jason0 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Έστω ότι έχω ίντερνετ από κάποιο ρούτερ σε άλλο σπίτι μέσω καλωδίου ethernet. Μπορώ να φτιάξω ένα υποδίκτυο ή κάτι ώστε να μην επικοινωνούν οι συσκευές με το πρώτο δίκτυο στο άλλο σπίτι; Έστω ότι έχω πρόσβαση και στις ρυθμίσεις του 1ο ρούτερ. Άμα συνδέσω δεύτερη ρούτερ και το βάλω σε νέο υποδίκτυο δεν θα έχω double nat; Είναι σωστό αυτό;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Ας ξεκινησουμε απο τα απλα, δευτερο ρουτερ στην ιδια γραμμη δεν μπορεις να συνδεσεις.
jason0 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ας ξεκινησουμε απο τα απλα, δευτερο ρουτερ στην ιδια γραμμη δεν μπορεις να συνδεσεις. Ίσως δεν το έγραψα καλα. Εννοούσα ότι στο δεύτερο σπίτι δεν υπάρχει καμία γραμμή ίντερνετ. Υπάρχει μόνο ένα καλώδιο ethernet που έρχεται από το πρώτο και ένα άλλο ρούτερ σε ρόλο access point
verylife78 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 εχω την εντυπωση οτι απο τη στιγμη που το ενα router βλεπει το αλλο, εστω και αν του δινει μονο internet εχουν προσβαση το ενα στο αλλο...γιατι αν δεν ειχαν δεν θα ειχες και internet
GRat Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Γίνεται.. Εξαρτάται απο το router που έχεις στο location #2. Πιο έχεις εκεί?
jkoukos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Από το δεύτερο Router θα έχεις πρόσβαση στο LAN του πρώτου (εκτός αν σε αυτό υπάρχει κανόνας απαγόρευσης, που εξαρχής λείπει). To αντίθετο δεν γίνεται, εκτός αν φτιάξεις κανόνες και το επιτρέψεις. Η επικοινωνία μεταξύ των 2 διαφορετικών υποδικτύων, είναι άσχετη με την σύνδεση στο διαδίκτυο.
jason0 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Στο location 1 είναι ένα speedport όπου εχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις του και στο location 2 τώρα έχω ένα tp link wr841 αλλά εάν δεν κάνει μπορώ να πάρω ένα mikrotik. Θέλω να έχω μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο δηλαδή να μην βλέπω συσκευές στο location 1
jkoukos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχεις σε κάθε περίπτωση. Για να μην έχεις πρόσβαση στο LAN1 από το LAN2, χρειάζεται ένας κανόνας είτε στο Speedport (δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα), είτε στο 841 (δεν γνωρίζω αν έχει τέτοια δυνατότητα, αλλά είδα στο emulator ότι μάλλον γίνεται στο Access Control). Στα κανονικά Router υπάρχει. Υπόψη ότι θα χάσεις επαφή με το Speedport, εκτός αν ορίσεις εξαιρέσεις για ποια PC θα έχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα