musan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Εχω τρεις διαφορετικους λογαριασμους i-bank (απο την βλακεια μου να κανω κοινους λογαριασμους με τα γεροντια μου, τον αδερφο μου και μια θεια για να τους εξυπηρετω εγω οταν χρειαζονται κατι για να μην τρεχουν). Το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι οι λογαριασμοι εχουν "συνδεθει" με διαφορετικα νουμερα τηλεφωνων εκ των οποιων τα δυο ειναι παλια δικα μου (τα οποια τα συντηρω μονο και μονο για να λαμβανω τους 6ψηφιους κωδικους που στελνει η εθνικη) και ο αλλος ειναι της θειας μου. Επειδη πριν κατι μερες πληρωσα 7 διαφορετικους λογαριασμους ενφια και μου εφυγε το μυαλο να γινουν οι συνεννοησεις με τοσους κωδικους σε τοσα νουμερα (εκτος οτι δεν με συμφερει να κραταω καποιους αριθμους τηλεφωνων μονο και μονο για τους κωδικους), υπαρχει τροπος μεσω του site του i-bank να αλλαξω ολα αυτα τα νουμερα κινητων και να βαλω σε ολα το ιδιο μοναδικο νουμερο που χρησιμοποιω πλεον να μου ερχονται τα παντα εκει; Το ρωταω πρωτα εδω πριν παω να δοκιμασω τιποτα γιατι πριν κανα δυο χρονια ειχα παει να κοιταξω κατι απο τις ρυθμισεις και "κλειδωθηκε" ο λογαριασμος.
kormos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 15 λεπτά πριν, musan είπε Εχω τρεις διαφορετικους λογαριασμους i-bank (απο την βλακεια μου να κανω κοινους λογαριασμους με τα γεροντια μου, τον αδερφο μου και μια θεια για να τους εξυπηρετω εγω οταν χρειαζονται κατι για να μην τρεχουν). Το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι οι λογαριασμοι εχουν "συνδεθει" με διαφορετικα νουμερα τηλεφωνων εκ των οποιων τα δυο ειναι παλια δικα μου (τα οποια τα συντηρω μονο και μονο για να λαμβανω τους 6ψηφιους κωδικους που στελνει η εθνικη) και ο αλλος ειναι της θειας μου. Επειδη πριν κατι μερες πληρωσα 7 διαφορετικους λογαριασμους ενφια και μου εφυγε το μυαλο να γινουν οι συνεννοησεις με τοσους κωδικους σε τοσα νουμερα (εκτος οτι δεν με συμφερει να κραταω καποιους αριθμους τηλεφωνων μονο και μονο για τους κωδικους), υπαρχει τροπος μεσω του site του i-bank να αλλαξω ολα αυτα τα νουμερα κινητων και να βαλω σε ολα το ιδιο μοναδικο νουμερο που χρησιμοποιω πλεον να μου ερχονται τα παντα εκει; Το ρωταω πρωτα εδω πριν παω να δοκιμασω τιποτα γιατι πριν κανα δυο χρονια ειχα παει να κοιταξω κατι απο τις ρυθμισεις και "κλειδωθηκε" ο λογαριασμος. Το ίδιο έχω ζητήσει ο ίδιος για το λογαριασμό της μητέρας μου... Όμως δεν γίνεται αποδεκτό από την τράπεζα! Θέλουν αριθμό τηλεφώνου στο όνομα του κατόχου του τραπεζικού λογαριασμού! *Στη δική σου περίπτωση δεν νομίζω να μην δεν έχουν κινητό οι δικοί σου... Δήλωσε τα πραγματικά τους και όταν κάνεις συναλλαγές να σου δίνουν τον κωδικό. Αν δεν είναι στο όνομα τους να τα κάνεις μεταβίβαση στα δικά τους. Δεν βλέπω λογικό να έχουν κινητό και να διατηρείς και αλλά μόνο για αυτό... 1
verylife78 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 τι λετε ρε παιδια...οταν εισαι σε κοινο λογαριασμο και εχεις κινητο εσυ απο καποιον αλλο λογαριασμο το μυνημα ερχεται στο κινητο σου πχ εγω, προσωπικο, κοινο με την την γυναικα μου, κοινο με την μανα μου πληρωνω κατι απο την μανα μου και το μυνημα ερχεται σε εμενα.... Γιατι εχεις 3 διαφορετικα ebanking και οχι ενα που να τα βλεπεις ολα αφου εσυ ο κοινος παρανομαστης??? Αλλα οπως και να εχει παρε τηλεφωνο την εθνικη και ρωρα 210 48 48 48 4 ευκολο το ξερω απ'εξω 1
vagstef Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μιλάμε για εθνικη .. εβαλα email στον πατέρα μου για να έρχεται εκεί ο 6ψηφιος και όσες φορές το έχω επιλέξει δεν λειτουργεί. 1
musan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kormos είπε Θέλουν αριθμό τηλεφώνου στο όνομα του κατόχου του τραπεζικού λογαριασμού! *Στη δική σου περίπτωση δεν νομίζω να μην δεν έχουν κινητό οι δικοί σου... Αν δεν είναι στο όνομα τους να τα κάνεις μεταβίβαση στα δικά τους. Οτι φοβομουν δλδ θελουν αριθμο στο ονομα του κατοχου. Και βεβαια εχουν δικα τους κινητα, αλλα με επρηξαν με δικαιολογιες "δεν θελω να μου ερχονται ενα καρο ασχετα μηνυματα με κωδικους" και αλλα ωραια. Οποτε οταν ανοιξαμε τους λογαριασμους εκανα μεταβιβαση σε δυο παλια νουμερα και τους τα εδωσα και τα τελευταια χρονια επειδη το "ξεχναγαν" η "ετρεχαν" συνεχεια, τα ανανεωνω εγω. Φαντασου οτι εχουν ακομα και τις παλαιολιθικες που τους εδωσα και εννοειται πολλες φορες τις αφηνουν ξεφορτιστες για μερες. 37 λεπτά πριν, vagstef είπε Μιλάμε για εθνικη .. εβαλα email στον πατέρα μου για να έρχεται εκεί ο 6ψηφιος και όσες φορές το έχω επιλέξει δεν λειτουργεί. Ωχ. Παει και η ελπιδα μου να μπορουσε να γινει κατι μεσω email. 54 λεπτά πριν, verylife78 είπε τι λετε ρε παιδια...οταν εισαι σε κοινο λογαριασμο και εχεις κινητο εσυ απο καποιον αλλο λογαριασμο το μυνημα ερχεται στο κινητο σου πχ εγω, προσωπικο, κοινο με την την γυναικα μου, κοινο με την μανα μου πληρωνω κατι απο την μανα μου και το μυνημα ερχεται σε εμενα.... Γιατι εχεις 3 διαφορετικα ebanking και οχι ενα που να τα βλεπεις ολα αφου εσυ ο κοινος παρανομαστης??? Αλλα οπως και να εχει παρε τηλεφωνο την εθνικη και ρωρα 210 48 48 48 4 ευκολο το ξερω απ'εξω Εχεις απολυτο δικιο, αν μιλας για λογικους ανθρωπους και οχι για ατομα επιρρεπη στην βλακεια. Εμενα οι "κανονικοι" μου λογαριασμοι ειναι σε αλλη τραπεζα οποτε δεν ηθελα πολλα-πολλα με την Εθνικη. Οποτε πηγα καποια στιγμη με τα γεροντια ανοιξαμε ενα λογαριασμο μπηκα 3ος και εκαναν αιτηση για καρτα και κωδικους για i-bank μονο αυτοι. Το ιδιο εγινε με τον αδερφο μου και την θεια μου (τοτε μεναμε ολοι μαζι στην ιδια πολυκατοικια, μετα σκορπισαμε σε ολη την Ελλαδα). Μετα ολοι αυτοι μου πασαραν ολους τους κωδικους τους και μου ειπαν "κανε παιχνιδι εσυ". Υποψην οτι σε ολους τους λογαριασμους i-bank τους εχουν μεσα και αλλους τραπεζικους λογαριασμους που ειναι κοινοι με αλλους κοκ. Για λογους "ασφαλειας" λοιπον, ολοι θελουν οι πληρωμες κτλ να γινονται μονο μεσω του δικου τους λογαριασμου i-bank για να "υπαρχουν εκει και να φαινονται" (και οχι δλδ να πηγαινα εγω απο εναν αλλο δικο μου). Για να μην σας πω τα pdf και τα excel πληρωμων και κινησεων που εκτυπωνω και στελνω καθε μηνα για να διασφαλιστει η "νομιμοτητα" και με μουτζωνετε και με τα ποδια. Κοινως, πηγα να βοηθησω και εφαγα και ξυλο. Αν τελικα και η λυση του email δεν λειτουργει, εχετε τιποτα αλλο στο μυαλο για να γλιτωνω τα τηλεφωνα του στυλ "τωρα σε λιγο θα σου ερθει κωδικος πληρωμης. τι εννοεις τωρα λειπεις/δεν μπορεις/ειναι ξεφορτιστο"; Εχω σκεφτει το Messages for web για την μια συσκευη που εχω δωσει στους γονεις μου ωστε να βλεπω στον υπολογιστη τα μηνυματα που ερχονται, αλλα πολλες φορες το κινητο μενει εκτος δικτυου. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από musan
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 αφού είσαι συνδικαιούχος του λογαριασμού δεν είσαι και κάτοχος;Εκτός αν μετράει ποιο ονομα είναι πρώτο.
panostza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 40 λεπτά πριν, vagstef είπε Μιλάμε για εθνικη .. εβαλα email στον πατέρα μου για να έρχεται εκεί ο 6ψηφιος και όσες φορές το έχω επιλέξει δεν λειτουργεί. Που το έβαλες το email για OTP σε συναλλαγές internet banking?? Ποιος σου είπε ότι υποστηρίζεται; Το email ισχύει μόνο για αγορές με κάρτα και 2FA στις αγορές με κάρτα στο internet το οποίο και λειτουργεί (το έχω χρησιμοποιήσει). Για συναλλαγές με το internet banking ισχύει το OTP μόνο με κινητό ή viber. 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αφού είσαι συνδικαιούχος του λογαριασμού δεν είσαι και κάτοχος;Εκτός αν μετράει ποιο ονομα είναι πρώτο. Μια χαρά είναι κάτοχος ο οποιοσδήποτε είναι στο λογαριασμό από τον 1ο μέχρι τον 20ο ή όσοι είναι. Απλώς προφανώς ο ίδιος δεν έχει internet banking στην εθνική ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δικό του για να μετράνε οι συναλλαγές φορολογικά στον κάθε έναν και όχι όλες στον ίδιο. Προφανώς internet banking μπορεί να κάνει και ο ίδιος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό/έξυπνο να "μετράνε" όλες οι συναλλαγές στον ίδιο αντί στα 3 άτομα χωριστά. Τηλέφωνο επικοινωνίας μπορείς να αλλάξεις είτε σε κατάστημα (δεν χρειάζεται πλέον λογαριασμός αν και καλό είναι να έχεις, σου στέλνουν SMS κι έτσι επιβεβαιώνουν το νούμερο) είτε και από το internet banking (πας ρυθμίσεις -> Εμφάνιση προφίλ και δίπλα στο τηλέφωνο επικοινωνίας έχει ένα μολύβι, κάνε κλικ και άλλαξέ το). ΑΛΛΑ, κατά 99% δεν μπορείς να έχεις το ίδιο νούμερο σε πάνω από ένα internet banking. Αν αντί για SMS παίρνεις viber και εφόσον δεν έχουν προβλημα να σου δώσουν πρόσβαση σε αυτό, τότε ίσως είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιείς το viber desktop για να παίρνεις τους κωδικούς. 2
musan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, panostza είπε Μια χαρά είναι κάτοχος ο οποιοσδήποτε είναι στο λογαριασμό από τον 1ο μέχρι τον 20ο ή όσοι είναι. Απλώς προφανώς ο ίδιος δεν έχει internet banking στην εθνική ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δικό του για να μετράνε οι συναλλαγές φορολογικά στον κάθε έναν και όχι όλες στον ίδιο. Προφανώς internet banking μπορεί να κάνει και ο ίδιος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό/έξυπνο να "μετράνε" όλες οι συναλλαγές στον ίδιο αντί στα 3 άτομα χωριστά. Να'τος ο δυνατος παιχτης. 1000% μεσα σε ολα (συν βεβαια και το θεμα ασφαλειας που θελουν να εχουν και οι αλλοι το κεφαλι τους ησυχο). Θα δοκιμασω την λυση μεσω των ρυθμισεων εστω σε εναν απο τους λογαριασμους (κατι ειναι και αυτο). Δεν θα πρεπει να ισχυει ομως οτι το νεο τηλεφωνο που θα βαλω να ειναι στο ιδιο ονομα του λογαριασμου i-bank; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από musan
Hapatingo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Πέραν του viber που είναι ευκολία μιας και παρακάμπτει την φραγή εισερχομένων που βάζουν οι τηλεφωνικοί πάροχοι για μη ανανέωση ανα 3 μήνες. Μπορείς να κάνεις φορητότητα σε wind η οποία είναι η μόνη που δεν εφαρμόζει φραγές, δηλαδή με 10 ευρώ τον χρόνο συντηρείς την κάθε γραμμή. 1
panostza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 15 λεπτά πριν, musan είπε Να'τος ο δυνατος παιχτης. 1000% μεσα σε ολα (συν βεβαια και το θεμα ασφαλειας που θελουν να εχουν και οι αλλοι το κεφαλι τους ησυχο). Θα δοκιμασω την λυση μεσω των ρυθμισεων εστω σε εναν απο τους λογαριασμους (κατι ειναι και αυτο). Δεν θα πρεπει να ισχυει ομως οτι το νεο τηλεφωνο που θα βαλω να ειναι στο ιδιο ονομα του λογαριασμου i-bank; Όχι δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν (και δεν τους νοιάζει). Απλά όταν τον καταχωρήσεις θα το επιβεβαιώσουν στέλνοντας ένα μήνυμα και θα πρέπει να το εισάγεις. Θεωρητικά έτσι εξασφαλίζεις ότι είναι δικό του, καθώς το εισάγει ο χρήστης (έχει κάνει login στο internet banking) και επιβεβαιώνει τον αριθμό εισάγοντας τον κωδικό που στέλνουν. 1
vagstef Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, panostza είπε Που το έβαλες το email για OTP σε συναλλαγές internet banking?? Ποιος σου είπε ότι υποστηρίζεται; Το email ισχύει μόνο για αγορές με κάρτα και 2FA στις αγορές με κάρτα στο internet το οποίο και λειτουργεί (το έχω χρησιμοποιήσει). Για συναλλαγές με το internet banking ισχύει το OTP μόνο με κινητό ή viber. Τι εννοείς ποιος μου το ειπε; σε κάθε online πληρωμη για OTP έχει επιλογή sms ή email. Το email δεν λειτουργεί. Η εθνική το βγαζει σαν επιλογή δεν το εβγαλα από το μυαλό μου.
panostza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, vagstef είπε Τι εννοείς ποιος μου το ειπε; σε κάθε online πληρωμη για OTP έχει επιλογή sms ή email. Το email δεν λειτουργεί. Η εθνική το βγαζει σαν επιλογή δεν το εβγαλα από το μυαλό μου. Εδώ μιλάμε για internet banking, αν εσύ μιλάς για αγορές μέσω internet, είναι άλλο θέμα (και εκεί λειτουργεί από προσωπική εμπειρία). Το θέμα του TS ήταν για internet banking.
vagstef Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, panostza είπε Εδώ μιλάμε για internet banking, αν εσύ μιλάς για αγορές μέσω internet, είναι άλλο θέμα (και εκεί λειτουργεί από προσωπική εμπειρία). Το θέμα του TS ήταν για internet banking. Και γω για internet banking μίλησα. Και πιο συγκεκριμένα για ρύθμιση στο ibank. Το μαύρο τους το χαλι εχουν
panostza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, vagstef είπε Και γω για internet banking μίλησα. Και πιο συγκεκριμένα για ρύθμιση στο ibank. Το μαύρο τους το χαλι εχουν Ε τότε κάνεις λάθος. Δεν υποστηρίζεται OTP στο internet banking μέσω mail. Και καμία ελληνική τράπεζα νομίζω (αν και επιφυλάσσομαι καθώς δεν έχω σε όλες internet banking).
musan Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Ακυρα ολα τελικα. Αν πας στην εμφανιση προφιλ σε αφηνει να αλλαξεις τα τηλεφωνα επικοινωνιας και οχι το κινητο αποστολης OTP. Μαλιστα, σε εναν απο τους λογαριασμους i-bank που μου εχει φορτωσει το σοι, τα δυο αυτα νουμερα δεν ειναι καν τα ιδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα