Προς το περιεχόμενο

Deep Rock Galactic


GhostRiderLSOV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Μιας και τελευταία έχω καταπιαστεί με αυτό το παιχνίδι, λέω να ανοίξω και τόπικ μπας και αρέσει και σε άλλους. Θα γράφω με ελληνικούς όρους, αλλά μερικά θα τα βάζω στα αγγλικά. Ελπίζω να μην μπερδευτείτε. ^_^ 

spacer.png

Το Deep Rock Galactic είναι co-op shooter 1-4 ατόμων που σε αρκετούς μπορεί να φέρει σε Left 4 Dead, Vermintide, κλπ.
Ήταν σε early access για περίπου 2 χρόνια και κυκλοφόρησε κανονικά τον φετινό Μάιο.

Οι παίχτες είναι νάνοι μάχιμοι μεταλλωρύχοι στον πλανήτη Hoxxes IV όπου εκτός από πολύτιμα μεταλλεύματα υπάρχουν και τα glyphids που είναι λογιών-λογιών τέρατα που δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για τους ξένους που ήρθαν στο σπίτι τους. Οι σπηλιές είναι πλήρως καταστρέψιμες (γι' αυτό και μερικοί λένε ότι είναι L4D + Minecraft) και (θα το έγραφα ελληνικά, αλλά το συγκεκριμένο καλύτερα αγγλικά :P ) procedurally generated.

Πριν απ' όλα, πατώντας το V, τότε κάνετε το "Rock and Stone!" emote που είναι κάτι σαν ζητωκραυγή. Αν κρατάτε μπύρα, τότε κάνετε πρόπωση. Συνίσταται να το χρησιμοποιείτε συχνά, γιατί έχει πλάκα και βοηθάει στο ηθικό. ^_^ 


Ranks
Κάθε παίχτης έχει πάνω δεξιά ένα νούμερο πάνω σε έναν μπλε φόντο και ένα νούμερο πάνω σε κόκκινο φόντο. Το νούμερο στο μπλε, είναι το Player Rank και αυξάνει συνεχώς, ανεξαρτήτως της class. Όσο αυξάνεται, ξεκλειδώνονται διάφορα πράγματα (π.χ. να μπορείτε να αγοράσετε μπύρες. Αυτό πιο μετά. ;) ). To νούμερο στο κόκκινο είναι το level της class που έχετε διαλέξει αυτή τη στιγμή. Κάθε class φτάνει μέχρι το lvl25, όπου και ανοίξει assignment για προαγωγή (σκεφτείτε σαν prestige σε Call of Duty και τέτοια) που ξαναφέρνει την class στο lvl1, παίρνετε και ένα αστεράκι πάνω από το πορτραίτο, αλλά δεν χάνετε τίποτα. Επίσης σας ξεκλειδώνει τα Deep Dives και το Forge για την συγκεκριμένη class, πιο μετά γι' αυτά.

Space Rig
Πριν από κάθε dive (έτσι λέγεται η αποστολή, μιας και πέφτουν με drop pod που τρυπάει την επιφάνεια και του ς φέρνει σε μεγάλο βάθος), ξεκινάει ο νάνος μας στο Space Rig (ή να πω Διαστημική Πλατφόρμα Εξόρυξης). Όπου διαλέγουμε class, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας, κερδίσουμε perk points τα οποία βάζουμε σε διάφορα passive/active perks στην καμπίνα μας. Τα perks μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, αλλά είναι και ανάλογα τον παίχτη τι θα προτιμήσει, εκεί ίσως καλύτερα να τσεκάρετε κάποιο guide. 
Έξω από την καμπίνα, είναι η περιοχή εξοπλισμού, όπου μπορούμε να διαλέξουμε εξοπλισμό και να τον αναβαθμίσουμε (σημείωση ότι σε κάθε οριζόντια "σειρά" αναβαθμίσεων, ενώ μπορείτε να τις αγοράσετε όλες, μπορείτε να διαλέξετε μόνο μία να είναι active), να αλλάξουμε την εμφάνιση της αξίνας μας και να αναβαθμίσουμε το drone (Bosco) που μας βοηθάει σε solo αποστολές.
Πιο δίπλα είναι η περιοχή αποστολών, όπου στο κέντρο δεσπόζει το τερματικό αποστολών (Mission Terminal) με τον μεγάλο ολογραφικό χάρτη του, όπου διαλέγουμε σε ποια αποστολή θα πάμε. Δείχνει την περιοχή, το game mode, την δυσκολία (Hazard 1 ως 5), την διάρκεια και την πολυπλοκότητα της πίστας και αν υπάρχουν θετικά ή/και αρνητικά modifiers. Πιο πέρα είναι το τερματικό εργασιών (Assignment Terminal / Board) όπου διαλέγετε ένα assignment που είναι ουσιαστικά μια σειρά αποστολών ώστε να ξεκλειδώσετε κάποιο όπλο, προαγωγή, την Hazard 5 δυσκολία ή cosmetics , xp. Όταν έχετε assignment, τότε φαίνεται με ένα μικρό στόχαστρο στο Mission Terminal ποια αποστολή προχωράει το assignment που έχετε διαλέξει. Βλέπετε και το drop pod που βρίσκεται λίγο ψηλότερα και ανοίγει όταν διαλέξετε αποστολή. 
Πιο δίπλα είναι η περιοχή συναλλαγών (Trade area) με το shop (αυτό δεν το γράφω ελληνικά :P ) στο οποίο αγοράζετε cosmetics για τον κάθε νάνο, γενειάδες, φρύδια, φαβορίτες, καπέλα, κράνη, κλπ. Σημείωση: Ό,τι αγοράσετε σε μια class, θα πρέπει να ξαναγοράσετε και σε άλλη. Δεν ξεκλειδώνει π.χ. μια γενειάδα για όλες τις classes. Ό,τι πάρετε εκεί, είναι για όποια class το αγοράσατε. Επίσης δίπλα είναι το τερματικό συναλλαγής μεταλλευμάτων (mineral trade) όπου θα μπορείτε να αλλάζετε credits για μεταλλεύματα ή το αντίστροφο.
Και στην άκρη είναι το Deep Dive terminal και το Forge (κλίβανος :P). Τα Deep Dives ξεκλειδώνουν όταν πάρετε προαγωγή σε κάποια class και μόνο class με προαγωγή μπορεί να μπει. Δηλαδή αν έχετε προάγει π.χ. Driller, δεν θα μπορείτε να μπείτε με τον Gunner σας. Tα Deep Dives είναι 3 αποστολές στην σειρά που δίνουν 2 στόχους η καθεμία  όπου πρέπει να επιτευχθούν και οι 2 για να προχωρήσετε. Τα Deep Dives δίνουν κενούς πυρήνες μήτρας -αν το είπα καλά - blank matrix core που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποια events για να πάρετε κάποιο cosmetic ή Overclock για όπλο που μετά, το φτιάχνετε στο forge. Tα Overclocks είναι το τελευταίο κομμάτι των upgrades των όπλων, υπάρχουν συγκεκριμένα OCs και μπορούν να είναι από μικρό προτέρημα και χωρίς ελαττώματα, ή πιο δυνατό προτέρημα με πιο δυνατό ελάττωμα ή δυνατό προτέρημα με δυνατό ελάττωμα. Το "πρόβλημα" είναι πως είναι random τι θα σας τύχει, δηλαδή μπορεί να βγει OC για class ή όπλο που δεν παίζετε, οπότε θα πρέπει να κάνετε πολλά DDs.
Πιο μέσα, είναι η περιοχή αναψυχής. Mε το Abyss Bar, το jukebox και το παιχνίδι ε...μπάσκετ με βαρέλι :P (barrel hoop). Το barrel hoop και το jukebox είναι κυρίως για...διασκέδαση (αν και το bh είναι και για achievement, οπότε μπορεί από διασκέδαση να γίνει δουλειά). Οι νάνοι χορεύουν όταν είναι κοντά στο jukebox.
Το Abyss bar είναι για να σερβίρει μπύρες (oh yes). Υπάρχουν 3 "στάνταρ" μπύρες που είναι απλά για το διαφορετικό "χτύπημα" από το μεθύσι. Αν μεθύσετε, παραμένετε μεθυσμένος και στην αποστολή, οπότε δεν είναι καλό να παραπατάτε και να τα βλέπετε διπλά, ευτυχώς η μια των 3 μπυρών είναι για να έρθετε στα ίσια σας, όσο μεθυσμένος και να είστε. :P Οι μπύρες που μπορείτε να ξεκλειδώσετε είναι για κάποιο κωμικό εφέ (αν και "χτυπάνε" και αυτές ανάλογα για να σας μεθύσουν) και πάνω-πάνω στο μενού υπάρχει μια μπύρα που αλλάζει κάθε τόσο. Αυτή η μπύρα δίνει κάποιο buff. Τα συστατικά / materials που χρειάζεστε για τις μπύρες, δεν έχουν σχέση με κάτι άλλο, οπότε να ξέρετε ότι μόνο τις μπύρες χρησιμοποιούνται. Και η buff μπύρα που κάνει rotate έχει επίσης το δικό της που δεν χρησιμοποιείται στις άλλες.

  
In-mission
Σε κάθε dive σε μια πίστα, οι νάνοι παίρνουν 2 στόχους. Το drop pod δεν παραμένει αφού βγουν οι νάνοι στην αρχή της πίστας.Ο πρωτεύων στόχος (μετάλλευμα, αυγά, επισκευή μικροτέρων mules/drop pod, εξολόθρευση dreadnoughts, περισυλλογή aquarqs) πρέπει να επιτευχθεί ώστε να δώσει το Mission Control το ΟΚ για να έρθει νέο drop pod (ή να ξεκλειδώσει υπάρχον drop pod σε ένα mission mode) ώστε να φύγουν.  O δευτερεύον στόχος (άλλο μετάλλευμα ή απολιθώματα ή...διάφορα :Pείναι για παραπάνω XP και λεφτά. Καλό είναι να γίνεται, αλλά μερικές φορές αν αργεί πολύ το πράγμα, η ομάδα μπορεί να διαλέξει να φύγει.
Με πατημένο το Ctrl, βγάζετε το laser pointer που σας δείχνει τι είναι εκεί που δείχνετε, μπορείτε με αριστερό κλικ να μαρκάρετε μετάλλευμα, περιοχή, εχθρό, σημείο ενδιαφέροντος. Επίσης όσο έχετε το laser pointer έξω, βλέπετε πού είναι οι υπόλοιποι νάνοι και η Molly (ή ο Bosco) και άλλα όποια σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. mine head) και στο δεξί μέρος της οθόνης βλέπετε τι έχει μαζέψει η ομάδα. Πατώντας το Χ, τότε φωνάζετε στην υπόλοιπη ομάδα πού βρίσκεστε. Χρήσιμο αν έχετε χαθεί, θέλετε να έρθουν σε εσάς ή σας έχει πιάσει κάτι.
Αν δεν ξέρετε πού να πάτε, συνήθως υπάρχει μέρος που είναι compacted dirt (βασικά, χώμα) που μπορείτε να σκέψετε εύκολα και πηγαίνετε στο επόμενο "κομμάτι". Αν έχετε Driller κάνει τον μετροπόντικα εκεί. Αντίστοιχα αν κρατήσετε πατημένο το tab, τότε ανοίγει το terrain scanner και δείχνει τον τρισδιάστατο χάρτη και βλέπετε ανάλογα. Πολλές φορές κάτι που χρειάζεστε και σας έχει πέσει ή που πρέπει να πάτε, είναι με συγκεκριμένο χρώμα (μπλε για aquarqs, κίτρινο για gunk seeds, κλπ. Αλλά πρέπει να τα έχετε μαζέψει πρώτα, δεν δείχνει πού βρίσκονται πριν τα βρείτε). 
Aν βλέπετε μικρούς κρυστάλλους (άσπρους, πράσινους, μπλε -αυτό είναι μόνο όταν ψάχνετε για aquarqs-, ροζ ή χρυσούς) που λάμπουν, τότε σκάψτε εκεί και θα έχει κάποιο αντίστοιχο μεγάλο μαργαριτάρι, κομμάτι μεταλλεύματος ή κομμάτι χρυσού) και πηγαίντε το στην Molly. Και γενικά όταν βλέπετε "φυτά" (για τις μπύρες) ή μεταλλεύματα που δεν είναι της αποστολής και δεν είναι nitra/gold, είναι για upgrades.
Edit: Ενίοτε το mission control θα σας ενημερώνει ότι έρχεται swarm και έχετε περίπου 10 δευτερόλεπτα να ετοιμαστείτε για επίθεση από πολλά glyphids. Όταν ξαναναφέρει ότι το swarm ήρθε, τότε...ναι, αρχίζει η μάχη. Προς το τέλος του wave, θα σας πει ότι τελειώνει το swarm οπότε μπορείτε να ηρεμήσετε, αλλά θα έχουν μείνει μερικά glyphids ακόμα στο wave, οπότε μην επαναπαυτείτε τελείως.
Την ομάδα συνήθως την ακολουθεί το M.U.L.E. -Mining Utility Lift Engine- ή αλλιώς "Molly". Κάθε νάνος μπορεί να κουβαλήσει έναν περιορισμένο αριθμό από κάθε μετάλλευμα πάνω του και πρέπει να πάει (ή να καλέσει) την Molly ώστε να εναποθέσει ό,τι κουβαλάει από μεταλλεύματα. Μερικές φορές μπορεί να είναι και κάποιο μεγάλο αντικείμενο που το κουβαλάει στα χέρια. Η Molly τα παίρνει όλα και δεν έχει όριο. Όταν επιτευχθεί ο πρωτεύον στόχος, τότε αποκτά ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί που μπορεί να πιέσει κάποιος νάνος ώστε να έρθει το drop pod. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αυτό προσγειώνεται και η Molly ανακαλείται προς αυτό. Τότε η ομάδα έχει 5 λεπτά να φτάσει το drop pod και να μπει μέσα, αφού όμως προσδέσει πάνω του η Molly (τα μεταλλεύματα είναι πιο σημαντικά από τους νάνους) και ανοίξει η πόρτα. Η Molly ενώ πηγαίνει στο drop pod αφήνει πίσω της μικρούς φάρους που κάνουν ήχο και δείχνουν προς τα πού να πάει η ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι η Molly θα διαλέξει τον πιο σύντομο δρόμο για εκείνη, οπότε μπορεί να χωθεί σε καμιά κάθετη τρύπα και να σκαρφαλώσει από εκεί, οπότε πρέπει οι νάνοι να χρησιμοποιούν τα εργαλεία μετάβασής τους. Επειδή η Molly δεν κάθεται για παραπάνω εναπόθεση μεταλλευμάτων αφότου έρθει το drop pod, το ίδιο το drop pod έχει στα πλάγια πριόνια που μπορείτε κι εκεί να εναποθέσετε μεταλλεύματα όπως θα κάνατε και στην Molly. 
Τα μεταλλεύματα που χρησιμοποιούνται σαν στόχοι (παράδειγμα: Morkite) αφού φτάσουν το νούμερο που χρειάζονται, δεν είναι ανάγκη να τα μαζεύβετε άλλο, γιατί δεν χρησιμεύουν σε κάτι πέραν τον στόχο της αποστολής.

Edit: Solo/Bosco
Αν θέλετε να παίξετε μόνος, τότε έχετε τον Bosco, ένα ιπτάμενο drone για συντροφιά, αντί για τους άλλους νάνους. Ο Bosco φωτίζει, σκάβει και φέρνει μαργαριτάρια, μεγάλα κομμάτια μεταλλεύματος που πιάνετε στα χέρια, σε εσάς ή κομματιάζει μεταλλεύματα που φτάνετε ή μη και πέφτουν από κάτω του κι εσείς μπορείτε να τα μαζέψετε, κάνει revive και πυροβολεί τους εχθρούς. Επίσης έχει και ρουκέτες που μπορείτε να του υποδείξετε να ρίξει με ctrl + δεξί κλικ. Και όταν του κάνετε "Rock and Stone", εκείνος σας δίνει στρατιωτικό χαιρετισμό. :D Δεν χρειάζεται πυρομαχικά, μόνο οι ρουκέτες γεμίζουν πάλι μετά από λίγη ώρα. Αλλά τα revives που μπορεί να σας κάνει είναι περιορισμένα.

Classes
Οι νάνοι χωρίζονται σε 4 classes. Κάθε class έχει πρωτεύον όπλο, δευτερεύον όπλο, φωτοβολίδες για φωτισμό των σπηλαίων, ένα όπλο για διευκόλυνση μετάβασης (traversal), ένα όπλο υποστήριξης (support), χειροβομβίδα, πανοπλία (shield/health) και φυσικά την αξίνα. Kάθε class ξεκλειδώνει πιο μετά 2ο πρωτεύον και δευτερεύον όπλο μέσω assignment αλλά και 2 νέους τύπους χειροβομβίδας που ξεκλειδώνουν απλά με leveling. Όλα τα όπλα και οι χειροβομβίδες έχουν περιορισμένο αριθμό. Μόνο οι φωτοβολίδες χειρός ξαναγεμίζουν μόνες τους. Αν η ομάδα έχει 80 nitra (είναι ένα κόκκινο μετάλλευμα που θα το αγαπήσετε θέλετε και μη), μπορεί να καλέσει ένα resupply pod που έχει 4 γεμιστήρες και γεμίζει 50% των πυρομαχικών ο καθένας. Φυσικά, το σωστό είναι 1 γεμιστήρας για κάθε παίχτη της ομάδας από το resupply pod.
Αν κάποιος παίχτης πέσει, μπορεί κάποιος άλλος να πάει από πάνω για revive. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο γρήγορα γίνεται. Το ίδιο και με τις επισκευές.

Λίγο πιο αναλυτικά οι 4 classes:
- Gunner: Όπως λέει και το όνομα, είναι ο τύπος με το μεγάλο όπλο (ξεκινάει με minigun και ρεβόλβερ) και ο ρόλος του είναι για ζημιά στους εχθρούς/ dps (damage per second). Ο Gunner για traversal έχει zip lines που μπαίνουν διαγώνια μέχρι μια συγκεκριμένη κλίση. Οι νάνοι μπορούν να γαντζωθούν επάνω και να προχωράνε αργά προς τον προορισμό τους ή γρήγορα αν είναι αρκετά χαμηλότερα. Βοηθάει και για νάνους που κρατάνε βαρύ αντικείμενο στα χέρια, αφού δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν. Για support έχει μια ένα ενεργειακό πεδίο / ασπίδα που γεμίζει τις ασπίδες των νάνων και κρατάει τους εχθρούς απέξω. Eπίσης ξεκινάει με sticky grenade που κολλάει σε επιφάνειες και σκάει μετά από λίγο.
- Driller. Ο άλλος dps νάνος (ξεκινάει με φλογοβόλο και πιστόλι, αλλά πολύ πιο αδύναμο από του Gunner). Ο Driller για support/traversal έχει όπως λέει το όνομά του...τρυπάνια. Βασικά είναι μετροπόντικας. :P Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενάντια στους αντιπάλους, αλλά καλύτερα είναι για να ανοίγετε μονοπάτια για την ομάδα. Μιας και τα τρυπάνια κάνουν και τα 2 για support/traversal έχει επίσης και C4 για να ανοίγει μεγάλες τρύπες στο έδαφος ή σε μπούγιο αντιπάλων. Ο Driller επίσης ξεκινάει με το impact axe που είναι τσεκούρι που κάνει μεγάλη ζημιά σε εχθρούς. Αν αστοχήσετε, τότε μπορείτε να το ξαναμαζέψετε.
- Engineer. Εδώ φέρνει λίγο σε Team Fortress  2 engineer με Torbjorn. Είναι για ρόλο υποστήριξης (support). Ξεκινάει με μια ημιαυτόματη καραμπίνα και βομβιδοβόλο (grenade launcher). Μην σας φαίνεται ότι διαλύει τα πάντα, η καραμπίνα δεν είναι τόσο δυνατή και το grenade launcher αργεί αφού πρέπει να κάνει reload σε κάθε βολή. Για traversal μπορεί να βάζει πλατφόρμες στους τοίχους (κάνει πολύ καλή δουλειά με συμπαίχτη scout) και για support έχει turret που βάζει κάτω και πυροβολεί τους αντιπάλους. Το turret έχει περιορισμένο αριθμό πυρομαχικών και θέλει κι αυτό reload κάθε τόσο. Ξεκινάει με ολογραφική χειροβομβίδα που δείχνει έναν νάνο για επιτεθούν οι εχθροί αντί για κάποιον της ομάδας.
- Scout. Ο άλλος support της ομάδας. Ξεκινάει με ένα αυτόματο πολυβόλο και μια δίκαννη καραμπίνα για κοντινή απόσταση. Ούτε αυτός κάνει μεγάλη ζημιά σε σχέση με τις πρώτες 2 classes. Για traversal έχει έναν γάντζο που τον τραβάει προς εκεί που πιάνεται, γι'αυτό μαζί με τον Engineer και τις πλατφόρμες του, είναι ο καλύτερος στο να βρίσκει μεταλλεύματα που βρίσκονται πολύ ψηλά. Για support έχει πιστόλι φωτοβολίδων του οποίου οι φωτοβολίδες φωτίζουν πολύ δυνατά και σε μεγάλη απόσταση σε σχέση με τις φωτοβολίδες χειρός που έχουν όλοι οι νάνοι. Για χειροβομβίδα, ξεκινάει που βγάζει ένα πεδίο που καθιστά τους εχθρούς μέσα πιο αργούς.

 

Εχθροί (περίπου)
Τα glyphids έρχονται σε διάφορα μεγέθη και "γεύσεις". Συνήθως έχουν weak spot που λάμπει ή χτυπάτε το "κεφάλι" ή την κοιλιά. Αυτά που πρέπει να προσέχετε περισσότερο είναι ό,τι χτυπάει από μακριά (spitters, menaces) γιατί κάνουν ζημιά γρήγορα και δεν μπορούν να τα πετύχουν εύκολα όλοι. Αυτά που σας πιάνουν (mactera grabber -SCREEEE- , cave leech -σκεφτείτε Half-life barnacle που έρχεται καταπάνω σας το πλοκάμι και όχι μόνο όταν είστε ακριβώς από κάτω- , trawler -σκάβει και αρπάζει- ), τα πιο μεγάλα που έχουν το μεγάλο weak spot στην κοιλιά που λάμπει (praetorian, oppressor) και φυσικά τα πιο επικίνδυνα:
- Dreadnought (σαν super oppressor. Έχει θωρακισμένη κοιλιά και δεν παθαίνει ζημιά στο κεφάλι, οπότε πρέπει να πέσει η θωράκιση του για να κάνετε ζημιά. Βγάζει health / armor bar όταν εμφανιστεί. Συνήθως είναι στις δικές τους αποστολές εξολόθρευσης, αλλά σαν το τανκ από L4D, μπορεί να έρθει σαν "'έκπληξη".
- Korlok Tyrant-Weed που βγάζει "πλοκάμια" (δεν μου έρχεται η λέξη τώρα για τα φυτά) που σας πυροβολούν ή φυτό που γιατρεύει το κύριο φυτό που ανοίγει όταν πέσουν αρκετά πλοκάμια του.
- BET-C. Ένα drone μάχης που έχει καταληφθεί από τα glyphids και έχει 2 σημεία που είναι ευάλωτο. Ρίχνει με το κανόνι του αλλά επίσης βγάζει και ασπίδα και τότε ρίχνει όλμους τριγύρω. Όταν καταστραφεί, μπορεί να επισκευαστεί και τότε θα βοηθάει τους νάνους μέχρι το τέλος της αποστολής.
- Bulk Detonator. Το "αγαπημένο" μου (nope.). Θα δείτε ενίοτε μερικά πορτοκαλί μικρά glyphids που σκάνε όταν πεθάνουν. Αυτό είναι ο μπαμπάς τους. Τεράστιο, αργό, κάνει πολλή ζημιά από κοντά, έχει 3 (αν δεν κάνω λάθος) σημεία που είναι ευάλωτο και σκάνε μετά από μερικά χτυπήματα. Το πρόβλημα είναι όταν πεθάνει, εκρήγνυται σε μεγάλη απόσταση και φεύγουν κομμάτια που ανατινάζονται κι αυτά και μπορεί να κάνει wipe εύκολα μια ομάδα που είναι κοντά μαζεμένη και δεν προσέχει. Έχει την τάση να εμφανίζεται και 2 ή παραπάνω φορές.

Υπάρχουν και διάφορα events που δεν θα τα αναφέρω εδώ (καλύτερα wiki) που ξεκινάνε με ένα Tritilyte Key (το παίρνει κάποια class στην προαγωγή της, δεν χάνεται μετά την χρήση του). Στα οποία όταν τελειώσουν, αν έχετε blank matrix core μπορείτε να το βάλετε για cosmetic/overclock.
Επίσης μπορεί να βρείτε cargo crate που έχει 2 θέσεις για τις 2 μπαταρίες που βρίσκονται πιο πέρα (και κάνουν και ήχο). Όταν μπουν οι μπαταρίες και επισκευαστεί, δίνει αρκετά μεταλλεύματα
Εdit: Ξέχασα να πω ότι μπορείτε και να βρείτε κράνος σπό lost dwarf και όταν το σκανάρετε (πατημένο το Ε), τότε θα γίνει update στο terrain scanner και θα φαίνεται ένα ροζ αστέρι κάπου στον χάρτη, αν πάτε εκεί, βρίσκετε το πτώμα του dwarf και παίρνετε cosmetic.

Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό (slow day at the office) και είναι αχταρμάς, αλλά ελπίζω να βοήθησα κάπως. ^_^ 

Edit: Το παιχνίδι πιάνει κάπου 1.8 GB στον σκληρό. Κάτι που σπανίζει στις μέρες μας. :P 

  • Like 11
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks για τις πληροφορίες! Πολύ ωραίο παιχνίδι, προσεγμένο φαίνεται. Πώς και δεν έχει κίνηση το θέμα;

'Επαιξα το tutorial και την πρώτη αποστολή online με άλλους νάνους, κράτησε μισή ώρα, διασκεδαστικό game. 

Α, είναι και στο Xbox game pass, μια χαρά!

 

edit: πολύ ωραίο το mode με το pipeline!

Επεξ/σία από spirit)earth)aflame
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Και στις 4 Φεβρουαρίου μπαίνει το Update 33 με 2 νέα biomes και μερικούς νέους εχθρούς. Και μερικά άλλα πραγματάκια. ^_^

Edit: Και έδειξαν στο σημερινό stream τους από το νέο update.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παιχνίδι είναι υπέροχο! Πολύ καλό coop, το παίζω τώρα που το έχει το gamepass στο pc. Μόνος, αλλά δεν εχει γούστο έτσι, θέλει παρέα!

Μάλλον δεν το έχει ανακαλύψει ο κόσμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

Δυστυχώς, το Steam version δεν έχει crossplay με Microsoft Store / Xbox version. T-T

ωχχοουυυ βλακεία! Γιατί τέτοια απόφαση?

θα παίζουμε όσοι έχουμε gamepass μεταξύ μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

Είχαν πει ότι θέλει πολλά resources και χρόνο και δεν το έχουν σε priority...

Η πιο πρόσφατη απάντηση.

κρίμας...no plans
δε πειράζει, όσοι έχουμε gamepass ας πάμε μια βόλτα στα έγκατα των πλανητών παρέα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Πάντως για πιο μετά αν θέλετε να έρθετε στο Steam version (άλλωστε εκεί ξεκίνησε), φαίνεται πως υπάρχει τρόπος για save transfer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Πάντως για πιο μετά αν θέλετε να έρθετε στο Steam version (άλλωστε εκεί ξεκίνησε), φαίνεται πως υπάρχει τρόπος για save transfer.

Μέχρι να βγει από το gamepass θα το παίζω εκεί, μετά βλέπουμε και για τα saves.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίο παιχνίδι, το έκαψα αρκετά προ διμήνου αλλά με κούρασε που έπεφταν τα frames στο xbox. Περιμένω αύριο το Series X, οπότε θα πιαστώ ξανά για τα καλά.

Ροκ εντ στόουν!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

2 Million Units Sold!

Δεν είναι κάνα τρελό νούμερο σε σχέση με άλλα παιχνίδια, αλλά για το DRG, είναι ένα milestone σίγουρα. ^_^

σε κυνηγάει ο αριθμός @KilliK

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χεχ, τουλαχιστον εδω ο εορτασμος δικαιολογειται, indie στουντιο, παιχνιδι με μικρη προβολη (αν δεν ηταν το τοπικ του Ghost, ουτε καν θα το ηξερα),  σε μια πολυ ανταγωνιστικη και oversaturated κατηγορια, ενω περα απο τα νουμερα απο οτι βλεπω εχει αποκτησει και ενα φανατικο κοινο, οποτε αν μη τι αλλο οι devs μονο υπερηφανια μπορουν να νιωθουν για το επιτευγμα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...