Neoss Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μερικές φορές τα leasing ίσως βολεύουν για ιδιώτη μόνο εάν θες αμάξι για λίγους μήνες οπότε βγαίνει ίσως πιο φθηνά απ ότι ενοικίαση με την μερα. Εχω ένα τέτοιο ενδιαφέρον και θα ήθελα μια γνώμη για το φθηνότερο αμάξι (ένα Panda) της Instacar που είδα για λίζινγκ με το μήνα καθώς εάν στραφούμε προς αυτή τη λύση, θα ήταν για κάνα 2 μήνες τώρα μόνο. Εδώ τώρα με αυτά τα δεδομένα, κάποιος που το θέλει για 1 μήνα θα πληρώσει 670 ευρώ και κάποιος για 2 μήνες θα δώσει 1.000 ευρώ; Και δεν του επιστρέφεται τίποτα από αυτές τις χρεώσεις, σωστά; Πλην της αρχικής εγγραφής που παραμένει για το μέλλον που λέει. Ομοίως και σε άλλη πλατφόρμα οπου για λιγοτερο του 6μηνου δεν παιρνεις πισω την εγγυηση αν καταλαβα σωστα στο Φλεξ https://www.spotawheel.gr/subscribe/citroen/used-2016-citroen-c1/20185 (τυχαίο παράδειγμα το αμάξι) Επεξ/σία 15 Ιουλίου από Neoss
EuphangeL Δημοσ. Δευτέρα στις 03:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:38 μμ Συνέχεια από εδώ 43 λεπτά πριν, greg4 είπε Να ρωτήσω κάτι και δεν το λέω ειρωνικά, τα 25κ πως ακριβώς σου βγαίνουν; Επίσης, τι συγκρίνεις με τι; Η σύγκριση είναι μεταξύ - Αγορά -> χρήση 5 χρόνια -> πώληση - Leasing / χρήση 5 χρόνια Για να σου παρουσιάσω πως ακριβώς βγαίνει το νούμερο πρέπει να ξεκινήσουμε την εξής άσκηση: Μοντέλο Mercedes-Benz, τιμή αγοράς €56,500. Θέλω να μου πεις (γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε αυτά), το κόστος για Μικτή ασφάλεια με κλοπή (περιοχή κέντρο Αθήνας), απαλλαγή €450 Όλα τα service (προγραμματισμένα και μη) πάντα σε επίσημο / εξουσιοδοτημένο κέντρο Αλλαγή ελαστικών κάθε 40,000 χιλιόμετρα Τιμή πώλησης ως μεταχειρισμένο στην περίοδο 5 χρόνων / 75,000 χιλιόμετρα Συμφωνείς οτι το κόστος για 1. 2. και 3. είναι ± €7200 και το 4. είναι ± €38000;
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:02 μμ 23 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Συνέχεια από εδώ Η σύγκριση είναι μεταξύ - Αγορά -> χρήση 5 χρόνια -> πώληση - Leasing / χρήση 5 χρόνια Για να σου παρουσιάσω πως ακριβώς βγαίνει το νούμερο πρέπει να ξεκινήσουμε την εξής άσκηση: Μοντέλο Mercedes-Benz, τιμή αγοράς €56,500. Θέλω να μου πεις (γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε αυτά), το κόστος για Μικτή ασφάλεια με κλοπή (περιοχή κέντρο Αθήνας), απαλλαγή €450 Όλα τα service (προγραμματισμένα και μη) πάντα σε επίσημο / εξουσιοδοτημένο κέντρο Αλλαγή ελαστικών κάθε 40,000 χιλιόμετρα Τιμή πώλησης ως μεταχειρισμένο στην περίοδο 5 χρόνων / 75,000 χιλιόμετρα Συμφωνείς οτι το κόστος για 1. 2. και 3. είναι ± €7200 και το 4. είναι ± €38000; 38κ σε 5 χρονια? μονο gla αλλα ειναι τοσο ακριβη καινουργια?
EuphangeL Δημοσ. Δευτέρα στις 04:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:17 μμ 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε 38κ σε 5 χρονια? μονο gla αλλα ειναι τοσο ακριβη καινουργια? Μάντεψες σωστά, GLA 250 e
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:04 μμ 45 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Μάντεψες σωστά, GLA 250 e η αρχικη πολυ ψηλα δεν ειναι? αν εχει εξτρα τοτε το 38 μαλλον ειναι λιγο. τεσπα δεν αλλαζει πολλα στο συλλογισμο σου, η χασουρα ειναι 25κ πανω κατω. 5κ το χρονο δλδ
teodor_ch Δημοσ. Δευτέρα στις 06:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:59 μμ Δεν έχω ΚΑΔ που να μπαίνει το επιβατικό στο 100% και δεν με συνέφερε καθόλου όταν τα υπολόγισα όλα με το λογιστή. Είμαι περίεργος πού θα καταλήξετε. Υποθέτω ότι χρειάζεται ΚΑΔ που να μπαίνει στο 100% μέσα. Δεν γίνεται ο άλλος να έχει περίπτερο και να αγοράσει tesla για παράδειγμα. Ναι μεν μπορεί ο λογιστής να το βάλει αλλά εκεί ποντάρει κάποιος ότι δεν θα το πάρουν χαμπάρι...
EuphangeL Δημοσ. Δευτέρα στις 11:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:25 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε η αρχικη πολυ ψηλα δεν ειναι? αν εχει εξτρα τοτε το 38 μαλλον ειναι λιγο. τεσπα δεν αλλαζει πολλα στο συλλογισμο σου, η χασουρα ειναι 25κ πανω κατω. 5κ το χρονο δλδ Έχει τα έξτρα που έρχονται αναγκαστικά, η επιλογή αυτού του κινητήρα ξεκινάει (ξεκινούσε, τώρα μπορεί να είναι λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω) με αυτή την έκδοση, από τα €56,500 6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε τεσπα δεν αλλαζει πολλα στο συλλογισμο σου, η χασουρα ειναι 25κ πανω κατω. 5κ το χρονο δλδ Δεν κατάλαβες, δεν μίλησα για χασούρα 25κ, αλλά όφελος 4 ώρες πριν, teodor_ch είπε Δεν έχω ΚΑΔ που να μπαίνει το επιβατικό στο 100% και δεν με συνέφερε καθόλου όταν τα υπολόγισα όλα με το λογιστή. Είμαι περίεργος πού θα καταλήξετε. Υποθέτω ότι χρειάζεται ΚΑΔ που να μπαίνει στο 100% μέσα. Δεν γίνεται ο άλλος να έχει περίπτερο και να αγοράσει tesla για παράδειγμα. Ναι μεν μπορεί ο λογιστής να το βάλει αλλά εκεί ποντάρει κάποιος ότι δεν θα το πάρουν χαμπάρι... Εν μέρη ναι, δεν μπορείς να έχεις ατομική επιχείρηση με οποιοδήποτε ΚΑΔ και να το περνάς στο 100%. (Άλλο αν μιλάμε για νομικό πρόσωπο / εταιρία, που ανεξάρτητα από ΚΑΔ, ένα επιβατικό αυτοκίνητο μπορείς να το προσφέρεις ως παροχή σε είδος.) Ωστόσο και με 70% ας πούμε, πάλι συμφέρει. Η διαφορά θα ήταν 4k στα 25k όφελος που λέω, με τα δεδομένα που έδωσα πριν. Σημαντικό: πάντα μιλάμε για περιπτώσεις που υπάρχει κερδοφορία στην επιχείρηση έτσι; Όχι να δημιουργείται "ζημιά" λόγω της μίσθωσης, να μηδενίζεται ο φόρος κλπ. Μιλάμε για κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες συνεχίζουν να να είναι κερδοφόρες με την / τις μισθώσεις. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:30 μμ από EuphangeL
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 12:04 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:04 πμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Δεν κατάλαβες, δεν μίλησα για χασούρα 25κ, αλλά όφελος ποσο ειναι το λισινγκ το μηνα? κατι δεν εχω καταλαβει. 25 οφελος απο την διαφορα αγορας με λισινγκ? δηλαδη οπως λες θα ειχες χασουρα 25 στην 5ετια, με λισινγκ σου κοστισε μηδεν? Επεξ/σία Τρίτη στις 12:04 πμ από basilis_k6
greg4 Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 πμ 8 hours ago, EuphangeL said: Συμφωνείς οτι το κόστος για 1. 2. και 3. είναι ± €7200 και το 4. είναι ± €38000; Ναι ακούγοντε λογικά. Δεν ξέρω πόσο πάει μεταχειρισμένο αλλά ακούγεται λογική η τιμή του. Άρα Εξοδα τετραετίας: 56.500 + 7.200 = 63.700 (έξοδα τετραετίας) Έσοδα: 38.000 Διαφορά: 25.700. Παρακάτω πως το σκέφτεσαι; Επίσης μιλάμε για εταιρεία (και τι εταιρεία) ή ιδιώτη;
rapidrag Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ ποιο είναι το σύνηθες ποσοστό του κόστους εξαγοράς της προσυμφωνημένης τιμής στο τέλος μιας 4ετίας (αφού έχει δωθεί μια καλή προκαταβολή και μηνιαία δόση για 4 χρόνια), μπορεί να γίνει παζάρι ή κάθε εταιρία έχει σταθερή πολιτική?
haHa Δημοσ. Τρίτη στις 04:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:16 μμ (επεξεργασμένο) Στις 11/8/2025 στις 3:38 ΜΜ, EuphangeL είπε Συνέχεια από εδώ Η σύγκριση είναι μεταξύ - Αγορά -> χρήση 5 χρόνια -> πώληση - Leasing / χρήση 5 χρόνια Για να σου παρουσιάσω πως ακριβώς βγαίνει το νούμερο πρέπει να ξεκινήσουμε την εξής άσκηση: Μοντέλο Mercedes-Benz, τιμή αγοράς €56,500. Θέλω να μου πεις (γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε αυτά), το κόστος για Μικτή ασφάλεια με κλοπή (περιοχή κέντρο Αθήνας), απαλλαγή €450 Όλα τα service (προγραμματισμένα και μη) πάντα σε επίσημο / εξουσιοδοτημένο κέντρο Αλλαγή ελαστικών κάθε 40,000 χιλιόμετρα Τιμή πώλησης ως μεταχειρισμένο στην περίοδο 5 χρόνων / 75,000 χιλιόμετρα Συμφωνείς οτι το κόστος για 1. 2. και 3. είναι ± €7200 και το 4. είναι ± €38000; 20 ώρες πριν, greg4 είπε Ναι ακούγοντε λογικά. Δεν ξέρω πόσο πάει μεταχειρισμένο αλλά ακούγεται λογική η τιμή του. Άρα Εξοδα τετραετίας: 56.500 + 7.200 = 63.700 (έξοδα τετραετίας) Έσοδα: 38.000 Διαφορά: 25.700. Παρακάτω πως το σκέφτεσαι; Επίσης μιλάμε για εταιρεία (και τι εταιρεία) ή ιδιώτη; Κι εδω ποσο κοστιζει σε leasing(για φθηνοτερη εκδοση) : Απο 37.000 ως 54.000€ για 4 χρονια. https://www.autotriti.gr/newcars/times/leasing/view.asp?v=13859-MERCEDES-GLA-250-e-FL ------------------------------ Για να ειναι πιο ευκολη η συγκριση, πρεπει να γινει στα 4 χρονια που ειναι η συνηθης διαρκεια leasing. Αυτο περιλαμβανει μια αλλαγη ελαστικων(δεν θα σου αλλαξουν πιο συχνα στο leasing) και τα συνηθη service εντος εγγυησης. Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τροπος που το leasing να βγαινει φθηνοτερα για ιδιωτες(που δεν εχουν απαλλαγη ΦΠΑ κλπ). Αν συνεβαινε κατι τετοιο, αυτο θα σημαινε οτι οι εταιρειες leasing μπαινουν μεσα και δουλευουν για την ψυχη της μανας τους. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:39 μμ από haHa 4
getty Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ Δημοσ. χθες στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) Για να μην κουραζόμαστε, στο leasing ο ιδιώτης χάνει την αξία της προκαταβολής και δεν καρπώνεται την υπολειμματική αξία. Ο επιχειρηματίας βγάζει την αξία της προκαταβολής από την φορολογική εξοικονομιση και πάλι μένει χωρίς υπολειμματική αξία. Με άλλα λόγια ο επιχειρηματίας, ουσιαστικά, πληρώνει κυρίως το μηνιαίο μίσθωμα, ενώ ο ιδιώτης, εκτός από το μηνιαίο μίσθωμα δεν εξοικονομεί την αξία της προκαταβολή από την φορολογική εξοικονομιση με αποτέλεσμα σε 2 με 3 διαδοχικά leasing να έχει χάσει την αξία σχεδόν (75%) του αυτοκινήτου… Leasing λοιπόν από ιδιώτη δεν έχει καμία οικονομική λογική… Επεξ/σία χθες στις 01:41 μμ από getty
EuphangeL Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Στις 12/8/2025 στις 4:16 ΜΜ, haHa είπε Για να ειναι πιο ευκολη η συγκριση, πρεπει να γινει στα 4 χρονια που ειναι η συνηθης διαρκεια leasing. Αυτο περιλαμβανει μια αλλαγη ελαστικων(δεν θα σου αλλαξουν πιο συχνα στο leasing) και τα συνηθη service εντος εγγυησης. Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τροπος που το leasing να βγαινει φθηνοτερα για ιδιωτες(που δεν εχουν απαλλαγη ΦΠΑ κλπ). Αν συνεβαινε κατι τετοιο, αυτο θα σημαινε οτι οι εταιρειες leasing μπαινουν μεσα και δουλευουν για την ψυχη της μανας τους. Εγώ με 5 έχω κάνει τους υπολογισμούς, γιαυτό έχω παραθέσει στοιχεία για αξία μεταπώλησης κλπ. Ξαναλέω, δεν μιλάω για ιδιώτη - δεν συμφέρει. Δεν έχει να κάνει με την απαλλαγή ΦΠΑ, ούτε σε εταιρικό έχεις απαλλαγή ΦΠΑ Το κλασικό λάθος που γίνεται στους υπολογισμούς είναι οτι στην αγορά αντί για leasing, αφού πουλήσεις το αμάξι, πρέπει να δώσεις ένα κεφάλαιο πάλι για να αγοράσεις και καινούριο. Στις 12/8/2025 στις 12:29 ΠΜ, greg4 είπε Εξοδα τετραετίας: 56.500 + 7.200 = 63.700 (έξοδα τετραετίας) Έσοδα: 38.000 Διαφορά: 25.700. Παρακάτω πως το σκέφτεσαι; Επίσης μιλάμε για εταιρεία (και τι εταιρεία) ή ιδιώτη; Όταν το βάλεις αυτό στον υπολογισμό, θα καταλάβεις την διαφορά τον 5ο χρόνο +1 μέρα (ή 4ο χρόνο +1 μέρα) στην τσέπη, για αγορά vs leasing Υ.Γ. Δεν είναι ακριβώς τόση η διαφορά, είναι μεγαλύτερη γιατί παίζουν εξολογιστικά έξοδα λόγω χαμηλών ρύπων κλπ, αλλά you get the point. Επίσης αναφέρω πάλι, πάντα μιλάμε για περιπτώσεις επιχείρησης που υπάρχει κερδοφορία (όχι ιδιώτη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα