Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σας, ειχα παροχο πριν δυο  μηνες  περιπου τον ΟΤΕ και ημουν σταθερα σε ταχυτητα των 30 mbps αλλα λογο οτι δεν εχει στατiκη IP  (παιζω lineage και βαριεμαι καθε φορα που πεφτει η συνδεση να  κανω verify 30  mail ><)  ειπα να αλλαξω παροχο και να παω στην vodafone , αλλαξα παροχο και μου εφεραν το router της vodafone το Η300s με 50mbps  πρόγραμμα και  εκει  ξεκινησαν  τα προβληματα.ΚΑΘΕ μερα  εχω 2-3 φορες mass dc  ειτε και μεμονομενα  dc στα client 4  απο τα  10 στο παιχνιδι σε ανυποπτη στιγμη και χωρις απαραιτητα να πεσει το internet στο σπιτι(φωτακια  στο  router)να  σημειωσω οτι με τον  ΟΤΕ ειχα 1-2 φορες  αποσυνδεσεις τον μηνα απο το  router...να  σημειωσω επισης οτι εχω συνδεσει  επανω   ενα  mikrotik(https://mikrotik.com/product/hap_ac2 ) το ειχε  setarei ενας  γνωστος  μου οταν δουλευα σεζον  για να  γινεται  σωστη κατανομη ιντερνετ στο σπιτι χωρις βεβαια να ειμαι  σιγουρος  για την δουλεια  που εχει  κανει αλλα μεχρι πριν δεν ειχα προβλημα(βεβαια  και  να θελω κατι  πλεον δεν μπορω να τον  βρω)H vodafone μετα  απο τοσες κλησεις  που τους εχω κανει  εχουν ερθει 5 φορες τεχνικοι και λενε  οτι δεν  βρισκουν προβλημα τις 2 φορες τις αλλες  2 κατι πειραξαν  στα ζευγαρια  εξω  απο  το σπιτι και   την αλλη  φορα ενας τεχνικος ειπε οτι  ενδιαμεσα  απο το κουτι καπου πηγε με  το αμαξι    (καφαο?) υπαρχει βλαβη  και  η vodafone ζητησε απο τον  ΟΤΕ να το  φτιαξει  ηρθαν αλλες  2  φορες απο  ΟΤΕ αλλα δεν εβρισκαν  λογικο  το οτι  ειχα αποσυνδεσεις και στο ρουτερ   και  εφοσον  πιεσε η  vodafone  ο ΟΤΕ εφτασε  στο σημειο   και  δηλωσε με  εντυπη  δηλωση προς την vodafone αδυναμια  επισκευης  αλλα  χωρις απαραιτητα  οτι παιζει  ρολο  για  το προβλημα  μου λενε  και  σαν ένδειξη καλης  θελησεως η  vodafone  μου εκανε προταση για μειωση  παγιου οπως και  εχω  ελευθερας να φυγω απο  την εταιρια ανα πασα ωρα και στιγμη χωρις να  πληρωσω   ρητρα. Ειμαι  στο  εξης  δίλημμα . Φταιει  το ρουτερ?(δεν  εχω κανενα  να  δανειστω )το  κανει  επιτηδες  ο  ΟΤΕ  επειδη  εφυγα?  φταιει  η vodafone  καπου?  αν  γυρισω στον ΟΤΕ ειναι  ΣΙΓΟΥΡΟ?!  οτι δεν  θα  εχω προβλημα ?!?! βεβαια  δεν  θα  εχω  static ip οπως και 10 ευρω λιγοτερο παγιο πλην της εξτρα εκπτωσης απο  την  vodafone αλλα ειναι  προτιμοτερο  απο το να πεφτει 2-3 ειτε και 10! φορες  την  ημερα.ακουω τις αποψεις και τις γνωμες  σας  για  το πως να πραξω  αναλογα....ξερω σας μπερδεψα λιγο αλλα  χωρις να μπορω να γνωριζω  κατι παραπανω βαση  τα λεγομενα  τους. Η  περιοχη που  αφορα το προβλημα  ειναι η Καρδιτσα αν  αυτο παιζει καποιο ρολο.Ευχαριστω  πολυ για  οποιον  ενδιαφερθει και  απαντησει  για  να λυσω  το προβλημα μου.

Επεξ/σία από AbsolutOwner
Δημοσ.

Για αρχη σκεφτικα να  βγαλω το mikrotik και να κουμπωσω ενα switch   για να δω αν θα δω διαφορα  μιας και το εχω στο ντουλαπι και καθεται . οποτε θα το βαλω και θα επανελθω να  απαντησω.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, AbsolutOwner είπε

Για αρχη σκεφτικα να  βγαλω το mikrotik και να κουμπωσω ενα switch   για να δω αν θα δω διαφορα  μιας και το εχω στο ντουλαπι και καθεται . οποτε θα το βαλω και θα επανελθω να  απαντησω.

Η static IP που κολλαει σε ολο αυτο; Στην Ελλαδα γενικα παιζουμε με Dynamic, η Vodafone σου εδωσε στατικη;

Δημοσ.
Στις 28/9/2020 στις 10:07 ΠΜ, DanielRGr είπε

Η static IP που κολλαει σε ολο αυτο; Στην Ελλαδα γενικα παιζουμε με Dynamic, η Vodafone σου εδωσε στατικη;

Ναι με 6€ τον μηνα , ενω η  cosmote το δινει  ΜΟΝΟ σε business πακετο! 

Στις 27/9/2020 στις 5:52 ΜΜ, bill27 είπε

βασικα πρωτα πρεπει να αποκλεισεις το ρουτερ και μετα να σκεφτεις ολα αυτα που γραφεις...

Εβγαλα το mikrotik και εβαλα ενα switch   και μου  ξανα εκανε ενα mass dc και στα 30 αλλα  δεν επεσε  η συνδεση στο router, πιστευω οτι αποκλεινοντας και την περιπτωση του switch θα πρεπει  να κινηθω προς αντικατασταση  router αλλα  πιστευω πως δεν θα το δεχτουν εφοσον δεν κανει αποσυνδεσεις η γραμμη ...

Δημοσ.

Εφόσον το έβγαλαν αδυναμία αποκατάστασης, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. 

Εγώ προσωπικά, θα πήγαινα πάλι σε ote και ας έκανα verify.

Είναι ενοχλητικό να στήνεις botoπαρτο και να τρώνε dc και να τα βάζεις μετά ένα ένα :P (συνάδελφος και εγώ, παλιός βέβαια) 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, HateMe είπε

Εφόσον το έβγαλαν αδυναμία αποκατάστασης, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. 

Εγώ προσωπικά, θα πήγαινα πάλι σε ote και ας έκανα verify.

Είναι ενοχλητικό να στήνεις botoπαρτο και να τρώνε dc και να τα βάζεις μετά ένα ένα :P (συνάδελφος και εγώ, παλιός βέβαια) 

ΑΝ! ομως φταιει το router και οχι κατι απο τους ιδιους (vodafone) μπορει να λυθει το προβλημα με  την αλλαγη  router(θελω να αποκλεισω τις επιλογες περα  απο  το router ) 
P.s  παιζω  σε  2  server και ειναι πανικος και ομιχλη η ολη κατασταση  2-3 φορες  την  ημερα +να ειμαι  στην  δουλεια και να γινονται ολα  με remote control :P 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AbsolutOwner είπε

ΑΝ! ομως φταιει το router και οχι κατι απο τους ιδιους (vodafone) μπορει να λυθει το προβλημα με  την αλλαγη  router(θελω να αποκλεισω τις επιλογες περα  απο  το router ) 
P.s  παιζω  σε  2  server και ειναι πανικος και ομιχλη η ολη κατασταση  2-3 φορες  την  ημερα +να ειμαι  στην  δουλεια και να γινονται ολα  με remote control :P 

Αν δεν στο έχουν αλλάξει έστω δοκιμαστικά, κάντους να στο αλλάξουν.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, HateMe είπε

Αν δεν στο έχουν αλλάξει έστω δοκιμαστικά, κάντους να στο αλλάξουν.

Διαπίστωσα  οτι δεν  ευθυνεται το Mikrotik εφοσον ειχα κουμπωσει  ενα switch επανω και ειχαν  φαει  και τα 3 pc mass dc ,θα προσπαθησω για  να μου  κανουν αντικατασταση το router,  αλλιως θα ξανα  γυρισω στον ΟΤΕ μπας και φτιαχτει το προβλημα μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου κακός λόγο ip αποφάσισες να αλλάξεις πάροχο. Με ddns domain δεν μπορούσες να μπορούσες να λύσεις το θέμα της static? 

Υs Aν ειναι εύκολο ενας moderator να διορθώσει το μέγεθος της γραμματοσειράς του αρχικού μηνύματος καθώς ειναι πολυ μικρή και δύσκολα διαβάζεται από εμας τους μεγάλους.😀

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Κατά την γνώμη μου κακός λόγο ip αποφάσισες να αλλάξεις πάροχο. Με ddns domain δεν μπορούσες να μπορούσες να λύσεις το θέμα της static? 

Υs Aν ειναι εύκολο ενας moderator να διορθώσει το μέγεθος της γραμματοσειράς του αρχικού μηνύματος καθώς ειναι πολυ μικρή και δύσκολα διαβάζεται από εμας τους μεγάλους.😀

Δεν γνωριζω πολλα απο δικτυα αρα δεν  μπορω να σου απαντησω αν με αυτη την λυση να λυνοταν το προβλημα   μου με  την στατικη ip
p.s το εκανα  edit νομιζω ειναι οκ τωρα  :D

εδω ειναι και τα νουμερα δεν ξερω αν τα σφαλματα ειναι πολλα η λιγα 
image.png.cc80eea74723a7c7b322426bae005c34.png

Δημοσ.

Τα σφάλματα CRC είναι υπερβολικά πολλά, αυτό δείχνει θέμα με την γραμμή, από τη δική σου πλευρά είσαι οκ με την καλωδίωση;

Δημοσ.

ειμαστε 2 μονοκατοικιες στο ιδιο  οικοπεδο αποσταση  5  μετρα η μια  απο την αλλη, στο  σπιτι το  1  ειναι η κεντρικη γραμμη και το  κουτι απεξω με τα  ζευγαρια καλωδιων.  (τα ελεγξαν προσφατα) απο το σπιτι το 1 προς  το 2 φευγει καλωδιο  cat 6  και  προς  το σπιτι 2(το δικο μου)  και  εχω εκει το router και  το τηλεφωνο.οσες  φορες εκαναν  ελεγχους ο ΟΤΕ και  η VODAFONE δεν βρηκε καποιο προβλημα στην  καλωδιωση  του  σπιτιου μου.

Δημοσ.

Το σπίτι 1 τί CRC errors έχει; Υπάρχει  διαθεσιμότητα vdsl εκεί κοντά;ΑΝ αποκλείσουμε την καλωδίωση σου τότε ίσως κάτι κάνει παρεμβολές στην γραμμή σου, δεν εξηγούνται τόσα πολλά CRC errors

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν  εχω δοκιμασει το ρουτερ σε εκεινο το σπιτι διοτι ειναι των γονιων μου και  δεν σκεφτηκα να βαλω το ρουτερ  εκει  ουτε  για δοκιμη. λογο οτι ειμαι εκτος Καρδιτσα  για επαγγελματικο  ταξιδι  θα  γινει δοκιμη το Σαββατο για 2 ωρες  απο  την κοπελα  μου για  να  δω ποσα crc θα  μαζεψει.Η γραμμη μου ειναι  vdsl  τι θελεις  να πεις?
Πριν  λιγο πηραν τηλεφωνο σπιτι και ειπαν να βγαλω το splitter και  να κουμπωσω απευθειας  το router πανω  στη  πριζα για να δουν τα σφαλματα και επιμενουν οτι  δεν  φταιει το H300s και  θα  μας παρουν τηλεφωνο  το βραδυ για να δουν τι  γινεται. (το εχουν κανει αλλες  δεκα φορες  αυτο το πραγμα και προκοπη δεν ειδα)

Επεξ/σία από AbsolutOwner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...