα αυτα , ειδικα που στο σπιτι μου ( και ακτινα 1km γυρω απο αυτο) εχω μηδενικο σημα , σε σημειο που παιζω με wifi calling. Αλλα επρεπε να φυγω απο την wind που ημουν , που οι χρεωσεις ηταν αυθαιρετες απο ενα σημειο και μετα. Και φυσικα οι "παροχες" ηταν το 1/10 απο αυτα που περιεγραψα παραπανω. Προφανως , αν καλυπτεσαι με ολα αυτα , το γυρνας σε cu καρτοκινητο χτες και ας φας το πεναλτυ. Κερδισμενος θα εισαι σε βαθος χρονου. ΥΓ : Παιζει και το πακετο "cu combo L" που αντι για 300/300/300/300 δινει 500αρια , σε περιπτωση που δεν σε καλυπτει το απλο πακετο στις αναγκες σου. Αυτο ομως κοστιζει 12ευρω , αρα πρεπει να ανανεωνεις με παραπανω λεφτα. Και παλι λιγοτερο βγαινει απο τα οσα δινεις μεχρι τωρα. YΓ2 : Στα παραπανω πολλες φορες προστιθενται "προσφορες μονο για σενα". Οχι παντα αλλα συχνα. Π.χ. εμενα αυτον τον μηνα μου εδωσε +500 λεπτα προς ολους + 3gb για 15 μερες. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2020 από mphxths 2 1
chios Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Το ίδιο με τον mphxths έχω και εγώ και απλά ότι mb και χρόνος ομιλίας περισσέψει πάνε στον επόμενο μήνα δε χάνονται αρκεί να κάνεις ανανέωση πριν λήξουν. 3
prometheas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 To CU ειναι ταμάμ. Ο mphxths σου περιέγραψε οτι ακριβώς ισχύει. Επιπλέον κατά καιρούς εχεις πολύ καλές προσωπικές προσφορές για πακέτα φωνής ή και δεδομένων.. Νομίζω οτι απλά δεν ήξερες και πετάς τα χρηματά σου. Προσπάθησε να γυρίσεις τις συνδέσεις που έχεις άμεσα. Θα δινεις το πολύ 15 Ευρώ το μήνα στην καθεμία και θα εισαι ΟΚ αρκεί να ανανεώνεις online. Ακόμα και πρόστιμο να πληρώσεις πάλι σε συμφέρει. Τέλος να ξέρεις οτι εαν κάνεις αίτημα στην Vodafone να μετατρέψεις τις συνδέσεις σου σε CU ειναι πολύ πιθανό να δεχτεις δελεαστική προσφορά για να μείνεις σε συμβόλαιο από το (ξεχωριστό) τμήμα retention & win back. Το call center δεν εχει πρόσβαση σε αυτές τις προσφορές . Οπότε βλέπεις τι θα σου πούν και πράττεις αναλογα.. 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ @mphxths, @chios και @prometheas, για την ενημέρωση. Συνοψίζοντας, το Cu κοστίζει 12 ευρώ, ενώ το cu compo L θα φτάνει γύρω στα 15 ευρώ. Σωστά; Εγώ και η γυναίκα θα ανανεώνουμε on line, πριν την λήξη με 30 max ευρώ, αντί για τα 75 που δίνουμε τώρα. Βέβαια η χρέωση γίνεται ανά τρίλεπτο που περιορίζει τους χρόνους στο μισό. Πριν λίγο είχα ενημέρωση από Vodafone. Οι άνθρωποι δεν παλεύονται. Για να πάω σε καρτοκινητή θέλουν τα penalties και για τα δύο + 20 ευρώ για το καθένα τέλος αποσύνδεσης + κάποια επιβάρυνση για τα δύο σταθερά που είναι συδεδεμένα με τα κινητά. Και ένα μήνα μέχρι να γίνει η μετάβαση. BINGO Για αλλαγή σε χαμηλότερο πρόγραμμα συμβολαίου, μου πρότειναν πρόγραμμα που βγαίνει 70 ευρώ και για τα δύο, αλλά θα επιβαρυνθώ τα penalties. Η πιο ρεαλιστική λύση είναι να πάω στο Cosmote family με 45 ευρώ. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από Green Dragon
prometheas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν έχεις συνδυαστικό πρόγραμμα σταθερης με κινητή τότε η έκπτωση στο σταθερό ισχύει μόνο αν εχεις συμβόλαιο ή κάποια καρτοπρογράμματα. Αρα όντως ισχύει αυτό που σου είπαν Δυστυχώς βάση κανονισμού ισχύουν αυτά που σου λένε. Οπότε ή προχωράς και πληρώνεις τα ποαά αυτά ή κανεις υπομονή 6 μήνες μεχρι να λήξουν τα συμβόλαια που εχετε και μετά αποφασίζεις ελεύθερα που θα κινηθεις... Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από prometheas 1
VonLoutsos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Just now, Green Dragon said: Σας ευχαριστώ πολύ @mphxths, @chios και @prometheas, για την ενημέρωση. Συνοψίζοντας, το Cu κοστίζει 12 ευρώ, ενώ το cu compo L θα φτάνει γύρω στα 15 ευρώ. Σωστά; Εγώ και η γυναίκα θα ανανεώνουμε on line, πριν την λήξη με 30 max ευρώ, αντί για τα 75 που δίνουμε τώρα. Πριν λίγο είχα ενημέρωση από Vodafone. Οι άνθρωποι δεν παλεύονται. Για να πάω σε καρτοκινητή θέλουν τα penalties και για τα δύο + 20 ευρώ για το καθένα τέλος αποσύνδεσης + κάποια επιβάρυνση για τα δύο σταθερά που είναι συδεδεμένα με τα κινητά. Και ένα μήνα μέχρι να γίνει η μετάβαση. BINGO Πιστεύω πως μόλις δουν αίτημα φορητότητας της γραμμής θα κάνουν άλλες προσφορές γιατί το παίρνει άλλο τμήμα και έχει άλλες επιλογές. Μόνο έτσι ανεβάζουν στροφές, με τον φόβο να φύγεις από την εταιρεία. Αλλά στην τελική αν θες να πας Cosmote κερδισμένος βγαίνεις και τώρα(σε συμβολαιο πάντα λεμε). 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, prometheas είπε Αν έχεις συνδυαστικό πρόγραμμα σταθερης με κινητή τότε η έκπτωση στο σταθερό ισχύει μόνο αν εχεις συμβόλαιο ή κάποια καρτοπρογράμματα. Αρα όντως ισχύει αυτό που σου είπαν Δυστυχώς βάση κανονισμού ισχύουν αυτά που σου λένε. Οπότε ή προχωράς και πληρώνεις τα ποαά αυτά ή κανεις υπομονή 6 μήνες μεχρι να λήξουν τα συμβόλαια που εχετε και μετά αποφασίζεις ελεύθερα που θα κινηθεις... Έτσι είναι, όπως τα λες και το καταλαβαίνω. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι σε αλλαγή προγράμματος συμβολαίου στη Vodafone να ζητάνε penalties. Αν τους πείσω να μη με χρεώσουν, θα μείνω με χαμηλότερα συμβόλαια για 6 μήνες, αλλιώς η λύση είναι μονόδρομος για Cosmote family. 14 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Πιστεύω πως μόλις δουν αίτημα φορητότητας της γραμμής θα κάνουν άλλες προσφορές γιατί το παίρνει άλλο τμήμα και έχει άλλες επιλογές. Μόνο έτσι ανεβάζουν στροφές, με τον φόβο να φύγεις από την εταιρεία. Αλλά στην τελική αν θες να πας Cosmote κερδισμένος βγαίνεις και τώρα(σε συμβολαιο πάντα λεμε). Μπορεί πράγματι μόλις δουν φορητότητα, να μου προτείνουν χαμηλότερα συμβόλαια. Αλλά το αγκάθι εδώ είναι τα penalties για τους υπόλοιπους έξη μήνες. Αν επιμείνουν, τότε φεύγω άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα