Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, haHa είπε

Τα λεγαμε τοσα χρονια, αλλa εδω κλασικα υπηρχαν διαφοροι που ελεγαν ανακριβειες εν γνωση τους.

Την ερευνα την κοιταξες;

Ignore list!

Έχω σωθεί!!!

Κάποια ποστ ξεφεύγουν γιατί τα κάνετε παράθεση αλλά κρατιέμαι 🤐

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

Όχι φυσικά , τα ξέχασες ότι κάθε «έρευνα» βγάζει τα δικά της . Όταν θα προκόψουν οι εταιρίες να δίνουν ρύπους ανα μοντέλο τους θα τα ξαναπούμε . Μέχρι τότε ο καθένας υποθέτει ότι νομίζει .

Οι βασικές αρχές της επιστήμης λένε το ακριβώς ανάποδο by the way αλλά δεν βαριέσαι. . . 

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, teodor_ch είπε

Ignore list!

Έχω σωθεί!!!

Κάποια ποστ ξεφεύγουν γιατί τα κάνετε παράθεση αλλά κρατιέμαι 🤐

Για τιμωρια, παρε αλλο ενα να γελασεις με βιασμό της λογικής, οπου ο φιλος πιστευει οτι οι εταιρείες θα διναν πιο αξιοπιστα νουμερα για τα δικα τους μοντέλα απο οτι μια έρευνα απο τριτους:

2 ώρες πριν, korakios είπε

Όχι φυσικά , τα ξέχασες ότι κάθε «έρευνα» βγάζει τα δικά της . Όταν θα προκόψουν οι εταιρίες να δίνουν ρύπους ανα μοντέλο τους θα τα ξαναπούμε . Μέχρι τότε ο καθένας υποθέτει ότι νομίζει .

-----------------

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Οι βασικές αρχές της επιστήμης λένε το ακριβώς ανάποδο by the way αλλά δεν βαριέσαι. . . 

Λεπτομέρειες. Όπως λεπτομέρειες ειναι οτι η έρευνα δεν αρκειται σε wltp μετρησεις/εκτιμήσεις , αλλα σε real-life μετρησεις. 

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

ποιο είναι το ανάποδο δλδ του "κάθε «έρευνα» βγάζει τα δικά της " ?

για δίδαξε τις βασικές αρχές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, korakios είπε

ποιο είναι το ανάποδο δλδ του "κάθε «έρευνα» βγάζει τα δικά της " ?

για δίδαξε τις βασικές αρχές 

Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου μπορώ να πω . Απαντώντας στην δεύτερη πρόταση.

Τα κριτήρια με τα οποία μία έρευνα είναι ορθή είναι η 

• Τεκμηρίωση και διαφάνεια: Δηλαδή υπάρχουν πηγές ή πειράματα για ότι κάνεις έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν τα όσα γράφεις μη βάζοντας πράγματα σε αυτή μέσα απ' το κεφάλι σου και φυσικά τίποτα δεν κρύβεις και λες trust me bro. 
  • Σαφής μεθοδολογία και διαφάνεια: Κάθε βήμα για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα καταγράφεται, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πιθανές πηγές σφάλματος.
  • Αντικειμενικότητα: Κριτήριο σοβαρό σε μία έρευνα με το οποίο αποφεύγονται οι προσωπικές προκαταλήψεις
  • Αξιολόγηση Επαναληψιμότητα και Διαψευσιμότητα από ομότιμους: Γνωστό ως και peer review. Ένας αν πάρει τα ίδια δεδομένα, ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία και βγάλει άλλο συμπέρασμα η άλλα αποτελέσματα ή αν κατά την αξιολόγηση θεωρηθεί από την επιστημονική κοινότητα ότι κάποια απ' τα προηγούμενα κριτήρια δεν καλύπτεται τότε η έρευνα δεν γίνεται αποδεκτή.  

Είναι λοιπόν αδύνατον κάτι που ονομάζεται έρευνα να λέει τα δικά του. Μέσα απ' την wikipedia μπορείς να δεις την αξία της επιστημονικής μεθόδου αλλά και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτή

3 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

This Curbside EV Charger Fits Right Into The Sidewalk

Σε πόσα λεπτά θα τα έχουν διαλύσει στην Ελλάδα ? 

Σε μερικές ημέρες; Ωστόσο οι συγκεκριμένοι φορτιστές κοστίζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις και μία κάμερα έστω των 50€ για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες σαν Ελλάδα και να μην σκέφτομαι και εγώ ο πονηρός ότι η εταιρεία που ανατέθηκε το έργο η οποία όλως τυχαίος θα είναι και η μοναδική που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό ότι δεν θέλει να προκληθούν ζημιές για να υπογράψει και την επόμενη σύμβαση; 

Επεξ/σία από manolis940
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Σε μερικές ημέρες; Ωστόσο οι συγκεκριμένοι φορτιστές κοστίζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις και μία κάμερα έστω των 50€ για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες σαν Ελλάδα και να μην σκέφτομαι και εγώ ο πονηρός ότι η εταιρεία που ανατέθηκε το έργο η οποία όλως τυχαίος θα είναι και η μοναδική που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό ότι δεν θέλει να προκληθούν ζημιές για να υπογράψει και την επόμενη σύμβαση; 

Η κάμερα είναι τελείως άχρηστη.

Βάζεις μάσκα, γυαλιά και είναι σαν να μήν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

Η κάμερα είναι τελείως άχρηστη.

Βάζεις μάσκα, γυαλιά και είναι σαν να μήν υπάρχει.

Σαν άνθρωπος που βάζει κάμερες σε σπίτια θα σου πω ότι έχεις άδικο. Είναι πολλές οι φορές που κάποιος κάνει μία βλακεία και αφήνει ένα χαρακτηριστικό εκτεθειμένο ή μπορείς μέσω άλλων καμερών να βρεις κι άλλα στοιχεία όπως το αυτοκίνητο απ' το οποίο κατέβηκε. 

Γενικά και στο εξωτερικό οι κάμερες αποτρέπουν τέτοιους βανδαλισμούς. Δεν είμαστε η μόνη πηγή τσογλανιών στην Ελλάδα. 

Δημοσ.

Έχω δώσει υλικό απο τις κάμερες μου (που τις βάζω μόνος) 4 φορές στην αστυνομία και στις 4 τους έχω τις πινακίδες των υπόπτων σε φωτογραφία. Την 4η φορά πριν λίγους μήνες είχα και το μπές/βγές στο σπίτι του γείτονα.

Τώρα αν ο άλλος δεν είναι πανηλίθιος και θέλει να κάνει ζημιά σε ένα φορτιστή είναι πανεύκολο να το κάνει χωρίς να μπορεί η κάμερα να βοηθήσει καθόλου.

Πιθανόν να βοηθήσουν τρίτες κάμερες της γύρω περιοχής αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Με την κάμερα απλά χρειάζεται να προσέξεις ελάχιστα παραπάνω.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

Έχω δώσει υλικό απο τις κάμερες μου (που τις βάζω μόνος) 4 φορές στην αστυνομία και στις 4 τους έχω τις πινακίδες των υπόπτων σε φωτογραφία. Την 4η φορά πριν λίγους μήνες είχα και το μπές/βγές στο σπίτι του γείτονα.

Τώρα αν ο άλλος δεν είναι πανηλίθιος και θέλει να κάνει ζημιά σε ένα φορτιστή είναι πανεύκολο να το κάνει χωρίς να μπορεί η κάμερα να βοηθήσει καθόλου.

Πιθανόν να βοηθήσουν τρίτες κάμερες της γύρω περιοχής αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Με την κάμερα απλά χρειάζεται να προσέξεις ελάχιστα παραπάνω.

Θα θεωρήσω ότι για να μην γίνονται σε άλλα κράτη τόσες δολιοφθορές η κάμερα λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν σου λέω ότι είναι πανάκεια αλλά αποτελεί κόλλημα ( δεν ξέρω αν γράφεται έτσι ) που είχαμε μάθει στον στρατό. 

Για παράδειγμα αν βάλεις ένα λουκέτο σε μία πόρτα μπορεί να σπάσει, ωστόσο θα αποτρέψει ένα μεγάλο μέρος των κλεφτών λόγο του ότι κάνει πιο πολύπλοκη διαδικασία ενώ αν δεν υπήρχε το λουκέτο θα έμπαιναν μέσα περισσότεροι. Δεν θα βάλεις λοιπόν λουκέτο επειδή μπορεί να σπάσει;  Στην ίδια λογική βάζεις και κάμερες ασφαλείας και συναγερμό. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου μπορώ να πω . Απαντώντας στην δεύτερη πρόταση.

Τα κριτήρια με τα οποία μία έρευνα είναι ορθή είναι η 

• Τεκμηρίωση και διαφάνεια: Δηλαδή υπάρχουν πηγές ή πειράματα για ότι κάνεις έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν τα όσα γράφεις μη βάζοντας πράγματα σε αυτή μέσα απ' το κεφάλι σου και φυσικά τίποτα δεν κρύβεις και λες trust me bro. 
  • Σαφής μεθοδολογία και διαφάνεια: Κάθε βήμα για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα καταγράφεται, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πιθανές πηγές σφάλματος.
  • Αντικειμενικότητα: Κριτήριο σοβαρό σε μία έρευνα με το οποίο αποφεύγονται οι προσωπικές προκαταλήψεις
  • Αξιολόγηση Επαναληψιμότητα και Διαψευσιμότητα από ομότιμους: Γνωστό ως και peer review. Ένας αν πάρει τα ίδια δεδομένα, ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία και βγάλει άλλο συμπέρασμα η άλλα αποτελέσματα ή αν κατά την αξιολόγηση θεωρηθεί από την επιστημονική κοινότητα ότι κάποια απ' τα προηγούμενα κριτήρια δεν καλύπτεται τότε η έρευνα δεν γίνεται αποδεκτή.  

Είναι λοιπόν αδύνατον κάτι που ονομάζεται έρευνα να λέει τα δικά του. Μέσα απ' την wikipedia μπορείς να δεις την αξία της επιστημονικής μεθόδου αλλά και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτή

Μαλλον δεν καταλαβαίνεις το «κάθε έρευνα λέει τα δικά της» …δεν πειράζει , όλα καλά 

Δημοσ.

μου αρέσει που όταν μιλάμε για ρύπους το μυαλό μας είναι πάντα στα αυτοκίνητα λες και δεν υπάρχουν αλλά ρυπογόνα 

π.χ κατα τις 11.30 ήσαν στον αέρα 19500 αεροπλάνα περίπου.....εκτός και αν οι ρύποι τους πάνε στο διάστημα....

Δημοσ.
5 hours ago, korakios said:

Νέα ανάπτυξη :

https://www.newsauto.gr/news/poso-tha-akrivinoun-ta-kafsima-logo-tou-neou-forou-tis-ee/

Να μην ξεχάσουμε να χαρούμε και να το απολαύσουμε 😂🤪 

10 λεπτά δεν είναι και μεγάλη αύξηση. Έχουμε δει και χειρότερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...