Προς το περιεχόμενο

Καλή σχολή Bartender στην Ελλάδα;


Badluck777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να γνωρίσω αυτό το αντικείμενο. Όμως στη χώρα μας, δεν υπάρχει σωστή, κανονική σχολή, στα πρότυπα εκείνων του εξωτερικού... Η καλύτερη δυνατή προσομοίωση, βρίσκεται στην Αθήνα και μου είναι αδύνατον να μεταβώ και να μείνω εκεί. Έκανα το λάθος να εμπιστευτώ κάποια περιοδικά, που συστήνουν μερικές. Πήγα σε μία της τοποθεσίας μου λοιπόν και τα είδα όλα, επρόκειτο για ένα κουτούκι γεμάτο παλιόμουτρα. Καταρχάς ήταν φραγκοφονιάδες κι ενώ ο ίδιος ο κανονισμός τους προβλέπει "εξόφληση κατά τις τελευταίες ημέρες του σεμιναρίου", απαίτησαν με οριακά κομψό και αποδεκτό τρόπο, την πλήρη εξόφληση του ποσού, πριν καν αρχίσει το πρώτο μάθημα ακόμη! Αναξιοπρεπέστατος ο ιδιοκτήτης και οι συν αυτώ, μιλούσαν άσχημα πράγματα για την ηλικία, το ντύσιμο και την εμφάνισή μου, αλλά όταν πήγα να πάρω πληροφορίες πριν την εγγραφή, δεν μπήκαν στη διαδικασία να με ενημερώσουν ότι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν αποκλειστικά με τεκνά και όμορφους, ή μοντέλα που ντύνονται σαν να πάνε σε νυχτερινά κλαμπ φάση! Μου έκαναν μέχρι και καψώνια του στυλ να μας πει "φύγετε, τελείωσε το μάθημα", οι άλλοι να κάνουν ότι φεύγουν αλλά να γυρίζουν μετά πίσω και να συνεχίζουν κανονικά μαζί! Η διδασκαλία δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, μας ξεκίνησαν από το Freepouring με τη ροή από ψηλά, αντί για εκείνη των αρχαρίων που είναι σχεδόν κολλητά στο Boston κι ενώ οι άλλοι τα έκαναν σωστά, εμένα μου υποδείκνυαν να ξεχειλίζει η μεζούρα, με αποτέλεσμα στην τελική μέτρηση να μη βγαίνει ακριβώς το προϊόν, έτσι όπως θα έπρεπε. Ο ένας εκπαιδευτής θύμωσε που του ρωτούσα εξειδικευμένα πράγματα γιατί ήθελα να μάθω, νόμιζε του έκανα τον έξυπνο και μετά μου έκανε φιγούρα με τα κολπάκια του ζογκλέρ, "για να πάρει το αίμα του πίσω", καθ' υπόδειξη του ίδιου του ιδιοκτήτη... Για να μην πούμε την ειδική μεταχείριση σε μισοντυμένα κοράσια και την άνιση κατανομή... Τελοσπάντων. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν συζητούσε με τους άλλους λέγοντας πως αν δεν τον είχα ήδη πληρώσει, θα μου έριχνε μπουνιά.

Οι άνθρωποι εκεί, ήταν αλητάμπουρες ολκής δίχως προηγούμενο και επιφανειακοί, επιφανειακότατοι μέχρις αηδίας. Ούτε ξέρουν ποιόν άνθρωπο έχουν μπροστά τους, τί οικονομική κατάσταση έχει, τί θέλει να κάνει και για ποιό σκοπό αναζητεί τη γνώση αυτή (που ΔΕΝ μεταδίδουν κιόλας αν δεν γουστάρουν τη φάτσα σου). Μπορεί να ήθελα να ανοίξω και δικό μου μαγαζί. Για εμένα, 400 ευρώ δεν είναι τίποτα. Δεν έγινε η δουλειά μου όμως και αναγκάστηκα να φύγω, κυρίως από τα ξεφτιλίκια των ατόμων αυτών, πριν καν φτάσει στη μέση η ύλη... Το κακέκτυπο ύλης δηλαδή, γιατί το μινιμαλιστικό, αστείο τετραδιάκι που μας μοίρασαν, ήταν ένα κουρελόχαρτο με μηδέν αξία (περίμενα κι εγώ να πάρω "βιβλίο της σχολής").

Σας παρακαλώ, προτείνετέ μου μια καλή, φυσιολογική σχολή με ανθρώπους μέσα, όχι ζώα! Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για το νομό Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν τολμάω να ανοίξω διαδικτυακές αξιολογήσεις πλέον, καθώς μετά από αυτό που έπαθα, η μόνη λύση είναι να βρω κάποιον που θα μου υποδείξει ένα μέρος σωστό. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Badluck777
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο και μόνο που πήγες σε σχολή για αυτό το καθαρά εμπειρικό αντικείμενο είναι σαν να παρακαλάς να σε κλέψουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Μόνο και μόνο που πήγες σε σχολή για αυτό το καθαρά εμπειρικό αντικείμενο είναι σαν να παρακαλάς να σε κλέψουν.

Και πού να πήγαινα; Εξετάσεις γίνονται και άδεια/πιστοποίηση αποκτιέται μόνο μέσω σχολής. Και δεν πήγα σε κάποιον τυχαίο, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων είναι αναγνωρισμένος από τον ΕΟΠΠΕΠ και η κλσχολή του θεωρείται από τις καλύτερες. Έχει αποκαταστήσει πολύ κόσμο και μαθητές από εκεί δουλεύουν και σε γνωστά μαγαζιά της πόλης. Και με τους άλλους ήταν εντάξει, μονάχα σε μένα έκαναν αυτά.

13 ώρες πριν, xsterg είπε

ελεος φιλε μου. σεμιναριο για καφετζης. πηγαινε δουλεψε και θα μαθεις. δεν θελει και γνωσεις πανεπιστημιου αυτη η δουλεια. 

Το θέμα μου δεν είναι τόσο η δουλειά, όσο η τεχνογνωσία, η άδεια και η με όλη τη σημασία της λέξης, "κατάρτιση". Με ενδιαφέρουν τα ιστορικά στοιχεία, ενδιαφερόμουν να χρησιμοποιήσω και τη βιβλιοθήκη της σχολής και γενικά είμαι άτομο που ψάχνομαι όταν θέλω να κάνω κάτι. Άσε που αυτήν την περίοδο η εστίαση κι ο τουρισμός φυτοζωούν... Και όλοι σχεδόν ζητάνε πιστοποιημένο άνθρωπο για πόστο και οπωσδήποτε, με εμπειρία-προϋπηρεσία (το ιερό δίδυμο παντού), ενώ πολύ αμφιβάλλω αν θα βάζανε μέσα σε μαγαζί για τέτοια δουλειά, έστω και ως μαθητευόμενο, έναν παραλίγο μεσήλικα.

13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πιο πολλά θα μάθαινες απο τον Τομ Κρουζ στο https://en.wikipedia.org/wiki/Cocktail_(1988_film)

Φίλε καλό το χιούμορ δεν λέω... Όμως το πράγμα είναι σοβαρό. Θέλω να μάθω και να προχωρήσω. Τα βιβλία μπορώ με λίγο ψάξιμο να τα βρω πειρατικά, αγγλικά τέλεια ξέρω, όμως χωρίς την επίβλεψη και την καθοδήγηση ενός επαγγελματία, δύσκολα... Εξάλλου το θέμα δεν είναι οι γνώσεις και τα φόντα που όντως είχανε, αλλά το ότι δεν γουστάρανε τα μούτρα μου και στήσανε όλη αυτήν τη μλκία για να σηκωθώ να φύγω. Παίζει να δίνανε και μεγάλο, κανονικό βιβλίο εντωμεταξύ, αλλά να έδωσε μονάχα στους υπόλοιπους.

 

Σοβαρά τώρα, ξέρει κανείς να μου προτείνει μια σχολή της προκοπής με φυσιολογικούς ανθρώπους, συνεργάσιμους;

Επεξ/σία από Badluck777
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εσύ θες να ανοίξεις δικό σου μαγαζί ή να δουλεψεις σε άλλον? για να ανοίξεις δικό σου δε χρειάζεσαι κάποια πιστοποίηση, αρκεί να έχεις ενα σχετικό κεφάλαιο και όρεξη να τρεξεις τα γραφιοκρατικά.  για να δουλέψεις αλλού αν δεν έχεις εμπειρία και  είσαι σε  ηλικία άνω των 35-40 πολύ δυσκολο να σε προσλάβει καποιος.  επίσης τι μαγαζιά στοχεύεις? κλαμπάκια? καφετέρειες? εστιατόρια?

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, velociraptoras είπε

εσύ θες να ανοίξεις δικό σου μαγαζί ή να δουλεψεις σε άλλον? για να ανοίξεις δικό σου δε χρειάζεσαι κάποια πιστοποίηση, αρκεί να έχεις ενα σχετικό κεφάλαιο και όρεξη να τρεξεις τα γραφιοκρατικά.  για να δουλέψεις αλλού αν δεν έχεις εμπειρία και  είσαι σε  ηλικία άνω των 35-40 πολύ δυσκολο να σε προσλάβει καποιος.  

Αυτό που θέλω αρχικά, είναι να μάθω κάτι σωστά, καλά, διεξοδικά. Θέλω και την άδεια οπωσδήποτε. Κι ενδιαφερόμουν να προχωρήσω και παρακάτω στο προχωρημένο επίπεδο, όπως επίσης εξειδίκευμένα σεμινάρια, masterclasses, workshops και ομιλίες από σπεσιαλίστες/ειδήμονες, που η σχολή μάλιστα έλεγε ότι προσφέρει δωρεάν στους σπουδαστές της.

Διατηρώ έναν ήδη εκμεταλλεύσιμο χώρο που αποφέρει κέρδη σε άλλη τοποθεσία και σκόπευα να τον αναβαθμίσω, προσφέροντας έξτρα υπηρεσίες. Τα γραφειοκρατικά τα έχει αναλάβει άλλος.

Πού να απευθυνθώ για κατάρτιση και τεχνογνωσία; Το συγκεκριμένο κατακάθι, που μάλιστα στα σόσιαλ πετάει τσιτάτα του στυλ "εδώ μια οικογένεια γινόμαστε", θεωρείται σε έντυπα και διαδικτυακές αξιολογήσεις, ως ένας από τους top5 στην τοποθεσία μου. Προφανώς, δεν θα ήθελα να ξαναπέσω σε κλμουτρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...