Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας..

Είμαι κάτοχος ενός Chevrolet Lacetti Hatchback '06  1600cc 109hp...

Θέλω να κάνω αναβάθμιση στο ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ του (εργοστασιακο 1din Blaunpukt cd player 4*45watt και εργοστασιακα 4 ηχεία 6,5" (16,5cm))

Τα λεφτά που θα διαθέσω είναι περίπου 400 ευρώ εάν βγει και φθηνότερα δεν θα με πείραζε....

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2din players και θα ήθελα την γνώμη σας η να μου προτείνετε κάτι άλλο:

1)https://www.skroutz.gr/s/21373802/Pioneer-AVH-G220BT.html

και εάν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά τους

2)https://www.skroutz.gr/s/10822696/JVC-KW-V330BT.html

3)https://www.skroutz.gr/s/11169972/Alpine-IVE-W560BT.html

Θέλω οπωσδήποτε να έχει υποδοχή για usb αλλά και cd player όπως και σύνδεση Bluetooth με συσκευές android..

Όσον αφορά τα ηχεία δεν θέλω να βάζω μουσική και να ακουγεται δύο τετράγωνα μακριά απλά να ακούω μουσικη ποιοτική & αξιοπρεπεστατη και λίγο παραπάνω ένταση σε σχέση με τα εργοστασιακα ηχεία..Σκεφτομαι να τα περάσω και στις τέσσερις πόρτες (οι δύο μπροστινές έχουν θέση για tweeter στο χερούλι) απλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα στο τομέα αυτό και θα ήθελα να κάνω την καλύτερη αγορά στα λεφτά που θα διαθέσω για όλο το ηχοσύστημα..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και περιμένω τις απαντήσεις σας...

Δημοσ.

Δεν γίνεται να σου προτείνει κάποιος ηχεία έτσι απλά. Πρέπει να απευθυνθείς σε κατάστημα που να κάνει εγκαταστάσεις και να σου προτείνει επιλογές ηχέιων και πηγών που ταιριάζουν στο αυτοκίνητο σου. Αν δεν έχουν σκιστεί η καεί τα ηχεία που έχεις ίσως να μην χρειάζονται αλλαγή, και μόνο με την πηγή και ένα μικρό αυτοενισχυόμενο ή μη sub (υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα) να δεις μεγάλη διαφορά.  ΄ Όπως και να έχει πρέπει να κάνεις τις αλλαγές μια μια, ώστε να ακούς τη διαφορά, εφόσον είναι περιορισμένο to budget. 

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα στην Pioneer στη θέση σου. Είχα πολλά προιόντα της στα αυτοκίνητα μου και πάντα ήμουν υπερ το δέον ευχαριστημένος. Τώρα έχω σε ένα αμάξι μου πηγή JVC και παρόλο που κάνει καλά τη δουλειά της, το μενού και κάποιες λεπτομέρειες χάνουν σε σχέση με λύσεις της Pioneer.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασικα δεν ειχα (ουτε εχω χρονο να γραψω πολλα)

ειχα παρομοιο ιχ daewoo Nubira

εγω ειχα βαλει 1 din αναδιπλουμενη*. Tην αγορασα απο praktiker (αν θυμαμαι FUNAI ) γυρω στα 250 ευρ πριν χρονια. Ο μονος λογος που την αγορασα εδω ειναι για εγγυηση (εχω γραψει οτι την εχω πατησει με κινεζιες και προβληματα). Μιλαμε για εποχες που οι καλες πηγες κοστιζαν απο 650 ευρ.

Εγω την εκμεταλευτηκα πληρως απο αποψη :

• αγορασα και καμερα και εβαλα προφυλακτηρα, πραγματικα...next level
  • οπως και εσυ ειχα usb και εβαζα στικακι
  • τοτε δεν υπηρχε bluetooth
  • εβαλα και ενισχυτη 4 καναλο και πραγματικα εκανα πληρη εκμεταλευση

Απο αυτες που γραφεις με κλειστα ματια jvc. Ειναι τρελο value for money στις ποιοτικες. Επιπλεον με το μπατζετ σου μπορεις να αγορασεις ποιοτικα καλωδια (ισως και ηχειο-α) και κανα ενισχυτή. Εχε στο νου σου οτι ισως χρεαστεις κανα 50 αρι για πλαισιο συμβατο ωστε να κουμπωσει σωστα στο ταμπλο.

Αν εισαι μερακλης βαλε και καμερα και θα με θυμηθεις (αν εχει και υπερυθρες ακομα καλυτερα). Ηχεια για το chevrolet απλως μετρα διαστασεις και ψαξε αλλα μη παρεις κατι σουπερ ντουπερ (ισως philips/panasonic) με αυτο το μπατζετ (εγω ισως να μη τα αλλαζα καν αν δεν εχουν θεμα τα μαμα ηχεια)

οτι αλλο θες ευχαριστως να βοηθησε σε πμ

*ενας πλεον λογος για 1 din ειναι οτι οταν πουλησαμε το ιχ εβαλα μονος μου πισω τη μαμα πηγη και τη πουλησα τη multimedia ξεχωριστα

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....Έχουμε και λέμε:

@G.bar Ούτε εγώ ήθελα να αλλάξω ηχεία αλλά το συνεργείο που εμπιστεύομαι μου είπε ότι καλό είναι να σκέφτομαι για αγορά ηχείων επειδη αυτά που εχω είναι παλια και με την αλλαγή της πηγής μπορεί να μου κάψει τα ηχεία...Η μαμά πηγή είναι 4*45watt και μια από αυτές που σχεδιάζω να βάλω είναι 4*50watt...Subwoofer δεν σχεδιάζω να βάλω προς το παρόν μόνο εάν χρειαστεί αλλαγή ηχείων....

@topaz Και εγώ προς Pioneer πάω απλά έλεγα εάν άξιζε να δώσω λίγα παραπάνω ευρώ για το Alpine η το JVC εάν έχουν καλύτερη ποιότητα η δυνατοτήτων..

@vamvakoolas Για 2din player σκέφτομαι και μόνο..Όσον αφορά την μαμά πηγή φαίνεται το περασμα του χρόνου επάνω της οπότε η θα δοθεί σε κάποιον η θα πάει ανακύκλωση...Τα μαμα ηχεία από ψάξιμο στο διαδίκτυο σε forum βρήκα ότι ήταν 5,25" αλλά αυτός που ήταν στο συνεργείο και μου άνοιξε την ταπετσαρία της πόρτας (λόγω ενός άλλου προβλήματος που είχε) μου είπε για ηχεία 16,5cm (6,5").. Για κάμερα οπισθοπορειας θα μπει στο μέλλον..

Εάν χρειαστεί να αγοράσω ηχεία ύστερα από λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/11448297/MTX-TR50C.html

https://www.skroutz.gr/s/13386150/TRF-LWT652.html

η αυτά

https://www.skroutz.gr/s/2325921/Alpine-SXE-1325S.html

απλά δεν ξέρω εάν θα μπορέσει να τα σηκώσει όλα(μπροστινές και πίσω πόρτες) η θα χρειαστώ ενισχυτή...

Επεξ/σία από TASOS PAOKG4
Δημοσ.

Καποιος να βοηθησει ρε παιδια εαν τα ηχεια που εγραψα πιο πανω μπορουν να μπουν τετραδα (σε ολες τις πορτες)χωρις την παρουσια ενισχυτη...Μην τα αγορασω τσαμπα και δεν μου τα σηκωνει,αλλιως να παω στην εναλλακτικη (Alpine)......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αντε παλι:

τα εχω γραψει, μη σπαταλας τα χρηματα ετσι και δε καταλαβαινω τη βιασυνη. ηχοσυστημα βαζεις, δεν αγοραζεις παγωτο απο το περιπτερο. Διαβασε λιγο, ψαξε στο ιντερνετ για προτζεκτακια σε ιδιο οχημα και αν δεν εχεις χρονο ή δε ξερεις απλα περνα απο 2-3 μαγαζια που ασχολουνται με σοβαρες εγκαταστασεις/μουλτιμιντια (και οχι τον "μαστορα της γειτονιας, η΄το συνεργειο μας) να σου δωσουν προσφορες ή συμβουλες, τσαμπα ειναι

Αν θα αντικαταστησεις τα 4 ηχεια (ολα αυτα που εβαλες σα λινκς ειναι ποιοτικα) θα χρειαστεις 4καναλο ενισχυτη. Αν η πηγη εχει ενσωματομενο θεωρητικα μπορεις να κανεις δουλιτσα αν και στη πραξη εχει χαμηλη αποδοση. 1 ΗΧΕΙΟ=1 ΚΑΝΑΛΙ

σε μια παρομοια εγκατασταση βαλαμε τετρακαναλο ενισχυτη (πορτ μπαγκαζ) και εχει το ατου να εχεις απειρες ρυθμισεις. Σημαντικο (εχω βαρεθει να το γραφω) η αγορα ποιοτικων καλωδιων (ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ) να αποφυγουμε τα κρατσ κρουτς και αλλες παρεμβολες μιας και με την αναβαθμιση του ηχοσυστηματος η παραμικρη ατελεια...ακουγεται.

επισης ακολουθουμε την εργοστασιακη γραμμη της καλωδιωσης (μιας και εχω δει τα απιθανα, καλωδια να περνανε απο δεξαμενες καυσιμου, να περνανε απο κατω καθισμα και αλλα...ωραια)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ για την χρησιμη απαντηση σου....Θα ψαξω στο διαδικτυο για τετρακαναλο εισχυτη..Εσυ πια μαρκα ενισχυτη προτεινεις?

Εννοειται οτι δεν βιαζομαι,αλλα ανοιξα το θεμα στο forum για να μαθω επειδη πρωτη φορα θα κανω αλλαγη ηχοσυστηματος.

Επεξ/σία από TASOS PAOKG4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...