Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω εδω και πολύ καιρό πρόβλημα με το ρουτερ speedoprt που παρεχει ο οτε και θα χρειαστω τις συμβουλές σας. Συγκεκριμένα μετα απο κακοκαιρία καίγονται οι θυρες του τηλεφωνικου σήματος και ενώ εχω πρσβαση στο διαδικτύο (ολα τα Led του ρουτερ ανοιχτά),δεν έχω σημα τηλεφωνου. Εχει αντιμετωπισει κάποιος κατι αντίστοιχο?υπαρχει τρόπος να προστατεύσω την γράμμη?
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 6 hours ago, dimitriskr said: Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω εδω και πολύ καιρό πρόβλημα με το ρουτερ speedoprt που παρεχει ο οτε και θα χρειαστω τις συμβουλές σας. Συγκεκριμένα μετα απο κακοκαιρία καίγονται οι θυρες του τηλεφωνικου σήματος και ενώ εχω πρσβαση στο διαδικτύο (ολα τα Led του ρουτερ ανοιχτά),δεν έχω σημα τηλεφωνου. Εχει αντιμετωπισει κάποιος κατι αντίστοιχο?υπαρχει τρόπος να προστατεύσω την γράμμη? τα τηλεφωνα ειναι πανβ στις fxs απευθειας ή εχεις κανει επιστροφη στο σπλιττερ απο την fxs?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, poulinos είπε τα τηλεφωνα ειναι πανβ στις fxs απευθειας ή εχεις κανει επιστροφη στο σπλιττερ απο την fxs? Αυτη την συνδεσμολογια εχω κάνει
nikos_k1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, poulinos είπε τα τηλεφωνα ειναι πανβ στις fxs απευθειας ή εχεις κανει επιστροφη στο σπλιττερ απο την fxs? 50 λεπτά πριν, dimitriskr είπε Αυτη την συνδεσμολογια εχω κάνει Η συγκεκριμένη βλάβη έχει αναρτηθεί και παλαιότερα θέμα στο Forum σχετικά με το πρόβλημα των θυρών τηλεφωνίας στο Speedport Plus. Η συγκεκριμένη βλάβη επηρρεάζει το ρούτερ και είτε έχεις συσκευή πάνω στο ρούτερ είτε στην επιστροφή λόγω του ότι χαλάνε οι θύρες χρειάζεται αντικατάσταση το ρουτερ. Έτσι είχα διαβάσει τουλάχιστον από άλλο μέλος.
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 3 hours ago, dimitriskr said: Αυτη την συνδεσμολογια εχω κάνει θα σου εξηγησω αυριο με ενα λιγο μεγαλο ποστ για πιο λογο ειναι λαθος για ποιους λογους δηλαδη. δεν ειναι μονο ενας
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, poulinos είπε θα σου εξηγησω αυριο με ενα λιγο μεγαλο ποστ για πιο λογο ειναι λαθος για ποιους λογους δηλαδη. δεν ειναι μονο ενας Οκ,σ'ευχαριστώ.. ελπιζω να βρω και λύση γιατι απο τον OTE κανεις δεν γνωριζει να μου προτείνει κάτι για να μην γινεται κάθε φορά το ιδιο Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 On 25/09/2020 at 23:51, dimitriskr said: Οκ,σ'ευχαριστώ.. ελπιζω να βρω και λύση γιατι απο τον OTE κανεις δεν γνωριζει να μου προτείνει κάτι για να μην γινεται κάθε φορά το ιδιο σορρυ για το Delay. Παμε για να δουμε γιατι ειναι λαθος αυτη η συνδεσμολογια που δινει ο οτε και γιατι ειναι σωστη η συνδεσμολογια που δινει η cyta https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ο οτε σαν ευκολη λυση σε βαζεις να γυρισεις την τηλεφωνια απο την fxs σε ολο τον χαλκο που παει μεσα στο σπιτι σου αλλα ταυτοχρονα και σε ολο τον χαλκο που γυρναει μεχρι το κv αφου την ριχνεις πισω στο σπλιττερ.αυτο εχει τα παρακατω αρνητικα. α.εχεις bridge taps με αποτελεσμα μειωμενη ταχυτητα στο vdsl. b. η τηλεφωνια σου γυρναει στον κατανεμητη και στο Kv οποτε πιο ευκολα υποκλοπες ή να παρει καποιος τηλεφωνο απο το δικο σου νουμερο. γ.επειδη η τηλεφωνια σου γυρναει μεχρι το κv σε χαλια καιρο αν πεσει κανας κεραυνος και παρει σβαρνα καλωδια χαλκου τοτε η χ ταση θα φτασει μεχρι την Fxs σου και θα την καψει. παμε στη Cyta. α.εχεις καλυτερη ταχυτητα γιατι δεν εχεις bridge taps. β.η τηλεφωνια σου παιζει μονο μεσα στο σπιτι σου αρα πιο ασφαλης. γ.η τηλεφωνια παιζει μεσα στο σπιτι οποτε ακομα και αν πεσει ρευμα πανω στο χαλκο του οτε θα χτυπησει ΜΟΝΟ την vdsl Υποδοχη του ρουτερ οπως και στην προηγουμενη περιπτωση αλλα οχι τις fxs. προσπαθησα να το πω με οσο πιο απλα χαζα λογια γινεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, poulinos είπε σορρυ για το Delay. Παμε για να δουμε γιατι ειναι λαθος αυτη η συνδεσμολογια που δινει ο οτε και γιατι ειναι σωστη η συνδεσμολογια που δινει η cyta https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ο οτε σαν ευκολη λυση σε βαζεις να γυρισεις την τηλεφωνια απο την fxs σε ολο τον χαλκο που παει μεσα στο σπιτι σου αλλα ταυτοχρονα και σε ολο τον χαλκο που γυρναει μεχρι το κv αφου την ριχνεις πισω στο σπλιττερ.αυτο εχει τα παρακατω αρνητικα. α.εχεις bridge taps με αποτελεσμα μειωμενη ταχυτητα στο vdsl. b. η τηλεφωνια σου γυρναει στον κατανεμητη και στο Kv οποτε πιο ευκολα υποκλοπες ή να παρει καποιος τηλεφωνο απο το δικο σου νουμερο. γ.επειδη η τηλεφωνια σου γυρναει μεχρι το κv σε χαλια καιρο αν πεσει κανας κεραυνος και παρει σβαρνα καλωδια χαλκου τοτε η χ ταση θα φτασει μεχρι την Fxs σου και θα την καψει. παμε στη Cyta. α.εχεις καλυτερη ταχυτητα γιατι δεν εχεις bridge taps. β.η τηλεφωνια σου παιζει μονο μεσα στο σπιτι σου αρα πιο ασφαλης. γ.η τηλεφωνια παιζει μεσα στο σπιτι οποτε ακομα και αν πεσει ρευμα πανω στο χαλκο του οτε θα χτυπησει ΜΟΝΟ την vdsl Υποδοχη του ρουτερ οπως και στην προηγουμενη περιπτωση αλλα οχι τις fxs. προσπαθησα να το πω με οσο πιο απλα χαζα λογια γινεται. Ησουν απολυτα κατανοητος..θα αλλαξω την συνδεσμολογια και ελπιζω να δω αποτελεσμα.. Σ'ευχαριστω πολυ
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 On 30/09/2020 at 01:27, dimitriskr said: Ησουν απολυτα κατανοητος..θα αλλαξω την συνδεσμολογια και ελπιζω να δω αποτελεσμα.. Σ'ευχαριστω πολυ οπου κολλησεις εδω ειμαστε.
go2jimmys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σωστή η συνδεσμολογία της cyta αλλά αν έχεις voip είναι διαφορετική. Συνδέεις το router απευθείας χωρίς splitter στην κεντρική διπλή πρίζα στον τοίχο στην θύρα που έρχεται το σήμα. Δίνεις τηλεφωνία στο υπόλοιπο σπίτι από το router από την έξοδο voip στην δεύτερη θύρα της διπλής πρίζας, όπου και πάει εσωτερικά στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Βάζεις διακλαδωτή και όχι splitter αν θες να έχεις τηλεφωνική συσκευή κοντά στο router στην δεύτερη πρίζα όπως στις οδηγίες ή στην έξοδο voip του router. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις τις οδηγίες της vodafone επιλέγοντας "διπλή πρίζα". https://www.vodafone.gr/vdsl-router-guide/syndesi-exoplismou/ Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2020 από go2jimmys1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα