Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω ryzen 3 1200 + gigabyte b450m s2h + ram ddr4 16gb 3000mhz + evga w1 500w psu + deepcool gammaxx 200t + 1tb hdd + msi rx570 4gb armor oc...για 1080p μπορώ με αυτόν το επεξεργαστή η να τον αλλάξω ωστε να παίζω τα τελευταία games???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, skiathos7 είπε

Καλησπέρα εχω ryzen 3 1200 + gigabyte b450m s2h + ram ddr4 16gb 3000mhz + evga w1 500w psu + deepcool gammaxx 200t + 1tb hdd + msi rx570 4gb armor oc...για 1080p μπορώ με αυτόν το επεξεργαστή η να τον αλλάξω ωστε να παίζω τα τελευταία games???

ναι μπορείς
γενικά είναι πολύ καλό pair ο Ryzen 1200 με την RX 570
σηκωνει και ποιο δυνατη καρτα γραφικων ο 1200 
αλλά σε κάποια games που είναι cpu intensive και χρησιμοποιούν παραπάνω απο 4 πυρήνες εκεί θα έχεις θέμα.
Οσο εισαι με την RX 570 κατσε με αυτον τον CPU 
οταν πας για upgrade 
βαλε Ryzen 3600 με RX 5700/XT

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

ναι μπορείς
γενικά είναι πολύ καλό pair ο Ryzen 1200 με την RX 570
σηκωνει και ποιο δυνατη καρτα γραφικων ο 1200 
αλλά σε κάποια games που είναι cpu intensive και χρησιμοποιούν παραπάνω απο 4 πυρήνες εκεί θα έχεις θέμα.
Οσο εισαι με την RX 570 κατσε με αυτον τον CPU 
οταν πας για upgrade 
βαλε Ryzen 3600 με RX 5700/XT

Με αυτή την μητρική π εχω μπορώ να τον ανεβάσω λίγο τον επεξεργαστή η θα μου μείνει στα χέρια;;;και αν αξίζει κάτι τέτοιο...;

Δημοσ.

Μπορείς να τον ανεβάσεις (μέχρι και 3,8Ghz τον πήγαν κάποιοι) χωρίς να ζορίσεις την μητρική ή τον ίδιο (εννοείται με σωστές ρυθμίσεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν εννοείς σωστες ρυθμίσεις;;;να μην πειράξω τπτ παρα μονο την συχνότητα...με στοκ ρεύματα σωστά;

8 ώρες πριν, TopCLR είπε

Μπορείς να τον ανεβάσεις (μέχρι και 3,8Ghz τον πήγαν κάποιοι) χωρίς να ζορίσεις την μητρική ή τον ίδιο (εννοείται με σωστές ρυθμίσεις).

Οταν εννοείς σωστες ρυθμίσεις;;;να μην πειράξω τπτ παρα μονο την συχνότητα...με στοκ ρεύματα σωστά;

Επεξ/σία από skiathos7
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω η Gigabyte τι ρυθμίσεις έχει αλλά για να κάνεις overclock (τουλάχιστον για πάνω από 3,4 Ghz που είναι η συχνότητα του max boost) θα χρειαστεί μάλλον και λίγο παραπάνω τάση. Όταν λέω "σωστές ρυθμίσεις" εννοώ όχι υπερβολές που μπορούν να κάνουν ζημιά. Αν π.χ. ο δικός σου δεν πιάνει τα 3,9Ghz και του "χώσεις" 1,5V για να τα πιάσει τότε θα τον "χαιρετήσεις" σύντομα!

Παράδειγμα ο δικός μου 1200 με την Asrock B350M Pro4. Έκλεισα το cpu boost, έκανα overclock μέσα από τα p-states. Έβαλα το "μεγάλο" στα 3,6Ghz και έδωσα ένα κλικ παραπάνω στην τάση (από 1,19+V στο 1,21+V στο BIOS, το CPU-Z δείχνει max 1,232V), XMP για τις μνήμες και τέλος. Έκανα μερικά τεστ με memtest και ibt και κοντεύει τρία χρόνια χωρίς προβλήματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι η συχνότητα παραμένει στα 3,6 πάντα, η τάση όμως σε idle πέφτει μέχρι και 0,64V. Όταν τα έβαζα "καρφωτα" (και όχι μέσα στα p-states) και η συχνότητα και η τάση δεν έπεφταν σε idle.

Δεν το έψαξα παραπάνω (δεν χρειάζομαι και παραπάνω) και δουλεύει μια χαρά από θερμοκρασίες με την στοκ ψήκτρα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...