Ducatista Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Το λίζινγκ σε ιδιώτες συμφέρει μόνο οταν πάρεις αυτοκινητο και μπαίνεις με ντριφτ στις στροφές συνεχεια και φυσικά πηγαίνεις απο τα βουνά παρκάρεις όπου θες το αφηνεις το αυτοκινητάκι νταλα ηλιο σε θαλασσες παραλιες κλπ κλπ αλλιως δεν βλέπω να συμφέρει με κανενα τρόπο σε ιδιώτη
sonikk Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Ducatista είπε Το λίζινγκ σε ιδιώτες συμφέρει μόνο οταν πάρεις αυτοκινητο και μπαίνεις με ντριφτ στις στροφές συνεχεια και φυσικά πηγαίνεις απο τα βουνά παρκάρεις όπου θες το αφηνεις το αυτοκινητάκι νταλα ηλιο σε θαλασσες παραλιες κλπ κλπ αλλιως δεν βλέπω να συμφέρει με κανενα τρόπο σε ιδιώτη Όταν το επιστρέψεις διαλυμένο θα σου πουν δεν σου δίνουμε άλλο αμάξι αν δεν πληρώσεις ζημιές δέκα χιλιάδων ευρώ!! Θα σε αναγκάσουν να κάνεις εξαγορά.
Ducatista Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 16 λεπτά πριν, sonikk είπε Όταν το επιστρέψεις διαλυμένο θα σου πουν δεν σου δίνουμε άλλο αμάξι αν δεν πληρώσεις ζημιές δέκα χιλιάδων ευρώ!! Θα σε αναγκάσουν να κάνεις εξαγορά. Δεν μιλάω για ζημιές αλλα ειναι διαφορετικό να δουλεύεις στα όρια κατι και διαφορετικό να κανεις νορμάλ χρηση
newlynx Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου Το νήμα ξεκίνησε για το αν συμφέρει απλό ιδιώτη - που ΔΕΝ εμπλέκεται με καμιά έκπτωση μισθωμάτων από τον φόρο ως λειτουργικό κόστος του ίδιου ή επιχείρησης στην οποία εργάζεται- το leasing. Και όταν λέμε να συμφέρει εννοούμε οικονομικά. ΟΧΙ δεν συμφέρει με όσες αναλύσεις, excel και εξισώσεις να κάνεις κάποιος. Τώρα αν πάμε στα ψυχολογικά του καθενός, την μη εμπλοκή σε αγοροπωλησίες και άλλα τέτοια, δεν νομίζω αφορούν το νήμα. 4 1
teodor_ch Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου Σε ιδιώτη το κλείσαμε. Τα πολλά γέλια θα πέσουν όταν εξετάσει κάποιος πόσο συμφέρει και τις επιχειρήσεις. Ειδικά όταν το έξοδο δεν δικαιολογείται 100% (πχ. περίπτερο να αγοράσει tesla). 2
sonikk Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου Η δική μου απορία είναι αν οι συνομιλούντες εδώ έχουν εταιρεία που τα οχήματα τους είναι σε με leasing ή αν μιλούν θεωρητικά.
tutuyo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Θα ήθελα την γνώμη σας για πιθανή αγορά με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία Φίλος μου έχει ληζινγκ Toyota Corolla υβριδικό του 22, το οποίο λήγει σε κάνα μήνα. Σκέφτομαι να τον παρακαλέσω να ζητήσει προσφορά εξαγοράς από την εταιρεία ληζινγκ αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για το τελικό ποσό. Καινούργια η Corolla είχε 23-24κ αν δεν κάνω λάθος ενώ τώρα βλέπω οι μεταχειρισμένες πωλούνται εκεί γύρω στα 20κ. Να θεωρήσω ότι θα μου ζητήσουν γύρω στα 18-20κ; Είναι μια ασφαλής εκτίμηση; Άραγε πως υπολογίζουν οι εταιρείες την τελική τιμή με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει δώσει προκαταβολή και δόσεις;
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 28 λεπτά πριν, tutuyo είπε Καινούργια η Corolla είχε 23-24κ αν δεν κάνω λάθος Παραπάνω βλέπω οτι κοστιζει. Μιλαμε για sedan ή hatchback?
tutuyo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 3 minutes ago, haHa said: Παραπάνω βλέπω οτι κοστιζει. Μιλαμε για sedan ή hatchback? Χατς Δεν υπολογίζεται με την τότε τιμή αγοράς; (2022)?
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Χατς Δεν υπολογίζεται με την τότε τιμή αγοράς; (2022)? Νομίζω οτι παιρνουν υποψη την τωρινή εμπορικη αξια μεταχειρισμενου. ------- Πολυ καλο αυτοκίνητο(μονο μειονέκτημα το μικρό πορτ παγκαζ για την κατηγορία) , με πολυ χαμηλο κόστος χρήσης. Κοιταξε ομως να δεις αν εχει εγγύηση ακομα, νομιζω μερικα toyota leasing δεν ειχαν 6ετη εγγυηση. Θα εχει ομως σιγουρα την 11ετη για το υβριδικό σύστημα. Επίσης, στα 3-4 χρόνια είναι πιστεύω το ιδανικο να παιρνεις μεταχειρισμενο: εχει φαει καποιος αλλος το μεγαλύτερο κομματι του depreciation κι εσυ παιρνεις σε χαμηλη τιμη ενα σύγχρονο αμαξι που συχνα ειναι στην εγγύηση. Το κρατας πχ 5 χρόνια και το πουλας λιγο χαμηλοτερα, έχοντας χασει ελαχιστα απο την χρήση του. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από haHa 2
aGka8l Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Θα ήθελα την γνώμη σας για πιθανή αγορά με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία Φίλος μου έχει ληζινγκ Toyota Corolla υβριδικό του 22, το οποίο λήγει σε κάνα μήνα. Σκέφτομαι να τον παρακαλέσω να ζητήσει προσφορά εξαγοράς από την εταιρεία ληζινγκ αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για το τελικό ποσό. Καινούργια η Corolla είχε 23-24κ αν δεν κάνω λάθος ενώ τώρα βλέπω οι μεταχειρισμένες πωλούνται εκεί γύρω στα 20κ. Να θεωρήσω ότι θα μου ζητήσουν γύρω στα 18-20κ; Είναι μια ασφαλής εκτίμηση; Άραγε πως υπολογίζουν οι εταιρείες την τελική τιμή με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει δώσει προκαταβολή και δόσεις; Yaris hybrid 2019 σε avis, 16500€ αγορα ειχε τοτε, το 2024 που το γυρισα σε ερώτηση για αγορα μου είπαν 13500 1
tutuyo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, haHa said: Κοιταξε ομως να δεις αν εχει εγγύηση ακομα, νομιζω μερικα toyota leasing δεν ειχαν 6ετη εγγυηση. Θα εχει ομως σιγουρα την 11ετη για το υβριδικό σύστημα. Επίσης, στα 3-4 χρόνια είναι πιστεύω το ιδανικο να παιρνεις μεταχειρισμενο: εχει φαει καποιος αλλος το μεγαλύτερο κομματι του depreciation κι εσυ παιρνεις σε χαμηλη τιμη ενα σύγχρονο αμαξι που συχνα ειναι στην εγγύηση. Το κρατας πχ 5 χρόνια και το πουλας λιγο χαμηλοτερα, έχοντας χασει ελαχιστα απο την χρήση του. Καλο point για την εγγυηση, θα το διευκρινησω. 40 minutes ago, aGka8l said: Yaris hybrid 2019 σε avis, 16500€ αγορα ειχε τοτε, το 2024 που το γυρισα σε ερώτηση για αγορα μου είπαν 13500 Σε ευχαριστω για την στοχευμενη απαντηση. Δλδ ουσιαστικα ενα 20% κατω (χοντρικα) απο την τοτε τιμη...
pp6210 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Στις 4/9/2025 στις 7:52 ΠΜ, tutuyo είπε Θα ήθελα την γνώμη σας για πιθανή αγορά με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία Φίλος μου έχει ληζινγκ Toyota Corolla υβριδικό του 22, το οποίο λήγει σε κάνα μήνα. Σκέφτομαι να τον παρακαλέσω να ζητήσει προσφορά εξαγοράς από την εταιρεία ληζινγκ αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για το τελικό ποσό. Καινούργια η Corolla είχε 23-24κ αν δεν κάνω λάθος ενώ τώρα βλέπω οι μεταχειρισμένες πωλούνται εκεί γύρω στα 20κ. Να θεωρήσω ότι θα μου ζητήσουν γύρω στα 18-20κ; Είναι μια ασφαλής εκτίμηση; Άραγε πως υπολογίζουν οι εταιρείες την τελική τιμή με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει δώσει προκαταβολή και δόσεις; αν δεν ειχε εξαρχης δηλωσει εξαγορα συνηθως δεν συμφερει, γιατι πουλανε στην πανω ακρη της τρεχουσας τιμης μεταχειρισμενου. αν το ειχε εξαρχης δηλωμενο, τοτε εχει προύπολογιστει με βαση την αρχικη τιμη... το καλυτερο για μενα ειναι να δεις στο car.gr για αντιστοιχο αυτοκινητο και χιλιομετρα κ να υπολογιζεις ενα 7-10% πανω...κ σε καθε περιπτωση ας παρει μια προσφορα, δεν κοστιζει κατι 1
tasanton Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν θα στο δώσουν κοψοχρονιά, ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι και σε καλή κατάσταση. Κι έτσι ίσως προκύπτει το κέρδος των εταιρειών leasing: και τους πληρώνεις εσύ τα χρόνια που το χρησιμοποιείς, και στο τέλος το πουλάνε σε κανονική τιμή (ή στο άνω άκρο των τιμών αν είναι σε καλή κατάσταση). Σε λίγους μήνες επιστρέφω το δικό μου και πραγματικά το έχω άψογο (κατάσταση, λίγα χλμ). Θα ρωτήσω για αγορά (το πήρα χωρίς εξαγορά) αλλά είμαι 99% βέβαιος ότι η τιμή θα είναι υψηλή. 1
sonikk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, tasanton είπε Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν θα στο δώσουν κοψοχρονιά, ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι και σε καλή κατάσταση. Κι έτσι ίσως προκύπτει το κέρδος των εταιρειών leasing: και τους πληρώνεις εσύ τα χρόνια που το χρησιμοποιείς, και στο τέλος το πουλάνε σε κανονική τιμή (ή στο άνω άκρο των τιμών αν είναι σε καλή κατάσταση). Σε λίγους μήνες επιστρέφω το δικό μου και πραγματικά το έχω άψογο (κατάσταση, λίγα χλμ). Θα ρωτήσω για αγορά (το πήρα χωρίς εξαγορά) αλλά είμαι 99% βέβαιος ότι η τιμή θα είναι υψηλή. Απάτη είναι το leasing. Μόνο εταιρείες συμφέρει που κάνουν κομπίνες με φοροαπαλλαγές και το περνούν σαν έξοδα και μάλιστα έχουν και επιστροφή φόρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα