me00016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Λάθος κανείς στο ότι θεωρείς ότι μπορείς να έχεις μόνο κλίσεις και όχι επιτάχυνση. Μπορείς να έχεις ότι επιτάχυνση θες μέχρι 1g, ανάλογα με την κλίση. Πχ βουτάς την μύτη λίγο, το κάθισμα γυρίσει μπροστά λίγο. Στρίβεις λίγο δεξιά και το κάθισμα παίρνει κλίση αριστερά... Όλα γίνονται μέχρι 1g ΟΚ
k_dinos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, Retromaniac είπε Λάθος κανείς στο ότι θεωρείς ότι μπορείς να έχεις μόνο κλίσεις και όχι επιτάχυνση. Μπορείς να έχεις ότι επιτάχυνση θες μέχρι 1g, ανάλογα με την κλίση. Πχ βουτάς την μύτη λίγο, το κάθισμα γυρίσει μπροστά λίγο. Στρίβεις λίγο δεξιά και το κάθισμα παίρνει κλίση αριστερά... Όλα γίνονται μέχρι 1g η κλίση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν είναι ακριβώς το ίδιο με 1g? Θέλω να πω καμία οικιακή συσκευή δεν μπορεί να αποδώσει την κάθετη επιτάχυνση 1g γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν η αίσθηση έλλειψης βαρύτητας και προς το παρόν το καταφέρνουν μόνο σε ελεγχόμενες πτήσεις εκπαιδευτικών αεροπλάνων.
Retromaniac Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, k_dinos είπε η κλίση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν είναι ακριβώς το ίδιο με 1g? Θέλω να πω καμία οικιακή συσκευή δεν μπορεί να αποδώσει την κάθετη επιτάχυνση 1g γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν η αίσθηση έλλειψης βαρύτητας και προς το παρόν το καταφέρνουν μόνο σε ελεγχόμενες πτήσεις εκπαιδευτικών αεροπλάνων. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες. Η επιτάχυνση που νιώθεις είναι ανάλογη της κλισης. Σε κλίση 90 μοιρων μπροστά θα νιώσεις 1g. Σε 45 μοιρες θα νιώσεις λιγότερο.
karaLRS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Retromaniac είπε Δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες. Η επιτάχυνση που νιώθεις είναι ανάλογη της κλισης. Σε κλίση 90 μοιρων μπροστά θα νιώσεις 1g. Σε 45 μοιρες θα νιώσεις λιγότερο. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στα αεροσκάφη την επιτάχυνση την θεωρούμε ως προς τον εγκάρσιο του αεροσκάφους. οπότε και με 90 μοίρες μπορεί να έχει 9g επιτάχυνση. έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θες να αλλάξεις την πορεία του αεροσκάφους. δηλαδή μπορείς να πετάς χωρίς κλίση και να νιώθεις 0g αν σπρώχνεις το χειριστήριο μπροστά. μπορεί να έχει κλίση 90 μοίρες και επειδή τραβάς το χειριστήριο πίσω για μέγιστες επιδόσεις στροφής να έχεις 9g (μια δύναμη 9 φορές την δύναμη της βαρύτητας) βασικά είναι θέμα έλξης χειριστηρίου και ταχύτητας του αεροσκάφους. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από karaLRS
Retromaniac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, karaLRS είπε Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στα αεροσκάφη την επιτάχυνση την θεωρούμε ως προς τον εγκάρσιο του αεροσκάφους. οπότε και με 90 μοίρες μπορεί να έχει 9g επιτάχυνση. έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θες να αλλάξεις την πορεία του αεροσκάφους. δηλαδή μπορείς να πετάς χωρίς κλίση και να νιώθεις 0g αν σπρώχνεις το χειριστήριο μπροστά. μπορεί να έχει κλίση 90 μοίρες και επειδή τραβάς το χειριστήριο πίσω για μέγιστες επιδόσεις στροφής να έχεις 9g (μια δύναμη 9 φορές την δύναμη της βαρύτητας) βασικά είναι θέμα έλξης χειριστηρίου και ταχύτητας του αεροσκάφους. Δεν είναι ακριβώς έτσι τι; Σε τι διαφωνούμε;
karaLRS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν είναι ακριβώς έτσι τι; Σε τι διαφωνούμε; Λες ότι είναι ανάλογη της κλίσης. Εγώ λέω είναι ανάλογη της έλξης. Το ίδιο λέμε;
Retromaniac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, karaLRS είπε Λες ότι είναι ανάλογη της κλίσης. Εγώ λέω είναι ανάλογη της έλξης. Το ίδιο λέμε; Ναι δεν διαφωνούμε σε αυτά που λες. Εγώ μιλάω για το κάθισμα προσομοίωσης, ότι η επιτάχυνση είναι ανάλογη της κλίσης. Δεν μίλαγα για το αεροπλάνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα