neo80 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ξέρει κάποιος ποιό είναι το mtu στη Νόβα; Το default στο ρούτερ είναι 1500, το λέω αυτό γιατί αντιμετωπίζω αποσυνδέσεις και χαμηλό bandwidth στο ιντερνετ και εδώ λέει ότι πρέπει να αλλαχθεί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αναφορά σε κείμενο Example: Your ISP states your internet access MTU is set to 1472. Your Router is however set to 1500 (default). Your network devices are sending packets at 1500 bytes when your network can only handle 1472 bytes. This causes packets to be fragmented, creating a significant slowdown to your network as a result. ευχαριστώ για τις απαντήσεις Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από neo80
DanielRGr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 1492 για internet 1500 για VOIP Αλλα δεν εχει καμια σχεση με το θεμα σου, καλυτερα να ανεβασεις τα στατιστικα σου να δουμε τι παιζει με την γραμμη σου
neo80 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω το technicolor tg 788 v3 το οποίο αποδείχτηκε προβληματικό. Σύμφωνα με λίγα που ξέρω όσον αφορά τα δίκτυα 5 λόγοι προβλημάτων είναι. Παρόχου. Ρούτερ και κατάλληλων ρυθμίσεων. Φίλτρων τηλεφώνων. Τηλεφωνικής πρίζας. Εσωτερικής καλωδίωσης σπιτιού. Spoiler Αν θες ποιο αναλυτικά στοιχεία πες μου να ξέρω. Έλεος ούτε το dslstats δεν τρέχει κλειδωμένα στο θεό τα ρούτερς των παρόχων 😤 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από neo80
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 εισαι 9 mbit!/1 mbit. τα mtu ειναι 1492 pppoe, 1500 pppoa. δεν πειραζεις κατι σε αυτα. και ειναι ασχετο με χαμηλο sync και αποσυνδεσεις 1
neo80 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Έχω διαβάσει ότι οι πάροχοι όλοι σταδιακά θα περάσουν σε voip ισχύει; Αν ναι μέχρι πότε θα γίνει αυτό; Και πως καταλαβαίνω ότι έχω Voip που πάω στο ρούτερ;
redmanftw Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 ναι ισχυει αλλα θα αργησει πολυ αυτο μονο η nova νομιζω εχει ακομα pots 1492 mtu nova
neo80 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πως καταλαβαίνω αν έχω Voip, εγώ ξέρω ότι όταν το ρούτερ είναι συνδεδεμένο με το σταθερό τηλέγωνο τότε έχεις Voip εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι.
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 23 hours ago, redmanftw said: ναι ισχυει αλλα θα αργησει πολυ αυτο μονο η nova νομιζω εχει ακομα pots 1492 mtu nova εχει ΚΑΙ pots 41 minutes ago, neo80 said: ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πως καταλαβαίνω αν έχω Voip, εγώ ξέρω ότι όταν το ρούτερ είναι συνδεδεμένο με το σταθερό τηλέγωνο τότε έχεις Voip εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι. το τηλεφωνο σου ξεκιναει απο την fxs του router.
neo80 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Έχετε να προτείνετε κανα καλό ρούτερακι budget 70€ άντε max 100 μέχρι εκεί όμως ούτε ευρώ παραπάνω. Είμαι νόβα και σκέφτομαι να φύγω απο εκεί και να πάω wind σύνδεση 24άρα και στο μέλλον ίσως κάποια στιγμή αν με αξιώσει ο θεός 100Mbps. Επίσης θέλω κάποιο ρούτερ που να υποστηρίζει dd-wrt ή open wrt. Αυτό το ρούτερ πχ κάνει για τις προδιαγραφές μου ;
afm Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, neo80 είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πως καταλαβαίνω αν έχω Voip, εγώ ξέρω ότι όταν το ρούτερ είναι συνδεδεμένο με το σταθερό τηλέφωνο τότε έχεις Voip εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι. Αν συνδέσεις κατ' ευθείαν στην πρίζα το τηλέφωνο αν δεν έχεις voip θα ακούσεις το γνωστό τουτ-τουτ. Αν έχεις voip δεν θα ακούσεις τίποτα. Επίσης, όπως σου γράφει παραπάνω ο poulinos, αν είναι voip το τηλέφωνο θα είναι συνδεδεμένο στην υποδοχή phone (fxs) του router σου. 1
ovasilis74 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Αν θέλεις να βάλεις OpenWRT, κάνεις αναζήτηση με μάρκα, μοντέλο, αν υποστηρίζεται τελευταία έκδοση OpenWRT (19.07.4), άλλα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν (WiFi συχνότητες, USB αν έχει & πόσα, CPU cores & MHz, αποθηκευτικός χώρος για εγκατάσταση προγραμμάτων, RAM κτλ) εδώ: https://openwrt.org/toh/views/toh_extended_all Βάζεις τα στοιχεία αναζήτησης ένα-ένα και πατάς Enter κάθε φορά, για να περιορίσεις τα αποτελέσματα. Με βελάκι δεξιά βλέπεις όλα τα πεδία. Ξεκίνα βάζοντας "dsl" στο πεδίο "Modem", αλλιώς θα βλέπεις και σκέτα router. Μετά, από το πεδίο "Device Page" μπαίνεις στη σελίδα ενός router που σε ενδιαφέρει και κοιτάς αν έχει εύκολη εγκατάσταση (αν δεν θέλεις/μπορείς να ασχοληθείς με άνοιγμα της συσκευής, serial console κτλ), πάντως σε κάποια γίνεται εκτατάσταση από το εργοστασιακό upgrade firmware του router. Το TP-LINK ARCHER VR600 AC1600 δεν βλέπω να παίζει με OpenWRT. Για DD-WRT δεν ξέρω τπτ. αλλά νομίζω ότι γενικά δεν υποστηρίζει λειτουργίες modem-router, αλλά μόνο router. Αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει OpenWRT, θα πρότεινα να πάρεις ένα router που υποστηρίζεται (ίσως και μεταχειρισμένo, μήπως και γίνει "τούβλο"), κρατώντας και τo παλιό σου ενεργό, ή ακόμα να βρεις πρώτα ένα παλιό router που δεν χρησιμοποιείται και να παίξεις με αυτό. Εγώ έχω αυτά με OpenWRT: NETGEAR DGN3500 (χαρισμένο από χρήστη adslgr.com) με πολύ εύκολη εγκατάσταση, αν και χρειάστηκε να ρυθμίσω ένα LED για να ανάβει αν θυμάμαι καλά & AVM FRITZ!Box 3370 (αγορασμένο από ebay.de) λίγο δύσκολη για αρχάριους εκγατάσταση, όλα καλά, εκτός του ότι δεν λειτουργεί (ακόμα) το κουμπί του WiFi. Επίσης δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με επιπλέον υπηρεσίες (VoIP, TV, 3G κτλ). TFTP δεν κατάφερα να δουλέψω, SFTP ναι αλλά δεν είναι και το σημαντικότερο. Torrent σε USB πάνω στο router ναι, αλλά δεν λειτουργεί η upload port (την είχα ανοίξει αλλά το έχασα σε κάποιο update και δε θυμάμαι πως γίνεται...). Αν δεν έχεις χρόνο για σκότωμα ίσως μπλέξεις, οι περισσότερες οδηγίες είναι γραμμένες από χρήστες και επικρατεί ένα μικρό χάος σε κάποια θέματα. Καλή επιτυχία! 1
neo80 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 απορία αν επιλέξω fritz!box 7430 θα είναι συμβατό το wireless με το tp-link repeater που έχω ;
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 On 12/10/2020 at 05:02, neo80 said: απορία αν επιλέξω fritz!box 7430 θα είναι συμβατό το wireless με το tp-link repeater που έχω ; ναι
neo80 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Στις 4/12/2020 στις 3:27 ΜΜ, poulinos είπε ναι ευχαριστώ για την απάντηση.
poulinos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 54 minutes ago, neo80 said: ευχαριστώ για την απάντηση. να σε καλα.τελευταιο firmware σε ολα τυπικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα